Wkurza mnie...

notta

#6776344 Napisano: 19.04.2021 11:47:56
FBbeata7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

kalinea napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

ivanotta napisał(a):

tormenta77 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

wkurza mnie upierdliwy konsultant który wydzwania do mnie 150 razy z różnych numerów (blokowanie kolejnych numerów nic nie daje) i radosnym głosem zachęca do zakupu fotowoltaiki.. to nic że w bloku mieszkam. Nie słuchają i dzwonią kilka razy w tygodniu. Natrętni ludzie. Ponoć dostali namiary od kontrahenta, jestem ciekawa kto znowu handluje telefonami  emotka

Mam dokładnie to samo emotka

czyli to jednak konkursowe. Pan tak szybko dyktował maila gdzie należy napisać że nie zdążyłam sobie zapisać  emotka

Ja też to mam. Zablokowałam 6 numerów i na razie cisza.

Ja jej powiedziałam ze mam stary dach i niestety nie da się u mnie założyć fotowoltaiki, od tamtej pory cisza 

szczęściara.. ja tłumaczę za każdym razem że mieszkam w bloku i nie ma po co montować. A w sobotę to dzwonili z 6 różnych numerów. Jeden blokowałam, dzwonił kolejny inny. Dobrze że teraz na telefonie wyświetla się "podejrzenie spamu" i można z automatu blokować emotka

a ja mówię prawdę że nie jestem właścicielem domu w którym mieszkam i też szybko telefonujący się żegnają.

Oni chyba na chybił trafił dzwonią, bo kupiłam nowy telefon, zainstalowałam na nim  nowy numer, którego nikomu jeszcze nie podawałam , a dziś kobieta dzwoni,że jakaś zdrowotna ankieta z wielkopolskiego- tylko,że ja z zupełnie innego województwa jestem. Mam już na ten numer kilka nieodebranych połączeń, a to z Kielc, a to z W-wy, a tam żadnych znajomości nie mam. Próba oddzwonienia kończy się fiaskiem. Z fotowoltaiką też kiedyś dzwonili. Zdziwiłam się , bo w bloku mieszkam, więc raczej grupą docelową nie jestem. Tego numeru telefonu nie użyłam do żadnego konkursu- stąd moja teoria,że losowo wybierają numer, a gdy ktoś się odezwie, proponują usługi.

nie dzwonią na chybił trafił. Do mnie dzwonią i doskonale wiedzą  jakiego powiatu jestem mieszkańcem. Więc musieli kupić konkretną bazę adresową. Tylko jeszcze nie wiem od kogo emotka
0 0

fineessa

#6776355 Napisano: 19.04.2021 12:16:45
To nie Orange bo do mnie dzwonią na Play 
0 0

rozczochrana-bobrzyca

#6776356 Napisano: 19.04.2021 12:19:35
Do mnie też na play. Dodatkowo w rozmowie nie padają słowa "fotowoltaika" tylko pan zadaje głupkowate pytania naprowadzające, tak żeby sam nie użył tych słów. Na nic moje tłumaczenia, że nie jestem zainteresowana, nie obchodzi mnie to, ani, że nie jestem właścicielem domu. 
0 0

koniczynka123

#6776357 Napisano: 19.04.2021 12:21:33
kalinea napisał(a):

To nie Orange bo do mnie dzwonią na Play 

Play i orange to 1 spółka ( https://komorkoma...zi-w-spolke-z-orange ) , poza tym ja nie piszę że orange dzwoni ale że nasze dane daje powiązanym ze sobą znajomym. Bauer też taki sprzedajny ale u niego mnie osób gra
0 0

bezaczek7

#6776358 Napisano: 19.04.2021 12:32:18
A mnie wkurzaja te wiezyczki w postaci odpowiedz na wiadomosc, na telefonie przejechalam 1/3 strony z paskami z obwodki z tresci, dopiero pojawily sie poucinane literki z pierwszego cytowanego postu. I tak scrolluje jak glupia, zeby zobaczyc, ze do postu ktos dodal jedna linijke odpowiedzi emotka emotka emotka emotka

ziolko

#6776396 Napisano: 19.04.2021 14:35:14
bezaczek7 mówisz o tych moich "ulubionych" piramidach z wielokrotnego cytowania wcześniejszych komentarzy??? emotka
Też je "luuubię" emotka emotka
2 mia, bezaczek7 0

fiona25

#6776470 Napisano: 19.04.2021 19:15:00
superloser napisał(a):

Pani na kasie w MASECZCE  emotka
Gostek prosi reklamowke
Pani maska w dół, pluje na paluszki i reklamówke podaje  emotka
Po co jej ta maska ???

Identycznie kiedyś zrobił dziadek w Biedronce, bo chciał sobie "otworzyć" woreczek na pieczywo...popluł paluszek a potem tą samą rączką nabierał sobie bułeczki...Po zwróceniu uwagi zaproponował mojej koleżance obdarowanie go pocałunkiem w miejsce równie jałowe co jego paluszki... 
0 0

edzia21

#6776471 Napisano: 19.04.2021 19:21:28
fiona25 napisał(a):

superloser napisał(a):

Gostek prosi reklamowke
Po co jej ta maska ???

Identycznie kiedyś zrobił dziadek w Biedronce, bo chciał sobie "otworzyć" woreczek na pieczywo...popluł paluszek a potem tą samą rączką nabierał sobie bułeczki...Po zwróceniu uwagi zaproponował mojej koleżance obdarowanie go pocałunkiem w miejsce równie jałowe co jego paluszki... 

Nie ma nic bardziej obrzydliwego niż wymacane bułki z marketu. Kiedyś na moich oczach pewnej babci rozerwała się jednorazowa reklamówka i ~7 kajzerek rozsypało się po podłodze. Babcia gołą łapą wszystko pozbierała, wrzuciła do podajnika z bułkami, a sobie włożyła świeże do nowego worka emotka  I tak do tej pory się zastanawiam co jest gorsze...bułki rozrzucone po brudnej podłodze w markecie, czy może babcina ręka, która zapewne "obmacała" wszystkie poręcze w mieście. emotka emotka emotka
0 0

zielonaszpilka

#6776473 Napisano: 19.04.2021 19:30:10
edzia21 napisał(a):

fiona25 napisał(a):

superloser napisał(a):

Gostek prosi reklamowke
Po co jej ta maska ???

Nie ma nic bardziej obrzydliwego niż wymacane bułki z marketu. Kiedyś na moich oczach pewnej babci rozerwała się jednorazowa reklamówka i ~7 kajzerek rozsypało się po podłodze. Babcia gołą łapą wszystko pozbierała, wrzuciła do podajnika z bułkami, a sobie włożyła świeże do nowego worka emotka J  I tak do tej pory się zastanawiam co jest gorsze...bułki rozrzucone po brudnej podłodze w markecie, czy może babcina ręka, która zapewne "obmacała" wszystkie poręcze w mieście.  emotka emotka emotka

Ja zwracam uwagę w takiej sytuacji. Kiedyś babka otworzyła drzwiczki i te bułki się rozsypały a ona zaczęła je z powrotem wrzucać. Pół sklepu słyszało: co pani robi? Wrzuca bułki z ziemi z powrotem do kosza? Proszę to zgłosić obsłudze! I tyle wystarczy. Więcej nie powinni tego zrobić a i inni się czegoś nauczą. Serio, warto reagować.

edzia21

#6776475 Napisano: 19.04.2021 19:32:23
zielonaszpilka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

fiona25 napisał(a):

superloser napisał(a):

Gostek prosi reklamowke
Po co jej ta maska ???

Nie ma nic bardziej obrzydliwego niż wymacane bułki z marketu. Kiedyś na moich oczach pewnej babci rozerwała się jednorazowa reklamówka i ~7 kajzerek rozsypało się po podłodze. Babcia gołą łapą wszystko pozbierała, wrzuciła do podajnika z bułkami, a sobie włożyła świeże do nowego worka emotka J  I tak do tej pory się zastanawiam co jest gorsze...bułki rozrzucone po brudnej podłodze w markecie, czy może babcina ręka, która zapewne "obmacała" wszystkie poręcze w mieście.  emotka emotka emotka

Ja zwracam uwagę w takiej sytuacji. Kiedyś babka otworzyła drzwiczki i te bułki się rozsypały a ona zaczęła je z powrotem wrzucać. Pół sklepu słyszało: co pani robi? Wrzuca bułki z ziemi z powrotem do kosza? Proszę to zgłosić obsłudze! I tyle wystarczy. Więcej nie powinni tego zrobić a i inni się czegoś nauczą. Serio, warto reagować.

Of course, mam tak niewyparzoną gębę, że zawsze aferę kręcę emotka

FBilona

#6776491 Napisano: 19.04.2021 21:22:24
edzia21 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

fiona25 napisał(a):

superloser napisał(a):

Gostek prosi reklamowke
Po co jej ta maska ???

Of course, mam tak niewyparzoną gębę, że zawsze aferę kręcę  emotka

Nie ryzykowałabym, ludzie są tak krewcy, że można na chirurgii wylądować.  
0 0

dwaburekoty

#6776576 Napisano: 20.04.2021 13:24:57
Przed ciążą miałam bardzo dobry kontakt z moją współtowarzyszką pracy. Teraz nasz kontakt to tragedia. nie wiem, czy to kwestia mojego dorośnięcia, czy ona się tak infantylna zrobiła....
Wkurza mnie, że codziennie nagabuje mnie na 3 dziecko. Nie pomaga tłumaczenie, że nie czuje się na siłach psychicznych, żeby wychowywać trójkę.
Wkurza mnie, że codziennie pyta mnie o to, jakie zakupy mebli planuję, gdy ja z mężem mamy w planach spłacenie długu i każde dodatkowe pieniądze idą na ten cel. Zresztą ja nie planuję żadnych mebli, gdy dom urządzałam rok temu....
Wkurza mnie, że wypytuje, kiedy z mężem wyjdziemy
na spotkanie ze znajomymi. Kurczę, ja mam dwójkę małych dzieci i rodziców w grupie ryzyka i staram się mocno ograniczać kontakty międzyludzkie, bo kto się zajmie moimi dziećmi, gdy trafię (pfu,pfu) pod respirator.... Zresztą ja marzę o zaszyciu się w głuszy, żeby nikt mi nie dzwonił i nie gadał do mnie (btw. wie może ktoś z Was o jakichś działkach z dostępem nad jeziorem na Podlasiu - ze wszystkimi przyłączami,nie w centrum wsi? po ile takie działaczki chodzą?). Wkurza mnie, że chce mi zamawiać rajstopy za 50zl, gdy raz dałam się skusić i po dwóch godzinach miałam już wielkie dziury....
Co jest z tymi ludźmi nie tak.....

asantesana

#6776581 Napisano: 20.04.2021 13:53:20
dwaburekoty napisał(a):

Co jest z tymi ludźmi nie tak.....

Ja Ci powiem co jest nie tak - nie mają swojego życia, więc zajmują się włażeniem w butach w cudze, lub mają tak popaprane, że usilnie próbują naprawiać cudze, bo swojego nie potrafią  emotka

nataszka

#6776583 Napisano: 20.04.2021 14:07:47
Wkurza mnie setny telefon o fotowoltaikę.Kto i skąd ma dane dzwonią z komórek z Warszawy,Poznania,Wrocławia.
0 0

koniczynka123

#6776586 Napisano: 20.04.2021 14:42:33
nataszka napisał(a):

Wkurza mnie setny telefon o fotowoltaikę.Kto i skąd ma dane dzwonią z komórek z Warszawy,Poznania,Wrocławia.

Parę postów powyżej napisałam, to Orange (wespół z Play)- poza tym Orange sprzedaje instalacje fotowoltaiczne https://www.orang...firmy/fotowoltaika  Jeśli nie wyraziłaś zgód marketingowych przy rejestracji swojego numeru to i tak mają dane z konkursów orange, a miejsce zamieszkania mają z rejestracji nr
0 0

visserarthur

#6776631 Napisano: 20.04.2021 17:53:35
... że coś ostatnio zwlekają z robieniem przelewów, że Advalue na ostatnią chwilę, to w sumie standard, ale Unique...? A ja wydałem wszystkie pieniądze na urządzanie i bieda mnie dopadła
0 0

fineessa

#6776856 Napisano: 21.04.2021 19:15:26
Działa Wam normalnie forum? Mnie pojawiają się jakieś białe strony, nie moge pisać postów bo mi gubi słowa emotka
0 0

ziolko

#6776859 Napisano: 21.04.2021 19:40:27
fineessa napisał(a):

Działa Wam normalnie forum? Mnie pojawiają się jakieś białe strony, nie moge pisać postów bo mi gubi słowa  emotka

Normalnie jest.
0 0

cudaczek121

#6777115 Napisano: 22.04.2021 20:27:52
Wkurza mnie, że gdy chcialam dzis wpłacić pieniądze na konto,wyciągnęlo mi kartę do bankomatu,ech. Chciałam wpłacić w oddziale banku,ale ten był już nieczynny.Przez to spóźnię się z rata kredytu i nalicza mi odsetki, ech.
0 0

magdalena-chili

#6777118 Napisano: 22.04.2021 20:41:34
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, że gdy chcialam dzis wpłacić pieniądze na konto,wyciągnęlo mi kartę do bankomatu,ech. Chciałam wpłacić w oddziale banku,ale ten był już nieczynny.Przez to spóźnię się z rata kredytu i nalicza mi odsetki, ech.

a nie łatwiej przesłać $$$ przelewem na rachunek, z którego bank ściągnie sobie ratę? 
Jak to się stało, że bankomat zatrzymał kartę? Jeśli się tam nie ociągałaś przy tym bankomacie, że kartę zatrzymał (np z uwagi na Twoją przy nim "bezczynność"), to może napisać reklamację? Może chociaż odsetki zwrócą, jak już reklamację rozpatrzą...  emotka
0 0