Wkurza mnie...

ziolko

#7291990 Napisano: 28.08.2025 19:22:24
delfinka101 napisał(a):

Wkurza mnie kurier  u mojej mamy. Raz odesłał jej paczkę z zapłaconą pościelą i adnotacją; odbiorca odmówił przyjęcia paczki. Raz zanim przyjechał już wpisał, ze nieobecny. Niestety popełnił błąd bo zrobił to 2 minuty po odebraniu paczki z magazynu. Dzisiaj przesyłkę zwrócił do nadawcy, bo niby odbiorca odmówił pokazania dokumentu. Wszystko dlatego, ze mama mieszka na 4 piętrze bez windy ale gdyby tylko odebrał telefon to mama by się z nim umówiła na dole. Kurier DPD, najmłodszy jakiego widziałam i najbardziej wkurzający.

Nie możesz złożyć na niego skargi do oddziału?

nanajka81

#7291992 Napisano: 28.08.2025 19:23:57
delfinka101 napisał(a):

Wkurza mnie kurier  u mojej mamy. Raz odesłał jej paczkę z zapłaconą pościelą i adnotacją; odbiorca odmówił przyjęcia paczki. Raz zanim przyjechał już wpisał, ze nieobecny. Niestety popełnił błąd bo zrobił to 2 minuty po odebraniu paczki z magazynu. Dzisiaj przesyłkę zwrócił do nadawcy, bo niby odbiorca odmówił pokazania dokumentu. Wszystko dlatego, ze mama mieszka na 4 piętrze bez windy ale gdyby tylko odebrał telefon to mama by się z nim umówiła na dole. Kurier DPD, najmłodszy jakiego widziałam i najbardziej wkurzający.

tez takiego miałam, po jednej z takich przesyłek napisałam na niego skargę i zmienili mi na fantastyczną kurierkę.
0 0

delfinka101

#7292033 Napisano: 28.08.2025 21:08:12
ziolko napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Nie możesz złożyć na niego skargi do oddziału?

Dzisiaj poleci
0 0

anaesth

#7292044 Napisano: 28.08.2025 21:36:54
sloma_i_buty napisał(a):

Najtrudniej zaufać obcej osobie. To może chwilę potrwać, więc daj sobie czas Atyde. 

To prawda, ale trzeba się przełamać. Powtrzać sobie, że ta osoba musi o mnie wiedzieć wszystko to, co istotne, bo ma mi pomóc, a do tego potrzebna jest szczerość i otwartość z mojej strony. Ja zawsze lepiej dogadywałam się z mężczyznami, więc poszłam do psychologa-mężczyzny i to był strzał w dziesiątkę. Nie miałam problemów z otworzeniem się przed nim emotka  

A o uzależnieniu od loterii/konkursów trzeba mówić. Uzależnienie jak każde inne, da się z tego wyjść emotka

FBsebastian3

#7292060 Napisano: 28.08.2025 22:14:09
Generalnie rozmiarówka. Niech z niej zrezygnują bo już sił nie mam. Wzięlam monster L dla syna,a przychodzi L ,która ledwie jest M. Oni z oszczędności kroją te rozmiary?
0 0

cb656

#7292086 Napisano: 28.08.2025 23:24:51
rudzixon napisał(a):

rainbowdash napisał(a):

Nie dasz rady żeby zmienić termin na później i nic nie stracić? Mi proponowali na slowhop nawet rok na wykorzystanie

Udało sie dogadać z właścicielami. Pojedziemy w następnym roku...

emotka No i brawo!
Zwierzę się, że miałem podobną losową przygodę konkursową. Wygrałem zimą bon turystyczny, ale zanim jeszcze go otrzymałem, straciłem pracę w styczniu. Pisze do mnie Organizator by uzgodnić szczegóły pobytu, a ja mu smutno odpisuję, że muszę zrezygnować z realizacji z takiego smutnego powodu, bo teraz muszę usilnie szukać nowej pracy. emotka
A reakcja była zdumiewająca!!! Nie dość, że zaproponowali sami z siebie długoterminowe przełożenie terminu wyjazdu, gdy już minie mi smutek emotka to jeszcze dorzucili co nieco do puli i takim cudem, przemyślałem sobie temat, wybrałem wyjazd majowy (bo na nartach nie jeżdżę) i po dopłaceniu ze swoich środków 36 zł emotka dwie osoby mogły spędzić w Krynicy Morskiej uroczy majowy tydzień. Otworzyło się takie urocze okienko pogodowe, temperatura była ponad 25 stopni, czyli że sobie zasłużyłem chyba, ech... Tak, że ten, no... Nigdy nie należy się poddawać! emotka

Kiciunia21

#7292098 Napisano: 29.08.2025 00:26:58
FBsebastian3 napisał(a):

Generalnie rozmiarówka. Niech z niej zrezygnują bo już sił nie mam. Wzięlam monster L dla syna,a przychodzi L ,która ledwie jest M. Oni z oszczędności kroją te rozmiary?

Nivea podobnie... W M-kę weszłabym ja i mama.
Bluza leży na dnie szafy, a jest fajnie wykonana i z porządnej tkaniny.

Kiciunia21

#7292102 Napisano: 29.08.2025 00:48:11
Wkurza mnie, że wątek ,,Wkurza mnie" zawsze wisi wyżej niż ,,Dziś cieszę się z"  emotka
No ej  emotka

nanajka81

#7292103 Napisano: 29.08.2025 03:18:24
Kiciunia21 napisał(a):

FBsebastian3 napisał(a):

Nivea podobnie... W M-kę weszłabym ja i mama.
Bluza leży na dnie szafy, a jest fajnie wykonana i z porządnej tkaniny.

koszulka z persila to samo - M wielka jak xl
0 0

cb656

#7292249 Napisano: 29.08.2025 13:38:16
WQemotka A mnie, że przerażająca większość konkursowiczów emotka emotka emotka NIE ROZUMIE prostego przekazu typu "dokończ zdanie"! emotka

Tworzą poematy na tomik wierszy prawie. Nie oceniam treści, które może i nawet są kreatywne, ale irytuje mnie powszechność występowania tego zjawiska. Konsekwencje?
No niestety, Organizatorzy to łykają jak gęś kluchy i rozkosznie chichocząc, jak beztroska blondynka Grażynka w kąpieli z gumową kaczuszką, stwierdzają później, po uwagach, że nieuczciwie jest nie przestrzegać własnych zasad i nagradzać teksty NIEREGULAMINOWE, iż

"no ale to było takie tlitne i niekonwencjonalne, że mieliśmy serca, by nie nagrodzić, weź się gościu odczep, wyluzuj, to tylko ZABAWA".

Otóż Qemotka A nie "tylko zabawa", a przyrzeczenie publiczne!!!! WWWWWWRRRRRR!!!!! emotka emotka emotka Grajmy WSZYSCY według jednych zasad. emotka
1 ZetZ 0

Aganaluzie

#7292251 Napisano: 29.08.2025 13:38:54
Dave nic nic nic oj wielka szkoda 🫣🫣🫣
0 0

ziolko

#7292338 Napisano: 29.08.2025 17:51:26
FBsebastian3 napisał(a):

Jak mnie pytają się o rozmiar, to zawsze mam dylemat, jaki podać emotka  Zawsze mam przy sobie metrową zwijaną miareczkę i zwyczajnie mierzę ubrania. Szczególnie szerokość pod pachami, pas czy długość spodni.
Wiele lat temu na ryneczku przymierzałam spodnie. Od rozmiaru 40 do 50. Żadne nie były dobre i niewiele różniły się między sobą emotka
Zawsze mówię, że metkę z rozmiarem można wszyć każdą. Czasami ubranie z mniejszym jest większe od tego większego emotka   Już nie mówiąc o tych chińskich czy innych azjatyckich, co mają 10x XL a faktycznie rozmiar L... 
Aktualnie ubrania jakie noszę mają rozstrzał rozmiarowy - 6 rozmiarów. Zależy co i gdzie szyte

cb656

#7292348 Napisano: 29.08.2025 18:21:07
ziolko napisał(a):

Jak mnie pytają się o rozmiar, to zawsze mam dylemat, jaki podać (...)
Aktualnie ubrania jakie noszę mają rozstrzał rozmiarowy - 6 rozmiarów.

Juhu, potwierdzasz, że rozmiar ma znaczenie! emotka emotka
0 0

cb656

#7292362 Napisano: 29.08.2025 19:07:24
ziolko napisał(a):

Jak mnie pytają się o rozmiar, to zawsze mam dylemat, jaki podać
Wiele lat temu na ryneczku przymierzałam spodnie. Od rozmiaru 40 do 50. Żadne nie były dobre i niewiele różniły się między sobą emotka

Wcale nie jesteś korpulentna. Masz wymiary po prostu KOBIECE! emotka
0 0

ziolko

#7292365 Napisano: 29.08.2025 19:32:14
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Jak mnie pytają się o rozmiar, to zawsze mam dylemat, jaki podać

Wcale nie jesteś korpulentna. Masz wymiary po prostu KOBIECE! emotka

No ba... 
Na świecie istnieje nie tylko Wenus z Milo, ale też Wenus z Willendorfu emotka emotka  Obie to kobiety emotka
1 cb656 0

cb656

#7292367 Napisano: 29.08.2025 19:46:36
ziolko napisał(a):

Wenus z Willendorf

Uważam, że zdecydowanie oraz  prowokacyjnie PRZESADZASZ. Moim zdaniem jesteś the best.
0 0

ola120

#7292428 Napisano: 30.08.2025 06:50:46
Wkurza mnie loteria piwna w Gamie. Przyznają po kilka zdrapek za zakup jednego piwa,  a i tak wszystkie są nie wygrane emotka  wkurza mnie, że kilka e maili cały czas się powtarza. Jak oni to robią , że cały czas wygrywają?
0 0

cb656

#7292433 Napisano: 30.08.2025 07:37:53
ola120 napisał(a):

Wkurza mnie loteria piwna w Gamie. Przyznają po kilka zdrapek za zakup jednego piwa,  a i tak wszystkie są nie wygrane emotka - wkurza mnie, że kilka emaili cały czas się powtarza. Jak oni to robią , że cały czas wygrywają?

Kim są ONI?! emotka
Wqrza mnie, że tego nie wiem! emotka
0 0

cb656

#7292545 Napisano: 30.08.2025 14:18:25
Błędy w komunikacji wynikać miały z pomyłek kontrolera, który mylił samoloty i przekazywał niewłaściwe informacje. emotka
https://wiadomosc...ej-7194774255401888a
0 0

atlantydek

#7292592 Napisano: 30.08.2025 17:37:01
Ale mnie wkurzył typ, który na US Open sprzątnął sprzed nosa dzieciakowi czapkę z autografem Majchrzaka. Okazało się, że to Polak, prezes firmy budowlanej Drog-Bruk.  Ludzie masowali zaczęli wstawiać opinię na serwisach rekrutacyjnych . On zamiast okazać skruchę wyzywał ludzi od biedaków i motłochu i nazywał to lekcją wychowawczą dla dziecka - kto szybszy ten lepszy. Drogo burak zapłaci za to.  Dziecko zostało odnalezione przez Majchrzaka i ma już czapkę
https://eurosport...23216309/story.shtml
3 samdej, emi, cb656 0