Wkurza mnie...

monikar

#7313106 Napisano: 12.11.2025 17:36:51
ktosiek1 napisał(a):

Olewactwo lekarzy, kolejki w NFZ i prywatnie, choroby przewlekłe, z których nie mogę się wykaraskać, a które zabierają radość z życia  emotka

Jak ja Cię rozumiem, chciałam się dziś zapisać do specjalisty, to jest jakaś żenada…
0 0

atyde25

#7313303 Napisano: 13.11.2025 11:46:42
Coś mnie tak kusiło by kupić Mutti za 25 zeta i miałam wizję z piecem do pizzy o matko jaki koszmar emotka  Nie kupię Mutti.
W Coli nie wygrywam więc o misia się chwilowo nie martwię. Zamglona taka jestem umysłowo i to mnie wkurza.
0 0

nanajka81

#7313320 Napisano: 13.11.2025 12:04:50
sledzik860 napisał(a):

Ceny zwykłych białych kopert na Poczcie Polskiej. Koperta A5 ,- 1.20 zł, ta mniejsza (A6?) ..- 0.79 zł. Fakt, dawno nie kupowałem, ale myślałem o stawkach max. do 30 groszy za sztukę. Ileś lat temu to była sprawa kilku groszy. Dobrze, że zapytałem o ceny przed zakupem, bo miałem w zamiarze kupić po 10 sztuk, ostatecznie kupiłem po jednej xD

koperta + znaczek + widokówka i pyk 13 zł papa

Gość: cb656

#7313409 Napisano: 13.11.2025 15:22:15
atyde25 napisał(a):

Zamglona taka jestem umysłowo i to mnie wkurza.

Wkurza mnie, że ja nie umiem tak poetycko określać swoich stanów emocjonalno umysłowych, ech zazdro!  emotka emotka emotka
0 0

ziolko

#7313468 Napisano: 13.11.2025 19:23:50
sledzik860 napisał(a):

Ceny zwykłych białych kopert na Poczcie Polskiej. Koperta A5 ,- 1.20 zł, ta mniejsza (A6?) ..- 0.79 zł. Fakt, dawno nie kupowałem, ale myślałem o stawkach max. do 30 groszy za sztukę. Ileś lat temu to była sprawa kilku groszy. Dobrze, że zapytałem o ceny przed zakupem, bo miałem w zamiarze kupić po 10 sztuk, ostatecznie kupiłem po jednej xD

Warto kupić koperty w actionie. Tam są o wiele tańsze. Tylko trzeba wziąć cały pakiet np 10 sztuk

lasiglasty

#7313471 Napisano: 13.11.2025 19:45:33
Mam dziś konkursowego doła, przez ostatnie porażki, wzięło mnie na wspominki dawnych czasów. Jak Albedo zawsze dzwoniło z nagrodami, jak w grze był takie agencje jak PMICombera (Super Wedlowskie konkursy, też emocje z dzwonieniem), Kore, InCubi (robili chyba Nescafe albo inne kawy?), TQ (niezapomniany budżet w Kauflandzie), i też jak w gazetce Kauflandu była krzyżówka i można było chyba 50 zł co tydzień wygrać, agencja Addicters (robili często Velvet, raz można było w zgłoszeniach dodawać numer nagrody, który się chciało). Często fajne konkursy miała Fantasia, Jogobella, Danio i Activia, już chyba z lata nic od nich nie było. W ogóle konkursy miały jakiś bardziej uroczysty ton. Teraz wszystko wydaje się takie taśmowe, wciąż te same pytania i zero dawnego klimatu. Jak nic w tym roku na święta nie będzie fajnego, to chyba czas się zmywać, bo ani nagród już z tego nie ma, ani żadnych emocji czy przyjemności z brania udziału  emotka

sledzik860

#7313472 Napisano: 13.11.2025 19:46:17
ziolko napisał(a):

sledzik860 napisał(a):

Warto kupić koperty w actionie. Tam są o wiele tańsze. Tylko trzeba wziąć cały pakiet np 10 sztuk

Mam Action u siebie w miasteczku. Odkąd powstał byłem w nim 2 razy. Nawet nie pomyślałbym, że tam są też koperty w sprzedaży. Raczej kojarzyłem ten sklep z różnościami odzieżowymi, wyposażeniem domu czy drobną elektroniką. Dziękuję za podpowiedź!
0 0

ziolko

#7313474 Napisano: 13.11.2025 20:11:02
sledzik860 tam jest sporo biurowych rzeczy w bardzo dobrych cenach. Poza tym są dobre środki czyszcząco-myjące, rzeczy do hobby itp.
0 0

elemelex

#7313476 Napisano: 13.11.2025 20:14:48
Ja tęsknię za Kauflandowym konkursem z bonami, gdzie dzwoniła miła pani, przecież było rok temu. Jedyny konkurs, który autentycznie lubię. Zmienne pytania, szansa na fajny bon, a nie tylko 50 zł. Myślałam, że będzie co roku. Została tylko taśmowa loteria ze zdrapkami, gdzie szanse są jak w lotto. 
Zdrapki = zero nagród.
Przy okazji powiem co jeszcze mnie denerwuje. Jedna duża nagroda i naciupkanie malutkimi nagrodami typu skarpety albo 50 zł. W ten sposób nawet te małe nagrody zdobyć trudno, ale nawet jak sie je wygra to nadal jest niesmak jak przychodzą. emotka  To o to tak się starałam? Wytężałam mózg nad taśmowym pytaniem zadanym po raz tysięczny żeby było oryginalnie i nieszablonowo i mam...skarpety. Konkursowicz owszem lubi sobie pomarzyć o głównej, ale brakuje fajnych "średnich" nagród.

sergrazyna

#7313484 Napisano: 13.11.2025 21:16:47
elemelex napisał(a):

Ja tęsknię za Kauflandowym konkursem z bonami, gdzie dzwoniła miła pani, przecież było rok temu. Jedyny konkurs, który autentycznie lubię. Zmienne pytania, szansa na fajny bon, a nie tylko 50 zł. Myślałam, że będzie co roku. Została tylko taśmowa loteria ze zdrapkami, gdzie szanse są jak w lotto. 
Zdrapki = zero nagród.
Przy okazji powiem co jeszcze mnie denerwuje. Jedna duża nagroda i naciupkanie malutkimi nagrodami typu skarpety albo 50 zł. W ten sposób nawet te małe nagrody zdobyć trudno, ale nawet jak sie je wygra to nadal jest niesmak jak przychodzą. emotka  To o to tak się starałam? Wytężałam mózg nad taśmowym pytaniem zadanym po raz tysięczny żeby było oryginalnie i nieszablonowo i mam...skarpety. Konkursowicz owszem lubi sobie pomarzyć o głównej, ale brakuje fajnych "średnich" nagród.

Jakby to jeszcze były jakieś fajne skarpety, a nie "unikalne" skarpety za 6 zł emotka
1 elemelex 0

elemelex

#7313528 Napisano: 14.11.2025 05:02:43

Jakby to jeszcze były jakieś fajne skarpety, a nie "unikalne" skarpety za 6 zł emotka

Tak pomyślałam, że mogliby dodawać jakieś tematyczne rzeczy do tych cennych skarpet, typu wałek do ciasta, fartuch, chochlę emotka
I już to inaczej wygląda. A tak pokazują, że nasze wypociny tyle są warte. W loteriach jakoś jest zawsze lepiej z nagrodami, mimo że wymagają o wiele mniejszego wysiłku.

Gość: sloma_i_buty

#7313549 Napisano: 14.11.2025 09:34:35
elemelex napisał(a):

Tak pomyślałam, że mogliby dodawać jakieś tematyczne rzeczy do tych cennych skarpet, typu wałek do ciasta, fartuch, chochlę emotka
I już to inaczej wygląda. A tak pokazują, że nasze wypociny tyle są warte. W loteriach jakoś jest zawsze lepiej z nagrodami, mimo że wymagają o wiele mniejszego wysiłku.

Loterie na pewno generują mniej reklamacji dotyczących przebiegu konkursu i nie wymagają powołania komisji do czytania prac. Ponadto przyciągają większą liczbę konsumentów  i typowych hazardzistów. Sprzedaż rośnie. Minimalizacja kosztów, maksymalizacja zysków. Z jednej strony niby wszystkim się poprawia, niby więcej się zarabia, a z drugiej konkurencja o 50 zł w bramkach po kokardkę, więc już organizatorzy wyczuli interes i wprowadzili 30 zł. Te 30 zł to takie 18 zł z 2020 roku. emotka  Być może towar i tak się sprzedaje, więc akcje promocyjne odchodzą do lamusa - wszystko wygeneruje AI albo wpływacz z mediów społecznościowych zareklamuje.
2 ZetZ, elemelex 0

radziosny

#7313568 Napisano: 14.11.2025 10:28:56
sloma_i_buty napisał(a):

elemelex napisał(a):

Loterie na pewno generują mniej reklamacji dotyczących przebiegu konkursu i nie wymagają powołania komisji do czytania prac. Ponadto przyciągają większą liczbę konsumentów  i typowych hazardzistów. Sprzedaż rośnie. Minimalizacja kosztów, maksymalizacja zysków. Z jednej strony niby wszystkim się poprawia, niby więcej się zarabia, a z drugiej konkurencja o 50 zł w bramkach po kokardkę, więc już organizatorzy wyczuli interes i wprowadzili 30 zł. Te 30 zł to takie 18 zł z 2020 roku. emotka  Być może towar i tak się sprzedaje, więc akcje promocyjne odchodzą do lamusa - wszystko wygeneruje AI albo wpływacz z mediów społecznościowych zareklamuje.

Też mam wrażenie, że coś się zmieniło jeśli chodzi o podejście organizatorów.. faktycznie mi brakuje tych średnich nagród, tak, że teraz w zasadzie nie ma o co grać emotka
Pojawiło się też dużo hurtowników konkursowych, co też może mieć jakiś wpływ na przeprowadzanie loterii i konkursów. Osłabiają zasięg marketingowy. Tak ok. 2 lat temu byłem w stanie raz w miesiącu coś wygrać, a teraz jak wygram coś raz na kwartał to będzie to cud.. we mnie też coś się zmieniło.. kiedyś np. widziałem super sweter świąteczny jako nagrodę, a teraz tani akrylowy szajs, w którym w godzinę się zapocisz.

Gość: sloma_i_buty

#7313622 Napisano: 14.11.2025 13:03:49
radziosny napisał(a):

teraz tani akrylowy szajs, w którym w godzinę się zapocisz.

Czapki i szaliki z akrylu również do niczego się nie nadają, chociaż sentymentalnie noszę taki szaliczek do kurtki z regulowanym kołnierzem.
To jest szalik akrylowy na miarę moich możliwości, zakupiony w Empiku w 2017 roku za oszałamiajace 4 zł. 
Nie odsyłam danych na przedmioty, które uważam na badziew lub nieodpowiadające rozmiarem, gdyż za bardzo wkręciłam się w minimalizm.

atyde25

#7313675 Napisano: 14.11.2025 14:41:26
Skleroza co tam ,że mogłabym nie wygrać 1000 zł ale klapki i skiety no musowo emotka
Nie no brak mobliizacji do gry jest najgorszy
1 radziosny 0

gregory04

#7313678 Napisano: 14.11.2025 14:44:52
Gdzie te czasy kiedy przed świetami były takie wypasione nagrody do wygrania? Człowiek nie wiedział w co ręce włożyć. A teraz? emotka

ktosiek1

#7313700 Napisano: 14.11.2025 15:45:48
gregory04 napisał(a):

Gdzie te czasy kiedy przed świetami były takie wypasione nagrody do wygrania? Człowiek nie wiedział w co ręce włożyć. A teraz? emotka

No właśnie czy jeszcze czas i konkursy świąteczne wkrótce ruszą, a może w tym roku nie będzie nic ciekawego. To byłoby dziwne, bo wiosną/latem było trochę konkursów z fajnymi nagrodami, np. wycieczkami. Do tego w lutym olimpiada w Mediolanie. Ciekawe czy będą konki z wyjazdami....
0 0

o_nono

#7313798 Napisano: 14.11.2025 22:12:03
Generalnie to w sumie akurat na święta by się przydało
0 0

myszania

#7313870 Napisano: 15.11.2025 12:02:47
3 raz na sport liście w Radio Zet i 3 raz nie zadzwonili 😭
Niech ich gęś kopnie.
0 0

bianka33

#7313884 Napisano: 15.11.2025 13:03:53
Kiedyś Wedel na święta to autka rozdawał, i to w konkursach, nie w loteriach, oj chciałoby się znowu taki konkurs emotka

Zawsze ich konkursy zaczynały się w listopadzie, a teraz coś cisza...

1 kumulacja 0