Wkurza mnie...

iszhara

#2845388 Napisano: 14.11.2009 03:26:36
marielu napisał(a):

http://www.newswe...walca-dzieci,48783,1

bezsilność i znieczulica oraz brak reakcji mnie wkurza emotka

Rozumiem, też mnie wkurza znieczulica w tym temacie, a głównie osób tam pracujących. Ale nie można tego tematu generalizować, bo w wielu innych środowiskach takie zachowania dewiacyjne także występują - nie tylko w domach dziecka. A autor posumował że najlepiej zamknąć takie placówki. I to mnie wkurza. Bo tu się nie zgodzę - najlepiej tak powiedzieć że zamknąć. I co problem sam zniknie? Nie prawda. A co z dzieciakami? Nigdy w Polsce nie doczekamy takich czasów że znajdzie się tyle rodzin zastępczych, lub pełniących funkcję pogotowia opiekuńczego aby było możliwe zamknięcie takich placówek opiekuńczo-wychowawczych typu dom dziecka. Ktoś kto zna dom dziecka tylko z opowieści może mieć mylne zdanie na temat funkcjonowania takich placówek, że bieda, że źle, przemoc itp. Ale uwiercie mi, że są dzieciaki które wolą zostać w takiej placówce na weekend niż wyjechać do domu rodzinnego... Nie wszędzie jest tak źle...
0 0

Gość: grancias

#2845402 Napisano: 14.11.2009 03:34:39
Wkurza mnie, ze jutro mam kolokwium z rachunkowości i nic jeszcze nie umiem i chyba nie będę umiał emotka ... Mam lenia emotka
0 0

Gość: piotrekk49

#2845454 Napisano: 14.11.2009 04:21:42
Wkurza mnie, że nic nie mogę wygrać i to się prawdopodobnie nie zmieni! emotka
0 0

Gość: meeyka

#2845456 Napisano: 14.11.2009 04:26:06
piotrekk49 napisał(a):

nieprawda, statystycznie rzecz biorac w koncu musi cos wpasc, trzeba tylko regularnie brac dzial w konkursach emotka
0 0

Gość: awi

#2845472 Napisano: 14.11.2009 04:47:34
Wkurzza mnie że chyba się zamieniam w niedźwiedzia i zapadam w sen zimowy. Zasypiam kilkanaście razy w ciągu dnia, nawet w autobusie mi się zdarza przy tym szmerku rozmów, teraz teeeż już zieeewaaam emotka emotka
obudźcie mnie:)
0 0

Gość: gemma

#2845475 Napisano: 14.11.2009 04:49:53
awi napisał(a):

Wkurzza mnie że chyba się zamieniam w niedźwiedzia i zapadam w sen zimowy. Zasypiam kilkanaście razy w ciągu dnia, nawet w autobusie mi się zdarza przy tym szmerku rozmów, teraz teeeż już zieeewaaam emotka emotka

nie wkurzaj się, tylko do lekarza idź, to nie jest normalne. Chyba że u niedźwiedzi.
0 0

#2845486 Napisano: 14.11.2009 04:54:34
awi napisał(a):

to moze byc cukrzyca albo niedoczynnosc tarczycy, lepiej sie do lekarza przejsc emotka emotka
0 0

sylzab2294

#2845524 Napisano: 14.11.2009 05:16:06
inka113 napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

a mnie wkurza jedna osoba z forum..zachałanna jak mucha w wodzie....po co jej trzy nagrody..babo daj wygrac innym..nie jesteś pępkiem tego świeta emotka emotka

Baaardzo łatwo jest kogoś oceniać, przypiać etykietki... Ten zachłanny, ta chytra, ten tylko sprzedaje wygrane, ktos tam wygrywa 10 razy w tym samym konkursie... Nie warto jednak tak tymi ocenami szastać a prawo i lewo moi mili. Czy my sie tu znamy?! Chyba niewiele, prawda? Nie znam niczyjej sytuacji i nie siedze u nikogo w portfelu ani w głowie. Jeśli ktoś wygrywa 10 bonów po 500zł to mnie nie interesuje, skoro grał uczciwie z paragonami i miał tyle inwencji twórczej żeby pisać hasła które się spodobały to należy go podziwiać i pogratulować! Jeśli wygrał 3 żelazka i je sprzedaje to też mnie to nie obchodzi! Prawda jest taka, że każdy chce żyć i musi cos do gara czasem wrzucić! Jedni grają dla przyjemnosci inni dla zysku i to jest normalne. Siedząc tu po 6 godzin dziennie ludzie tez wykonują pracę, jesli robią to dobrze to niech wygrywaja i jeśli chcą- sprzedają czy robią z nagrodami co im się tam podoba.
Dla mnie konkursy kilka lat temu też były jedynym źródłem jakiejś gotówki, siedziałam w domu z dzieckiem i tylko tak mogłam sobie dorobić. Czy komuś krzywde robiłam w ten sposób? Myslę, że nie! Więc dlaczego oceniać kogoś i przypinać łatkę zachłannego?
A poza tym każda nagroda cieszy emotka i nie ma co ukrywać, na wiele przyjemnosci napewno bym sobie nie mogła pozwolić gdyby nie wygrane w konkursach... emotka

oki..ale czy ta druga osoba, ktora gra uczciwie i chce wygrac dana rzecz, bo wie ze jej nie stac na zkup ma byc zawsze w tyle...
bo inni oszukuja i maja..
ja nie mowie tu o tych co graja uczciwie, ale o tych co grają w sposob pozostawiajacy wiele do zyczenia....
pozdrawiam emotka
0 0

Gość: piotrekk49

#2845547 Napisano: 14.11.2009 05:29:41
meeyka napisał(a):

piotrekk49 napisał(a):

nieprawda, statystycznie rzecz biorac w koncu musi cos wpasc, trzeba tylko regularnie brac dzial w konkursach emotka

Dzięki, niestety biorę codziennie udział w niewielu konkursach ( do 5), bo uważam, że nie mam szans w zamkniętych. Nie wierzę, że coś wygram, aczkolwiek nadzieja jest.
0 0

Gość: hittmanka

#2845552 Napisano: 14.11.2009 05:34:26
piotrekk49 napisał(a):

meeyka napisał(a):

piotrekk49 napisał(a):

Dzięki, niestety biorę codziennie udział w niewielu konkursach ( do 5), bo uważam, że nie mam szans w zamkniętych. Nie wierzę, że coś wygram, aczkolwiek nadzieja jest.

więc powiem Ci, że jeżeli codziennie jak twierdzisz bierzesz udział w 5 konkursach to musi coś wpaść... najgorzej jet zacząć... też miałam 3 miesięczną przerwę w konkursach i muszę zaczynać od początku... robię codziennie konki i nic konkretnego nie wpada ale zaczęłam od lokalnych , na zachętę i już mam bileciki do kina... trzeba zacząć od drobnych wygranych, wdrożyć się a potem to już samo pójdzie emotka
0 0

#2845558 Napisano: 14.11.2009 05:38:44
hittmanka napisał(a):

więc powiem Ci, że jeżeli codziennie jak twierdzisz bierzesz udział w 5 konkursach to musi coś wpaść... najgorzej jet zacząć... też miałam 3 miesięczną przerwę w konkursach i muszę zaczynać od początku... robię codziennie konki i nic konkretnego nie wpada ale zaczęłam od lokalnych , na zachętę i już mam bileciki do kina... trzeba zacząć od drobnych wygranych, wdrożyć się a potem to już samo pójdzie emotka

ja tez wrocilam do konkow po dlugiej przerwie. na poczatku (pierwsze 2-3 tygodnie) byly pustki, a teraz powoli cos zaczyna wpadac emotka nie sa to moze jakies strasznie wartosciowe nagrody, ale i tak ciesza emotka
0 0

Gość: polec

#2845564 Napisano: 14.11.2009 05:40:39
meeyka napisał(a):

hittmanka napisał(a):

ja tez wrocilam do konkow po dlugiej przerwie. na poczatku (pierwsze 2-3 tygodnie) byly pustki, a teraz powoli cos zaczyna wpadac emotka nie sa to moze jakies strasznie wartosciowe nagrody, ale i tak ciesza emotka

każda rzecz cieszy i super emotka . A w temacie wkurza mnie, ze jestem zmeczona emotka
0 0

kalisto1986

#2845577 Napisano: 14.11.2009 05:44:40
sylzab2294 napisał(a):

inka113 napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

a mnie wkurza jedna osoba z forum..zachałanna jak mucha w wodzie....po co jej trzy nagrody..babo daj wygrac innym..nie jesteś pępkiem tego świeta emotka emotka

Baaardzo łatwo jest kogoś oceniać, przypiać etykietki... Ten zachłanny, ta chytra, ten tylko sprzedaje wygrane, ktos tam wygrywa 10 razy w tym samym konkursie... Nie warto jednak tak tymi ocenami szastać a prawo i lewo moi mili. Czy my sie tu znamy?! Chyba niewiele, prawda? Nie znam niczyjej sytuacji i nie siedze u nikogo w portfelu ani w głowie. Jeśli ktoś wygrywa 10 bonów po 500zł to mnie nie interesuje, skoro grał uczciwie z paragonami i miał tyle inwencji twórczej żeby pisać hasła które się spodobały to należy go podziwiać i pogratulować! Jeśli wygrał 3 żelazka i je sprzedaje to też mnie to nie obchodzi! Prawda jest taka, że każdy chce żyć i musi cos do gara czasem wrzucić! Jedni grają dla przyjemnosci inni dla zysku i to jest normalne. Siedząc tu po 6 godzin dziennie ludzie tez wykonują pracę, jesli robią to dobrze to niech wygrywaja i jeśli chcą- sprzedają czy robią z nagrodami co im się tam podoba.
Dla mnie konkursy kilka lat temu też były jedynym źródłem jakiejś gotówki, siedziałam w domu z dzieckiem i tylko tak mogłam sobie dorobić. Czy komuś krzywde robiłam w ten sposób? Myslę, że nie! Więc dlaczego oceniać kogoś i przypinać łatkę zachłannego?
A poza tym każda nagroda cieszy emotka i nie ma co ukrywać, na wiele przyjemnosci napewno bym sobie nie mogła pozwolić gdyby nie wygrane w konkursach... emotka

oki..ale czy ta druga osoba, ktora gra uczciwie i chce wygrac dana rzecz, bo wie ze jej nie stac na zkup ma byc zawsze w tyle...
ja nie mowie tu o tych co graja uczciwie, ale o tych co grają w sposob pozostawiajacy wiele do zyczenia....
pozdrawiam emotka

W większości zawsze tak jest ,że wygrywa osoba lepsza i takie jest życie , a moim zdaniem , jeśli , ktoś jest w czymś dobry to niech gra - i również nie mówie tutaj o czymś nie do końca uczciwym
Tym co napisałaś zrozumiałam , że jak np bierzesz udział w konkursie firmy X np w sklepie tesco i wygrywasz bony To gdy ta sama firma X organizuje konkurs w real już nie bierzesz udzialu bo masz nagrode i dajesz szanse innym ?
Sorki musiałam emotka
0 0

Gość: jolcia12

#2845611 Napisano: 14.11.2009 06:00:59
kalisto1986 napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

inka113 napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

pozdrawiam emotka

W większości zawsze tak jest ,że wygrywa osoba lepsza i takie jest życie , a moim zdaniem , jeśli , ktoś jest w czymś dobry to niech gra - i również nie mówie tutaj o czymś nie do końca uczciwym
Tym co napisałaś zrozumiałam , że jak np bierzesz udział w konkursie firmy X np w sklepie tesco i wygrywasz bony To gdy ta sama firma X organizuje konkurs w real już nie bierzesz udzialu bo masz nagrode i dajesz szanse innym ?
Sorki musiałam emotka

sylzab2294 weź sie lepiej do roboty a nie patrz na zachłannosć innych i nie licz na to że ktoś nie bedzie grał żebyś ty biedna mogła wygrać jakaś nagrodę, wiele jest tu osób których nie stać na te dobrodziejstwa które sa do wygrania, ale żeby wygrać trzeba grać i poswiecać swój czas na osiagnięcie celu, a nie siedzieć przy kompie i narzekać emotka
0 0

Gość: klonik

#2845625 Napisano: 14.11.2009 06:09:09
sylzab2294 a ty te punkty co w nocy ci doszly w tym konkursie to tak uczciwie zdobylas?? miedzy 12 a 1 w nocy wszyscy siedzieli i ci glosowali emotka bez zbierania na forum zdobylas tak duzo glosow emotka nie dajesz juz rady to i postanowilas oskarzac. aaa i zeby nie bylo, ja wiem o ktory konkurs chodzi ale udzialu w nim nie biore
0 0

Gość: nutshell

#2845631 Napisano: 14.11.2009 06:12:13
że nie wiedziałam że w Carrefourze, znów wymieniają odżywki
0 0

Gość: tsiknias

#2845648 Napisano: 14.11.2009 06:20:04
nutshell napisał(a):

tzn.kiedy wymieniają te odżywki?
0 0

#2845657 Napisano: 14.11.2009 06:22:39
tsiknias napisał(a):

nutshell napisał(a):

tzn.kiedy wymieniają te odżywki?

nie wiem, tydzień temu w Toruniu w Realu wymieniali odżywki a dziś znów stała pani ale w Carrefourze
0 0

Gość: april211

#2845662 Napisano: 14.11.2009 06:23:11
WŁASNIE KIEDY?
0 0

#2845671 Napisano: 14.11.2009 06:24:42
dziś
0 0