Wkurza mnie...

ja-sylwia

#3296480 Napisano: 14.04.2010 08:52:29
czarnygreg napisał(a):

matko kochana!nie twierdzę, ze wielbię Wałęsę ale nie chowajcie go jeszcze!
A serio:dostał Nobla? Dostał!
A tu co: bohatera, prądem!!???

nic dla kraju nie zrobił tylko okradał ludzi.To moje zdanie i tysięcy innych Polaków.kończe temat

0 0

Gość: czarnygreg

#3296481 Napisano: 14.04.2010 08:52:55
katjen27 napisał(a):

I wqrza mnie jeszcze fakt, że polskie społeczeństwo (namiętnie wierzące w tzw. boga i wszystkie cuda z nim związane) nie ma bladego pojęcia o prawdziwym życiu i relacjach rodzinnych tzw. Jezusa... A co najgorsze, społeczeństwo wierzy we wszystko, co można przeczytać w tzw. biblii... Paranoja, zaścianek, niemoc i zamknięcie na inne prawdy... To też mnie wqrza ! emotka emotka emotka

to ze ktoś jedną tylko prawdę uznaje, niekoniecznie Twoją wcale nie musi byc wyrazem zaściankowości , życie rodzinne Jezusa-piszesz, ktoś tu może mieć monopol na prawdę? Nie sądzę,
0 0

Gość: tedance

#3296482 Napisano: 14.04.2010 08:53:11
ewelcia napisał(a):

katjen27 napisał(a):

I jeszcze...

...wqrza mnie podejście debilnych protestujących, którym prezydent w Kraku będzie przeszkadzał !!!

Przecież na rynku o sarkofag potykać się nie będą... By nie przesadzali, bo tylko chrzanią wizerunek (i tak wątły) tego naszego kraju...

tez mnie to wkurza....
i jeszcze wiele innych sytuacji odnośnie pochówku Państwa Kaczyńskich emotka

Mnie też, niech sobie lepiej w chatach posprzątają, bo niedługo się do stołu przykleją, jak im z pap tych dziamgających bez przerwy naokoło plujki lecą, a w telewizji nie rozróżnią kanałów przez centymetr kurzu, a nie zgrywają wielkich znawców i obywateli emotka
0 0

Gość: katjen27

#3296485 Napisano: 14.04.2010 08:54:05
Owszem, miejsce pochówku jest sprawą dyskusyjną, ale w tak specyficznej sytuacji nie można robić nieuzasadnionego syfu !! Tyle osób zginęło, a tu będzie plebs papy rozdzierać, bo Wawel im się zepsuje... Ciekawe, czy ktoś z tych 'protestujących' był kiedyś na tzw. mszy na tymże Wawelu...

To też mnie wqrza !! emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#3296487 Napisano: 14.04.2010 08:54:41
A mnie wkurza to, że za każdym razem, kiedy oglądam Wiadomości na TVP 1 o 20.00 to widzę prezentera, który gada swoje do kamery, a w tle machających, małpujących i śmiejących się ludzi. Paranoja emotka Skoro poszli złożyć hołd i opłakiwać, to niech to robią z godnością albo wcale nie idą emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#3296494 Napisano: 14.04.2010 09:00:26
Katjen, a co Ty dzisiaj taka wkurzona jesteś?
Jutro (za godzinę) będzie nowy dzień emotka
Miłego czwartku!
0 0

Gość: damianwro

#3296512 Napisano: 14.04.2010 09:08:18
magic18girl napisał(a):

nic dla kraju nie zrobił tylko okradał ludzi.To moje zdanie i tysięcy innych Polaków.kończe temat

Pozwolisz, że popełnię nietakt i spytam - a ile masz lat, kochana? Bo gdy Wałęsa zmieniał Polskę, Twoja rewolucja sprowadzała się w najlepszym wypadku do zmiany siusiania w pieluszki na siusianie do nocniczka. Nie było tak? Nie chcę Cię urazić, ale WKURZA MNIE, że w Polsce mamy tak wiele osób, które wiedzą wszystko i nie mają żadnego oporu przed oczernianiem, wyzywaniem etc. (często na podstawie zasłyszanych przy grillu opowieści pijanej rodziny). Ukradł Ci coś? To nie mów tak, bo go zniesławiasz, a to karalne. emotka
0 0

zaczytana-pola

#3296515 Napisano: 14.04.2010 09:12:01
damianwro napisał(a):

magic18girl napisał(a):

Pozwolisz, że popełnię nietakt i spytam - a ile masz lat, kochana? Bo gdy Wałęsa zmieniał Polskę, Twoja rewolucja sprowadzała się w najlepszym wypadku do zmiany siusiania w pieluszki na siusianie do nocniczka. Nie było tak? Nie chcę Cię urazić, ale WKURZA MNIE, że w Polsce mamy tak wiele osób, które wiedzą wszystko i nie mają żadnego oporu przed oczernianiem, wyzywaniem etc. (często na podstawie zasłyszanych przy grillu opowieści pijanej rodziny). Ukradł Ci coś? To nie mów tak, bo go zniesławiasz, a to karalne. emotka

emotka nic dodać, nic ująć.
0 0

Gość: barbara1910

#3296522 Napisano: 14.04.2010 09:15:31
damianwro napisał(a):

magic18girl napisał(a):

emotka
0 0

#3296523 Napisano: 14.04.2010 09:15:38
Jestem wqrzona, bo nie trawię ludzi, którzy hałas robią ot tak, bez rozsądnych argumentów... I tak nam ładnie malują obraz naszej Polski... emotka
Nie to, że jestem fanatyczną patriotką, ale durnych pseudoludzików nie rozumiem i nie popieram !

W takiej sytuacji powinni gęby na kłódki zamknąć, ot i tyle.
0 0

kalisto1986

#3296525 Napisano: 14.04.2010 09:17:12
katjen27 napisał(a):

I jeszcze...

...wqrza mnie podejście debilnych protestujących, którym prezydent w Kraku będzie przeszkadzał !!!

Przecież na rynku o sarkofag potykać się nie będą... By nie przesadzali, bo tylko chrzanią wizerunek (i tak wątły) tego naszego kraju...

wiele przeciwników podało swoje argumenty, ja jestem przeciwniczką potrafiłam napisać argumenty ktoś może się z tym zgadzać inny nie
ale dlaczego tzw obrońcy nie potrafia sami uargumentować swoich racji ?
I wybacz ale chyba obrażasz tutaj ludzi
katjen27 napisał(a):

I wqrza mnie jeszcze fakt, że polskie społeczeństwo (namiętnie wierzące w tzw. boga i wszystkie cuda z nim związane) nie ma bladego pojęcia o prawdziwym życiu i relacjach rodzinnych tzw. Jezusa... A co najgorsze, społeczeństwo wierzy we wszystko, co można przeczytać w tzw. biblii... Paranoja, zaścianek, niemoc i zamknięcie na inne prawdy... To też mnie wqrza ! emotka emotka emotka

jestem w szoku
emotka
rozumiem że ty masz o tym pojęcie ?
Każdego wiara jest oparta na jakiś faktach przedstawionych czy to w bibli czy innych książkach i chyba jest to każdego indywidualna sprawa w co wierzy i wybacz ale bardziej mnie razi obrażanie innych bo to dopiero jest paranoja i zaściankowość.
Przedstaw swoje racje , napisz co cię wkurza ale nie obrażaj innych
0 0

#3296536 Napisano: 14.04.2010 09:23:02
kalisto1986 napisał(a):

katjen27 napisał(a):

I jeszcze...

wiele przeciwników podało swoje argumenty, ja jestem przeciwniczką potrafiłam napisać argumenty ktoś może się z tym zgadzać inny nie
katjen27 napisał(a):

jestem w szoku
emotka
Każdego wiara jest oparta na jakiś faktach przedstawionych czy to w bibli czy innych książkach i chyba jest to każdego indywidualna sprawa w co wierzy i wybacz ale bardziej mnie razi obrażanie innych bo to dopiero jest paranoja i zaściankowość.

kalisto1986, jak na razie jestem wolnym człowiekiem i wyrażam w sposób (w miarę) kulturalny to, co myślę...

Zapewne zostałaś wychowana w tradycyjnej rodzinie, w której niedziela bez mszy nie istnieje (ja również, ale zaczęłam się interesować faktami, które otworzyły mi oczy) i nie przyjmujesz do wiadomości, że może być coś więcej / albo nie musi być niczego i mi tu piszesz, że ja kogoś obrażam emotka

To przykre, że używasz słowa 'obrażać' z góry, bez znajomości moich argumentów emotka
0 0

Gość: stokrotka60

#3296539 Napisano: 14.04.2010 09:26:23
debilnych emotka emotka emotka
0 0

zielonaszpilka

#3296540 Napisano: 14.04.2010 09:27:08
Ja też byłam zaskoczona decyzją o pochowaniu pary prezydenckiej na Wawelu i też jej nie rozumiem. Ale to nie rodzina o tym zdecydowała, rodzina jedynie zgodziła się na Wawel, inicjatywa wyszła od kogoś innego. W tym momencie nie ma się jednak już o co kłócić. Decyzja zapadła, wszyscy wiedzą, że wiele osób się z tym nie zgadza, ale zamilknijmy już. Wystarczy tych kłótni.
Decyzji już nie zmienią, zbyt dużo podjętych kroków zostało w kierunku pogrzebu na Wawelu i niech tak zostanie. Nas nie ubędzie jeśli będą tam pochowani, krzywdy Wam tym nie robią. Skończmy te przepychanki nad trumnami.

Uważam, że osoby które podjęły decyzję o pochowaniu ich na Wawelu, wyrządziły wielką krzywdę i parze prezydenckiej i ich rodzinie - bo to znowu rozpętało kłótnie, a było to przecież do przewidzenia.
0 0

kalisto1986

#3296544 Napisano: 14.04.2010 09:28:58
katjen27 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

katjen27 napisał(a):

I jeszcze...

katjen27 napisał(a):

jestem w szoku
emotka

kalisto1986, jak na razie jestem wolnym człowiekiem i wyrażam w sposób (w miarę) kulturalny to, co myślę...

Zapewne zostałaś wychowana w tradycyjnej rodzinie, w której niedziela bez mszy nie istnieje (ja również, ale zaczęłam się interesować faktami, które otworzyły mi oczy) i nie przyjmujesz do wiadomości, że może być coś więcej / albo nie musi być niczego i mi tu piszesz, że ja kogoś obrażam emotka

To przykre, że używasz słowa 'obrażać' z góry, bez znajomości moich argumentów emotka

mylisz się bardzo w mojej ocenie emotka mam swoje poglądy ale nie neguje kogoś wiary -ja nie musze w to wierzyc ale szanuje że ktoś inny wierzy.
debilni protestujący i inne teksty wybacz dla mnie jest to obrażanie innych ludzi którzy mają odmienne poglądy
0 0

#3296551 Napisano: 14.04.2010 09:31:00
Wqrza mnie ograniczenie większości populacji tak zwanej emotka

Wystarczy mi stwierdzenie pewnego jezuity na zapytanie pewnego reportera:

R: No a co będzie, jak się okaże, że po śmierci niczego nie ma ?

J: No, to będzie mały problem... emotka

Do wiadomości:
R - to Reporter, zaś J - to Jezuita.

:)
0 0

Gość: merus

#3296555 Napisano: 14.04.2010 09:32:49
zielonaszpilka napisał(a):

Ja też byłam zaskoczona decyzją o pochowaniu pary prezydenckiej na Wawelu i też jej nie rozumiem. Ale to nie rodzina o tym zdecydowała, rodzina jedynie zgodziła się na Wawel, inicjatywa wyszła od kogoś innego. W tym momencie nie ma się jednak już o co kłócić. Decyzja zapadła, wszyscy wiedzą, że wiele osób się z tym nie zgadza, ale zamilknijmy już. Wystarczy tych kłótni.
Decyzji już nie zmienią, zbyt dużo podjętych kroków zostało w kierunku pogrzebu na Wawelu i niech tak zostanie. Nas nie ubędzie jeśli będą tam pochowani, krzywdy Wam tym nie robią. Skończmy te przepychanki nad trumnami.

Uważam, że osoby które podjęły decyzję o pochowaniu ich na Wawelu, wyrządziły wielką krzywdę i parze prezydenckiej i ich rodzinie - bo to znowu rozpętało kłótnie, a było to przecież do przewidzenia.

zgadzam się w 100%
0 0

zaczytana-pola

#3296558 Napisano: 14.04.2010 09:33:41
zielonaszpilka napisał(a):

Też uważam, że jest to zła i bardzo nieprzemyślana decyzja, bo nie dość, że teraz są uzasadnione spory na ten temat, to później, za jakiś czas ktoś podejdzie do Marty Kaczyńskiej i powie, że jej ojciec na to nie zasługuje. Bo na pewno znajdą się takie osoby, skoro już teraz są osoby, które protestują przed Ratuszem w Krakowie. Ja jestem temu przeciwna, ale mam tyle szacunku do osób, które zginęły w tej katastrofie, że nie wyszłabym na ulicę i nie krzyczałabym, że na to nie zasługuje. Dla mnie nie zginęli tam politycy, a zginęli ludzie.
0 0

#3296560 Napisano: 14.04.2010 09:37:33
A pewnie wiecie, gdzie powinien zostać uskuteczniony optymalny pochówek, prawda ??

No przepraszam, ale ja nie wiem - nie mnie o tym sądzić...

Jej, Kraków, czy Warszawa... Łorewer... Zginęli tragicznie, a Wy im punktujecie, co zrobili, a czego nie zrobili...

W temacie: to też mnie wqrza...
0 0

olus15

#3296563 Napisano: 14.04.2010 09:41:03
Myślę, że większość z nas jest przeciwna tej decyzji ale klamka zapadła i nie ma tak naprawdę o co się kłócić
Dziś wróciły kolejne ofiary tragedii i co ? Rodziny nie mogą spokojnie ich opłakiwać bo wszędzie afera, protesty , skandowanie
Uszanujmy ich uczucia i zamilknijmy już na ten temat
0 0