Wkurza mnie...

Gość: olusiia975

#3307747 Napisano: 20.04.2010 08:24:54
karolkas napisał(a):

sophie napisał(a):

karolkas napisał(a):

mozecie mnie zlinczowac ale to mnie wkurza niesamowicie

Osoby i instytucje, które chcą wspomóc akcję pomocy dzieciom osieroconym w wyniku katastrofy samolotu prezydenckiego mogą
- wysyłać SMS o treści POMAGAM na numer 72052

Bardzo mi smutno i przykro że zginęli ojcowie i matki tych dzieci, ale co jak co nie zginęły osoby biedne, wzięliby te akcje zrobili dla osób bardziej potrzebujących. Mam wrażenie że to juz śmieszne sie zaczyna robić.

Nie wiem dlaczego w Polsce tak jest ,że się nie pomaga tym najuboższym właśnie .jest tylu ludzi którzy naprawdę liczą się z groszem i zyją za kilkaset zł miesięcznie.Czemu im nikt nie pomaga .Taka rzeczywistość ,nie wiem czy kiedykolwiek się to zmieni. emotka

dokładnie ci ludzie, te dzieci podostają naprawdę kupę kasy,od rządu, od partii, z ubezpieczeń (bo nie wierze ze nie byli ubezpieczeni) i naprawdę wyciaganie od nas szaraczkow pieniędzy żeby im jeszcze dołożyć kasy to jest cios ponizej pasa. Naprawde ze dziecko jakiegos polityka nagle nie pójdzie do elitarnej prywatnej szkoly tylko pójdzie do zwyklej publicznej to tragedia mu się nie stanie i nie zamknie mu drogi do edukacji. Są dzieci których nie stać pójśc do jakiejkolwiek szkoly i takim powinnismy pomagac. Chyba Caritas przegiął trochę, mam wrażenie że robi to pod publikę

Jak ludzie nie mają to nawet nie śpieszą się z pomocą. Ale przecież to kolejna okazja zeby pieniądze pozbierać... Szkoda gadac.
0 0

Gość: agulecece

#3307870 Napisano: 20.04.2010 09:07:55
wkurza mnie clin wszyscy dostali nagrode a ja nie jak dzwonie do organizatora to stale nie ma pana odpowiedzialnego co za chamstwo
0 0

baha

#3307889 Napisano: 20.04.2010 09:12:54
olusiia975 napisał(a):

karolkas napisał(a):

sophie napisał(a):

karolkas napisał(a):

Osoby i instytucje, które chcą wspomóc akcję pomocy dzieciom osieroconym w wyniku katastrofy samolotu prezydenckiego mogą

Bardzo mi smutno i przykro że zginęli ojcowie i matki tych dzieci, ale co jak co nie zginęły osoby biedne, wzięliby te akcje zrobili dla osób bardziej potrzebujących. Mam wrażenie że to juz śmieszne sie zaczyna robić.

Nie wiem dlaczego w Polsce tak jest ,że się nie pomaga tym najuboższym właśnie .jest tylu ludzi którzy naprawdę liczą się z groszem i zyją za kilkaset zł miesięcznie.Czemu im nikt nie pomaga .Taka rzeczywistość ,nie wiem czy kiedykolwiek się to zmieni. emotka

dokładnie ci ludzie, te dzieci podostają naprawdę kupę kasy,od rządu, od partii, z ubezpieczeń (bo nie wierze ze nie byli ubezpieczeni) i naprawdę wyciaganie od nas szaraczkow pieniędzy żeby im jeszcze dołożyć kasy to jest cios ponizej pasa. Naprawde ze dziecko jakiegos polityka nagle nie pójdzie do elitarnej prywatnej szkoly tylko pójdzie do zwyklej publicznej to tragedia mu się nie stanie i nie zamknie mu drogi do edukacji. Są dzieci których nie stać pójśc do jakiejkolwiek szkoly i takim powinnismy pomagac. Chyba Caritas przegiął trochę, mam wrażenie że robi to pod publikę

Jak ludzie nie mają to nawet nie śpieszą się z pomocą. Ale przecież to kolejna okazja zeby pieniądze pozbierać... Szkoda gadac.

ja sie podpinam , jak jest naprawde potrzebujaca rodzina to dzieci potrafia zabrac do domu dziecka, a tu nagle wszyscy sie rzucili na pomoc rodzinom ludzi naprawde dobrze uposażonych. No ale tak to juz jest w Polsce.
0 0

Gość: aneti

#3307902 Napisano: 20.04.2010 09:15:55
karolkas napisał(a):

nie bardzo rozumiem dlaczego cię to wkurza emotka przecież to akcja gdzie KTO CHCE wysyła smsa, nie chcesz - nie wysyłasz... Co tu jest do wkurzania? Jedna akcja nie wyklucza innej. Chcesz wyślij smsa na tych, którzy Twoim zdaniem bardziej potrzebują, na pewno są i takie emotka Nie bądź jak pies ogrodnika, który sam nie zje ale innemu nie da emotka
0 0

Gość: krzyszu

#3307907 Napisano: 20.04.2010 09:17:21
A mnie wkurza moje gapiostwo emotka Ciągle źle patrze na daty w regulaminach przez co omijają mnie ciekawe konkursy emotka
0 0

Gość: asiunia2

#3308177 Napisano: 20.04.2010 10:20:31
wkurza mnie to że wczoraj dałam czadu mężowi za mandat który jak sie okazało to ja zarobiłam emotka
0 0

Gość: grancias

#3308300 Napisano: 20.04.2010 10:50:20
emanuela24 napisał(a):

http://fakty.inte...rodzin-ofiar,1467288

emotka kogoś chyba popieściło - mam koleżankę której mąż umarł nagle - została z dwójką dzieci dzieci dostają marną rentę po tatusiu a tu takie kwiatki - dlaczego jej dzieci maja biedę, dlaczego jej dzieci sa wyzywane od lumpeksiorów - bo co tatuś nie wepchał sie do samolotu aby zrobić sobie wycieczkę na koszt podatników emotka emotka emotka

No coments ... emotka
0 0

Gość: aneti

#3308462 Napisano: 20.04.2010 11:44:21
emanuela24 napisał(a):

...wepchał się do samolotu aby zrobić sobie wycieczkę na koszt podatników emotka emotka emotka

Tak, to była wymarzona wycieczka - kurort Katyń, cisza, spokój, szczery las, no może na minus to, że będziesz mijać grób ojca którego rosjanie rozstrzelali bez mrugnięcia okiem; nic tylko wepchnąć tam tyłek!
0 0

Gość: sophie

#3308495 Napisano: 20.04.2010 11:53:02
emanuela24 napisał(a):

emotka kogoś chyba popieściło - mam koleżankę której mąż umarł nagle - została z dwójką dzieci dzieci dostają marną rentę po tatusiu a tu takie kwiatki - dlaczego jej dzieci maja biedę, dlaczego jej dzieci sa wyzywane od lumpeksiorów - bo co tatuś nie wepchał sie do samolotu aby zrobić sobie wycieczkę na koszt podatników emotka emotka emotka

Mnie wkurza co innego.
czemu ci krzykacze spod Wawela ,nie skrzykną się i protestują aby poltycy wreszcie coś sensownego zrobili.
Aby każda rodzina mogła godnie zyć.
Najbiedniejsze rodziny ,rodziny wielodzietne ,samotne matki które mają z 200 chyba zł ,za co one mają żyć co>?No powiedzcie za co?
jak zwykle najwięcej dostają najbogatsi ,tak bylo jest i będzie w tym pieknym naszym kraju. emotka
0 0

Gość: krzyszu

#3308528 Napisano: 20.04.2010 12:01:19
sophie napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

Mnie wkurza co innego.
czemu ci krzykacze spod Wawela ,nie skrzykną się i protestują aby poltycy wreszcie coś sensownego zrobili.
Aby każda rodzina mogła godnie zyć.
Najbiedniejsze rodziny ,rodziny wielodzietne ,samotne matki które mają z 200 chyba zł ,za co one mają żyć co>?No powiedzcie za co?
jak zwykle najwięcej dostają najbogatsi ,tak bylo jest i będzie w tym pieknym naszym kraju. emotka

Bo Ci biedni to już sie przyzwyczaili do biedy a bogaci nie mogli by się rzyzwyczaić do życia w biedzie.
0 0

#3308529 Napisano: 20.04.2010 12:01:26
mogli by sie zajac chociazby zwiekszeniem miejsc w przedszkolach aby matki mogly isc do pracy i zarobic na zycie nie mowiac o tym ze wszystkie matki powinny dostawac wychowawcze a nie tylko wybrane
0 0

Gość: damianwro

#3308546 Napisano: 20.04.2010 12:05:20
Mogliby to, mogliby tamto... ale w tym kraju jeszcze długo wiele rzeczy pozostanie bez zmian (co mnie oczywiście wkurza emotka ).
0 0

Gość: nineczka17

#3308576 Napisano: 20.04.2010 12:15:52
agulecece napisał(a):

mogli by sie zajac chociazby zwiekszeniem miejsc w przedszkolach aby matki mogly isc do pracy i zarobic na zycie nie mowiac o tym ze wszystkie matki powinny dostawac wychowawcze a nie tylko wybrane

a co maja te kobiety co umowa o pracę skończyła się w dniu porodu i są na lodzie i ani dnia nie wliczają im w lata pracy ten czas z dziećmi to dla naszego państwa nic nie znaczy,to tez boli bardzo ,państwo o nas matki nie dba to pracodawcy też to samo robią
0 0

Gość: sensucht

#3308596 Napisano: 20.04.2010 12:25:32
karolkas napisał(a):

wkurza mnie mój mąż, za brak szacunku do moich konkursowych spraw, po ciężkich bojach znalazlam w końcu promocyjne grzeski, a moj mąż zjadł grześka i wywalił papierek do kosza (no super że sprzata po sobie, ale akurat nie to co trzeba) i jeszcze się smieje że w koszu grzebię i papierki wyciągam emotka

oooooooooooo,to widzę,że jedziemy na tym samym wózku emotka nie jestem sama!
0 0

#3308600 Napisano: 20.04.2010 12:28:53
nineczka17 napisał(a):

agulecece napisał(a):

a co maja te kobiety co umowa o pracę skończyła się w dniu porodu i są na lodzie i ani dnia nie wliczają im w lata pracy ten czas z dziećmi to dla naszego państwa nic nie znaczy,to tez boli bardzo ,państwo o nas matki nie dba to pracodawcy też to samo robią

mnie zwolnil jak bylam w 2 miesiacu pracy i nic mi sie nie nalezalo ani bezrobocie ani macierzynskie,wychowawcze ani rodzinne i nikt z panstwa sie nie interesuje kobietami w takiej sytuacji a teraz jak mam isc do pracy jak gaba jest na liscie rezerwowej do przedszkola.
0 0

Gość: nineczka17

#3308614 Napisano: 20.04.2010 12:33:07
agulecece napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

agulecece napisał(a):

mnie zwolnil jak bylam w 2 miesiacu pracy i nic mi sie nie nalezalo ani bezrobocie ani macierzynskie,wychowawcze ani rodzinne i nikt z panstwa sie nie interesuje kobietami w takiej sytuacji a teraz jak mam isc do pracy jak gaba jest na liscie rezerwowej do przedszkola.

pracowałam w sumie 7 lat teraz 7lat juz jestem z trójką dzieci w domu i co teraz te 7 lat to odpoczywam sobie na wakacjach za darmo????

0 0

Gość: olusiia975

#3309088 Napisano: 20.04.2010 03:47:14
damianwro napisał(a):

Mogliby to, mogliby tamto... ale w tym kraju jeszcze długo wiele rzeczy pozostanie bez zmian (co mnie oczywiście wkurza emotka ).

Zgadzam się z tobą emotka
0 0

Gość: barbara1910

#3309167 Napisano: 20.04.2010 04:29:18
wkurza mnie ze zamkneli przestrzen powietrzna emotka
0 0

Gość: cobra176

#3309210 Napisano: 20.04.2010 04:43:21
nineczka17 napisał(a):

agulecece napisał(a):

Ja dokładnie tak miałam. Umowa przedłuzona do dnia porodu i tak od prawie 4 lat siedzę w domu nie mając zupełnie nic emotka
0 0

bmacieja

#3309250 Napisano: 20.04.2010 04:52:04
wkurza mnie, że w aptece nie sprzedali mi leków, bo na recepcie pesel był napisany innym charakterem pisma emotka a co ja poradzę na to, że dr każe nam wpisywać pesele po wizycie, by było szybciej emotka a recepta wypisywana w W-wce i tylko tam takie leki można wypisać emotka
0 0