Allegro.pl - bez linków

Gość: chochliczka

#1632018 Napisano: 19.06.2008 12:48:29
lorczak ja tam nie wiem ale wg mnie widzialas iel chce za przesylke i raczej nic z tym nie zrobisz ;/

a co do mnie roznica jest duza,i nie jestem fundacja charytatywna zeby doplacac do tego interesu emotka
0 0

Gość: lorczak

#1632022 Napisano: 19.06.2008 12:49:54
chochliczka napisał(a):

lorczak ja tam nie wiem ale wg mnie widzialas iel chce za przesylke i raczej nic z tym nie zrobisz ;/

a co do mnie roznica jest duza,i nie jestem fundacja charytatywna zeby doplacac do tego interesu emotka

bo napisal ,ze tyle to wynosi
nie napisal ,ze rzada dodatkowych kosztow za pakowanie itp !

0 0

#1632023 Napisano: 19.06.2008 12:50:59
lorczak napisał(a):

chochliczka napisał(a):

chyba musisz przejrzec regulamin allegro ...bo raczej nikt z nas nie powie Ci czy mogl tak zrobic..
0 0

ziolko

#1632034 Napisano: 19.06.2008 12:53:38
lorczak napisał(a):

chochliczka napisał(a):

niektórzy ewidentnie zarabiają na przesyłkach...
nie wiem czy coś teraz zrobisz po fakcie, ale następnym razem jak będziesz chciał coś kupić i zauwazysz, że koszty przesyłki są za wysokie, to skontaktuj się z taką osobą i spytaj się, co wchodzi w koszt wysyłki. Czy pakowanie, ubezpieczenie itp. A jeśli odpowiedź będzie mętna to po prostu zrezygnuj z kupna.

Najbardziej mnie rozbrajają aukcje, gdzie za wysyłkę pamięci do telefonu czy aparatu życza sobie 10 zł.. a za 2 sztuki już 16 zł... przesyłka polecony priorytet
emotka waga do 50 gramów... po prostu złodziejstwo
0 0

#1632045 Napisano: 19.06.2008 12:56:44
ziolko masz racje ja kiedys za kupno kabla do tela zaplacilam za wysylke 10 zl emotka
0 0

ziolko

#1632059 Napisano: 19.06.2008 01:00:59
chochliczka napisał(a):

ziolko masz racje ja kiedys za kupno kabla do tela zaplacilam za wysylke 10 zl emotka

toteż czasami wolę zrezygnowac z kupna u takiej osoby, co nabija sobie kasę w taki sposób... kiedyś za wentyle zapłaciłam ok 8 zł za przesyłkę.. w zwykłej kopercie i zwykły znaczek, nawet nie priorytet.. czyli równowartość wentyli.. ale cóż.. człowiek uczy się na błędach
0 0

Gość: xnataliax

#1632620 Napisano: 19.06.2008 05:46:01

monia24

#1632776 Napisano: 19.06.2008 07:08:41
kotek11 napisał(a):

a w banku placilas czy na poczcie emotka

melisa napisał(a):

nawet jak na poczcie to i tak pieniądze już powinny być na koncie tej osoby. Max. 7 dni idą pieniądze z poczty. Jak przelew poszedł z banku to też jest coś nie halo, bo max. 3 dni czekam na przelew, ale zazwyczaj mam go następnego dnia a nieraz tego samego dnia, jeśli na przykład ktoś przelał rano z PKO do BRE Banku. Wyślij temu allegrowiczowi dowód przelewu niech sobie dobrze sprawdzi.

Sprawa się wyjaśniła. Dostałam z banku potwierdzenie z pieczątką że przelano kasę, ale jednak i tak nie musiałam wysyłac bo babka sprawdziła jeszcze raz i okazało się że jednak przegapiła moją wpłatę. Ale i tak dziękuję Wam za pomoc emotka
0 0

Gość: drzemek

#1632782 Napisano: 19.06.2008 07:12:53
ziolko napisał(a):

po prostu złodziejstwo

Skoro wszystko jest napisane na aukcji to kupując przedmiot akceptujesz takie a nie inne warunki. Złodziejstwo, nie złodziejstwo. Ja już się nauczyłem emotka
0 0

Gość: kotek11

#1633344 Napisano: 20.06.2008 07:30:54
NIgdzie w regulaminie nie jest przeceiż napisane,że koszty wysyłki maja być zgodne z cennikiem poczty czy innej firmy kurierskiej. Niektórzy po prostu doliczją sobie do opłaty w okienku, koszta zapakowania, koszt włąsnego czasu etc. a niektórzy ... pewnie chca jeszcze na prowizję dla Allegro zarobic. Tak więc po fakcie nic juz nie zrobisz - ja nie raz tak mam ze koszt który place za wysylke jest inny niz koszt oplat pocztowych. ew. moglabys sie klocic, gdyby bylo napisane ze paczka a wyslalby listem - no bo wtedy masz ewidentne klamstwo
0 0

ziolko

#1633347 Napisano: 20.06.2008 07:34:51
kotek11 napisał(a):

NIgdzie w regulaminie nie jest przeceiż napisane,że koszty wysyłki maja być zgodne z cennikiem poczty czy innej firmy kurierskiej. Niektórzy po prostu doliczją sobie do opłaty w okienku, koszta zapakowania, koszt włąsnego czasu etc. a niektórzy ... pewnie chca jeszcze na prowizję dla Allegro zarobic. Tak więc po fakcie nic juz nie zrobisz - ja nie raz tak mam ze koszt który place za wysylke jest inny niz koszt oplat pocztowych. ew. moglabys sie klocic, gdyby bylo napisane ze paczka a wyslalby listem - no bo wtedy masz ewidentne klamstwo

hmm.. co do zarabiania na koszty allegro to chyba jest to ujęte w cenie przedmiotu?? poza tym jeśli nie ma w swoich zasadach napisane, że koszty obejmują koszty pakowania, czas, dojazd i inne, to nie powinien aż tak bardzo zawyżać
0 0

ziolko

#1633348 Napisano: 20.06.2008 07:35:51
drzemek napisał(a):

ziolko napisał(a):

po prostu złodziejstwo

Skoro wszystko jest napisane na aukcji to kupując przedmiot akceptujesz takie a nie inne warunki. Złodziejstwo, nie złodziejstwo. Ja już się nauczyłem emotka

ale jesli jest napisane, że wyśle odpowiednio zabezpieczone listem poleconym a wysyła w zwykłej kopercie jako zwykłą przesyłkę to chyba już jest coś nie tak??
0 0

#1633349 Napisano: 20.06.2008 07:37:31
ziolko ludzie sa tylko ludzmi i .... robia wedle swego sumienia emotka a ze nie kazdy mysli tak jak ja czy ty .... to mamy takie zawyzane koszta emotka ja mialam kiedys z baka tez taka sytuacje i ... własnie takie wyjasnienie od niej otrzymalam, że ona nie ma obowiązku spowiadac sie na o ida koszty wysylki. po prostu wystawilam jej neutrala. ale obiecalam sobie ze na przyszlosc juz bede ostrozniejsza
0 0

#1633350 Napisano: 20.06.2008 07:38:24
ziolko napisał(a):

drzemek napisał(a):

ziolko napisał(a):

po prostu złodziejstwo

ale jesli jest napisane, że wyśle odpowiednio zabezpieczone listem poleconym a wysyła w zwykłej kopercie jako zwykłą przesyłkę to chyba już jest coś nie tak??

to za to mozna wystawic juz odpowiedni koment. dla mnie to ewidentne nie dotrzymanie warunkow umowy
0 0

Gość: zupa

#1633379 Napisano: 20.06.2008 07:50:37
Zdecydowana większość nadrabia ceny dumpingowe towaru zawyżonymi kosztami wysyłki - tutaj niestety doliczają sobie koszty wystawienia, prowizję allegro. Jest to zgodne z regulaminem allegro. Cena towaru niższa, wyższe koszty wysyłki.
0 0

mkrzysiek

#1633530 Napisano: 20.06.2008 08:27:11
Ja pół roku temu kupiłem na allegro karte pamieci do aparatu 3x do telefonu i Pendrive x2
koszt wysyłki 32,16zł emotka
kase wpłaciłem gosc zaznaczył ze od 3 sztuk wysyłka tylko kurierem ok
Za 3 dni dostaje list polecony koperta bąbelkowa za 6,20 nawet nie był prorytietowy
Pisałem reklamacje kilka razy miał kase zwrócic nadpłate i do dzis jej nie mam
0 0

#1633641 Napisano: 20.06.2008 08:42:36
mkrzysiek napisał(a):

Ja pół roku temu kupiłem na allegro karte pamieci do aparatu 3x do telefonu i Pendrive x2
Za 3 dni dostaje list polecony koperta bąbelkowa za 6,20 nawet nie był prorytietowy

trzeba bylo do Allegro pisac i negatywa mu wystawiac
0 0

ziolko

#1633645 Napisano: 20.06.2008 08:43:23
mkrzysiek napisał(a):

właśnie o tym wczesniej pisałam... że koszt wysyłki 1 karty to 10 zł a za 2 liczą sobie już 16... w Twoim przypadku niezłe przegięcie z tą nadwyżką
emotka
0 0

Gość: melisa

#1633667 Napisano: 20.06.2008 08:49:06
kotek11 napisał(a):

Allegro nic by w tym temacie nie zrobiło, bo koszty wysyłki ich nie interesują. Towar jest? Jest. Działa? Działa. To wg nich wszystko ok.

Ale żeby być pazernym na te parę groszy z przesyłki to wstyd.
0 0

#1633671 Napisano: 20.06.2008 08:50:22
melisa napisał(a):

kotek11 napisał(a):

Allegro nic by w tym temacie nie zrobiło, bo koszty wysyłki ich nie interesują. Towar jest? Jest. Działa? Działa. To wg nich wszystko ok.

Ale żeby być pazernym na te parę groszy z przesyłki to wstyd.

Melisa ale tutaj juz nie chodzi o cenę. Skoro w licytacji było napisane,że wysyłka kurierem a poszlo poczta to jest to moim zdaniem niedotrzymanie warunkow umowy
0 0