Allegro.pl - bez linków

Gość: swierzy

#1606841 Napisano: 09.06.2008 10:29:38

melisa napisał(a):

swierzy napisał(a):

tych 6 zdjeć małych jest na 100% moje
rozchodzi sie o to jednonajwieksze , które jest w miniaturce:)

ale ja w miniaturce widzę tylko to zdjęcie na fotelu (na brązowym tle). emotka żadnego na białym tle nie ma.

W każdym razie te co masz są w porządku i nikt nie ma prawa ci ich usuwać.

no zmieniałem juz, niech sie odczepi ten gosc,to fajnie ze zmieniło fotke główną ta co jest na brązowym fotelu, bo u mnie w aukcji wyświetla nadal fotke na białem tłem(rzekomo ukradzioną) i myślałem ze nie da wymienić juz fotki
musze odwieżyć strone, to i moze u mnie bedzie juzż na fotelu jako głowna
pozdrawiam
0 0

#1606879 Napisano: 09.06.2008 10:43:38
dobra dzieki za pomoc
zmieniłem juz zdjecie główne na takie które jest w 100% moje (czyli to na fotelu) i niech spada ten gosc na bambus...
..bo sam ma same zdjecia pobrane z katalogów albo od producenta, na niektórych zdjeciach nawet dzieci mulatów są , co daje samo do myslenia ze fotki skąds pobrał ,a czepia sie innych..
0 0

#1606887 Napisano: 09.06.2008 10:47:59
http://www.fotosi...4fefd1f927ae144.html

o takie wczesniej miałem melisa zdjecie jako głowne,
i teraz pytanie czy miałem je prawo mieć czy nie? emotka emotka
0 0

Gość: melisa

#1606900 Napisano: 09.06.2008 10:54:45
Niestety nie znam się na grafice tak dobrze, ale jeżeli ta osoba jest faktycznie autorem tego zdjęcia to powinna Ci to jakoś udowodnić. Niemniej lepiej nie ryzykować, bo allegro nie rozsądza sporów, tylko rozwiązuje sprawę ostatecznie. Policja takimi pierdołami nie zajmuje emotka
0 0

asiam

#1609225 Napisano: 10.06.2008 01:35:49
sweety- wyślij mu przypomnienie o zapłacie ale przez stronę Allegro.
0 0

Gość: m3107

#1609232 Napisano: 10.06.2008 01:39:08
swierzy napisał(a):

http://www.fotosi...4fefd1f927ae144.html

o takie wczesniej miałem melisa zdjecie jako głowne,
i teraz pytanie czy miałem je prawo mieć czy nie? emotka emotka

to zdjecie to ewidentnie zdjecie katalogowe.czyli kazdy moze je miec
na allegro jezeli ktos nie chce zeby jego zdjecie bylo wykorzystywane przez innego uzytkownika to najlepszym wyjsciem jest jego podpisanie. emotka
0 0

Gość: m3107

#1609235 Napisano: 10.06.2008 01:40:52
sweety162 napisał(a):

Witam mam taki problem
2 tygodnie temu sprzedalam na allegro ipoda, gość chciał się umówić osobiście ja jednak nie mogłam w takim terminie wiec podalam mu numer konta. On powiedział że zapłaci. Po 4 dniach nie było pieniędzy na koncie, a on mi odpisał jakoś ironicznie na mojego maila. Tydzień temu napisałam znowu mu maila, tym razem nie odpisał. Czy ktoś mial taką sytuację, i co należaloby zrobić? powiadomić allegro?

przypomnienie przez formularz allegro, jak nie odpowie to formularz zwrotu prowizji, on dostanie ostrzezenie od allegro, ty mu nega. 3 ostrzezenia i zawieszenie konta.
0 0

#1610359 Napisano: 11.06.2008 06:44:53
melisa napisał(a):

Ale mi się klientka trafiła. Dwa tygodnie temu sprzedałam jej wodę perfumowaną, sporą. Przed Bożym Ciałem, dokładnie we wtorek dostaję wpłatę na konto, bez kosztów wysyłki (6,50) tylko za samą wodę (15,99). Ręce mi opadły. Piszę do dziewczyny, żeby dopłaciła koszt wysyłki, bo przecież nie wyślę jej na swój koszt, wtedy ta woda kosztowałaby prawie połowę mniej. emotka Odpisała, ok, nie ma sprawy, w najbliższym czasie dopłacę.

Sprawa załatwiona pozytywnie emotka ale listonosz miał ubaw. Wczoraj przyniósł mi przekaz na kwotę 6,50 emotka Nie wiem czemu nie wpłaciła na konto, wydaje mi się, że wyszłoby to taniej (opłata 2,50) a za przekaz chyba jest drożej...
0 0

monia24

#1628220 Napisano: 18.06.2008 11:37:45
Kupiłam w ubiegły poniedziałek paski na allegro. Przelałam odrazu pieniądze i wczoraj zaniepokojona ciszą ze strony sprzedawcy napisałam @ czy paski są wysłane. A babka mi pisze że pieniądze nie wpłynęły na Jej konto. Sprawdziłam i okazało się że nic nie pomyliłam więc czezmu tak długo nie ma pieniędzy na Jej koncie??? I co teraz mam zrobic???
0 0

Gość: kotek11

#1628528 Napisano: 18.06.2008 01:11:09
a w banku placilas czy na poczcie emotka
0 0

#1630076 Napisano: 18.06.2008 09:49:34
nawet jak na poczcie to i tak pieniądze już powinny być na koncie tej osoby. Max. 7 dni idą pieniądze z poczty. Jak przelew poszedł z banku to też jest coś nie halo, bo max. 3 dni czekam na przelew, ale zazwyczaj mam go następnego dnia a nieraz tego samego dnia, jeśli na przykład ktoś przelał rano z PKO do BRE Banku. Wyślij temu allegrowiczowi dowód przelewu niech sobie dobrze sprawdzi.
0 0

Gość: chochliczka

#1631937 Napisano: 19.06.2008 12:19:29
Ale trafila mi sie aparatka na allegro kupila u mnie 2 zestawy kosmetykow,wiec od razu jej napisalam w mailu ze wysylka bedzie drozsza ...pannica nie raczyla odpisac a dzis mi wplacila kase,oczywiscie za przesylke kwote jak za jeden zestaw emotka pisalam jej smsa,ale oczywiscie nie raczyla odpowiedziec emotka jejku jak ja nie lubie takiego czegos..jak myslicie ile jej dac dni na doslanie kaski?bo poczekam trochje i zwroce jej kase przez poczte jak cos,oczywiscie odejmujac koszta wysylki emotka
0 0

ziolko

#1631962 Napisano: 19.06.2008 12:28:46
chochliczka napisał(a):

Ale trafila mi sie aparatka na allegro kupila u mnie 2 zestawy kosmetykow,wiec od razu jej napisalam w mailu ze wysylka bedzie drozsza ...pannica nie raczyla odpisac a dzis mi wplacila kase,oczywiscie za przesylke kwote jak za jeden zestaw emotka pisalam jej smsa,ale oczywiscie nie raczyla odpowiedziec emotka jejku jak ja nie lubie takiego czegos..jak myslicie ile jej dac dni na doslanie kaski?bo poczekam trochje i zwroce jej kase przez poczte jak cos,oczywiscie odejmujac koszta wysylki emotka

zależy jaki duży masz ten zestaw kosmetyków.. bo jesli ok pół kg to 2 zestawy zemizczą się w paczce do 1 kg emotka
0 0

Gość: haz0r

#1631966 Napisano: 19.06.2008 12:30:43
chochliczka napisał(a):

Wyślij jej 1 zestaw, ten za który opłaciła koszty wysyłki, a w paczkę włóż kasę za drugi jeśli nie dopłaci ;] emotka
0 0

#1631971 Napisano: 19.06.2008 12:32:39
haz0r napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Wyślij jej 1 zestaw, ten za który opłaciła koszty wysyłki, a w paczkę włóż kasę za drugi jeśli nie dopłaci ;] emotka

hehe haz0r wiesz co Twoje podejscie mi sie podoba emotka az dziwne nie ? emotka zrobie jak mowisz emotka
0 0

Gość: zzgredzikk

#1631975 Napisano: 19.06.2008 12:33:51
chochliczka napisał(a):

haz0r napisał(a):

chochliczka napisał(a):

hehe haz0r wiesz co Twoje podejscie mi sie podoba emotka az dziwne nie ? emotka zrobie jak mowisz emotka

nie wiem czy odesłanie kasy w paczce będzie dobrym rozwiązaniem, bo jak trafisz na jakąś zołze to może powidzieć, że żadnych pieniędzy tam nie było, a ty nie będziesz miała żadnego dowodu, że je tam włożyłaś
0 0

#1631984 Napisano: 19.06.2008 12:38:24
zzgredzikk napisał(a):

chochliczka napisał(a):

haz0r napisał(a):

chochliczka napisał(a):

nie wiem czy odesłanie kasy w paczce będzie dobrym rozwiązaniem, bo jak trafisz na jakąś zołze to może powidzieć, że żadnych pieniędzy tam nie było, a ty nie będziesz miała żadnego dowodu, że je tam włożyłaś

no tez fakt,masz racje zgredziku emotka
wiec jak cos to odesle jej przekazem pocztowym i tyle
0 0

Gość: lorczak

#1631997 Napisano: 19.06.2008 12:42:15
zapraszam na aukcje tanich doladowan orange

http://allegro.pl..._sms_50_zlotych.html
za 37 zl

http://allegro.pl...0_zlotych_mbank.html
za 22 zl
0 0

Gość: haz0r

#1632004 Napisano: 19.06.2008 12:43:21
zzgredzikk napisał(a):

chochliczka napisał(a):

haz0r napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Niby prawda w taki sposób dowodu żadnego (,ale można dołączyć przekazem:P wtedy już jest, a koszt potrącić z wpłaty ;D)... zawsze można też do takiej osoby zadzwonić i wyjaśnić co i jak, a jak nie to wysłać jej 1 zestaw. Jak będzie miała problem czemu nie ma 2 to wtedy ona się odezwie do Ciebie i przeleje za drugi hehe ;]
0 0

Gość: lorczak

#1632010 Napisano: 19.06.2008 12:46:45
haz0r napisał(a):

zzgredzikk napisał(a):

chochliczka napisał(a):

haz0r napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Niby prawda w taki sposób dowodu żadnego (,ale można dołączyć przekazem:P wtedy już jest, a koszt potrącić z wpłaty ;D)... zawsze można też do takiej osoby zadzwonić i wyjaśnić co i jak, a jak nie to wysłać jej 1 zestaw. Jak będzie miała problem czemu nie ma 2 to wtedy ona się odezwie do Ciebie i przeleje za drugi hehe ;]

jak kupila 2 zestawy to przesylka za to drugie powinna byc gratis. przeciez roznica wysylki miedzy 1 a 2 paczkami nie jest az taka duza. ja bym sie nie klocila a zrobisz jak zechcesz

ja mam dym na allegro i pomozcie mi

kupilam karte do psp za 55 zl +wysylka 9,5
wczoraj przyszla i widze ze koles zaplacil za nia 4,30+ewentualna koperta
napisalam mu to a on mi odpisal ze kupujac na jego aukcji zgodzilam sie na jego koszty wysylki
ale ja myslalam ,ze tyle wyniosa a nie ,ze prawie 5 zl mi skasuje za nic !!!

czy mial do tego prawo? co moge z tym zrobic oprocz wystawienia negatywa
0 0