Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

androm

#5824056 Napisano: 14.02.2014 22:05:16
ja uważam, że nie wszystko da się w życiu kupić
0 0

marzenier

#5824064 Napisano: 14.02.2014 22:17:51
androm napisał(a):

ja uważam, że nie wszystko da się w życiu kupić

ale po co kupować skoro można wygrać emotka emotka
0 0

androm

#5824067 Napisano: 14.02.2014 22:19:32
emotka
0 0

monikar

#5824069 Napisano: 14.02.2014 22:23:53
xpac napisał(a):

dokładnie jeśli nawet to czytają to mają to w du... bo i tak wydają kasę zmieniają samochody i jeżdżą na wycieczki..

ale tu nie chodzi o to aby ich obrazić tylko o to aby w końcu zmienić ten proceder polegający na nagradzaniu przez organizatorów prac nieregulaminowych..przynajmniej takie było założenie tej konwersacji gdzieś w granicach 14-15
0 0

zezowaty_kot

#5824072 Napisano: 14.02.2014 22:27:46
magnus napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

malutka456 napisał(a):

emotka nie wiem jak Wam, ale mnie by było przykro gdybym czytała publiczne wywody na temat swej urody.... nie znam Pani, nie podoba mi się Jej postępowanie, ale to jak dla mnie już lekka przesada emotka

Publicznie wywody, publicznie dane, publicznie zdjęcia... Mi by nie było przykro, ja bym pokusiła się o coś więcej. Jak rozumiem ta kobieta dostaje za to, że gra na rodzinę? Proszę Was, ile razy czyta się w wątku "moje dzisiejsze" wygrane, że coś się trafiło na męża, siostrę, babkę czy kuzynkę? Ręce opadają...

Macie rację. W każdym kto zna ten temat jest zaiste zazdrość, może złość za wygrywanie łamaniem Regulaminów i za te cholerne świecidełka. Wygrane w tym przypadku tu to nie kosmetyki czy jakieś bony ale duże wygrane. Niemniej nazwiskami nie należy szarżować.

Mi też nie podoba się nadinterpretacja regulaminu, też nie lubię laurek i cekinów, nigdy nie pokusiłam się o takie ozdabianie prac, ale uważam, że żal można mieć jedynie do organizatora, że nie przestrzega własnych zasad. Przecież każdy wysyła na własną odpowiedzialność, ktoś chce łamać regulamin? Ok, jego sprawa. Ale to organizator powinien się wstydzić i to jemu należy się lanie - bo to on powinien takie prace odrzucać a nie nagradzać. więc może lepiej napisać do niego, zamiast na forum wyśmiewać czyjś wygląd?
0 0

marzenier

#5824073 Napisano: 14.02.2014 22:28:16
monikar napisał(a):

xpac napisał(a):

dokładnie jeśli nawet to czytają to mają to w du... bo i tak wydają kasę zmieniają samochody i jeżdżą na wycieczki..

ale tu nie chodzi o to aby ich obrazić tylko o to aby w końcu zmienić ten proceder polegający na nagradzaniu przez organizatorów prac nieregulaminowych..przynajmniej takie było założenie tej konwersacji gdzieś w granicach 14-15

Tak
Ja to wiem np.
Tylko pytam się jak to zrobić?
0 0

androm

#5824079 Napisano: 14.02.2014 22:37:16
trzeba pisać do organizatorów po każdej takiej akcji
a może nawet zaraz jak ogłoszą konkurs żeby mieli to na uwadze
0 0

Gość: aurelito

#5824089 Napisano: 14.02.2014 22:50:16
wiecie co cycki opadają normalnie jak czytam co wygrywa, a regulamin inaczej stoi... odechciewa sie chwilami grać:(
0 0

Gość: aneciatko

#5824181 Napisano: 15.02.2014 09:43:50
Ja napisze maila do agencji prowadzacej konkurs Mola z zapytaniem o to, czy zamierzaja opublikowac haslo konkursowe, poniewaz laureatka jest znana z "omamiania" komisji swiecidelkami i stosowaniem czegos na ksztalt konkursowego dopingu. I ze warto, aby osoby grajace mialy poczucie elementarnej uczciwosci.
Z tego co widze, to raczej nie wygrywa w szanujacych sie agencjach, dlatego jestem zdziwiona, ze tu wygrala.
Dam Wam znac, co odpisali i czy odpisali, ale dobrze by bylo, gdyby jeszcze ktos oprocz mnie wyslal pytanie. Nie pomoze to teraz, ale mam nadzieje, ze w przyszlosci.
0 0

taalvikki

#5824214 Napisano: 15.02.2014 11:26:48
androm napisał(a):

Słuchajcie, właśnie widziałam wyniki COOLD i się wkurzyłam. Podanie 1000 znaków jako wymóg implikuje formę pisemną. Piszę, bo to zwykłe chamstwo.
Proszę, niech każdy też napisze, dajcie w kopii sponsora hurt@coold. pl

ja się zaśmiałam, gdy to zobaczyłam.
chciałam nawet też o tym tu wspomnieć, ale już widziałam teksty typu: "oooo, zazdrości, to tak pisze". emotka

a ja po prostu nie lubię takich zagrań.

w ogóle to kiedy piszą max 1000 znaków, a ktoś wstawia linka, to ja oczywiście mogłabym napisać całą naukową pracę, wgrać ją gdzieś, a do konkursu zgłosić linka do niej. emotka
mogłabym też osobiście zgłosić się do komisji i wykonać pracę "taneczną", "recytacyjną" lub odegrać scenkę teatralną o lodówce.. tylko...no właśnie.

organizatorzy oczywiście pewnie na mejle odpiszą, że w regulaminie nie było zastrzeżenia /bo nie było/, tylko, że wg mnie...to chodzi nie tylko o regulaminy, ale o zwykłe ludzkie..chamstwo, głównie chamstwo uczestnika, który kombinuje jak się da i co się da omija, co by tylko doczłapać się pokątnie do nagrody. wstyd.

----------------------------------------

zezowaty_kot napisał(a):

Nie wiem co to za kobieta, ale prawdę mówiąc takie komentarze na temat jej wyglądu są przynajmniej nie na miejscu. Nawet jeśli ma na swoim koncie jakieś konkursowe grzeszki (?) to nie usprawiedliwia to wyśmiewania się z jej nadwagi czy twarzy... emotka

a ja uważam, że jeżeli ktoś działa tak, jak ta pani, a następnie sam daje się fotografować na tle wspaniałomyślnie i świetliście zdobytych autek, to tym samym daje pozwolenie na komentowanie swego oblicza. jeżeli ktoś swą facjatę ujawnia, to musi się z tym liczyć, niestety.

a komentarze nie były jakieś specjalnie złośliwe, według mnie przynajmniej, więc już nie róbmy z tej pani ofiary..

marzenier napisał(a):

Co zrobić.
Mój tato zawsze mówi "aaa pies ich trącał" emotka emotka
Możecie/możemy się wściekać,włosy z głowy rwać i do nieba pomstować,a te panie za przeproszeniem mają na to ....
i opalają się na plaży i auta zmieniają co najmniej jak celebrytki emotka

oczywiście, że można to olać.
tak samo jak można olać rozmaite inne, niefajne ludzkie działania.
ale można też próbować się dopytywać i przynajmniej pokazywać, że się takie rzeczy potępia. wiadomo, że całego świata się nie zmieni, ale niefajności, według mnie, warto zauważać i publicznie wytykać. większość to zignoruje albo i obśmieje, ale może ktoś dostanie sygnał, że jego działania są nie w porządku i się zastanowi emotka
0 0

Gość: bestiazdolna

#5824215 Napisano: 15.02.2014 11:33:09
dajcie linka, to też się ponabijam.
0 0

radosna

#5824216 Napisano: 15.02.2014 11:46:52
Lodówka COOLD. W regulaminie było wyraźnie zaznaczone, że tekst ma mieć do 100 znaków. A wygrał film:
http://www.miasto...lodowke-marki-coold/

konkursy@miastokobiet.pl temat: COOLD
0 0

Gość: Anonima

#5824235 Napisano: 15.02.2014 12:54:58
a ja mam pytanie z innej beczki, czy na konkurs danio, to wszystkie serki danio biora udzial? na opakowaniu musi byc jakas naklejka ze konkurs? bo w sklepie nie zauwazylam propocyjnych opakowan, tylko zwykle.
0 0

zezowaty_kot

#5824237 Napisano: 15.02.2014 12:59:21
Anonima napisał(a):

a ja mam pytanie z innej beczki, czy na konkurs danio, to wszystkie serki danio biora udzial? na opakowaniu musi byc jakas naklejka ze konkurs? bo w sklepie nie zauwazylam propocyjnych opakowan, tylko zwykle.

Musi być na opakowaniu nadruk, mówiący o promocji.Tylko w takich opakowaniach są chyba kody.
0 0

#5824243 Napisano: 15.02.2014 13:07:35
kurcze kilka sklepow wiekszych przeszukalam, kaufland, carrefour, tesco i nic, nigdzie opakowan promocyjnych nie widze, mozecie mi powiedziec gdzie mozna je kupic??
0 0

#5824246 Napisano: 15.02.2014 13:09:51
jeszcze mam drugie pytanie, odnosnie konkursu w groszku emotka zauwazylam pewne nieprawidlowosci w datach w regulaminie, aktualny konkurs trwa od 13 do 25 lutego, natomiast pare linijek nizej juz jest napisane: "Odpowiedź na Pytanie Konkursowe należy przesłać w terminie trwania konkursu (od godziny 00:00:00 30 stycznia 2014 r. do godziny 23:59:59 11 lutego 2014 r.)" emotka wiec zglupialam
0 0

zezowaty_kot

#5824247 Napisano: 15.02.2014 13:10:28
taalvikki napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Nie wiem co to za kobieta, ale prawdę mówiąc takie komentarze na temat jej wyglądu są przynajmniej nie na miejscu. Nawet jeśli ma na swoim koncie jakieś konkursowe grzeszki (?) to nie usprawiedliwia to wyśmiewania się z jej nadwagi czy twarzy... emotka

a ja uważam, że jeżeli ktoś działa tak, jak ta pani, a następnie sam daje się fotografować na tle wspaniałomyślnie i świetliście zdobytych autek, to tym samym daje pozwolenie na komentowanie swego oblicza. jeżeli ktoś swą facjatę ujawnia, to musi się z tym liczyć, niestety.

a komentarze nie były jakieś specjalnie złośliwe, według mnie przynajmniej, więc już nie róbmy z tej pani ofiary..

Ale ja nie podważam, tego, że o zasady trzeba walczyć. Wręcz przeciwnie - rękami i nogami podpisuję się pod walką z plagiatorami czy łamaniem regulaminu PRZEZ ORGANIZATORA. Nie podoba mi się natomiast takie komentowanie tego jak zwycięzca wygląda. Dlatego też myślę, że ataki powinny być skierowane na organizatora właśnie, bo pisanie na forum, że laureat "ma krzywe nogi" nic nie da, nic nie zmieni. Tak jak było wcześniej wspomniane - z powodu tych komentarzy nieuczciwy gracz nie przestanie produkować laurek. Rozumiem, że atmosfera jest napięta, ale wyśmiewanie czyjegoś wyglądu to poziom raczej dziecka a nie dorosłej osoby. A chyba na forum są jednak dorośli? Z resztą, ta rozmowa zmierza w złym kierunku. Zamiast skupiać się na tym co nie odpowiednie lepiej obsypać organizatora reklamacjami.
0 0

zezowaty_kot

#5824248 Napisano: 15.02.2014 13:12:26
Anonima napisał(a):

kurcze kilka sklepow wiekszych przeszukalam, kaufland, carrefour, tesco i nic, nigdzie opakowan promocyjnych nie widze, mozecie mi powiedziec gdzie mozna je kupic??

Na opakowaniach, z tyłu, w dolnym prawym rogu jest taki niebieski prostokąt z napisem: zbieraj kody, wygrywaj nagrody. Ja ma te opakowania wszędzie, a mieszkam na końcu świata, więc niemożliwe żeby w większych sklepach ich nie było.
0 0

Gość: ekuc2

#5824255 Napisano: 15.02.2014 13:24:46
zezowaty_kot napisał(a):

Anonima napisał(a):

Musi być na opakowaniu nadruk, mówiący o promocji.Tylko w takich opakowaniach są chyba kody.

w kwestii Danio nie jestem zbyt doinformowana ale ogólnie kupuję te serki i w nieoznaczonych opakowaniach są kody tyle że nie bardzo wiem czy są aktualne czy one ogólnie biorą udział w czymkolwiek ale są
0 0

Gość: ewka656

#5824257 Napisano: 15.02.2014 13:27:42
zezowaty_kot napisał(a):

taalvikki napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Ale ja nie podważam, tego, że o zasady trzeba walczyć. Wręcz przeciwnie - rękami i nogami podpisuję się pod walką z plagiatorami czy łamaniem regulaminu PRZEZ ORGANIZATORA. Nie podoba mi się natomiast takie komentowanie tego jak zwycięzca wygląda. Dlatego też myślę, że ataki powinny być skierowane na organizatora właśnie, bo pisanie na forum, że laureat "ma krzywe nogi" nic nie da, nic nie zmieni. Tak jak było wcześniej wspomniane - z powodu tych komentarzy nieuczciwy gracz nie przestanie produkować laurek. Rozumiem, że atmosfera jest napięta, ale wyśmiewanie czyjegoś wyglądu to poziom raczej dziecka a nie dorosłej osoby. A chyba na forum są jednak dorośli? Z resztą, ta rozmowa zmierza w złym kierunku. Zamiast skupiać się na tym co nie odpowiednie lepiej obsypać organizatora reklamacjami.

emotka komentowanie wyglądu w taki sposób świadczy po prostu o kulturze osobistej
0 0