Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

normafia

#5823757 Napisano: 14.02.2014 14:46:49
assal napisał(a):

Jeżeli konkurs polega na umieszczeniu pracy w formularzu, nie można oceniać linków zewnętrznych emotka
Musi być oceniane to, co jest w formularz wpisane emotka

Kiedy hasło reklamowe należy napisać na kuponie, też nie powinny być oceniane prace zewnętrzne. To samo dotyczy SMS-ów.
Organizator ma zawsze ostatnie zdanie w kwestii interpretacji postanowień regulaminowych.
0 0

monikar

#5823761 Napisano: 14.02.2014 14:50:31
normafia napisał(a):

assal napisał(a):

Jeżeli konkurs polega na umieszczeniu pracy w formularzu, nie można oceniać linków zewnętrznych emotka

Kiedy hasło reklamowe należy napisać na kuponie, też nie powinny być oceniane prace zewnętrzne. To samo dotyczy SMS-ów.
Organizator ma zawsze ostatnie zdanie w kwestii interpretacji postanowień regulaminowych.

no właśnie a co z smsami? zapewne było wiele konkursów w których nagrodzone zostały linki do prezentacji na youtbe tylko że my nigdy się o tym nie dowiemy...ja myślę, że trzeba by zmienić podejście organizatorów a laurki będą lądowały w koszach
0 0

assal

#5823763 Napisano: 14.02.2014 14:55:39
Warto pisać reklamacje.
Nie anonimy, a reklamacje pod swoimi prawdziwymi danymi.
To załatwia sprawę
emotka
0 0

normafia

#5823764 Napisano: 14.02.2014 14:56:35
monikar napisał(a):

normafia napisał(a):

assal napisał(a):

no właśnie a co z smsami? zapewne było wiele konkursów w których nagrodzone zostały linki do prezentacji na youtbe tylko że my nigdy się o tym nie dowiemy...ja myślę, że trzeba by zmienić podejście organizatorów a laurki będą lądowały w koszach

Organizatorzy rzadko teraz podają co wygrało. Nie da się walki oprzeć na naszych przypuszczeniach emotka
0 0

notta

#5823766 Napisano: 14.02.2014 15:00:25
assal napisał(a):

Warto pisać reklamacje.
Nie anonimy, a reklamacje pod swoimi prawdziwymi danymi.
To załatwia sprawę
emotka

tylko trzeba mieć podstawę, są takie konkursy tak jak moli np. że praca nie została opublikowana. Jest sucha lista osób bez ich artystycznych dokonań więc na jakiej podstawie pisać reklamacje?
0 0

edzia21

#5823774 Napisano: 14.02.2014 15:11:18
kolejny konkurs w tym stylu, zadaniem bylo KREATYWNIE OPISAC 3 produkty niezbedne w lodowce i co wygrywa? <max 1000 znaków ze spacjami> http://www.miasto...lodowke-marki-coold/
tego delikwenta na liscie moli tez widzialam, ale widocznie jego filmik wymiękl z tym, co zwyciezczyni 1 miejsca wyslala emotka emotka
0 0

monikar

#5823778 Napisano: 14.02.2014 15:17:48
edzia21 napisał(a):

kolejny konkurs w tym stylu, zadaniem bylo KREATYWNIE OPISAC 3 produkty niezbedne w lodowce i co wygrywa? <max 1000 znaków ze spacjami> http://www.miasto...lodowke-marki-coold/
tego delikwenta na liscie moli tez widzialam, ale widocznie jego filmik wymiękl z tym, co zwyciezczyni 1 miejsca wyslala emotka emotka

z góry wiedziałam że wygra tam coś więcej niż zwykły opis więc udziału nie brałam...
0 0

edzia21

#5823783 Napisano: 14.02.2014 15:23:17
monikar napisał(a):

edzia21 napisał(a):

z góry wiedziałam że wygra tam coś więcej niż zwykły opis więc udziału nie brałam...

ja też nie brałam, nawet o tym konkursie nie wiedziałam...widziałam przed chwilą w wynikach i postanowiłam zobaczyć

Żeby ta praca jakąś naprawdę kreatywną treść miała, albo wykonanie to już bym nic nie pisała, pomimo złamania regulaminu. Ale tu nagroda jest tylko i wyłącznie za złamanie regulaminu przez uczestnika i wysłanie FILMU, gdzie inni pisali zapewne kreatywne treści emotka
0 0

radosna

#5823788 Napisano: 14.02.2014 15:30:19
edzia21 napisał(a):

monikar napisał(a):

edzia21 napisał(a):

ja też nie brałam, nawet o tym konkursie nie wiedziałam...widziałam przed chwilą w wynikach i postanowiłam zobaczyć

Żeby ta praca jakąś naprawdę kreatywną treść miała, albo wykonanie to już bym nic nie pisała, pomimo złamania regulaminu. Ale tu nagroda jest tylko i wyłącznie za złamanie regulaminu przez uczestnika i wysłanie FILMU, gdzie inni pisali zapewne kreatywne treści emotka

A ja napisałam do nich, dlaczego nie napisali w regulaminie, że można wysyłać też i filmy. Zobaczymy, co mi odpiszą.
konkursy@miastokobiet.pl w temacie: Coold
0 0

edzia21

#5823790 Napisano: 14.02.2014 15:33:27
radosna napisał(a):

edzia21 napisał(a):

monikar napisał(a):

edzia21 napisał(a):

A ja napisałam do nich, dlaczego nie napisali w regulaminie, że można wysyłać też i filmy. Zobaczymy, co mi odpiszą.

chyba tak trzeba bedzie zawsze robic, bo to co sie dzieje w konkach to jakas kpina jest emotka mysle, ze jakby forma byl film, to ten niby filmik zaginalby w gaszczu swietnych produkcji emotka
0 0

joan

#5823792 Napisano: 14.02.2014 15:34:40
edzia21 napisał(a):

(...) mysle, ze jakby forma byl film, to ten niby filmik zaginalby w gaszczu swietnych produkcji emotka

Oczywiście, dlatego takie produkcje wysyłane są jedynie z pominięciem regulaminu, wtedy mogą być "bezkonkurencyjne" emotka
0 0

edzia21

#5823793 Napisano: 14.02.2014 15:36:00
joan napisał(a):

edzia21 napisał(a):

(...) mysle, ze jakby forma byl film, to ten niby filmik zaginalby w gaszczu swietnych produkcji emotka

Oczywiście, dlatego takie produkcje wysyłane są jedynie z pominięciem regulaminu, wtedy mogą być "bezkonkurencyjne" emotka

emotka
0 0

monikar

#5823795 Napisano: 14.02.2014 15:36:15
radosna napisał(a):

edzia21 napisał(a):

monikar napisał(a):

edzia21 napisał(a):

pewnie napiszą że w reulaminie nie ma informacji jakoby filmiki nie wchodziły w grę lub tak bardzo zachwyciła ich wola walki i postawa autora filmiku że musieli przyznac nagrodę...mnie tak kiedyś firma odpisała... emotka
0 0

assal

#5823799 Napisano: 14.02.2014 15:38:27
Tu jest problem, bo w regulaminie nie ma nic, że ma być tekst.
Spodziewałam się, że pójdą prace - już prawie w każdym konkursie na fb, gdzie trzeba napisać 3 zdania, ludzie jakieś fotki dołączają emotka
0 0

edzia21

#5823804 Napisano: 14.02.2014 15:43:20
ale jak jest zapis, że wyczerpujący opis i max 1000 znaków ze spacjami, to każdy rozumie że to ma być tekst? a nie link do filmu...
0 0

leona

#5823812 Napisano: 14.02.2014 15:53:21
edzia21 napisał(a):

ale jak jest zapis, że wyczerpujący opis i max 1000 znaków ze spacjami, to każdy rozumie że to ma być tekst? a nie link do filmu...

Nawet jesli brać dosłownie znaki jako znaki to jak policzyć klatki na filmie to się w regulaminie nie zmieści. Przekroczy o jakieś 800 klatek = znaków emotka
0 0

androm

#5823836 Napisano: 14.02.2014 16:19:47
Słuchajcie, właśnie widziałam wyniki COOLD i się wkurzyłam. Podanie 1000 znaków jako wymóg implikuje formę pisemną. Piszę, bo to zwykłe chamstwo.
Proszę, niech każdy też napisze, dajcie w kopii sponsora hurt@coold. pl
Innego maila sponsora nie ma, gdyż trzeba się kontaktować przez formularz.
Jakie to jest wkurzające mega.
0 0

marzenier

#5823988 Napisano: 14.02.2014 20:56:58
aurorcia napisał(a):

xpac napisał(a):

Widzieliście kto wygrał samochód z Mola??  to nie ta sama co wygrała ten samochód http://www.gloswi...a,id,t.html?cookie=1 ??

Ta sama, od razu skojarzyłam i kojarzę czyj to słup emotka

ej o co to znaczy "słup"
serio pytam
0 0

Gość: semma

#5823990 Napisano: 14.02.2014 21:02:23
marzenier napisał(a):

aurorcia napisał(a):

xpac napisał(a):

Widzieliście kto wygrał samochód z Mola?? to nie ta sama co wygrała ten samochód http://www.gloswi...a,id,t.html?cookie=1 ??

ej o co to znaczy "słup"
serio pytam

słup - osoba "podstawiona" ktoś inny wykonuje pracę a ta osoba jako "osoba" czyli dane itd odbiera nagrode
0 0

marzenier

#5823999 Napisano: 14.02.2014 21:13:42
semma napisał(a):

marzenier napisał(a):

aurorcia napisał(a):

xpac napisał(a):

Widzieliście kto wygrał samochód z Mola??
to nie ta sama co wygrała ten samochód http://www.gloswi...a,id,t.html?cookie=1 ??

ej o co to znaczy "słup"
serio pytam

słup - osoba "podstawiona" ktoś inny wykonuje pracę a ta osoba jako "osoba" czyli dane itd odbiera nagrode

Dzięki
i co?? i serio nic z tym się nie da zrobić.
ja widzę taką opcję.
następnym razem,gdy będzie konkurs na hasła np.w którym do wygrania będzie auto/wycieczka/gruba kasa/,czyli takie nagrody na które te "słupy"najbardziej polują,skrzyknijmy się i poślijmy prace przestrzenne wszyscy
Może jak organizator dostanie 20 świecących makiet,25 samolotów z hasełkiem na skrzydłach i balon nadmuchany helem,do tego 10 filmów + 10 nagrań audio,inaczej popatrzy na to "oryginalne podejście do tematu"

A tak na serio,to teraz jest konkurs Activi gdzie do wygrania kuchnia za 15 tyś.Jeżeli tam wygra jakiś k..a teatrzyk na YT to się załamię
0 0