Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

whoever

#6117729 Napisano: 23.11.2015 11:24:37
możliwe, że te "błędy" to wina formularza, w moim tekście ucięło wszystkie ogonki przy ę, przy wysyłaniu na pewno był komplet...
0 0

szala

#6117739 Napisano: 23.11.2015 11:30:53
Hmmm... Zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego zwycięzcy nagród głównych są mieszani z błotem. Za wszelką cenę niektórzy chcą by odebrano im nagrody. Jeśli nawet się tak stanie, to się nie martwcie. Nie wskoczycie na ich miejsce. Węszenie teorii spiskowych i niekompetencji agencji nie przyniesie nic dobrego. Mi szkoda by było na takie coś czasu.A czy było sprawiedliwe granie na całą rodzinę w konkursie o premie 50 zł? Z tego co widzę, to nie jedna osoba z forum tak robią i obyło się bez bicia piany.
Zwycięzcom Leonôw i marzeń szczerze gratuluję. Mam cichą nadzieję, że i na mnie przyjdzie czas, i wygram coś tak wartościowego
0 0

zezowaty_kot

#6117740 Napisano: 23.11.2015 11:31:06
tadziowa napisał(a):

ziomal102 napisał(a):

No to wówczas są już to niepoprawne językowo zgłoszenia.

A dla mnie pisanie reklamacji w związku z tym, że ktoś Alt z rozpędu nacisnął nie w tym miejscu i z "żeby" wyszło "zęby", to czepialstwo i klasyczny przykład podcinania gałęzi, na której siedzimy, bo w przyszłości zamiast sponsorowania nagród organizator dorzuci do karmy torebkę przysmaków gratis.
Wracając do tych "żeby" i "zęby" - jak się czyta swój tekst, to błędów się nie dostrzega, bo z góry wiesz co tam miało być napisane - moja starannie napisana i przeczytana przeze mnie uważnie praca miała 23 literówki, wychwycone dopiero przez inną osobę. Tutaj autokorekta nie zadziałała, bo żeby i zęby w słowniku istnieją. Stąd pomyłka.

1. Jeżeli ktoś w ogóle nie używa w zgłoszeniu polskich znaków, to bym nie zwróciła na to uwagi - może brak polskiej klawiatury, może to, może tamto. Ale jeśli ktoś w co drugim słowie zapomina o polskich znakach, to już odbieram jako mocne niedopracowanie i ignorancję. Wystarczyło wrzucić w WORD i by podkreślił, bo akurat w tych dwóch tekstach jest multum braków. Np. "Moim marzeniem jest skończyć z życiem na kocia lapę."  I słowo "lapę" na sto procent podkreśli na czerwono.

2. Jeśli uczestnik pisał WSposóbNieczytelnyŁączącSłowa a mimo to Organizator uznał ten tekst za fenomenalny - to jakim prawem poprawia go przed publikacją? Żadnym. Powinien opublikować zgłoszenie, które otrzymał i nagrodził, a nie zgłoszenie, na którym sam organizator dokonuje korekty.

3. Jeśli teksty nie podlegały korekcie, to ewidentnie liczba znaków została przekroczona.
0 0

tadziowa

#6117749 Napisano: 23.11.2015 11:41:53
Jedno trzeba przyznać - marzenie numer 17 nie spełni się nawet za 20 tysięcy... lat.
"Moim marzeniem jest aby ludzie żyli szczęśliwie a nie darli ze sobą koty..." emotka
0 0

luckymen

#6117757 Napisano: 23.11.2015 11:54:14
A tak odnośnie reklamacji to pisze ktoś jeszcze na leniwca? emotka
0 0

Gość: barcza

#6117777 Napisano: 23.11.2015 12:10:09
luckymen napisał(a):

A tak odnośnie reklamacji to pisze ktoś jeszcze na leniwca? emotka

to do Lenwca też piszą reklamacje emotka
0 0

Gość: barszcz

#6117786 Napisano: 23.11.2015 12:16:07
Ten top powinien się nazywać popraw humor innym,bo jesteście śmieszni.Jeśli jest plagiat,to rozumiem szukanie sprawiedliwości,ale w tych przypadkach,nie podzielam Waszego oburzenia.Jak mawiała polonistka mojego męża" cenzura,czy guwno-tak samo śmierdzi!"
0 0

zezowaty_kot

#6117790 Napisano: 23.11.2015 12:18:52
barszcz napisał(a):

Ten top powinien się nazywać popraw humor innym,bo jesteście śmieszni.Jeśli jest plagiat,to rozumiem szukanie sprawiedliwości,ale w tych przypadkach,nie podzielam Waszego oburzenia.Jak mawiała polonistka mojego męża" cenzura,czy guwno-tak samo śmierdzi!"

„Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE!” – Profesor Jerzy Bralczyk.
;)
0 0

Gość: poprostuanette

#6117791 Napisano: 23.11.2015 12:19:05
Jak już tak narzekacie to na kukurydzianym wyniki też nie są wg mnie uczciwe... Jedna z Pań zdjęcie miała poniżej przeciętnego a przepis też nie żaden wow... a wygrała główną a szkoda bo było innych lepszych od niej
0 0

estrelitta

#6117805 Napisano: 23.11.2015 12:27:32
zezowaty_kot napisał(a):

barszcz napisał(a):

„Używajcie polskich znaków! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE!” – Profesor Jerzy Bralczyk.
;)

emotka
0 0

lager

#6117806 Napisano: 23.11.2015 12:28:05
barszcz napisał(a):

A jak kiedyś napiszesz odpowiedź na 160 znaków, bo taki był zapis w regulaminie, a auto wygra człowiek, który się nie dostosował i użył ich 32144, to będziesz zły czy zadowolony z takiego obrotu sprawy ?
0 0

Gość: barszcz

#6117816 Napisano: 23.11.2015 12:35:31
emotka lager napisał(a):

barszcz napisał(a):

A jak kiedyś napiszesz odpowiedź na 160 znaków, bo taki był zapis w regulaminie, a auto wygra człowiek, który się nie dostosował i użył ich 32144, to będziesz zły czy zadowolony z takiego obrotu sprawy ?

Czytanie ze zrozumieniem,też jest ważne,nie tylko pisanie bez błędów.Proponuję,źebyś jeszcze raz ,bez zbędnych emocji przeczytał/a co napisałam!P,S i tak na marginesie-skoro mam męża,to raczej jestem kobietą:-)
0 0

staszek

#6117836 Napisano: 23.11.2015 12:49:37
poprostuanette napisał(a):

Jak już tak narzekacie to na kukurydzianym wyniki też nie są wg mnie uczciwe... Jedna z Pań zdjęcie miała poniżej przeciętnego a przepis też nie żaden wow... a wygrała główną a szkoda bo było innych lepszych od niej

O który Ci chodzi przepis? Zwyciężczynie miały po kilka przepisów, przejrzałam je i jestem pod ogromnym wrażeniem. Moim zdaniem zasłużone nagrody.
Nigdy nikomu się nie dogodzi, bo zawsze ktoś będzie niezadowolony. Po co sobie psuć humor i innym?
0 0

Gość: slonko365

#6117862 Napisano: 23.11.2015 13:00:07
tadziowa napisał(a):

Jedno trzeba przyznać - marzenie numer 17 nie spełni się nawet za 20 tysięcy... lat.
"Moim marzeniem jest aby ludzie żyli szczęśliwie a nie darli ze sobą koty..." emotka

Piękne podsumowanie całej tej dyskusji! emotka
A ja od siebie dodam tyle: kiedyś moja koleżanka z działu zorganizowała konkurs. Oczom nie wierzyła, jak za chwilę zaczęły się donosy i pretensje. A ona się musiała gęsto tłumaczyć przed prezesem, dlaczego zamiast poprawienia wizerunku marki jest jakiś smród i niezadowoleni konsumenci (nie wnikał, że to nie konsumenci, tylko zawistni "konkursowicze"). Dziewczyna więcej żadnego konkursu nie zrobiła, bo miała po dziurki w nosie.

Jeśli ktoś uważa, że został złamany regulamin, ok, niech pisze reklamację. Tylko weźcie pod uwagę, że po opublikowaniu wyników nikt nikomu nagrody nie zabierze (no chyba, że byłby to plagiat), bo nawet gdyby nagroda była przyznana niezgodnie z regulaminem, to organizator nie może powiedzieć "Oj, zapomniałem swojego własnego regulaminu, to jednak nie damy nagrody" - każdy nagrodzony by taką sprawę wygrał w sądzie.
0 0

lager

#6117869 Napisano: 23.11.2015 13:05:08
barszcz napisał(a):

emotka lager napisał(a):

barszcz napisał(a):

Czytanie ze zrozumieniem,też jest ważne,nie tylko pisanie bez błędów.Proponuję,źebyś jeszcze raz ,bez zbędnych emocji przeczytał/a co napisałam!P,S i tak na marginesie-skoro mam męża,to raczej jestem kobietą:-)

Napisałaś , że nie rozumiesz szukania sprawiedliwości w tych przypadkach, domyśliłam się (widocznie błędnie),  że Twoim zdaniem należy dać święty spokój tym 20-stu zwycięzcom niezależnie od punktu regulaminu, który złamali. Według mnie tylko ten jeden. Ale opinie są różne.
P.S. W dzisiejszych czasach już nie tylko kobiety mają mężów emotka
0 0

kalka

#6117872 Napisano: 23.11.2015 13:08:01
emotka
0 0

Gość: barcza

#6117880 Napisano: 23.11.2015 13:10:50
slonko365 napisał(a):

tadziowa napisał(a):

A ja od siebie dodam tyle: kiedyś moja koleżanka z działu zorganizowała konkurs. Oczom nie wierzyła, jak za chwilę zaczęły się donosy i pretensje. A ona się musiała gęsto tłumaczyć przed prezesem, dlaczego zamiast poprawienia wizerunku marki jest jakiś smród i niezadowoleni konsumenci (nie wnikał, że to nie konsumenci, tylko zawistni "konkursowicze"). Dziewczyna więcej żadnego konkursu nie zrobiła, bo miała po dziurki w nosie.

Jeśli ktoś uważa, że został złamany regulamin, ok, niech pisze reklamację. Tylko weźcie pod uwagę, że po opublikowaniu wyników nikt nikomu nagrody nie zabierze (no chyba, że byłby to plagiat), bo nawet gdyby nagroda była przyznana niezgodnie z regulaminem, to organizator nie może powiedzieć "Oj, zapomniałem swojego własnego regulaminu, to jednak nie damy nagrody" - każdy nagrodzony by taką sprawę wygrał w sądzie.

taka jest prawda ale  naszych zawistnych konkursowiczów nic nie przekona bo są pewni ,że zabiorą nagrody i może im dadzą . Jeżeli tak wspaniałe mieli hasła może się pochwalą i je tutaj opublikują wtedy poznają ocenę konkursowiczów . Dlaczego nie startują do literackich nagród takie talenty na forum się marnują. Zaznaczam nie wygrałam w tym konkursie
0 0

wiesia30

#6117891 Napisano: 23.11.2015 13:17:52
Victoria33 napisał(a):

wiesia30 napisał(a):

Mam pytanie,czy dostaliście @ z Jacobsa informujące o wygranych kubkach ?

Tak , tytuł maila - Konkurs "Zaprojektuj zimowe kubki"- powiadomienie o wygranej

dzięki emotka
0 0

-Triss-

#6117898 Napisano: 23.11.2015 13:22:42
W  kuchni z Wedlem - czy ktoś dodawał przepis w sobotę i do teraz nie znalazł się w galerii...? Dodawałam wtedy, nie wiem czemu nie wrzucili do galerii. Z soboty jest niby tylko jedno zgłoszenie wrzucone...
0 0

magisterek

#6117905 Napisano: 23.11.2015 13:31:30
barcza napisał(a):

slonko365 napisał(a):

tadziowa napisał(a):

taka jest prawda ale  naszych zawistnych konkursowiczów nic nie przekona bo są pewni ,że zabiorą nagrody i może im dadzą . Jeżeli tak wspaniałe mieli hasła może się pochwalą i je tutaj opublikują wtedy poznają ocenę konkursowiczów . Dlaczego nie startują do literackich nagród takie talenty na forum się marnują. Zaznaczam nie wygrałam w tym konkursie

Widzę, że od piątku nadal się tu ulewa... Leniem, Łaciatym, Leonem i Whiskasem... "Ulewaczom" którzy mieli 20 lepszy prac proponuje się nimi pochwalić. Gdzie te Wasze teksty? Opinia zawistnych forumowiczów na temat mojego tekstu mnie nie interesuje, bo od Was nie dostałbym nigdy ani 1 zł - chciwość, pazerność i zazdrość nie zna granic - a takich jak widać poznajemy po ich działalności: SPISKI, TEORIE, DOMNIEMANIA, JĘZYK ZAWIŚCI - jeszcze TYLKO BRZOZY brakuje - (ot taki mały zamach na laureatów). Jeśli komuś się nie spodobał mój "banalny, żałosny tekst" jak i cał reszta "debilnych tekstów"  to może spodoba się TEKST SAMEGO JULIANA TUWIMA! Który dedykuję tym, którym jeszcze widzę długo się będzie żółć ulewać... czy teraz czy przy okazji innych wyników. Krótko i na temat... -----> https://www.youtu.../watch?v=LQt4e_hSj5g

0 0