Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

karolinamat

#6179625 Napisano: 04.04.2016 11:57:09
giulietta napisał(a):

logos89 napisał(a):

giulietta napisał(a):

logos89 napisał(a):

asiunia260 napisał(a):

grzybekmalutki napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

http://poranakora...961d4a1261d70688.jpg
Dobra, a czy te zdjęcie nie było zgłaszane do poprzednich (letnich) konkursów Korala?

Było i wygrało telefon http://www.poranalodykoral.pl/

już ktoś o tym pisał na fb i Koral odpisał, że te zdjęcie nie będzie brane pod uwagę przy wyborze zwycięzców

Pani na siłowni też wygrała i też w tej edycji ma tę samą fotkę.... chyba konkursowicze nieco się rozleniwili;)
Poza tym co to ma wspólnego z psotami to ja nie kumam...
0 0

Gość: giuliettaX

#6179627 Napisano: 04.04.2016 11:58:24
zaczytana-pola napisał(a):

giulietta napisał(a):

tylko, że za takie zdjęcie nie należy się nagroda, a paragrafy, bo to ewidentna przemoc itp. wobec dzieci i kiciusia i nie ma nic wspólnego z pozytywnymi skojarzenia, co do marek produktów, a wprost przeciwnie... 

A gdyby związał żonę i sąsiada to też byłaby przemoc? To tylko zdjęcie. Nie popadajmy w paranoję emotka
Mój syn czasami do mnie mówi: Tylko sama sobie zdjęcia robisz i się wygłupiasz. A może zrobiłabyś i mi na jakiś konkurs? emotka

takie są przepisy, co do przemocy, a co jest na fotce każdy widzi
0 0

Masza86

#6179628 Napisano: 04.04.2016 12:03:35
pan Radosław U bedzie zwiedziony emotka
0 0

Masza86

#6179630 Napisano: 04.04.2016 12:06:00
czyli na ten konkurs https://www.e-kon...je.html#.VwI7gzHXCUQ nie trzeba kupowac prince polo, bo nic o paragonie czy opakowaniach  nie pisza , no chyba ze slepne emotka emotka
0 0

asantesana

#6179632 Napisano: 04.04.2016 12:09:11
giulietta napisał(a):

giulietta napisał(a):

tylko, że za takie zdjęcie nie należy się nagroda, a paragrafy, bo to ewidentna przemoc itp. wobec dzieci i kiciusia i nie ma nic wspólnego z pozytywnymi skojarzenia, co do marek produktów, a wprost przeciwnie... 

A gdyby związał żonę i sąsiada to też byłaby przemoc? To tylko zdjęcie. Nie popadajmy w paranoję emotka
Mój syn czasami do mnie mówi: Tylko sama sobie zdjęcia robisz i się wygłupiasz. A może zrobiłabyś i mi na jakiś konkurs? emotka

Czyli aktorami grającymi Makbeta tez powinna zająć się prokuratura, bo przecież każdy widzi przemoc na deskach teatru? Giulietta, wciąż piszesz o tych paragrafach i przepisach (zawsze bez konkretów), a gdzie miejsce na zdrowy rozsądek? 
0 0

#6179633 Napisano: 04.04.2016 12:10:06
Masza86 napisał(a):

widziałam ich super fotki, ale takiej nie powinno być i nie tylko ze względu na przepisy
0 0

bethan

#6179634 Napisano: 04.04.2016 12:13:35
giulietta napisał(a):

Masza86 napisał(a):

widziałam ich super fotki, ale takiej nie powinno być i nie tylko ze względu na przepisy

Przecież to tylko zabawa, fotki dla fun'u, bez przesady z tą przemocą. Inna sprawa, czy się podobają (nie muszą).
0 0

assal

#6179635 Napisano: 04.04.2016 12:14:46
Może powinien pojawić się wątek Koral?
Ten konkurs trochę trwa, a wszystkie inne tematy tu znikają.
Jeśli chodzi o przepisy, to dużo konkursów tu nie powinno być. Choćby mowa o tych alkoholowych  emotka
0 0

#6179636 Napisano: 04.04.2016 12:14:48
asantesana napisał(a):

giulietta napisał(a):

giulietta napisał(a):

Czyli aktorami grającymi Makbeta tez powinna zająć się prokuratura, bo przecież każdy widzi przemoc na deskach teatru? Giulietta, wciąż piszesz o tych paragrafach i przepisać (zawsze bez konkretów), a gdzie miejsce na zdrowy rozsądek? 

sztuka to nie konkurs, regulaminy to też przepisy, polecam zgłębić wiedzę, bo nie raz pisałam, że ustawy są za free i nie wprowadzać innych w błąd emotka  a zdrowy rozsądek zwłaszcza się do tej fotki odnosi... tyle kampanii o przemocy i nie dociera 
0 0

Gość: katiaqa

#6179638 Napisano: 04.04.2016 12:21:11
Czy ktoś dostał takiego maila?  27 marzec 2015 to I dzień świąt, czy to możliwe?
Załącznik jest chyba z wirusem , nie otwiera się .
Info.
Kurier nie mogl dostarczyc przesylke w dniu 27 marzec 2015, z przyczyny, ze nikogo nie bylo w domu. Do odebrania przesylki nalezy wydrukowac informacje i udac sie do najblizszego biura. 
Prosze zobaczyc zalacznik do informacji. 
Uwaga!
Przesylke nalezy odebrac w ciagu 30 dni, w razie dalszego przechowywania zostanie naliczona kara. Calosc informacji w sprawie oplat znajdziesz na naszej stronie internetowej. 
Z pozdrowieniami,
Poczta Polska. 
0 0

#6179642 Napisano: 04.04.2016 12:22:37
bethan napisał(a):

giulietta napisał(a):

Masza86 napisał(a):

Przecież to tylko zabawa, fotki dla fun'u, bez przesady z tą przemocą. Inna sprawa, czy się podobają (nie muszą).

przemoc, agresja, negatywne emocje to nie zabawa, a ktoś widząc taką fotkę może ją zgłosić gdzie trzeba i nie piszę tego złośliwie tylko takie jest prawo, warto zgłębiać wiedzę, może też ktoś skorzysta z tego komentarza robiąc fotkę na konkurs 
0 0

Gość: gienekzkotlowni

#6179644 Napisano: 04.04.2016 12:25:35
giulietta napisał(a):

Masza86 napisał(a):

Radzę to zgłosić odpowiednim organom, bo KK mówi:

§ 1. Kto, mając wiarygodną wiadomość o karalnym przygotowaniu albo usiłowaniu lub dokonaniu czynu zabronionego określonego w art. 118,
118a, 120–124, 127, 128, 130, 134, 140, 148, 163, 166, 189, 189a § 1, art. 252 lub przestępstwa o charakterze terrorystycznym, nie zawiadamia
niezwłocznie organu powołanego do ścigania przestępstw, podlega karze
pozbawienia wolności do lat 3.
0 0

zaczytana-pola

#6179650 Napisano: 04.04.2016 12:31:16
giulietta napisał(a):

bethan napisał(a):

giulietta napisał(a):

Masza86 napisał(a):

przemoc, agresja, negatywne emocje to nie zabawa, a ktoś widząc taką fotkę może ją zgłosić gdzie trzeba i nie piszę tego złośliwie tylko takie jest prawo, warto zgłębiać wiedzę, może też ktoś skorzysta z tego komentarza robiąc fotkę na konkurs 

Zgłoś! Koniecznie zgłoś! To straszne co tam się wyprawia! Pomoc społeczną zaalarmuj, bo dzieci na bank są w w tym domu cały czas związane! Ba! W szafie ich trzymają!
giulietta, zejdź na ziemię. emotka Bo wg mnie to czyta złośliwość. 
0 0

asantesana

#6179651 Napisano: 04.04.2016 12:32:30
giulietta napisał(a):

asantesana napisał(a):

giulietta napisał(a):

giulietta napisał(a):

Czyli aktorami grającymi Makbeta tez powinna zająć się prokuratura, bo przecież każdy widzi przemoc na deskach teatru? Giulietta, wciąż piszesz o tych paragrafach i przepisać (zawsze bez konkretów), a gdzie miejsce na zdrowy rozsądek? 

sztuka to nie konkurs, regulaminy to też przepisy, polecam zgłębić wiedzę, bo nie raz pisałam, że ustawy są za free i nie wprowadzać innych w błąd emotka  a zdrowy rozsądek zwłaszcza się do tej fotki odnosi... tyle kampanii o przemocy i nie dociera 

A czym jest zdjęcie na konkurs jak nie rodzajem sztuki? emotka  I znowu to samo, ustawy, przepisy, niech każdy zgłębia wiedzę, zero konkretów, na których dyskusja mogłaby się oprzeć. Chyba Ty pisałaś o kampaniach społecznych przeciw przemocy - tam przemoc ukazywana jest drastycznie, co Ty na to? jakieś paragrafy?
gienekzkotlowni - on przynajmniej podał konkret i to jaki! emotka
0 0

lolka182

#6179652 Napisano: 04.04.2016 12:32:53
logos89 napisał(a):

asiunia260 napisał(a):

grzybekmalutki napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

http://poranakora...961d4a1261d70688.jpg
Dobra, a czy te zdjęcie nie było zgłaszane do poprzednich (letnich) konkursów Korala?

Było i wygrało telefon http://www.poranalodykoral.pl/

już ktoś o tym pisał na fb i Koral odpisał, że te zdjęcie nie będzie brane pod uwagę przy wyborze zwycięzców

Podobne zdjęcie tego samego autora było też w jakimś konkursie o graczach. Nie pamiętam już dokładnie jaki to był konkurs ale chodziło o to, żeby pokazać jakim jest się graczem. Konkurs był organizowany bodajże w aplikacji cyfrowego polsatu. Tyle że na zdjęciu występowała także żona. Autor wygrał telewizor 50'. Nic więc dziwnego, że wciąż wrzuca wszędzie podobne (lub takie same) zdjęcia.

to był konkurs organizowany przez PlayStatnion o ile się nie mylę, bo też kojarzę podobne zdjęcie. 
Mi się ono podoba i nie widzę w nim żadnej przemocy, widać, że dzieci są nawet nie związane tylko lina jest rzucona, ale nie podoba mi się, że ten Pan na tak wiele konkursów daje te same lub bardzo podobne zdjęcia, bo to już nie kreatywność tylko plagiatowanie z lekkimi zmianami , które większość nazwie pewnie inspiracją emotka
0 0

#6179654 Napisano: 04.04.2016 12:36:29

giulietta napisał(a):

bethan napisał(a):

giulietta napisał(a):

Masza86 napisał(a):

Zgłoś! Koniecznie zgłoś! To straszne co tam się wyprawia! Pomoc społeczną zaalarmuj, bo dzieci na bank są w w tym domu cały czas związane! Ba! W szafie ich trzymają!

a zgłębiłaś wiedzę przed tym komentarzem? nie... wiec nie wprowadzaj innych w błąd emotka  skąd wiesz kto czyta forum? kto wykorzysta taka fotkę i do czego? pomyśl
0 0

zaczytana-pola

#6179659 Napisano: 04.04.2016 12:42:04
giulietta napisał(a):

a zgłębiłaś wiedzę przed tym komentarzem? nie... wiec nie wprowadzaj innych w błąd emotka  skąd wiesz kto czyta forum? kto wykorzysta taka fotkę i do czego? pomyśl

Kto i do czego? emotka
0 0

mgrzel

#6179663 Napisano: 04.04.2016 12:45:49

giulietta napisał(a):

Kto i do czego? emotka

Ja nie wykorzystam emotka
0 0

pioge7

#6179666 Napisano: 04.04.2016 12:56:43
Czy w konkursie finish o zmywarki trzeba grać w danym etapie? Siostra kupiła tabletki jak trwał pierwszy etap nie wiedziała o konkursie, robi porządki i chciałaby zagrac i nie wiem co jej mówić emotka  ma ktoś wiedzę? 
0 0

Gość: basku

#6179668 Napisano: 04.04.2016 13:03:16
giulietta napisał(a):

giulietta napisał(a):

bethan napisał(a):

giulietta napisał(a):

Masza86 napisał(a):

emotka emotka emotka emotka czytam i oczom nie wierze
Ludzie przecież to jakaś paranoja emotka
Zawiść ludzka jednak mnie ciągle zaskakuje emotka emotka
0 0