Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

edzia21

#6385543 Napisano: 02.08.2017 18:11:34
joan napisał(a):

nikopl - oto moje przemyślenia:1) Nie masz prawa zastrzec właściwości nagrody, o ile jest zgodna z regulaminem. Pralki, rowery, zmywarki... trafiają do laureatów z wystawy sklepowej, gdzie miały zachęcać klientów do wzięcia udziału w promocji, więc laureaci otrzymali egzemplarze bez opakowań, popalcowane, brudne itp. I nic nie zrobisz.
2) W regulaminach zwykle wspomniane jest, kiedy kończą się ostatecznie procedury wyboru laureatów czy też reklamacji, powinieneś trzymać dokumentację przynajmniej do upłynięcia tych terminów. A nie zaszkodzi i dłużej.

edzia21 - a teraz ponownie strona konkursowa Calgon nie istnieje emotka

Wydziwiają coś, młokosy...
Wkurza mnie, kiedy za duże akcje promocyjne biorą się właśnie TAKIE agencje!

nikopl

#6385545 Napisano: 02.08.2017 18:14:41
Rozumiem, że wygrałaś głośnik. Znasz całą resztę laureatów, skoro odpowiadasz za nich? Ja nie miałem żadnego problemu z tym dostaniem się do środka, tym bardziej, że nie było na nim żadnego zabezpieczenia.
Problem dla mnie jest w tym, że to podchodzi pod jakąś paranoję. Wyobrażam sobie tutaj ludzi, którzy nie biorą wyłącznie udziału w jednym konkursie i w przypadku kilku takich regulaminów są "zawaleni" papierkami. To jest normalne? Burza jest za kobietę z kartonem na głowie, ale za robienie śmietnika w domu już nie, wtf?

Dzięki za argumentację.
gosia16 napisał(a):

nikopl napisał(a):

gosia16 napisał(a):

Tak ,wydziwiasz i poprzewracało ci się w głowie.

Najpierw zauważyłem post z samym "wydziwiasz", który usunęłaś. Później napisałaś już pełną wersję. Fajnie, że czytasz ze zrozumieniem, ale dorośli ludzie znają pojęcie argumentacji

.A więc argumentacja - nie nie zdziwił brak fabrycznego zamknięcia ,bo pudełko z głośnikiem było tak zamknięte,że sama miałam problem dostać się do środka,a jak już się dostałam to znalazłam taki głośnik jak miał być ,bez linii papilarnych na sobie. co do drugiego dylematu-jeśli rozdają nagrody miesiąc po zakończeniu konkursu zgodnie z regulaminem to nie wiem w czym problem.Powiem tak -nie,nie musisz trzymać tych papierków ,chętnie ja swoje potrzymam i poczekam na rezerwę.

0 0

cc_investigator

#6385547 Napisano: 02.08.2017 18:15:59
edzia21 napisał(a):

aerdna napisał(a):

edzia21 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy ktos coś wie na temat tego konkursu Calgon? Strona nie istnieje, nawet regulaminu nie można przeczytać emotka

konkurs@branders.com.pl tutaj możesz zapytać emotka

Czy oni organizowali coś wcześniej ?

Raczej nie, agencja została założona w kwietniu 2017...

A czy to nie jest przypadkiem klonik jakiejś innej agencji? Znamy parę przypadków "drugiego życia" pod inna nazwą...
0 0

Gość: gosia16

#6385550 Napisano: 02.08.2017 18:19:16
nikopl napisał(a):

Rozumiem, że wygrałaś głośnik. Znasz całą resztę laureatów, skoro odpowiadasz za nich? Ja nie miałem żadnego problemu z tym dostaniem się do środka, tym bardziej, że nie było na nim żadnego zabezpieczenia. Problem dla mnie jest w tym, że to podchodzi pod jakąś paranoję. Wyobrażam sobie tutaj ludzi, którzy nie biorą wyłącznie udziału w jednym konkursie i w przypadku kilku takich regulaminów są "zawaleni" papierkami. To jest normalne? Burza jest za kobietę z kartonem na głowie, ale za robienie śmietnika w domu już nie, wtf?

Dzięki za argumentację.

gosia16 napisał(a):

nikopl napisał(a):

gosia16 napisał(a):

Tak ,wydziwiasz i poprzewracało ci się w głowie.

Najpierw zauważyłem post z samym "wydziwiasz", który usunęłaś. Później napisałaś już pełną wersję. Fajnie, że czytasz ze zrozumieniem, ale dorośli ludzie znają pojęcie argumentacji

.A więc argumentacja - nie nie zdziwił brak fabrycznego zamknięcia ,bo pudełko z głośnikiem było tak zamknięte,że sama miałam problem dostać się do środka,a jak już się dostałam to znalazłam taki głośnik jak miał być ,bez linii papilarnych na sobie. co do drugiego dylematu-jeśli rozdają nagrody miesiąc po zakończeniu konkursu zgodnie z regulaminem to nie wiem w czym problem.Powiem tak -nie,nie musisz trzymać tych papierków ,chętnie ja swoje potrzymam i poczekam na rezerwę.

Nie mówię za wszystkich ,wypowiadam się tylko w swoim imieniu.Ja oprócz papierków mam jeszcze stos kapsli,worek nakrętek z coli i muszę jakoś żyć. emotka
1 @gnieszk@ 0

nikopl

#6385552 Napisano: 02.08.2017 18:20:15
Napisałem reklamację i powołałem się na fakt, że nie jest zapisany w niej stan otrzymanego urządzenia. Ich argumenty są do podważenia przez niemowlaka, a co dopiero przez myślącą osobę. Jestem przeciwny takim praktykom.
Uważasz za normalne takie przetrzymywanie papierków we własnym domu i robienie z niego śmietnika. Bramkowych loterii jest coraz więcej, kilka takich regulaminów i nie będę mógł się doszukać tego jednego wygranego papierka.

Skoro nikt nie stawia oporu i nie daje nawet informacji zwrotnej agencjom, to może są przekonani, że wszystko jest ok. Poza tym jednego można zawsze zignorować.
joan napisał(a):

nikopl - oto moje przemyślenia:1) Nie masz prawa zastrzec właściwości nagrody, o ile jest zgodna z regulaminem. Pralki, rowery, zmywarki... trafiają do laureatów z wystawy sklepowej, gdzie miały zachęcać klientów do wzięcia udziału w promocji, więc laureaci otrzymali egzemplarze bez opakowań, popalcowane, brudne itp. I nic nie zrobisz.
2) W regulaminach zwykle wspomniane jest, kiedy kończą się ostatecznie procedury wyboru laureatów czy też reklamacji, powinieneś trzymać dokumentację przynajmniej do upłynięcia tych terminów. A nie zaszkodzi i dłużej.

edzia21 - a teraz ponownie strona konkursowa Calgon nie istnieje emotka

0 0

edzia21

#6385554 Napisano: 02.08.2017 18:23:29
cc_investigator napisał(a):

edzia21 napisał(a):

aerdna napisał(a):

edzia21 napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy ktos coś wie na temat tego konkursu Calgon? Strona nie istnieje, nawet regulaminu nie można przeczytać emotka

konkurs@branders.com.pl tutaj możesz zapytać emotka

Czy oni organizowali coś wcześniej ?

Raczej nie, agencja została założona w kwietniu 2017...

A czy to nie jest przypadkiem klonik jakiejś innej agencji? Znamy parę przypadków "drugiego życia" pod inna nazwą...

Szperałam wczoraj, powiązań nie znalazłam 
0 0

asantesana

#6385557 Napisano: 02.08.2017 18:27:37
nikopl napisał(a):

Rozumiem, że wygrałaś głośnik. Znasz całą resztę laureatów, skoro odpowiadasz za nich? Ja nie miałem żadnego problemu z tym dostaniem się do środka, tym bardziej, że nie było na nim żadnego zabezpieczenia. Problem dla mnie jest w tym, że to podchodzi pod jakąś paranoję. Wyobrażam sobie tutaj ludzi, którzy nie biorą wyłącznie udziału w jednym konkursie i w przypadku kilku takich regulaminów są "zawaleni" papierkami. To jest normalne? Burza jest za kobietę z kartonem na głowie, ale za robienie śmietnika w domu już nie, wtf? 

Wiesz co, czytam co piszesz i zastanawiam co podchodzi pod paranoję? Bo wg mnie Twoje wydziwianie.
Nie wiem czy wiesz, ale gdy prowadzisz firmę całą dokumentacje musisz trzymać 5 lat, nierzadko dziesiątki segregatorów, jeśli adres firmy jest domowy, to w domu. Czym wobec tego jest trzymanie kilku paragonów przez kilka miesięcy, bo dla mnie błahostką - zajmuje mi to miejsce w jednej małej kopercie i każdy paragon trzymam pół roku. Pytałeś czy przesadzasz. Tak, przesadzasz i ja na miejscu agencji nie posłałabym Ci drugi raz głośnika, który był zgodny z regulaminem, ponieważ odmówiłeś przyjęcia nagrody. Nikt w regulaminie nie pisał, ze będzie zaklejony taśmą "stop, do rąk nikpola".
Jeszcze jedno - pytasz czy wydziwiasz, ktoś odpisuje że wydziwiasz - obrażasz się. A potem gdy mówi w jakim stanie dostał głośnik naskakujesz, że odpowiada za wszystkich laureatów. Zdecyduj się chłopie.
Ps. Zmień "zawód" skoro warunki konkursowania Ci nie pasują. 

darog

#6385561 Napisano: 02.08.2017 18:38:07
Manhattan C4

czy oni celowo nie podają w sms jaka nagroda, by potem "pozamieniać"
-jeśli okazałoby się, że 2 główne nagrody padły w jednym mieście?,
- albo - że nazwisko często wygrywa- więc przypasują marną łyżeczke za 4 zł?

https://www.e-kon...ur.html#.WYH_bIiLRPY
0 0

joan

#6385563 Napisano: 02.08.2017 18:39:05
nikopl napisał(a):

Napisałem reklamację i powołałem się na fakt, że nie jest zapisany w niej stan otrzymanego urządzenia. Ich argumenty są do podważenia przez niemowlaka, a co dopiero przez myślącą osobę. Jestem przeciwny takim praktykom. Uważasz za normalne takie przetrzymywanie papierków we własnym domu i robienie z niego śmietnika. Bramkowych loterii jest coraz więcej, kilka takich regulaminów i nie będę mógł się doszukać tego jednego wygranego papierka.

Skoro nikt nie stawia oporu i nie daje nawet informacji zwrotnej agencjom, to może są przekonani, że wszystko jest ok. Poza tym jednego można zawsze zignorować.

Jedynym dokumentem, który określa obowiązki organizatora konkursu, jest regulamin. I nikt nie będzie pytał o zdanie niemowlaka. Albo powołasz się na zapis w regulaminie, albo przepadnie Ci nagroda ze względu na roszczenie "mnie się sposób opakowania nagrody nie podoba".

Jeśli chodzi o przetrzymywanie świstków / paragonów / kapsli itp. z zakończonych konkursów, mnie wystarcza jeden segregator + jeden kartonik. I uważam za normalne przechowywanie tego wszystkiego aż do absolutnego zakończenia konkursu. Ale zachowuję dłużej, bo mi się nie chce co chwilę robić porządku, a miejsca to wszystko zajmuje malutko. Nie wydaje mi się też, żeby powstał z tego jakikolwiek śmietnik, bo jestem dobrze zorganizowana i nawet niedawno poukładałam zawartość kartonika metodą konmari emotka

lager

#6385565 Napisano: 02.08.2017 18:42:23
nikopl napisał(a):

Napisałem reklamację i powołałem się na fakt, że nie jest zapisany w niej stan otrzymanego urządzenia. Ich argumenty są do podważenia przez niemowlaka, a co dopiero przez myślącą osobę. Jestem przeciwny takim praktykom. Uważasz za normalne takie przetrzymywanie papierków we własnym domu i robienie z niego śmietnika. Bramkowych loterii jest coraz więcej, kilka takich regulaminów i nie będę mógł się doszukać tego jednego wygranego papierka. 

Jak tu wpadnie cb656 to pozamiata temat  emotka

nikopl

#6385583 Napisano: 02.08.2017 19:08:21
@asantesana Mianowicie to, że za pół roku wyślą głośnik bez pudełka, a za rok będzie trzeba po ten głośnik pojechać i zrobić trzy pajacyki. Rozumiem, że nikt w regulaminie nie napisze, że do wygrania są głośniki z wystawy. Dziękuję za wykład podstaw ekonomii, ale potrzebny nie był. Dla Ciebie tylko paragony, a dla innych będą to kapsle, nakrętki, opakowania itp. Agencja nie pośle mi głośnika, bo zrzekłem się nagrody. Ten post ma tyle jadu, że sam jestem teraz ciekawy, czy Twój "zawód" nie został wspomniany przeze mnie.
Jestem osobą dorosłą i daleko mi do obrażania się i kogoś. Podziękowałem Gosi za odpowiedź i poświęcenie czasu. Trochę zdziwiło mnie, że potraktowała mnie jako zwykłą konkurencję: "nie musisz trzymać tych papierków ,chętnie ja swoje potrzymam i poczekam na rezerwę", jednak nie jesteśmy w piaskownicy, więc przestań bić mnie łopatką.
Ps. Prosiłem o obiektywne spojrzenie i je dostałem, ale rozkazywać mi nie będziesz.

@
joan Moją argumentację tutaj odnośnie możliwości zobaczenia przez każdego produktu można nazwać, tak jak to napisałaś w zasadzie emotka Byłbym niezłym hipokrytą, gdybym chciał inny produkt. Jednak sam zrzekłem się nagrody.
Moim zdaniem śmietnik może powstać spokojnie, a metody układania ubrań nie mam zamiaru przenosić na paragony. Gdyby jeszcze przy wpisanych kodach podawali notkę o zachowaniu opakowania na losowanie dodatkowe, to uznałbym to za oznakę profesjonalizmu i przykładania się do swojej pracy.

Poruszyłem nurtującą mnie kwestię odnośnie traktowania konkursowiczów przez agencję, a spotkałem się z najazdem na moją osobę, co jest łatwe w Internecie. Nie rozumiem chyba tutejszej społeczności.
0 0

Gość: gosia16

#6385589 Napisano: 02.08.2017 19:20:34
lager napisał(a):

nikopl napisał(a):

Napisałem reklamację i powołałem się na fakt, że nie jest zapisany w niej stan otrzymanego urządzenia. Ich argumenty są do podważenia przez niemowlaka, a co dopiero przez myślącą osobę. Jestem przeciwny takim praktykom. Uważasz za normalne takie przetrzymywanie papierków we własnym domu i robienie z niego śmietnika. Bramkowych loterii jest coraz więcej, kilka takich regulaminów i nie będę mógł się doszukać tego jednego wygranego papierka. 

Jak tu wpadnie cb656 to pozamiata temat  emotka

Ooooo już pojawił się na forumemotka
0 0

ramaja

#6385590 Napisano: 02.08.2017 19:23:04
Konkurs "Jesteś sprytną Panią domu?" gdzie mozna znaleźc regulamin ?
0 0

aurorcia

#6385592 Napisano: 02.08.2017 19:27:16
ramaja napisał(a):

Konkurs "Jesteś sprytną Panią domu?" gdzie mozna znaleźc regulamin ?

Daj spokój, produkt konkursowy drogi, pralkę masz git, więc odpuść sobie ten konkursemotka

asantesana

#6385607 Napisano: 02.08.2017 20:03:49
nikopl napisał(a):

@asantesana Mianowicie to, że za pół roku wyślą głośnik bez pudełka, a za rok będzie trzeba po ten głośnik pojechać i zrobić trzy pajacyki. Rozumiem, że nikt w regulaminie nie napisze, że do wygrania są głośniki z wystawy. Dziękuję za wykład podstaw ekonomii, ale potrzebny nie był. Dla Ciebie tylko paragony, a dla innych będą to kapsle, nakrętki, opakowania itp. Agencja nie pośle mi głośnika, bo zrzekłem się nagrody. Ten post ma tyle jadu, że sam jestem teraz ciekawy, czy Twój "zawód" nie został wspomniany przeze mnie. Jestem osobą dorosłą i daleko mi do obrażania się i kogoś. Podziękowałem Gosi za odpowiedź i poświęcenie czasu. Trochę zdziwiło mnie, że potraktowała mnie jako zwykłą konkurencję: "nie musisz trzymać tych papierków ,chętnie ja swoje potrzymam i poczekam na rezerwę", jednak nie jesteśmy w piaskownicy, więc przestań bić mnie łopatką.
Ps. Prosiłem o obiektywne spojrzenie i je dostałem, ale rozkazywać mi nie będziesz.

W każdym niemal zdaniu albo obrażasz kogoś albo się emotka
Masz rację, nie będę Ci rozkazywać, ja nawet nie będę już z Tobą rozmawiać, bo to kopanie się z koniem emotka
Powodzenia w pisaniu reklamacji do agencji, ze nie będziesz robił sobie śmietnika z paragonów w domu.
Dla mnie to nie tylko paragony - również kapsle, nakrętki i opakowania po batonikach.
Ps. Zapytałeś na wstępie czy wydziwiasz i poprzestawiało Ci się w głowie, wszyscy wypowiadający stwierdzili "tak, wydziwiasz i poprzestawiało Ci się w głowie". Przyjmij to na klatę, skoro się prosiłeś i nie zaznaczyłeś, że oczekujesz pogłaskania, ot co.  

nikopl

#6385613 Napisano: 02.08.2017 20:16:42
Zdanie zaczynające się od: "nie wiem czy wiesz" nie jest pisane w dobrej wierze. Potraktowany jak dzieciak z wykładem o ekonomii, sam przywołałem przykład piaskownicy.  Atakujesz mnie, zamiast pisać wyłącznie opinie, używasz docinek, niepotrzebnych komentarzy: "stop, do rąk nikpola". Ostatecznie nakazujesz mi zmienić "zawód".
Mam inne zdanie oraz nie odpowiadam za to, jak rozumiesz moje wypowiedzi.
Czy takie docinki: "Powodzenia w pisaniu reklamacji do agencji, ze nie będziesz robił sobie śmietnika z paragonów w domu." są faktycznie potrzebne? Masz coś do udowodnienia w Internecie?
Ps. Liczy się dla mnie argumentacja, a nie samo stwierdzenie. Po wypowiedziach mam już wyrobioną opinię na Twój temat, jednak nie robię w Internecie tego, czego nie zrobiłbym w realu.
0 0

apoccalipsa

#6385614 Napisano: 02.08.2017 20:17:46
Podobnie jak Joan mam pudełko na paragony z konków opisowych, osobne na loteryjne, jedno na kapsle, jedno na zawleczki...  Jaki śmietnik? 
to normalne, że trzyma się to dłużej niż do dnia ogłoszenia wyników, bo często są rezerwy 

nikopl

#6385616 Napisano: 02.08.2017 20:27:01
Może faktycznie i normalne emotka Moim zdaniem trochę przesadzili z miesięcznym terminem, no i nie przyczepiłbym się, gdyby po każdym wpisanym kodzie wyświetlane zostało o tym przypomnienie.
apoccalipsa napisał(a):

Podobnie jak Joan mam pudełko na paragony z konków opisowych, osobne na loteryjne, jedno na kapsle, jedno na zawleczki...  Jaki śmietnik? to normalne, że trzyma się to dłużej niż do dnia ogłoszenia wyników, bo często są rezerwy 

0 0

sylwika76

#6385618 Napisano: 02.08.2017 20:29:00
czy z wczoraj Bricomarche informowało o zegarkach?
0 0

Claudia77

#6385619 Napisano: 02.08.2017 20:32:11
apoccalipsa napisał(a):

Podobnie jak Joan mam pudełko na paragony z konków opisowych, osobne na loteryjne, jedno na kapsle, jedno na zawleczki...  Jaki śmietnik? to normalne, że trzyma się to dłużej niż do dnia ogłoszenia wyników, bo często są rezerwy 

a ja mam wszystko razem, jeden wielki bur...l, w którym najlepiej się odnajduję i nawet jak zadzwonią z jakiejś rezerwy sprzed pół roku to pewnie tam będzie sobie spokojnie leżałemotka
2 ongis, rkvi 0