Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

agadawid

#6385685 Napisano: 02.08.2017 23:10:17
cudaczek121 napisał(a):

@@gnieszk@ napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Co Wy tam w Biedronce kupujecie na ten konkurs "I ja zostanę" Bic Kids emotka Byłam dziś w Biedronce we Wrocławiu i nie mogłam znaleźć żadnego produktu BIC emotka  

U mnie są  takie osobne standy z produktami BIC. A tam -  długopisy, ołówki, gumki do ścierania , kredki, flamastry itp.

Dzięki, może jutro pójdę jeszcze do innej Biedronki emotka

Poszukaj w innej Biedrze. Ja swoją przetrzepałam dwa razy i nic nie znalazłam. W kolejnej Biedronce były właśnie standy wypchane wszelakimi materiałami. Jakieś długopisy chyba po 5 zeta były.
0 0

taalvikki

#6385714 Napisano: 03.08.2017 00:57:44
nikopl napisał(a):

@asantesana Mianowicie to, że za pół roku wyślą głośnik bez pudełka, a za rok będzie trzeba po ten głośnik pojechać i zrobić trzy pajacyki. Rozumiem, że nikt w regulaminie nie napisze, że do wygrania są głośniki z wystawy. Dziękuję za wykład podstaw ekonomii, ale potrzebny nie był. Dla Ciebie tylko paragony, a dla innych będą to kapsle, nakrętki, opakowania itp. Agencja nie pośle mi głośnika, bo zrzekłem się nagrody. Ten post ma tyle jadu, że sam jestem teraz ciekawy, czy Twój "zawód" nie został wspomniany przeze mnie. Jestem osobą dorosłą i daleko mi do obrażania się i kogoś. Podziękowałem Gosi za odpowiedź i poświęcenie czasu. Trochę zdziwiło mnie, że potraktowała mnie jako zwykłą konkurencję: "nie musisz trzymać tych papierków ,chętnie ja swoje potrzymam i poczekam na rezerwę", jednak nie jesteśmy w piaskownicy, więc przestań bić mnie łopatką.
Ps. Prosiłem o obiektywne spojrzenie i je dostałem, ale rozkazywać mi nie będziesz.

@
joan Moją argumentację tutaj odnośnie możliwości zobaczenia przez każdego produktu można nazwać, tak jak to napisałaś w zasadzie emotka Byłbym niezłym hipokrytą, gdybym chciał inny produkt. Jednak sam zrzekłem się nagrody.
Moim zdaniem śmietnik może powstać spokojnie, a metody układania ubrań nie mam zamiaru przenosić na paragony. Gdyby jeszcze przy wpisanych kodach podawali notkę o zachowaniu opakowania na losowanie dodatkowe, to uznałbym to za oznakę profesjonalizmu i przykładania się do swojej pracy.

Poruszyłem nurtującą mnie kwestię odnośnie traktowania konkursowiczów przez agencję, a spotkałem się z najazdem na moją osobę, co jest łatwe w Internecie. Nie rozumiem chyba tutejszej społeczności.

no niestety, tutaj wiele osób nie łapie, o czym w ogóle mowa. bo wiadomo, regulamin regulaminem, ale zostało przez Ciebie zauważone coś więcej, a mianowicie sposób konstruowania tychże regulaminów i w ogóle traktowanie ludzi wygrywających. trochę wyższy poziom dyskusji i już masa się gubi.

to samo jest w państwie - mówisz, że coś mogłoby być inaczej i może wcale nie trzeba trzymać świstków przez sto lat, ale nie, zawsze przyjdzie ktoś i rzeknie, że "przecież trzeba, bo trzeba". owszem, w danym systemie trzeba, ale co jest złego w krytyce tegoż systemu? 
0 0

taalvikki

#6385715 Napisano: 03.08.2017 01:00:59
asantesana napisał(a):

nikopl napisał(a):

Rozumiem, że wygrałaś głośnik. Znasz całą resztę laureatów, skoro odpowiadasz za nich? Ja nie miałem żadnego problemu z tym dostaniem się do środka, tym bardziej, że nie było na nim żadnego zabezpieczenia. Problem dla mnie jest w tym, że to podchodzi pod jakąś paranoję. Wyobrażam sobie tutaj ludzi, którzy nie biorą wyłącznie udziału w jednym konkursie i w przypadku kilku takich regulaminów są "zawaleni" papierkami. To jest normalne? Burza jest za kobietę z kartonem na głowie, ale za robienie śmietnika w domu już nie, wtf? 

Wiesz co, czytam co piszesz i zastanawiam co podchodzi pod paranoję? Bo wg mnie Twoje wydziwianie.Nie wiem czy wiesz, ale gdy prowadzisz firmę całą dokumentacje musisz trzymać 5 lat, nierzadko dziesiątki segregatorów, jeśli adres firmy jest domowy, to w domu. Czym wobec tego jest trzymanie kilku paragonów przez kilka miesięcy, bo dla mnie błahostką - zajmuje mi to miejsce w jednej małej kopercie i każdy paragon trzymam pół roku. Pytałeś czy przesadzasz. Tak, przesadzasz i ja na miejscu agencji nie posłałabym Ci drugi raz głośnika, który był zgodny z regulaminem, ponieważ odmówiłeś przyjęcia nagrody. Nikt w regulaminie nie pisał, ze będzie zaklejony taśmą "stop, do rąk nikpola".
Jeszcze jedno - pytasz czy wydziwiasz, ktoś odpisuje że wydziwiasz - obrażasz się. A potem gdy mówi w jakim stanie dostał głośnik naskakujesz, że odpowiada za wszystkich laureatów. Zdecyduj się chłopie.
Ps. Zmień "zawód" skoro warunki konkursowania Ci nie pasują. 

a czy wspomniany przez Ciebie obowiązek trzymania nierzadko wyblakłych już paragonów przez pięć lat w firmie na wypadek kontroli państwa nie jest wspomnianą paranoją? i przesadą? ;>

ps do ps. na warunki "konkursowania" wpływ mają też konkursowicze. w końcu to nie niewolnicy, tylko podmioty całej tej gry.
0 0

Niebieska_Laguna

#6385725 Napisano: 03.08.2017 07:30:53
taalvikki napisał(a):

asantesana napisał(a):

nikopl napisał(a):

Rozumiem, że wygrałaś głośnik. Znasz całą resztę laureatów, skoro odpowiadasz za nich? Ja nie miałem żadnego problemu z tym dostaniem się do środka, tym bardziej, że nie było na nim żadnego zabezpieczenia. Problem dla mnie jest w tym, że to podchodzi pod jakąś paranoję. Wyobrażam sobie tutaj ludzi, którzy nie biorą wyłącznie udziału w jednym konkursie i w przypadku kilku takich regulaminów są "zawaleni" papierkami. To jest normalne? Burza jest za kobietę z kartonem na głowie, ale za robienie śmietnika w domu już nie, wtf? 

Wiesz co, czytam co piszesz i zastanawiam co podchodzi pod paranoję? Bo wg mnie Twoje wydziwianie.Nie wiem czy wiesz, ale gdy prowadzisz firmę całą dokumentacje musisz trzymać 5 lat, nierzadko dziesiątki segregatorów, jeśli adres firmy jest domowy, to w domu. Czym wobec tego jest trzymanie kilku paragonów przez kilka miesięcy, bo dla mnie błahostką - zajmuje mi to miejsce w jednej małej kopercie i każdy paragon trzymam pół roku. Pytałeś czy przesadzasz. Tak, przesadzasz i ja na miejscu agencji nie posłałabym Ci drugi raz głośnika, który był zgodny z regulaminem, ponieważ odmówiłeś przyjęcia nagrody. Nikt w regulaminie nie pisał, ze będzie zaklejony taśmą "stop, do rąk nikpola". Jeszcze jedno - pytasz czy wydziwiasz, ktoś odpisuje że wydziwiasz - obrażasz się. A potem gdy mówi w jakim stanie dostał głośnik naskakujesz, że odpowiada za wszystkich laureatów. Zdecyduj się chłopie.
Ps. Zmień "zawód" skoro warunki konkursowania Ci nie pasują. 

a czy wspomniany przez Ciebie obowiązek trzymania nierzadko wyblakłych już paragonów przez pięć lat w firmie na wypadek kontroli państwa nie jest wspomnianą paranoją? i przesadą? ;>

ps do ps. na warunki "konkursowania" wpływ mają też konkursowicze. w końcu to nie niewolnicy, tylko podmioty całej tej gry.

Konkursowiczom nigdy się nie dogodzi. Jak wyniki pojawiają się szybko, to jest marudzenie, że nie czytali, że wszystko zrobili byle jak, że nie było rezerwy z rezerwy. A jak powiadamiają nawet po miesiącu, bo dalej chcą rozdać pozostałe nagrody, to też się ludziom nie podoba, bo za długo to trwa. Nie rozumiem takiego zachowania. Ktoś czyta regulamin, jest świadomy ile czasu będzie musiał przechowywać paragony, nie odpowiada mu to, a mimo to bierze udział i potem wyrzuca wcześniej paragony. A na końcu ma jeszcze pretensje, że poinformowali go w regulaminowym terminie. I czemu miało służyć takie zachowanie? Żeby utrzeć nosa agencji? O, patrzcie... zmuszacie mnie do trzymania paragonów miesiąc, to ja wyrzucę paragony przed czasem, zrobię Wam po złości, utrudnię Wam pracę. Tylko na takim zachowaniu traci sam zainteresowany, bo jemu przepada nagroda. Agencje święte nie są. Przy pewnych organizacjach aż się prosi o solidarność konkursowiczów i postawienie się nierzetelnej agencji, która nie potrafi nawet dokładnie określić ile przyzna nagród, kiedy i za co. Ale bez przesady. Jeśli agencja podaje przejrzyste terminy, a komuś nie podoba się ich długość, to jego problem. I żaden powód do nękanie agencji. Co do opakowań... gram w konkursach już wiele lat, dłużej niż jestem na forum, i nagrody zawsze przychodziły w różnych opakowaniach. Czasem w perfekcyjnie ofoliowanych, a czasem w lekko pogniecionych kartonach. Ta tendencja się nie zmienia. Pewnie zależy to też od produktu, np. smartfony są wycackane i wychuchane. Nigdy jednak nie było problemu z oryginalnością produktów, ich zgodnością z opisem czy nowością. Użytkuję takie rzeczy, sprzedaję je, i nikt nie ma pretensji o zagnieciony róg kartonu czy brak jakichś specjalnych taśm o.O Nawet w sklepach niektóre rzeczy są tak pakowane, że otwiera się je bez zrywania żadnych zabezpieczeń. Jak kupiłam ostatnio nowego laptopa w sklepie, to był zaklejony zwykłą, przezroczystą taśmą. Czy był to powód do robienia awantury w sklepie i domaganie się czegoś, czego w sumie nie ma? Skoro producent wypuszcza towar w taki sposób, to albo to akceptujesz i kupujesz, albo wybierasz coś innego, co ma milion tasiemek z logo producenta. Jak wygrałam pralkę w konkursie Bosch to przyszła pięknie zabezpieczona: na palecie, otulona styropianem. A jak wygrałam zmywarkę w E.Leclerc to była jedynie pozaklejana jakąś folią. Taką dostali od sklepu. Zmywarkę przyjęłam i sprzedałam. Nie było problemu. A oczywiście mogłam się upierać, że jej nie przyjmuję, bo nie ma dziewiczych zabezpieczeń. Ale to ja bym na tym straciła. Zmywarka była ewidentnie nowa i nieużywana. Co innego jeśli widać byłoby, że używana. Bo w komorach są resztki proszku, a ze środka ktoś zapomniał swojej szklanki. Wtedy trzeba interweniować. Myślę, że we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek i tyle. Trzymać agencje w ryzach, ale też być dla nich ludzkimi.

nikopl

#6385754 Napisano: 03.08.2017 09:16:33
Właśnie drugim dnem jest to, o czym napisałaś. Przykłady mogłyby być zupełnie inne, ale dalej chodziłoby o to samo. Ja nie wiem co jest złe w konstruktywnej krytyce, tym bardziej, że na słowach się nie kończy. Sam daję wiadomość zwrotną agencjom, a tutaj chciałem poznać punkt widzenia ludzi bardziej doświadczonych. Może to jest świadome i bezkarne przesuwanie jakiś granic.

cudaczek121
Czy te 11 lat na forum spowodowało u Ciebie monopol na rację? W otwartym forum karzesz się komuś zamknąć, bo Cię wkurza? Nogą też tupnęłaś? Posiadanie innego zdanie, nie daje Ci przyzwolenia na szczeniackie zachowanie i rozkazywanie innym. Jeszcze dziw, że ktoś temu przyklaskuje.

Niebieska_Laguna
Coś musiałaś źle zrozumieć, bo ja nie lamentuje nad losem tego konkursu, a już bardziej nad praktykami agencji. Skoro coś mi się nie podoba, to poświęcam swój czas i daję znać agencji, co mi nie odpowiada. Dla mnie nie jest to robienie na złość, a zwykła, pomocna wiadomość zwrotna. Skoro stwierdziłaś, że pralkę można ładnie zapakować, to i ze zmywarką by sobie inna firma poradziła. Nie robiłbym zamieszania w sklepie wtedy, a bił gdzieś wyżej. Tylko po co? Skoro innym pasuje nawet dostać nagrodę "w czystym worku na śmieci".

cb656
Ładna marka po dwóch latach, skoro straszą mnie Tobą i "pozamiataniem" tematu emotka Zgodziłbym się ze smutnym życiem i dołożył 2 segregatory z paragonami za rok, może dwa.
0 0

Niebieska_Laguna

#6385769 Napisano: 03.08.2017 09:50:19
@Niebieska_Laguna napisał(a):

Coś musiałaś źle zrozumieć, bo ja nie lamentuje nad losem tego konkursu, a już bardziej nad praktykami agencji. Skoro coś mi się nie podoba, to poświęcam swój czas i daję znać agencji, co mi nie odpowiada. Dla mnie nie jest to robienie na złość, a zwykła, pomocna wiadomość zwrotna. Skoro stwierdziłaś, że pralkę można ładnie zapakować, to i ze zmywarką by sobie inna firma poradziła. Nie robiłbym zamieszania w sklepie wtedy, a bił gdzieś wyżej. Tylko po co? Skoro innym pasuje nawet dostać nagrodę "w czystym worku na śmieci". 

Ale to Twój punkt widzenia. Nie jesteś przecież pępkiem świata, żeby agencje dostosowały do Ciebie wszystkie konkursy, bo Tobie się coś nie podoba. To nie są nieprawidłowości jak w BelVicie, że nagradzają zdjęcia z poprzednich edycji. Na to trzeba reagować, ale co ma z tym wspólnego długość konkursu? Agencja może dostać setki takich informacji, że dla Ciebie za długo, a dla innego za krótko. I co niby mają zrobić w takiej sytuacji? Wyliczyć średnią i na jej podstawie organizować kolejny konkurs. Regulamin to regulamin. Albo go akceptujesz albo nie grasz. Jak są od niego odstępstwa to wtedy zgłaszasz problem. A sam napisałeś, że wiedziałeś ile trzeba trzymać paragon.

Co do drugiej kwestii, miałam dzwonić do centrali E.Lecler, że zmywarka nie była na palecie? Tylko po co. Nowa, nieuszkodzona, żadnej ryski. Wyświetlacz, pokrętła zapieczętowane. Dotarła bezpiecznie do domu, potem do klienta. Szkoda nerwów i czasu, bo to przecież niczego nie zmienia. Ani produkt nie jest uszkodzony, ani używany, ani nie obniża to jego wartości. Z Albedo zestaw śniadaniowy przyszedł w oryginalnych pudełkach, które nie były nawet zaklejone taśmą. W środku wszystko w najlepszym porządku, w foliach, w styropianowych formach. I miałam zwracać nagrodę z powodu braku jakiegoś zapieczętowania, które w tym przypadku jest zbędne? Tyle już takich rzeczy sprzedałam i nikt nigdy nie miał z tym problemu. I zdecydowanie popadasz w skrajność. Bo co innego dostać ewentualnie otwarte opakowanie, z którego ktoś wyciągał nagrodę i nawet jej nie włożył na miejsce tak jak powinien. A co innego jak rozsyłają nagrody tak jak dostają od producentów/sklepów. Sama pracuję w miejscu, gdzie nie mam wpływu na to jak wyglądają usługi i produkty, które dostarczam klientom, a ludzie i tak tego nie rozumieją. Domagają się rzeczy, których nie ma w ofercie. I skargi też płyną, ale na szczęście nikt nie bierze ich na poważnie. Bo co mam zrobić? Pojechać do Chin do fabryki i stworzyć komuś model telefonu na jego specjalne życzenie? Przecież bez problemu mógłbyś korzystać z tego głośnika albo go sprzedać. Więc po co kłócić się o jakąś taśmę? Nikt jej po złości nie odkleił, widocznie tak zapakował producent, a w agencji pewnie nikt nie używał tego głośnika emotka  

violka88

#6385772 Napisano: 03.08.2017 09:53:32
mam pytanie czy umiecie wysłać zgłoszenie konkursowe tiger?emotka
bo mnie od wczoraj stronka nie działa, nawet na różnych przeglądarkach emotka  a Wy wysyłacie??????
0 0

apoccalipsa

#6385773 Napisano: 03.08.2017 09:55:47
violka88 napisał(a):

mam pytanie czy umiecie wysłać zgłoszenie konkursowe tiger? emotka bo mnie od wczoraj stronka nie działa, nawet na różnych przeglądarkach emotka  a Wy wysyłacie??????

u mnie działa
0 0

nikopl

#6385796 Napisano: 03.08.2017 10:57:52
Niebieska_Laguna
Nie kwestionowałem długości konkursu (bo sam się zakończył), a ponad miesiąc czasu do losowania rezerw. To jest różnica i jeśli ktoś uważa, że miesiąc po zakończeniu jest krótkim odstępem, to nie potrafię tego zrozumieć chyba. Skoro termin na wysłanie zdjęcia kodu (z opakowania) wynosi 72h, to spokojnie mogli 4 dnia po zakończeniu konkursu wylosować rezerwy.
W odróżnieniu od innych wrogo nastawionych do mnie kobiet, nie napiszę Ci co powinnaś zrobić. Jednak warto zrozumieć, że jeżeli są ludzie, którym i w worku po śmieciach nagroda by odpowiadała, tak po drugiej stronie jestem ja i uważam takie wypowiedzi za żart. Dalej to już wylewasz żale na swoją pracę i klientów, a to już mnie nie interesuje. Skoro chcesz komuś zrobić nowy model produktu, bo jest słabo zapakowany, to również tego nie rozumiem.

cb656
Nie znam Cię i nigdzie tego nie stwierdziłem. Jeżeli wśród VIP są te lajkujące się wzajemnie kobiety, to ja wolę być sporo niżej.
0 0

nikopl

#6385799 Napisano: 03.08.2017 11:18:14
Jeżeli uważasz, że dostanie nagrody w worku przez profesjonalną agencję jest ok, to zapraszam na drugą stronę.
0 0

cherry_coke

#6385809 Napisano: 03.08.2017 11:39:35
nikopl napisał(a):

Jeżeli uważasz, że dostanie nagrody w worku przez profesjonalną agencję jest ok, to zapraszam na drugą stronę. 

Nagroda z zasady ma być nowa, w oryginalnym opakowaniu, nie uszkodzona w transporcie i zgodna z regulaminem.
Nie ma takiego wymogu/obowiązku/przepisu aby kartonik głośnika czy innej rzeczy był zaklejony bez możliwości otwarcia produktu wcześniej. Niektóre firmy to stosują, jednak jest to ich wybór a nie obowiązek. Dlatego uważam reklamację za bezzasadną, a produkt za pełnowartościowy. 
A tak w ogóle dlaczego zależy Ci żeby kartonik był zaklejony?
0 0

Monika11

#6385849 Napisano: 03.08.2017 12:25:56
Strona Calgon już działa z pralkami emotka
2 lager, andii 0

@gnieszk@

#6385856 Napisano: 03.08.2017 12:39:45
bruce napisał(a):

Monika11 napisał(a):

A ja kurczę, nie mogę do niej dotrzeć, nawet poprzez Smolara... emotka  Chyba przeglądarka mi zastrajkowała. emotka

Ale to nie Smolar przecież... emotka
1 brucee 0

carissma

#6385857 Napisano: 03.08.2017 12:40:02
bruce napisał(a):

Monika11 napisał(a):

A ja kurczę, nie mogę do niej dotrzeć, nawet poprzez Smolara... emotka  Chyba przeglądarka mi zastrajkowała. emotka

Może dlatego, że to inna agencja prowadzi a nie Smolar emotka tutaj jest link do strony konkursowej  emotka http://www.calgon.../strona-g%C5%82owna/

@gnieszk@

#6385864 Napisano: 03.08.2017 12:46:52
Tylko, że dalej nie wiem jak wysłać. Na stronie jest wzór z numerem paragonu, a w regulaminie bez... Ograniczenia znaków nie ma?
1 brucee 0

kamil17

#6385879 Napisano: 03.08.2017 13:04:25
ciekawe czy z lays już główne informowali . . .

Gość: poprostuanette

#6385886 Napisano: 03.08.2017 13:14:52
bruce napisał(a):

cb656 napisał(a):

bruce napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Nie przeglądarka, tylko patrzałki zastrajkowały emotka Patrz uważnie, kto organizuje emotka

Tylko GDZIE mam patrzeć?! W zgłoszeniu do bazy jest inny organizator, lecz link mi nie działa, a wspomniany komentarz mówi o zmianie organizatora na Smolara właśnie. emotka  Swoją drogą: moje patrzałki już od dawna zdecydowanie do poprawy! emotka

Regulamin na www.calgon.pl. Termin akcji: 01.08 - 30.09 2017r. Koszt wysłania SMS-a to 0,62 PLN brutto. Organizator konkursu: Branders Sp. z o. o. Nie wiem gdzie widzisz smolar agencje 
1 brucee 0

violka88

#6385895 Napisano: 03.08.2017 13:34:18
apoccalipsa napisał(a):

violka88 napisał(a):

mam pytanie czy umiecie wysłać zgłoszenie konkursowe tiger? emotka bo mnie od wczoraj stronka nie działa, nawet na różnych przeglądarkach emotka  a Wy wysyłacie??????

u mnie działa

dzięki emotka  teraz już działa emotka  ale wczoraj wieczorem i rano nie można było wysłać 
0 0

migi

#6385901 Napisano: 03.08.2017 13:45:11
bruce napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

Regulamin na www.calgon.pl. Termin akcji: 01.08 - 30.09 2017r. Koszt wysłania SMS-a to 0,62 PLN brutto. Organizator konkursu: Branders Sp. z o. o. Nie wiem gdzie widzisz smolar agencje 

Dziękuję Ci bardzo. emotka No przecież piszę - we wspomnianym komentarzu jest. emotka

Chyba przerobiłaś "strona Calgon" na "smolar calgon" emotka
1 brucee 0

migi

#6385908 Napisano: 03.08.2017 13:53:17
bruce napisał(a):

migi napisał(a):

bruce napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

Dziękuję Ci bardzo. emotka No przecież piszę - we wspomnianym komentarzu jest. emotka

Chyba przerobiłaś "strona Calgon" na "smolar calgon" emotka

Normalnie czuję się trochę, jak w czeskim filmie... emotka emotka  Czy my wszyscy o tym konkursie piszemy?:https://www.e-kon...mu.html#.WYMNiYVOIdU
Zobaczyłam komentarz o zmianie na Smolara, odetchnęłam z ulgą i polubiłam, a potem wejść tam nie umiałam i się tu poskarżyłam... emotka

Ok, już widzę komentarz pod konkursem.
Ale skąd takie info o zmianie? Wchodzę w regulamin i jest Branders Sp. z o. o. ul.Twarda 18
1 brucee 0