Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#6410329 Napisano: 02.10.2017 14:33:07
stellasz napisał(a):

mama pytanko czy od 1000 z almette samodzielnie należy zapłacić podatek, czy to za mała kwota i nie ma podatku? ktoś wie?

Poczytaj np. tutaj:
http://ksiegowosc...i-rozliczac-PIT.html
0 0

joan

#6410330 Napisano: 02.10.2017 14:34:58
ewikewikk napisał(a):

Bez obrazy ale czym się ta fotka różni od fotek zdrowych dzieci? Tak jak rodzice zdrowych dzieci zarabiają na ich wizerunku tak samo próbują rodzice chorej dziewczyny. Jeśli oni nie widzą w tym nic niestosownego to chyba i my chcąc nie chcąc musimy przyjąć ich punkt widzenia - taką mamy rodzinę, takie mamy wspólne momenty...

No właśnie niczym się nie różni, dlatego dyskutować można jedynie o fotce, nie zaś o osobie na niej umieszczonej.

Gdyby ktoś posłał na konkurs słabe zdjęcie zdrowego dziecka i zgarnął nagrodę, to by dopiero była dyskusje...
0 0

jokan

#6410340 Napisano: 02.10.2017 14:52:54
stellasz napisał(a):

jokan napisał(a):

stellasz napisał(a):

mama pytanko czy od 1000 z almette samodzielnie należy zapłacić podatek, czy to za mała kwota i nie ma podatku? ktoś wie?

a w regulaminie nie jest to okreslone? zwykle Organizator placi, a wygrywajacy podaje tylko dane, ktore sa potrzebne do odprowadzenia podatku do urzedu skarbowego

no właśnie w regulaminie jest 1000 zł brutto, jest tylko informacja że od głównej ( dom ) oni opłacają podatek. emotka  napiszę do nich i zapytam po prostu....

ooo to nie wiem, moze od 1000 odejmuja na podatek ? jak cos bedziesz wiedziec to napisz
0 0

nkba

#6410342 Napisano: 02.10.2017 14:55:32
jokan napisał(a):

stellasz napisał(a):

jokan napisał(a):

stellasz napisał(a):

a w regulaminie nie jest to okreslone? zwykle Organizator placi, a wygrywajacy podaje tylko dane, ktore sa potrzebne do odprowadzenia podatku do urzedu skarbowego

no właśnie w regulaminie jest 1000 zł brutto, jest tylko informacja że od głównej ( dom ) oni opłacają podatek. emotka  napiszę do nich i zapytam po prostu....

ooo to nie wiem, moze od 1000 odejmuja na podatek ? jak cos bedziesz wiedziec to napisz

Kwota 760 dotyczy konkursów emotka loteriach kwota wolna od podatku jest wyższa - 2280 emotka

joan

#6410356 Napisano: 02.10.2017 15:16:30
superloser napisał(a):

Sorry joan, ale zdjecia są z ludzmi o ludziach... BEZ WYCINANIA.
Jak wytniesz Rodzine z Jarocina to zostaną Ci kartony.
- jak mamę z 3 dzieci - to masz sklep zabawkowy,
- jak Dzieciaków z ojcem - to zostanie Ci samochód.

Życie z chorym dzieckiem jest wystarczającym obciążeniem, fizycznym oraz psychicznym. ŻYJ I POZWÓL żyć innym, bez oceniania, bez WYCINANIA.
Bo wytniesz "bohaterów z peronu", a zostanie Ci opustoszały dworzec,  gdzie już nawet pociąg nie dojedzie.

I OSOBIŚCIE uważam- bez WYCINANIA, to autor tego zdjecia powinien dostać GŁÓWNĄ.
Niech Dziecko zobaczy Kraków, bo pewnie siedzi w 4 ścianach. Szacunek dla Rodzica, za odwagę - bo widać Polska to jednak zaścianek. 

Po prostu uważam, że oprócz konkursów fotograficznych są jeszcze konkursy smsowe, aktualne... emotka
Najwidoczniej niepełnosprawność osoby na zdjęciu przesłania ludziom możliwość obiektywnej oceny tej fotki.
Koniec tematu emotka
1 obiekcja 0

akaska

#6410363 Napisano: 02.10.2017 15:24:17
A ja nie umiem na telefonie skopiować adresu zdjęcia, a pokazalabym, co można oceniać. 5 etap, bodajże 12 fotka- 4 kartony z mieszanek rzucone na podłogę przy ścianie. Hmmm... rodzinna chwila. Mniemam, że są tam dzieci schowane?emotka
0 0

stellasz

#6410369 Napisano: 02.10.2017 15:34:50
nkba napisał(a):

jokan napisał(a):

stellasz napisał(a):

jokan napisał(a):

stellasz napisał(a):

Kwota 760 dotyczy konkursów  emotka loteriach kwota wolna od podatku jest wyższa - 2280 emotka

dzięki, bo wpłynęło właśnie całe 1000 i nie wiedziałam czy muszę się dzielić z Urzędem emotka . czyli baluję za całość emotka

wrrrryyy

#6410370 Napisano: 02.10.2017 15:39:46
superloser napisał(a):

zof83 napisał(a):

A jak to ocenić ???!!! http://www.miesza.../photos/min/3426.jpg
http://www.miesza.../photos/min/3409.jpg

Jak ocenić? Wystarczy zakryć rysy twarzy i ocenić tę fotografię tak, jak każde inne zdjęcie o podobnej jakości, kompozycji, zamyśle itp. Pierwsza fotka byłaby ok; przy odrobinie chęci można było naprawdę dużo z niej wycisnąć (ale tego nie zrobiono!) Druga pospolita. Niestety, nie nagrodziłabym żadnej. Ale może zgarnie nagrodę, wszak żyjemy w czasach ekstremalnej poprawności politycznej emotka

Co do niepełnosprawności... kiedy się z kimś obcuje na co dzień, nie myśli się o tej osobie, jak o kimś z niepełnosprawnością emotka

Sorry joan, ale zdjecia są z ludzmi o ludziach... BEZ WYCINANIA.
Jak wytniesz Rodzine z Jarocina to zostaną Ci kartony.
- jak mamę z 3 dzieci - to masz sklep zabawkowy,
- jak Dzieciaków z ojcem - to zostanie Ci samochód.

Życie z chorym dzieckiem jest wystarczającym obciążeniem, fizycznym oraz psychicznym. ŻYJ I POZWÓL żyć innym, bez oceniania, bez WYCINANIA.
Bo wytniesz "bohaterów z peronu", a zostanie Ci opustoszały dworzec,  gdzie już nawet pociąg nie dojedzie.

I OSOBIŚCIE uważam- bez WYCINANIA, to autor tego zdjecia powinien dostać GŁÓWNĄ.
Niech Dziecko zobaczy Kraków, bo pewnie siedzi w 4 ścianach. Szacunek dla Rodzica, za odwagę - bo widać Polska to jednak zaścianek. 

Ale joan pisze "wycisnąć" a nie "wyciąć", czyli że jest potencjał w tym zdjęciu, ale nie został wykorzystany. Chyba że źle zrozumiałem, to przepraszam.
0 0

akaska

#6410397 Napisano: 02.10.2017 16:25:44
superloser napisał(a):

akaska napisał(a):

A ja nie umiem na telefonie skopiować adresu zdjęcia, a pokazalabym, co można oceniać. 5 etap, bodajże 12 fotka- 4 kartony z mieszanek rzucone na podłogę przy ścianie. Hmmm... rodzinna chwila. Mniemam, że są tam dzieci schowane? emotka

Chwile z Wawel czy Milka czy Wedel - to nie tylko dzieci.A ci samotni albo bezdzietni? Przegrani już na starcie???
Klasyka to czekoladki na złamane serce - W SAMOTNOŚCI.
Jesli zdjecie z niepełnosprawną dziewczynka nie wygra, to Wawel z tym programem Pomagam, z punktami - wyjdzie jako czysty przekręt marketingowy.
Koniec tematu - IDĘ PO PRINCE POLO emotka  wole kase od galaretek.

Nie chodzi mi o to, że muszą być dzieci, kotki czy świeżaki. Samotna osoba też może choćby selfie zrobić z pilotem, poduszką itp., a takie pudła na podłodze ani trochę nie pokazują "tych", jakkolwiek kto interpretuje je, chwil.
0 0

masza

#6410447 Napisano: 02.10.2017 17:39:07
Czy osoby piszące w Topie- Informują - mogłyby dopisywać datę - z którego dnia wygrana....Chodzi mi o Lipton

@gnieszk@

#6410494 Napisano: 02.10.2017 19:51:37
rogaliczek napisał(a):

mczarna napisał(a):

Hehehe,no dobra,to ja chcę listę tych "promocyjnych"...

W moim również zdrapek nie było , ale zakupy zrobiłam.

A znajdują się te sklepy na liście z ich strony?
http://www.lewiatan.pl/zakupy-w-lewiatanie/znajdz-sklep.html
Myślałam, że te wszystkie biorą udział...
0 0

pawelkoo

#6410510 Napisano: 02.10.2017 20:21:57
andii napisał(a):

Hallllo, czy na loterię DCentrum z colą - może być ten 2pack coli?   emotka

Może być dwupak, a może też być 2x1,5l oddzielnie emotka
1 andii 0

rogaliczek

#6410519 Napisano: 02.10.2017 20:48:00
@@gnieszk@ napisał(a):

rogaliczek napisał(a):

mczarna napisał(a):

Hehehe,no dobra,to ja chcę listę tych "promocyjnych"...

W moim również zdrapek nie było , ale zakupy zrobiłam.

A znajdują się te sklepy na liście z ich strony?http://www.lewiatan.pl/zakupy-w-lewiatanie/znajdz-sklep.html
Myślałam, że te wszystkie biorą udział...

Mój znajduje się emotka
0 0

kasiulll

#6410531 Napisano: 02.10.2017 21:19:48
Co się dzieje w przypadku gdy w loterii almette wyskoczy komunikat o nieprawidłowym zgłoszeniu i info o skontaktowaniu się z organizatorem? Weryfikują to i zatwierdzają? Ktoś tak już pewnie miał - co się wydarzyło dalej?:)
0 0

staszek

#6410545 Napisano: 02.10.2017 21:59:36
Jakie dane w formularzu podawało się z loterii Kropli Beskidu Sport w Żabce?
0 0

Finezyjna

#6410546 Napisano: 02.10.2017 22:00:38
Czy w desperadosie, nagrody nie miały pokazywać się co 7 minut?
I czy pojawił się Wam komunikat o zawieszaniu tudzież zbyt szybkiej grze? emotka
0 0

monkakk

#6410547 Napisano: 02.10.2017 22:01:18
staszek napisał(a):

Imię nazwisko numer telefonu plus skan paragonu.
Wygrałaś może? Nie wiesz czy to ostatni etap czy te wcześniejszy?
0 0

staszek

#6410548 Napisano: 02.10.2017 22:02:52
monkakk napisał(a):

staszek napisał(a):

Imię nazwisko numer telefonu plus skan paragonu.Wygrałaś może? Nie wiesz czy to ostatni etap czy te wcześniejszy?

Dzięki, ostatni etap.
1 monkakk 0

pini

#6410549 Napisano: 02.10.2017 22:03:48
andii napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

andii napisał(a):

Hallllo, czy na loterię DCentrum z colą - może być ten 2pack coli?   emotka

Może być dwupak, a może też być 2x1,5l oddzielnie emotka

dzięki, bo widzę właśnie 2 różne regulaminy emotka

A jest tam gdzieś może oświadczenie dla zwycięzcy? emotka
0 0