Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

cherry_coke

#6410166 Napisano: 02.10.2017 10:49:30
asantesana napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

asantesana napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

myslalam ze ja tylko jestem staroswiecka i nie rajcuje mnie dodawanie takich zdjęć. Żeby tutaj chociaz był samochód do wygrania a nie weekend czy tam cukierki emotka

To znaczy, że maltretowanie zwierząt jest usprawiedliwione w przypadku walczenia o samochód, a o cukierki to już karygodne? Ja nie widzę różnicy, znęcanie się nad zwierzętami to znęcanie i rodzaj nagrody nie ma znaczenia...

ale my tutaj nie rozmawiamy i zdjęciu z kotem...

Fakt, źle zinterpretowałam, to drugie zdjęcie też obrzydliwe, ale zasada jest dla mnie taka sama - nie ma znaczenia rodzaj nagrody, granice człowiek powinien mieć jasno ustalone - nie rozebrałabym się ani dla cukierków ani dla samochodu emotka

Myślę, że każdy granice kompromitacji ma ustaloną gdzie indziej. Dopóki nie łamiemy prawa, nie krzywdzimy innych ludzi czy zwierząt itp itd to spoko. Niektórzy na fejsbuczku "za darmo" pokazują gorsze rzeczy. emotka  
0 0

Gość: nadeim

#6410168 Napisano: 02.10.2017 10:52:09
jokan napisał(a):

nadeim napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

nadeim napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

truskaweczka123 napisał(a):

jokan napisał(a):

ile razy mozna w Carex wygrac? ile nagrod na gospodarstwo domowe?

dobre pytanie emotka czy ktoś może zna na nie odpowiedź? czy na 1 gospodarstwo domowe mogą być 2 wygrane karty 100 zł? prosze napiszcie

Paragraf 4 -uczestnik może wygrać we wszystkich losowaniach odbywających się w danym dniu tylko jedną nagrodę-  czyli 1 osoba może codziennie tylko 1 nagrodę, nie ma nic o gospodarstwie więc pewnie każdy domownik może 1 dziennie

ale losowanie odbywa się raz w tygodniu, więc wychodzi ze 1 nagroda na 7 dni.

Oj chyba nie czytałyście regulaminu, losowanie w jeden dzień ale za każdy dzień osobno emotka najbliższe losowanie 5 października

tak zgadza się ze losowania ze wszystkich dni z poprzedniego tygodnia, ale jest napisane "uczestnik może wygrać we wszystkich losowaniach odbywających się w danym dniu tylko jedną nagrodę" więc jak zostanie wylosowany jako laureat w pierwszym losowaniu, to nie jest losowany w kolejnych losowaniach w danym dniu, a jest ich 8.

to ide poczytac regulamin emotka - to jest wiele losowan w danym dniu? a dlaczego jest az 8 losowan? emotka tam nie ma 10 nagrod tygodniowo? juz nie nie kumam z tego konkursu emotka emotka

losowanie nagród tygodniowych + losowanie nagród dziennych za każdy dzień od czwartku do środy czyli 8 losowań.
1 jokan 0

monisss

#6410171 Napisano: 02.10.2017 10:55:42
zof83 napisał(a):

A jak to ocenić ??? !!!http://www.miesza.../photos/min/3426.jpg

http://www.miesza.../photos/min/3409.jpg

przykre.. chyba,że ta dziewczynka jest na tyle świadoma, że sama chciała - jeśli tak to inna sytuacja
0 0

assal

#6410173 Napisano: 02.10.2017 11:01:57
To pierwsze zdjęcie mi się podoba, mimo słabej jakości.
Jest uchwycony temat - magia wspólnej chwili, jakiś moment.
Choroba jest tłem tylko.
Dużo lepsze to jak moje ustawki na stole emotka

Halszka

#6410174 Napisano: 02.10.2017 11:04:24
A może cie bez problemu wstawić zdjęcie na mieszankę krakowską?
U mnie nie wyczytuje, ani dużego, ani małego... Biała strona z "prosimy przekadruj swoje zdjęcie" nie ąłduje, czasem nawet pojawia si na pasku "strona nie odpowiada"
Czy to może być chwilowe przeciążenie?
0 0

jokan

#6410186 Napisano: 02.10.2017 11:13:04
monisss napisał(a):

zof83 napisał(a):

A jak to ocenić ??? !!!http://www.miesza.../photos/min/3409.jpg

przykre.. chyba,że ta dziewczynka jest na tyle świadoma, że sama chciała - jeśli tak to inna sytuacja

nie wiem co tu chcesz oceniac....sa to zdjecia forumowej kolezanki (informacyjnie mowie), uchycila ich slodkie chwile jak mogla
najlepiej....ma niepełnosprawną córkę - to fakt, ale ze zdjęć jakie widzę na FB (jest moją FB i konkursową znajomą) jest wspaniałą Mamą:)

jokan

#6410187 Napisano: 02.10.2017 11:14:07
Halszka napisał(a):

A może cie bez problemu wstawić zdjęcie na mieszankę krakowską?U mnie nie wyczytuje, ani dużego, ani małego... Biała strona z "prosimy przekadruj swoje zdjęcie" nie ąłduje, czasem nawet pojawia si na pasku "strona nie odpowiada"
Czy to może być chwilowe przeciążenie?

ja tez mialam taki problem, ale nie pamietam co zrobilam emotka , moze przeczekaj albo sprobuj dac z innej przegladarki
1 Halszka 0

bawik70

#6410196 Napisano: 02.10.2017 11:22:21
jokan napisał(a):

monisss napisał(a):

zof83 napisał(a):

nie wiem co tu chcesz oceniac....sa to zdjecia forumowej kolezanki (informacyjnie mowie), uchycila ich slodkie chwile jak mogla najlepiej....ma niepełnosprawną córkę - to fakt, ale ze zdjęć jakie widzę na FB (jest moją FB i konkursową znajomą) jest wspaniałą Mamą:)

Jak to ocenić najlepiej 10/10.....ta dziewczynka jest bardziej świadoma po mimo niepełnosprawności niż nie jeden zdrowy....a moment cudownie uchwycony.....wiem co mówię bo mam podobną sytuację w rodzinie. Proszę nie mówcie,że przykre bo to raczej powiedziała bym,że piękne....a uwierzcie mi kochająca mama nie pozwoliłaby sobie na zrobienie czegoś co było by przykre dla jej dziecka

mmika26

#6410213 Napisano: 02.10.2017 11:44:19
jokan napisał(a):

monisss napisał(a):

zof83 napisał(a):

nie wiem co tu chcesz oceniac....sa to zdjecia forumowej kolezanki (informacyjnie mowie), uchycila ich slodkie chwile jak mogla najlepiej....ma niepełnosprawną córkę - to fakt, ale ze zdjęć jakie widzę na FB (jest moją FB i konkursową znajomą) jest wspaniałą Mamą:)

Pamiętacie akcję gdzie w jednym z katalogów ubrania prezentowało dziecko z Downem albo nagonkę na akcję któregoś z supermarketów bo przy zabawkowej kuchni postawił chłopca czy przy zmiotce i szufelce a nie dziewczynkę?
Dziecko to dziecko - każde jest piękne i wyjątkowe, jeśli nie dla nas to dla rodziców, a szczególnie dla matki i jeśli ma ochotę może się nim chwalić - dziewczynka nie jest pokazana w jakiejś krępującej sytuacji, jest jaka jest, jest chora i tyle...
Chwila uchwycona pięknie na swój sposób - jednym się będzie podobać, drugim nie, ale nie oceniajmy inności...
Na świecie są ludzie zdrowi i chorzy i każdy zasługuje na taki sam szacunek, a to, że ktoś wygląda inaczej, jest niepełnosprawny nie jest równoznaczne z tym, że jest ograniczony umysłowo...
Przykre, że wciąż tak zaściankowo traktuje się osoby niepełnosprawne.

stellasz

#6410235 Napisano: 02.10.2017 12:09:04
mama pytanko czy od 1000 z almette samodzielnie należy zapłacić podatek, czy to za mała kwota i nie ma podatku? ktoś wie?
0 0

jokan

#6410266 Napisano: 02.10.2017 12:48:10
stellasz napisał(a):

mama pytanko czy od 1000 z almette samodzielnie należy zapłacić podatek, czy to za mała kwota i nie ma podatku? ktoś wie?

a w regulaminie nie jest to okreslone? zwykle Organizator placi, a wygrywajacy podaje tylko dane, ktore sa potrzebne do odprowadzenia podatku do urzedu skarbowego
0 0

kamil17

#6410271 Napisano: 02.10.2017 12:51:57
dobrze rozumiem że do tej edycji Prince polo nie trzeba paragonów ?
0 0

jokan

#6410274 Napisano: 02.10.2017 12:58:20
kamil17 napisał(a):

pisali tu, ze tylko opakowania
0 0

kamil17

#6410276 Napisano: 02.10.2017 12:58:48
jokan napisał(a):

kamil17 napisał(a):

pisali tu, ze tylko opakowania

dziękuję
1 jokan 0

agakaz2

#6410304 Napisano: 02.10.2017 13:59:55
co to za loteria auchan? nie mogę znaleźć
0 0

@gnieszk@

#6410305 Napisano: 02.10.2017 14:01:53
agakaz2 napisał(a):

co to za loteria auchan? nie mogę znaleźć

https://www.loteria.auchan.pl/
1 agakaz2 0

joasiunia

#6410312 Napisano: 02.10.2017 14:13:57
superloser napisał(a):

Zbyt normalna do tych "sztucznych chwil" z Wawel? 

Drodzy, nie oceniajmy, please! Przecież to konkurs, a konkurs prawie zawsze "zakrzywia rzeczywistość". Nie wiem jak u Was, ale jakbym miała pokazać swoje realne chwile z Mieszanką, to byłoby to zapewne siedzenie w kuchni, w rozwleczonym domowym dresie, a mieszankę żarłabym w dodatku jak rasowy chytrus, w tajemnicy przed dziećmi, bo staram się im nie dawać słodyczy... emotka

joan

#6410321 Napisano: 02.10.2017 14:26:31
zof83 napisał(a):

A jak to ocenić ???!!!
http://www.miesza.../photos/min/3426.jpg
http://www.miesza.../photos/min/3409.jpg

Jak ocenić? Wystarczy zakryć rysy twarzy i ocenić tę fotografię tak, jak każde inne zdjęcie o podobnej jakości, kompozycji, zamyśle itp. Pierwsza fotka byłaby ok; przy odrobinie chęci można było naprawdę dużo z niej wycisnąć (ale tego nie zrobiono!) Druga pospolita. Niestety, nie nagrodziłabym żadnej. Ale może zgarnie nagrodę, wszak żyjemy w czasach ekstremalnej poprawności politycznej emotka

Co do niepełnosprawności... kiedy się z kimś obcuje na co dzień, nie myśli się o tej osobie, jak o kimś z niepełnosprawnością emotka

stellasz

#6410327 Napisano: 02.10.2017 14:30:25
jokan napisał(a):

stellasz napisał(a):

a w regulaminie nie jest to okreslone? zwykle Organizator placi, a wygrywajacy podaje tylko dane, ktore sa potrzebne do odprowadzenia podatku do urzedu skarbowego

no właśnie w regulaminie jest 1000 zł brutto, jest tylko informacja że od głównej ( dom ) oni opłacają podatek. emotka  napiszę do nich i zapytam po prostu....
0 0

ewikewikk

#6410328 Napisano: 02.10.2017 14:32:24
Bez obrazy ale czym się ta fotka różni od fotek zdrowych dzieci? Tak jak rodzice zdrowych dzieci zarabiają na ich wizerunku tak samo próbują rodzice chorej dziewczyny. Jeśli oni nie widzą w tym nic niestosownego to chyba i my chcąc nie chcąc musimy przyjąć ich punkt widzenia - taką mamy rodzinę, takie mamy wspólne momenty...