Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

lolka182

#6420105 Napisano: 24.10.2017 20:32:11
Czy brał ktoś z Was kiedyś kopię paragonu ze sklepu na potrzeby konkursu jeżeli na Waszym coś było niewyraźnie, albo coś się zamazało ?
Dokładniej chodzi mi o Intermarche - nie robią z tym problemów ? Mają obowiązek takie wydać ? 
Mój nr paragonu jest nie w 100% jednoznacznie wyraźny, jest na nim jakby kropla czegoś tłustego i boje się, że mogą się o to przyczepić..
0 0

Gość: poprostuanette

#6420106 Napisano: 24.10.2017 20:38:41
lolka182 napisał(a):

Czy brał ktoś z Was kiedyś kopię paragonu ze sklepu na potrzeby konkursu jeżeli na Waszym coś było niewyraźnie, albo coś się zamazało ?Dokładniej chodzi mi o Intermarche - nie robią z tym problemów ? Mają obowiązek takie wydać ? 
Mój nr paragonu jest nie w 100% jednoznacznie wyraźny, jest na nim jakby kropla czegoś tłustego i boje się, że mogą się o to przyczepić..

Mi w biedronce nie chieli wydac kopii
0 0

bawik70

#6420112 Napisano: 24.10.2017 21:00:14
poprostuanette napisał(a):

lolka182 napisał(a):

Czy brał ktoś z Was kiedyś kopię paragonu ze sklepu na potrzeby konkursu jeżeli na Waszym coś było niewyraźnie, albo coś się zamazało ?Dokładniej chodzi mi o Intermarche - nie robią z tym problemów ? Mają obowiązek takie wydać ? Mój nr paragonu jest nie w 100% jednoznacznie wyraźny, jest na nim jakby kropla czegoś tłustego i boje się, że mogą się o to przyczepić..

Mi w biedronce nie chieli wydac kopii

Żaden sklep łaski nie robi...paragon jest umową miedzy sklepem a klientem i jeżeli jest nie widoczny bądz uszkodzony to sklep ma obowiązek wydać albo kopię zapasową bądź rachunek uproszczony z pieczątką
0 0

joan

#6420113 Napisano: 24.10.2017 21:01:57
lolka182 napisał(a):

Czy brał ktoś z Was kiedyś kopię paragonu ze sklepu na potrzeby konkursu jeżeli na Waszym coś było niewyraźnie, albo coś się zamazało ?Dokładniej chodzi mi o Intermarche - nie robią z tym problemów ? Mają obowiązek takie wydać ? 

Nie ma jak wydać kopii, bo kopia paragonu jest na rolce kasowej w archiwum - musieliby tę rolkę przynieść i wyciąć Twój paragon emotka Ewentualnie możesz poprosić o fakturę, ale: organizator może jej nie uznać / ITM zabierze Ci paragon / faktura nie będzie powoływała się na numer, który wpisałaś w zgłoszeniu.
0 0

lolka182

#6420116 Napisano: 24.10.2017 21:11:20
joan napisał(a):

lolka182 napisał(a):

Czy brał ktoś z Was kiedyś kopię paragonu ze sklepu na potrzeby konkursu jeżeli na Waszym coś było niewyraźnie, albo coś się zamazało ?Dokładniej chodzi mi o Intermarche - nie robią z tym problemów ? Mają obowiązek takie wydać ? Mój nr paragonu jest nie w 100% jednoznacznie wyraźny, jest na nim jakby kropla czegoś tłustego i boje się, że mogą się o to przyczepić..

Nie ma jak wydać kopii, bo kopia paragonu jest na rolce kasowej w archiwum - musieliby tę rolkę przynieść i wyciąć Twój paragon emotka Ewentualnie możesz poprosić o fakturę, ale: organizator może jej nie uznać / ITM zabierze Ci paragon / faktura nie będzie powoływała się na numer, który wpisałaś w zgłoszeniu.

te nr widać, ale jak ktoś będzie chciał to może się przyczepić..a np. jakbym napisała pismo potwierdzające nr paragonu i podbiła je pieczątką itm ? 
0 0

Gość: kermit

#6420118 Napisano: 24.10.2017 21:15:31
joan napisał(a):

lolka182 napisał(a):

Kasy fiskalne starszej generacji miały rzeczywiście drugą rolkę - kopię. Nowsze kasy mają tylko jej  elektroniczny zapis i nie ma problemu, żeby wydrukować kopię dowolnego paragonu. Faktura nie jest rozwiązaniem, bo jeśli ją wystawią to zabiorą paragon, a moim zdaniem oryginał paragonu wyraźny czy nie musisz im wysłać (jeśli wystawią fakturę to trzeba będzie go oddać), pomijając, że faktura będzie miała inny numer.
1 joan 0

joan

#6420119 Napisano: 24.10.2017 21:15:36
lolka182 napisał(a):

te nr widać, ale jak ktoś będzie chciał to może się przyczepić..a np. jakbym napisała pismo potwierdzające nr paragonu i podbiła je pieczątką itm ? 

To byś dostała tytuł Przebojowa Kobieta Roku 2017 emotka Pieczątka ITM... zostałabys forumową legendą emotka
1 @gnieszk@ 0

@gnieszk@

#6420123 Napisano: 24.10.2017 21:23:11
andii napisał(a):

constantine napisał(a):

-Violka- napisał(a):

wirus009 napisał(a):

Hej, czy ktoś z wygranych nagrody dziennej w konkursie Wedel co daje ci dziecięca radość? pytał może czy do osoby z nagrodą główną dzwonią po zakończeniu etapu, czy może dopiero po weryfikacji osób z wygraną dzienną?

Ja pytałam w I etapie i Pani powiedziała że jeszcze nie dzwonili. 

to może weryfikują paragony dziennych i będą jeszcze dzwonili ??? emotka och,cudnie jest mieć nadziejęzwłaszcza po wynikach loterii Lewiatana
"wypisany" samochód byłby dla mnie cenniejszy niż loteryjny emotka

A to Lewiatan już poinformowany? emotka

Są wyniki losowania.
https://www.smolar.pl/sites/default/files/wyniki_losowania.pdf
1 andii 0

Vivacia

#6420173 Napisano: 25.10.2017 08:19:08
Rozwiązał ktoś całą krzyżówkę żubra? emotka
1 tadziuuu 0

Agnes

#6420196 Napisano: 25.10.2017 09:33:25
Vivacia napisał(a):

próbowałam ale mi się nie udało
0 0

mountain

#6420210 Napisano: 25.10.2017 09:55:34
Agnes napisał(a):

Vivacia napisał(a):

tez mi się nie udało
0 0

alita

#6420212 Napisano: 25.10.2017 09:58:39
mountain napisał(a):

Agnes napisał(a):

Vivacia napisał(a):

tez mi się nie udało

Mi mało brakuje, ale niestety... do tego mam wrażenie, że w dwóch słowach z "ó" podświetla mi sie na czerwono pomimo, że chyba jest dobrze...
0 0

picola

#6420215 Napisano: 25.10.2017 10:03:02
rozwiązałam tę krzyżówkę, jak chcecie to pytajcie
1 mia 0

mia

#6420216 Napisano: 25.10.2017 10:04:03
Vivacia napisał(a):

Przecież jest prosta. emotka
1 tadziuuu 0

tadziuuu

#6420218 Napisano: 25.10.2017 10:07:09
mia napisał(a):

Vivacia napisał(a):

Właśnie sprawdziłem i jest banalna emotka
1 mia 0

Vivacia

#6420220 Napisano: 25.10.2017 10:08:07
mia napisał(a):

Vivacia napisał(a):

No już teraz mam całą emotka Ale były hasła, do których potrzebowałam pomocy emotka
0 0

agniehaha89

#6420225 Napisano: 25.10.2017 10:25:07
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

lolka182 napisał(a):

Czy brał ktoś z Was kiedyś kopię paragonu ze sklepu na potrzeby konkursu jeżeli na Waszym coś było niewyraźnie, albo coś się zamazało?

Nie ma jak wydać kopii, bo kopia paragonu jest na rolce kasowej w archiwum - musieliby tę rolkę przynieść i wyciąć Twój paragon

Sklep nie może wydać Klientowi kopii, ale może wydać duplikat. Każda kasa fiskalna umożliwia taki wydruk, ale nie spotkałem jeszcze kasjera, który potrafiłby wejść w ten tryb urządzenia emotka Stąd nie dziwi niechęć do takich działań, bo obnaża niewiedzę, a nikt nie lubi się do tego przyznać, łatwiej powiedzieć "nie, bo tak!" emotka

To jeszcze chyba zależy w jakim sklepie. Brałam kopię w BOK Carefour i bez problemu wydali duplikat. Natomiast w Biedronce miła Pani odszukała mój paragon w archiwum i zrobiła sobie ksero a mi dała wycięty paragon z rolki. 
0 0

andziulka21

#6420226 Napisano: 25.10.2017 10:26:04
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

lolka182 napisał(a):

Czy brał ktoś z Was kiedyś kopię paragonu ze sklepu na potrzeby konkursu jeżeli na Waszym coś było niewyraźnie, albo coś się zamazało?

Nie ma jak wydać kopii, bo kopia paragonu jest na rolce kasowej w archiwum - musieliby tę rolkę przynieść i wyciąć Twój paragon

Sklep nie może wydać Klientowi kopii, ale może wydać duplikat. Każda kasa fiskalna umożliwia taki wydruk, ale nie spotkałem jeszcze kasjera, który potrafiłby wejść w ten tryb urządzenia emotka Stąd nie dziwi niechęć do takich działań, bo obnaża niewiedzę, a nikt nie lubi się do tego przyznać, łatwiej powiedzieć "nie, bo tak!" emotka

Dokładnie tak.. 
Tylko,że w niektórych sklepach do.tego trybu ma dojście tylko kierownik a nie zwykly kasjer...
0 0

lolka182

#6420227 Napisano: 25.10.2017 10:26:10
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

lolka182 napisał(a):

bez problemu u w kilka minut Pani poszła na zaplecze i wydrukowała mi duplikat paragonu z systemu - jest na niej wszystko oprócz nr paragonu emotka  ale przyglądały się mu osoby postronne i każda bez problemu odczytała ten nr paragonu. W każdym razie z moim sklepie kasjerki są miłe i pomocne emotka
0 0

jarko44

#6420246 Napisano: 25.10.2017 10:56:10
Panie z PMI uparcie mówią o wylosowaniu nagrody głównej Wedla abc II etap, szczęśliwa osoba ponoć powiadomiona  emotka
1 andii 0