Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

magdal14

#6452241 Napisano: 13.01.2018 15:55:00
Czy komuś udało się z Orange Wakacje, czy uznali Wam reklamacje?
0 0

FBilona

#6452242 Napisano: 13.01.2018 15:58:55
kameleon1982 napisał(a):

przedstawiam kolejną część konwersacji ze Szczęśliwym Zwycięzcą 30 telewizorów w loterii Rodzina Wygrywa:
ja:
Dziękuję za odpowiedź, ale czy mam rozumieć, że w jednej loterii wygrał Pan 30 telewizorów? Czy one mają gwarancję?
Szczęśliwy Zwycięzca:
maja, gwarancja jest realizowana przez kontakt ze mną
Niestety na pytanie o 30 wygranych telewizorów nie uzyskałam już odpowiedzi. W ogóle nie wiadomo czy jest to Pan czy też Pani, bo niby sexiasia5 ale mail jest na Kazimierz G. (i w mailu wyświetla się nawet pełne imię i nazwisko)

Też miałam kiedyś taką rozmowę ze "zwycięzcą" Pisałam już na forum o tym, sprzedawał wakacje przed ogłoszeniem tygodniowych wyników / któreś z kolei/, i zapewniał mnie,że o wygraną nie mam się co martwić. Wtedy jeszcze nie byłam na forum - być może braliście udział i dziwiliście się, że nie wygrywacie.
0 0

wrrrryyy

#6452253 Napisano: 13.01.2018 16:27:03
FBilona napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

przedstawiam kolejną część konwersacji ze Szczęśliwym Zwycięzcą 30 telewizorów w loterii Rodzina Wygrywa:
ja:
Dziękuję za odpowiedź, ale czy mam rozumieć, że w jednej loterii wygrał Pan 30 telewizorów? Czy one mają gwarancję?
Szczęśliwy Zwycięzca:
maja, gwarancja jest realizowana przez kontakt ze mną
Niestety na pytanie o 30 wygranych telewizorów nie uzyskałam już odpowiedzi. W ogóle nie wiadomo czy jest to Pan czy też Pani, bo niby sexiasia5 ale mail jest na Kazimierz G. (i w mailu wyświetla się nawet pełne imię i nazwisko)

Też miałam kiedyś taką rozmowę ze "zwycięzcą" Pisałam już na forum o tym, sprzedawał wakacje przed ogłoszeniem tygodniowych wyników / któreś z kolei/, i zapewniał mnie,że o wygraną nie mam się co martwić. Wtedy jeszcze nie byłam na forum - być może braliście udział i dziwiliście się, że nie wygrywacie.

A startery do gry w domino służyły emotka
https://archiwum....cji-i6444427454.html
Loterie to złoooo
0 0

Claudia77

#6452257 Napisano: 13.01.2018 16:41:58
kaskaderka1 napisał(a):

To jest jakaś paranoja emotka

to nie paranoja toż kemotka emotka emotka emotka emotka emotka  a my tak się cieszymy jak na forum jakaś główna wpadnie dla naszych konkursowiczów a 3/4 idzie - no właśnie gdzie? 
0 0

edzia21

#6452258 Napisano: 13.01.2018 16:43:30
Claudia77 napisał(a):

kaskaderka1 napisał(a):

to nie paranoja toż k emotka t emotka emotka emotka emotka emotka  a my tak się cieszymy jak na forum jakaś główna wpadnie dla naszych konkursowiczów a 3/4 idzie - no właśnie gdzie? 

To zapewne tez "nasz konkursowicz" ze specjalizacja: loterie emotka

Claudia77

#6452259 Napisano: 13.01.2018 16:44:31
edzia21 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

kaskaderka1 napisał(a):

to nie paranoja toż k emotka t emotka emotka emotka emotka emotka  a my tak się cieszymy jak na forum jakaś główna wpadnie dla naszych konkursowiczów a 3/4 idzie - no właśnie gdzie? 

To zapewne tez "nasz konkursowicz" ze specjalizacja: loterie emotka

myślisz, że aż takie "szczęście" można mieć?
0 0

harnas

#6452260 Napisano: 13.01.2018 16:49:43
Jakoś nie chce mi się wierzyć, by ktoś mógł UCZCIWIE wygrać 30 telewizorów - czyli wszystkie nagrody w 1 konkursie jak dobrze pamiętam. 
A co do tych agencji to sprawdźcie sobie czy nie jest to ten sam podmiot pod dwoma nazwami emotka
Ewidentne przekręty.

PS: Ta Octavia to z jakiego konkursu?
0 0

luckymen

#6452261 Napisano: 13.01.2018 16:53:06
harnas napisał(a):

Jakoś nie chce mi się wierzyć, by ktoś mógł UCZCIWIE wygrać 30 telewizorów - czyli wszystkie nagrody w 1 konkursie jak dobrze pamiętam. 
A co do tych agencji to sprawdźcie sobie czy nie jest to ten sam podmiot pod dwoma nazwami emotka
Ewidentne przekręty.

te C3 z coli w biedronce
0 0

harnas

#6452262 Napisano: 13.01.2018 16:55:05
luckymen napisał(a):

harnas napisał(a):

Ewidentne przekręty.

te C3 z coli w biedronce

C3 wiem, Aygo też się domyślam, ale Octavie też musiał gdzieś zgarnąć.

Zatanawiam się gdzie jest US w takich chwilach, o fundatorach już nie mówię ...
0 0

Gość: poprostuanette

#6452268 Napisano: 13.01.2018 17:19:59
bibeck napisał(a):

Słuchajcie, czy po zgłoszeniu w KINDER na konkurs, szybko przychodzi @ z linkiem aktywującym. Czekam już 5 minut i pustki...

na gmail od razu
0 0

delvitto

#6452269 Napisano: 13.01.2018 17:25:49
harnas napisał(a):

luckymen napisał(a):

harnas napisał(a):

Ewidentne przekręty.

te C3 z coli w biedronce

po 6 miesiącach US nie ma nic do roboty przy takich nagrodach, chyba? 
0 0

deva

#6452275 Napisano: 13.01.2018 17:33:29
który numer wpisujecie w loterii coca cola cirkle? obok daty czy nr transakcji?
Ten obok daty jest łamany
help
0 0

agakaz2

#6452276 Napisano: 13.01.2018 17:34:25
deva napisał(a):

help

łamany całość
1 deva 0

maverick

#6452277 Napisano: 13.01.2018 17:34:25
deva napisał(a):

help

tak ten łamany emotka
0 0

synk

#6452278 Napisano: 13.01.2018 17:36:33
kameleon1982 napisał(a):

delvitto napisał(a):

zwycięzca musi być w posiadaniu nagrody co najmniej 6 miesięcy, ale przecież chociażby w przypadku tych telewizorów nie minęło jeszcze pół roku

teoretycznie nie musi czekać pół roku. Skoro "łatwo przyszło" - to przecież może odprowadzić podatek. Jeśli do tego ma protokół przekazania nagrody z wymienioną wartością - to ma koszt uzyskania tej nagrody większy jak sprzedaży i nie płaci podatku (dla bezpieczności lepiej mieć pisemną interpretację tego kosztu przez US). Najwyżej wejdzie w następny próg podatkowy.
Ja się zastanawiam czy tu nie jest inny przekręt - np. Agencja (organizator) ma w regulaminie przepis że nagroda nie odebrana/przyznana zostaje własnością agencji. I nie przyznaje tych nagród. A potem je odsprzedaje.

deva

#6452280 Napisano: 13.01.2018 17:37:55
maverick napisał(a):

deva napisał(a):

help

tak ten łamany emotka

dziekuje slicznieemotka
0 0

jokan

#6452281 Napisano: 13.01.2018 17:40:42
maverick napisał(a):

deva napisał(a):

help

tak ten łamany emotka

a dostaliscie w koncu zwrotki? ja od srody czekam....i chyba sie nie doczekam....
0 0

maverick

#6452283 Napisano: 13.01.2018 17:42:36
jokan napisał(a):

maverick napisał(a):

deva napisał(a):

help

tak ten łamany emotka

a dostaliscie w koncu zwrotki? ja od srody czekam....i chyba sie nie doczekam....

wysłałem 10 i cisza...
0 0

glena

#6452284 Napisano: 13.01.2018 17:43:52
harnas napisał(a):

luckymen napisał(a):

harnas napisał(a):

Ewidentne przekręty.

te C3 z coli w biedronce

https://www.e-kon...wy.html#.Wlo3HNThDDc tu była Octavia
0 0

delvitto

#6452286 Napisano: 13.01.2018 17:53:47
koniczynka123 napisał(a):

delvitto napisał(a):

harnas napisał(a):

luckymen napisał(a):

harnas napisał(a):

Ewidentne przekręty.

te C3 z coli w biedronce

Po zapłaceniu podatku od wygranej US nie ma nic do nagrody nawet jak się ją sprzeda przed upływem 6 m-cy. Pisałam w sprawie 3 różnych wygranych o interpretacje do izby Skarbowej i w każdym przypadku kazali tylko w PIT rocznym uwzględnić to w "pozostałym przychodzie". A ponieważ zawsze sprzedaje się taniej niż nagroda warta więc podatek dochodowy wychodzi zero.

no coś nie tak...? przecież organizator płaci podatek od nagród, i tego się nie uwzględnia we własnym PIT? a jeśli sprzedasz, to masz z tego dochód? tak kiedyś się doczytywałam jak miałam coś wartościowszego do sprzedania, to wszędzie się mówiło że musi minąć 6 mcy by nie płacić. Jeśli się uwzględni coś w "pozostałym przychodzie" bez wpisania podatku, to podatek nie wyjdzie zero?
0 0