Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

ewunia

#6452019 Napisano: 12.01.2018 17:02:39
xpac napisał(a):

nikos napisał(a):

xpac napisał(a):

ewunia napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

joan napisał(a):

nikos napisał(a):

Po miesiącu odpowiedź od Blue Media ws wakacji z Orange i doładowania 30 zł

regulamin „Wakacje z Orange 4” nie zawiera przyrzeczenia zasilenia konta głównego

Dzięki za zamieszczenie ich odpowiedzi emotka

Aż brak mi słów na skomentowanie zachowania organizatora emotka

dali ciała na całej linii.... emotka

...ale regulamin nie mówi też nic o doładowaniu konta promocyjnego, jest dokładnie tak "Doładowanie telefonu pre - paid kwotą 30 PLN" w poprzednich edycjach było to normalne doładowanie, więc moim zdaniem zostaliśmy wprowadzeni w błąd, ponieważ nie sprecyzowali dokładnie jaki jest to rodzaj doładowania...

Już ja nic nie będę pisał o moim S8 który okazał się J3 - "Blue Sucks" tak się powinna nazywać ta agencja

Wiem, że marne to pocieszenie, ale pomyślsobie, kiedy zamiast J3 dostałbyś doładowanie Orange ... na miesiąc i to na konto promocyjne emotka emotka  

Dostałem na 2 telefony, plus oferowali 200zł w ramach rekompensaty... ładnie im napisałem, że mogą je sobie wsadzić w... kieszeń emotka

violka88 napisał(a):

poszukuję numeru telefonu do konkursu serowara emotka
może być na PV - z góry serdecznie dziękuję emotka
już nieaktualne emotka
dziękuję wszystkim dobrym duszkom za pomoc emotka

Jeżeli ma ktoś ochotę na pisanie reklamacji do Blue Media to proszę gotowca emotka
...miałam sobie darować, ale po dzisiejszych wpisach doszłam do wniosku, że może jednak warto zainterweniować ze względu na przyszłe konkursy, bo jednak fajne nagrody zawsze dawaliemotka

Szanowni Państwo,

w związku z uzyskaniem informacji o przyznaniu mi nagrody piątego stopnia w konkursie „Wakacje z Orange 4” (§ 4 ust. 5 pkt e) Regulaminu konkursu „Wakacje z Orange 4”, https://wakacjezorange.pl/docs/Regulamin_konkursu.pdf, dalej: Regulamin) niniejszym wzywam do wydania mi przyrzeczonej nagrody w terminie 7 dni od otrzymania niniejszej wiadomości poprzez wysłanie odpowiedniego kodu na ten adres e-mail lub bezpośrednie doładowanie numeru XXX XXX XXX.

Procedura opisana w § 4 ust. 6-9 Regulaminu nie dotyczy przyznanej mi nagrody z § 4 ust. 5 pkt e) Regulaminu, a zatem, stosownie do art. 455 k.c., roszczenie o jej wydanie staje się wymagalne niezwłocznie po wezwaniu przez dłużnika i nie jest ograniczone terminami wskazanymi w Regulaminie w stosunku do innych nagród.

Jednocześnie wskazuję, że nie przyjmuję oferowanego mi „doładowania promocyjnego”, gdyż nie stanowi ono nagrody wskazanej w § 4 ust. 5 pk e) Regulaminu, który mówi o doładowaniu telefonu pre-paid kwotą 30 PLN. Oferowane przez Państwa „doładowanie promocyjne” nie pozwala bowiem w szczególności na wykonywanie połączeń i wysyłanie wiadomości do sieci innych niż Orange, a także na wysyłanie tzw. SMS typu premium. Nie stanowi tym samym doładowania opisanego w Regulaminie z następujących przyczyn:
a) „doładowanie kwotą 30 PLN” oznacza zwiększenie stanu konta o trzydzieści złotych polskich - środki pieniężne tego rodzaju można wykorzystywać na wszystkie usługi oferowane przez operatora, podczas gdy „doładowanie” oferowane przez Państwa wiąże się z drastycznymi ograniczeniami,
b) sformułowanie „kwota 30 PLN” wskazuje na wartość określoną w pieniądzu, a nie wirtualnych tokenach operatora, które można wykorzystywać zgodnie z jego wewnętrznymi uregulowaniami,
c) brak sprecyzowania odnoszącego się do specyficznego rozumienia rodzaju doładowania oznacza, że chodzi o znaczenie typowe, powszechne - jest to elementarna reguła semantyki zarówno języka naturalnego, jak i prawnego.

Stosownie do art. 919 k.c. kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać. Żaden przepis nie pozwala przy tym na jednostronne kształtowanie treści tego zobowiązania po powstaniu roszczenia.

Co więcej, zgodnie z art. 65 k.c., oświadczenie woli należy tak tłumaczyć, jak tego wymagają ze względu na okoliczności, w których złożone zostało, zasady współżycia społecznego oraz ustalone zwyczaje. Niezależnie od tego, że w niniejszej sprawie kluczowe jest to, iż słownikowe znaczenie wyrażenia "doładowanie telefonu pre-paid kwotą 30 PLN” jest absolutnie jasne, istotne jest to, że w poprzednich trzech edycjach konkursu oferowane były normalne doładowania. Można więc z całą pewnością stwierdzić, że w tej specyficznej relacji ustalony został konkretny zwyczaj.

W związku z powyższym niniejsze wezwanie jest w pełni uzasadnione. W razie niezastosowania się do niego, pomimo niewielkiej wartości przedmiotu sporu, rozważę zastosowanie dalszych kroków prawnych oraz zwrócę się bezpośrednio do spółki Orange Polska, której relacje z klientami niewątpliwie cierpią z uwagi na Państwa nierzetelność.

Z wyrazami szacunku

korekk

#6452032 Napisano: 12.01.2018 18:26:29
Jeśli ktoś nadal zastanawia się nad udziałem w loteriach, które organizuje Loyalty Point: duck, glade, kiwi ...

to poniższy link, gdzie wystawionych jest 30 telewizorów z tejże loterii powinien dać do zrozumienia czy warto kupować chociażby jeden produkt i brać udział w szemranych gierkach  emotka

http://allegro.pl...zja-i7130753308.html
0 0

agakaz2

#6452033 Napisano: 12.01.2018 18:30:23
korekk napisał(a):

Jeśli ktoś nadal zastanawia się nad udziałem w loteriach, które organizuje Loyalty Point: duck, glade, kiwi ...

to poniższy link, gdzie wystawionych jest 30 telewizorów z tejże loterii powinien dać do zrozumienia czy warto kupować chociażby jeden produkt i brać udział w szemranych gierkach  emotka

no miał człowiek szczęście
1 shineoff 0

monkakk

#6452057 Napisano: 12.01.2018 19:29:22
Ktoś nie dostał odpowiedzi na swoją reklamację z konkursu Wakacje z Orange?
0 0

mia

#6452059 Napisano: 12.01.2018 19:29:49
monkakk napisał(a):

Orange wszystkim odpisał na reklamację?

Nie. Cisza głucha, a 2 dni mi zostały do zdechnięcia promocyjnego konta. emotka Pies im mordę lizał, najdelikatniej mówiąc.

petunija1

#6452067 Napisano: 12.01.2018 19:48:16
Czy z konkursu Rycerze Duracell dzwonia z zastrzezonego?I czy faktycznie dzwonia tylko dwa razy?Mialam w pracy dzis zebranie i niestety jeśli to Oni to pozamiatane.Ktos dzwonil 2 razy -drugie polączenie po godzinieemotka .
0 0

moskala22

#6452071 Napisano: 12.01.2018 19:51:51
mam pytanko odnosnie mieczy i robotów Duracell - czy przychodzi jakieś mailowe powiadomienie o wysyłce nagrody?
0 0

asantesana

#6452072 Napisano: 12.01.2018 19:52:01
petunija1 napisał(a):

Czy z konkursu Rycerze Duracell dzwonia z zastrzezonego?I czy faktycznie dzwonia tylko dwa razy?Mialam w pracy dzis zebranie i niestety jeśli to Oni to pozamiatane.Ktos dzwonil 2 razy -drugie polączenie po godzinie emotka .

Raczej nie, oni dzwonią z widocznego numeru.
0 0

petunija1

#6452073 Napisano: 12.01.2018 19:53:55
asantesana napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Czy z konkursu Rycerze Duracell dzwonia z zastrzezonego?I czy faktycznie dzwonia tylko dwa razy?Mialam w pracy dzis zebranie i niestety jeśli to Oni to pozamiatane.Ktos dzwonil 2 razy -drugie polączenie po godzinie emotka .

Raczej nie, oni dzwonią z widocznego numeru.

i całe szczęscie. emotka  Nam nadzieje,że to jakis bank  emotka
0 0

shineoff

#6452074 Napisano: 12.01.2018 19:54:16
agakaz2 napisał(a):

korekk napisał(a):

a ktoś wygrał coś w tych loteriach w ogóle? Ja nie grałam, bo nie kupuję ich produktów, ale bardzo jestem ciekawa emotka  
0 0

zaczytana-pola

#6452077 Napisano: 12.01.2018 20:03:45
Pięknie tak zgarnąć pół puli głównych. Ale i po poprzedniej loterii ta osoba też chyba dużo nagród sprzedawała. Kosmiczny fart. 

notta

#6452078 Napisano: 12.01.2018 20:04:22
shineoff napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

korekk napisał(a):

a ktoś wygrał coś w tych loteriach w ogóle? Ja nie grałam, bo nie kupuję ich produktów, ale bardzo jestem ciekawa emotka  

1x zestaw produktów kiwi u mnie tylko.. na kilka zgłoszeń w każdej z tych loterii
0 0

krzych88

#6452079 Napisano: 12.01.2018 20:04:57
Odnośnie konkursu Kinder 50 lat dlaczego karzą kupić produkty w promocyjnym opakowaniu i je trzymać skoro i tak zgłasza się tylko numer paragonu i wygrywa zdjęcie? 
0 0

dolly

#6452087 Napisano: 12.01.2018 20:22:16
petunija1 napisał(a):

z zastrzezonego to chyba karsband
0 0

Trysha

#6452090 Napisano: 12.01.2018 20:27:14
[quote=
dolly napisał(a):

petunija1 napisał(a):

dolly]
petunija1 napisał(a):

Czy to możliwe, że dzwonią jeszcze po 20:00? I to w piątek? 
Też mam dwa zastrzeżone nieodebrane. Pierwsze po 17:00. 
Czyli już pozamiatane?
0 0

dolly

#6452093 Napisano: 12.01.2018 20:30:29
Oj, nie wiem, bo nie grałam, więc nie śledziłam wpisów emotka
0 0

cherry_coke

#6452094 Napisano: 12.01.2018 20:31:26
Czy ktoś podpowie który numer wpisujemy w Białym szaleństwie C4? Ten taki pod kodem kreskowym opisany jako numer transakcji czy ten na samym dole? 
0 0

petunija1

#6452097 Napisano: 12.01.2018 20:32:29
dolly napisał(a):

petunija1 napisał(a):

tez moglby być.zobaczymy w poniedziałek emotka
0 0

ninusia2

#6452105 Napisano: 12.01.2018 21:02:18
Nie mogę wpisać kwoty z przecinkiem(czyli z groszami) zamiast kwoty 59,99 wpisuje mi 5999 w loterii Mediaekspert
.czy ktoś tak miał.Próbowałam na różne sposoby i nic-a muszę wypełnić
formularz do końca dnia dzisiejszego.
0 0

tereniagno

#6452116 Napisano: 12.01.2018 21:50:52
ivanotta napisał(a):

shineoff napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

korekk napisał(a):

1x zestaw produktów kiwi u mnie tylko.. na kilka zgłoszeń w każdej z tych loterii

Też wysłałam kilka zgłoszeń z Duck i  Kiwi - nie wpadła żadna nagroda emotka Bądź mądra i pisz wiersze emotka
0 0