Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

zielonooka85

#6452343 Napisano: 13.01.2018 22:18:41
Nie można wszystkich loterii wrzucać do jednego worka. Mi udało się wygrać i kilka drobniejszych nagród, i główną - wcale nie wysyłając zgłoszeń hurtowo.
A ta sprawa nadaje się do jakiegoś programu tv emotka
0 0

oolga

#6452344 Napisano: 13.01.2018 22:32:39
rudawka napisał(a):

Czy mieliście też problem ze zwrotną z konkursu coca cola na circle K? Wysłałam wczoraj zgłoszenie sms i nic nie przyszło. Co robić? Wysłać jeszcze raz, pisać do agencji czy czekać?  Będę wdzięczna za podpowiedź.  Miłej soboty  emotka

czekaj emotka ja dostałam zwrotkę chyba po 2 dniach emotka
1 rudawka 0

jokan

#6452346 Napisano: 13.01.2018 22:41:27
czy z sidoluxa mozna sie spodziewac jeszcze jakiejs rezerwy?
0 0

harnas

#6452347 Napisano: 13.01.2018 22:47:30
taalvikki napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

przedstawiam kolejną część konwersacji ze Szczęśliwym Zwycięzcą 30 telewizorów w loterii Rodzina Wygrywa:
ja:
Dziękuję za odpowiedź, ale czy mam rozumieć, że w jednej loterii wygrał Pan 30 telewizorów? Czy one mają gwarancję?
Szczęśliwy Zwycięzca:
maja, gwarancja jest realizowana przez kontakt ze mną
Niestety na pytanie o 30 wygranych telewizorów nie uzyskałam już odpowiedzi. W ogóle nie wiadomo czy jest to Pan czy też Pani, bo niby sexiasia5 ale mail jest na Kazimierz G. (i w mailu wyświetla się nawet pełne imię i nazwisko)

oj, bo to całe mafie grają. ktoś wyżej napisał, że jeżeli ktoś inwestuje wuj kasy w loterie to jest to ok, ale ja mam inne zdanie. bo żadna to zabawa i żadna kreatywność być hurtownikiem. także i z tego względu loteriami GARDZĘ I TO SAMO POLECAM. 

Tak jak ktoś już napisał - zgłoszenia szły w tysiące z naszej strony i mimo to ktoś wygrywa wszystkie TV? Wygląda to na przekręt z agencją, a może to sama agencja "sprzedaje" nierozdane nagrody.
Trzeba zaangażować w tę sprawę fundatorów emotka
0 0

shineoff

#6452349 Napisano: 13.01.2018 23:10:02
harnas napisał(a):

taalvikki napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

przedstawiam kolejną część konwersacji ze Szczęśliwym Zwycięzcą 30 telewizorów w loterii Rodzina Wygrywa:
ja:
Dziękuję za odpowiedź, ale czy mam rozumieć, że w jednej loterii wygrał Pan 30 telewizorów? Czy one mają gwarancję?
Szczęśliwy Zwycięzca:
Niestety na pytanie o 30 wygranych telewizorów nie uzyskałam już odpowiedzi. W ogóle nie wiadomo czy jest to Pan czy też Pani, bo niby sexiasia5 ale mail jest na Kazimierz G. (i w mailu wyświetla się nawet pełne imię i nazwisko)

oj, bo to całe mafie grają. ktoś wyżej napisał, że jeżeli ktoś inwestuje wuj kasy w loterie to jest to ok, ale ja mam inne zdanie. bo żadna to zabawa i żadna kreatywność być hurtownikiem. także i z tego względu loteriami GARDZĘ I TO SAMO POLECAM. 

Tak jak ktoś już napisał - zgłoszenia szły w tysiące z naszej strony i mimo to ktoś wygrywa wszystkie TV? Wygląda to na przekręt z agencją, a może to sama agencja "sprzedaje" nierozdane nagrody.

Same w sobie loterie są spoko. I tak nawet jeśli konkurs jest kreatywnościowy i polega na napisaniu czegoś tam to wybór zwycięzcy JEST loterią jeżeli przychodzi dużo zgłoszeń. Chyba nie sądzicie, że siedzi komisja i czyta 10 000 zgłoszeń konkursowych? No i do takich konków, szczególnie jak są promocyjne, to też można przystępować tysiąc razy zazwyczaj. Czyli też największe szanse mają hurtownicy. Generalnie uważam, że te konkursy promocyjne są z góry przegrane dla osób, które nie kupują po trylion produktów. Mi się nic nie udało wygrać w takim (pomijając actimela, ale tam liczył się odpowiedni czas i można było wygrać nawet wysyłając 1 kod), a w kreatywnościowych sporo razy (chociaż kreatywność to NIE jest moje drugie imię emotka ) zazwyczaj tam, gdzie zgłoszeń było niewiele.  
0 0

slonko365

#6452355 Napisano: 14.01.2018 00:15:11
synk napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

delvitto napisał(a):

po 6 miesiącach US nie ma nic do roboty przy takich nagrodach, chyba? 

zwycięzca musi być w posiadaniu nagrody co najmniej 6 miesięcy, ale przecież chociażby w przypadku tych telewizorów nie minęło jeszcze pół roku

teoretycznie nie musi czekać pół roku. Skoro "łatwo przyszło" - to przecież może odprowadzić podatek. Jeśli do tego ma protokół przekazania nagrody z wymienioną wartością - to ma koszt uzyskania tej nagrody większy jak sprzedaży i nie płaci podatku (dla bezpieczności lepiej mieć pisemną interpretację tego kosztu przez US). Najwyżej wejdzie w następny próg podatkowy.
Ja się zastanawiam czy tu nie jest inny przekręt - np. Agencja (organizator) ma w regulaminie przepis że nagroda nie odebrana/przyznana zostaje własnością agencji. I nie przyznaje tych nagród. A potem je odsprzedaje.

Zapis w regulaminie że "nagrody pozostają do dyspozycji organizatora" nie oznacza, ze agencja w razie ich niewydania może je sobie zatrzymać dla siebie. Jest to zapis, który ich zabezpiecza przed koniecznością np. wybierania rezerwy po 10 razy, jeśli np. dużo osób nie zostanie pozytywnie zweryfikowanych, albo jeśli wcale nie ma rezerwy, oznacza to, że co wydali to wydali, a resztę rozliczają już tylko ze sponsorem.
I jest nawet tak, że agencje nie lubią takich sytuacji, gdy nagrody są niewydane, bo im się plan sypie - zamiast wydać nagrody, dostawcy zapłacić za całość uzgodnioną kwotę i skasować sponsora za wszystko jak wcześniej wycenili, muszą kombinować - zwracać nagrody sprzedawcy, albo mniej kupować (a to wpływa na wycenę), a potem jeszcze zwracać kasę sponsorowi lub obniżać swoje wynagrodzenie i jeszcze się tłumaczyć, dlaczego coś poszło nie tak i nagrody są niewydane.
I jeśli chodzi o takie agencje jak i360 to nie przypuszczam żeby to był jakiś przekręt z ich strony. Jakieś małe, garażowe, to różnie może być, ale duża agencja nie ryzykowałaby odebrania uprawnień (a w każdym razie osoba, która ma takie uprawnienia państwowe do organizacji loterii).
Osobiście obstawiałabym albo właściciela hurtowni/sklepu który zatrudnia kogoś na etat do klepania zgłoszeń i paragonów na każdy produkt, albo jakiegoś cwaniaka-drukarza z własną kasą fiskalną. Albo oszusta z państwowymi uprawnieniami do organizacji loterii, robiącego krecią robotę agencjom ale to już raczej kryminalno-sensacyjny, mało prawdopodobny scenariusz... 
0 0

darog

#6452356 Napisano: 14.01.2018 00:30:53
rogaliczek napisał(a):

mia napisał(a):

rogaliczek napisał(a):

wiesia30 napisał(a):

biokoo napisał(a):

Czy w loterii Circle Coca Cola przychodza zwrotki?

tak,ale za kilka dni

Dzwoniłam do nich i powiedzieli zeby wysyłać  Cocacola pisane razem i szybciej są zwrotki.

Świetnych mają informatyków, pogratulować. emotka Ile to taka mała kreseczka potrafi złego narobić - i to od kilku tygodni.
A może po prostu sami ręcznie ślą te zwrotki, a przez weekend mają wolne, i dlatego w poniedziałek dochodzą? emotka

Mi wczoraj przyszła odrazu aż szok  emotka

to nie moga tego w regulai ie napisać o zmianie prefixu?
i co? nie wiadomo: czy i kiedy te zgłoszone smsy biora udział...czy w dniu zwrotki czy w dniu wysłania sms...
0 0

rogaliczek

#6452357 Napisano: 14.01.2018 00:34:27
darog napisał(a):

rogaliczek napisał(a):

mia napisał(a):

rogaliczek napisał(a):

wiesia30 napisał(a):

biokoo napisał(a):

Czy w loterii Circle Coca Cola przychodza zwrotki?

tak,ale za kilka dni

Dzwoniłam do nich i powiedzieli zeby wysyłać  Cocacola pisane razem i szybciej są zwrotki.

Świetnych mają informatyków, pogratulować. emotka Ile to taka mała kreseczka potrafi złego narobić - i to od kilku tygodni.
A może po prostu sami ręcznie ślą te zwrotki, a przez weekend mają wolne, i dlatego w poniedziałek dochodzą? emotka

Mi wczoraj przyszła odrazu aż szok  emotka

to nie moga tego w regulai ie napisać o zmianie prefixu?
i co? nie wiadomo: czy i kiedy te zgłoszone smsy biora udział...czy w dniu zwrotki czy w dniu wysłania sms...

Mi powiedzieli ze można wysłać tak i tak bo dojdą zwrotki tylko poźniej.
1 rudawka 0

norweska20

#6452358 Napisano: 14.01.2018 01:10:45
kameleon1982 napisał(a):

ja:
Szczęśliwy Zwycięzca:

tu jest kontakt do sc johnson https://www.bisno...S_C_JOHNSON_SP_Z_O_O może zadzwonisz tam i poprosisz kogoś od marketingu i opowiesz o konwersacji z panem od wygranych - posiadzasz "dowód " od czegoś trzeba zacząc ..
0 0

rufus

#6452359 Napisano: 14.01.2018 01:21:32
Tak piszecie o tych podatkach.. i mnie troche to zmartwilo.. jesli wygrywacie cos i sprzedajecie na allegro czy w ogole to zglaszacie to potem do us jako dochod??
0 0

marcooo

#6452361 Napisano: 14.01.2018 02:36:34
rufus napisał(a):

Tak piszecie o tych podatkach.. i mnie troche to zmartwilo.. jesli wygrywacie cos i sprzedajecie na allegro czy w ogole to zglaszacie to potem do us jako dochod??

Nie chcesz płacić PODATKÓW,przetrzymaj nagrodę 6-mcy kalendarzowych a nie na ąllegro,olx-y ha,ha,ha
Konkursy to "BIZNES poważny" nie zabawa.Gdy Was US dopadnie "posracie się makaronem" !!!

Przepraszam,że to powiedziałem.
0 0

marcooo

#6452363 Napisano: 14.01.2018 02:43:58

synk napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

delvitto napisał(a):

zwycięzca musi być w posiadaniu nagrody co najmniej 6 miesięcy, ale przecież chociażby w przypadku tych telewizorów nie minęło jeszcze pół roku

teoretycznie nie musi czekać pół roku. Skoro "łatwo przyszło" - to przecież może odprowadzić podatek. Jeśli do tego ma protokół przekazania nagrody z wymienioną wartością - to ma koszt uzyskania tej nagrody większy jak sprzedaży i nie płaci podatku (dla bezpieczności lepiej mieć pisemną interpretację tego kosztu przez US). Najwyżej wejdzie w następny próg podatkowy.
Ja się zastanawiam czy tu nie jest inny przekręt - np. Agencja (organizator) ma w regulaminie przepis że nagroda nie odebrana/przyznana zostaje własnością agencji. I nie przyznaje tych nagród. A potem je odsprzedaje.

Zapis w regulaminie że "nagrody pozostają do dyspozycji organizatora" nie oznacza, ze agencja w razie ich niewydania może je sobie zatrzymać dla siebie. Jest to zapis, który ich zabezpiecza przed koniecznością np. wybierania rezerwy po 10 razy, jeśli np. dużo osób nie zostanie pozytywnie zweryfikowanych, albo jeśli wcale nie ma rezerwy, oznacza to, że co wydali to wydali, a resztę rozliczają już tylko ze sponsorem.
I jest nawet tak, że agencje nie lubią takich sytuacji, gdy nagrody są niewydane, bo im się plan sypie - zamiast wydać nagrody, dostawcy zapłacić za całość uzgodnioną kwotę i skasować sponsora za wszystko jak wcześniej wycenili, muszą kombinować - zwracać nagrody sprzedawcy, albo mniej kupować (a to wpływa na wycenę), a potem jeszcze zwracać kasę sponsorowi lub obniżać swoje wynagrodzenie i jeszcze się tłumaczyć, dlaczego coś poszło nie tak i nagrody są niewydane.
I jeśli chodzi o takie agencje jak i360 to nie przypuszczam żeby to był jakiś przekręt z ich strony. Jakieś małe, garażowe, to różnie może być, ale duża agencja nie ryzykowałaby odebrania uprawnień (a w każdym razie osoba, która ma takie uprawnienia państwowe do organizacji loterii).
Osobiście obstawiałabym albo właściciela hurtowni/sklepu który zatrudnia kogoś na etat do klepania zgłoszeń i paragonów na każdy produkt, albo jakiegoś cwaniaka-drukarza z własną kasą fiskalną. Albo oszusta z państwowymi uprawnieniami do organizacji loterii, robiącego krecią robotę agencjom ale to już raczej kryminalno-sensacyjny, mało prawdopodobny scenariusz... 

0 0

marcooo

#6452364 Napisano: 14.01.2018 02:48:24
marcooo napisał(a):

synk napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

delvitto napisał(a):

Sprzedaż  30-tu nowych telewizorów kwalifikuje tego sprzedawcę do założenia D.G.
0 0

stellasz

#6452367 Napisano: 14.01.2018 07:10:51
harnas napisał(a):

taalvikki napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

ja:
Szczęśliwy Zwycięzca:

w dziś dotarła nagroda , na stronie 3479 ktoś pisze że dostał - TV ze sprzątaczki - to chyba to? Więc oszust wszystkiego nie zagarnął. Tylko "prawie" wszystko emotka . Ale bardzo się dziwię że sponsorzy nie reagują na jawne oszustwa. Odechciewa się grać emotka
0 0

Gość: sloikzcukrem

#6452369 Napisano: 14.01.2018 08:37:35
gryszelm napisał(a):

Czy w Cin Cin C4 wygrywają też zdjęcia samej butelki "w pięknej aranżacji" czy musi też osoba na zdjęciu?

ja miałam zdjecie siebie i butelek w fajnej aranzacji. Ale mam tylko bransoletkę.. brzydka jest strasznie, chyba ją oddam komus kto chce
0 0

harnas

#6452370 Napisano: 14.01.2018 09:22:46
stellasz napisał(a):

harnas napisał(a):

taalvikki napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

ja:
Szczęśliwy Zwycięzca:

w dziś dotarła nagroda , na stronie 3479 ktoś pisze że dostał - TV ze sprzątaczki - to chyba to? Więc oszust wszystkiego nie zagarnął. Tylko "prawie" wszystko emotka . Ale bardzo się dziwię że sponsorzy nie reagują na jawne oszustwa. Odechciewa się grać emotka

może to on emotka
0 0

avanti99

#6452371 Napisano: 14.01.2018 09:29:00
harnas napisał(a):

stellasz napisał(a): harnas napisał(a): taalvikki napisał(a): kameleon1982 napisał(a): przedstawiam kolejną część konwersacji ze Szczęśliwym Zwycięzcą 30 telewizorów w loterii Rodzina Wygrywa:
ja:
Szczęśliwy Zwycięzca:
Niestety na pytanie o 30 wygranych telewizorów nie uzyskałam już odpowiedzi. W ogóle nie wiadomo czy jest to Pan czy też Pani, bo niby sexiasia5 ale mail jest na Kazimierz G. (i w mailu wyświetla się nawet pełne imię i nazwisko)  oj, bo to całe mafie grają. ktoś wyżej napisał, że jeżeli ktoś inwestuje wuj kasy w loterie to jest to ok, ale ja mam inne zdanie. bo żadna to zabawa i żadna kreatywność być hurtownikiem. także i z tego względu loteriami GARDZĘ I TO SAMO POLECAM. 
Trzeba zaangażować w tę sprawę fundatorów w dziś dotarła nagroda , na stronie 3479 ktoś pisze że dostał - TV ze sprzątaczki - to chyba to? Więc oszust wszystkiego nie zagarnął. Tylko "prawie" wszystko . Ale bardzo się dziwię że sponsorzy nie reagują na jawne oszustwa. Odechciewa się grać może to on 

ta jedna wygrana to czysta statystyka. w lotto tez ktos ta 6 trafia. 
0 0

harnas

#6452372 Napisano: 14.01.2018 09:50:27
Czyli statystycznie zgłosił z 29x więcej paragonów niż cała reszta kraju? Serio, wierzysz w to? emotka
0 0

Gość: kermit

#6452373 Napisano: 14.01.2018 10:11:46
marcooo napisał(a):

rufus napisał(a):

Nie chcesz płacić PODATKÓW,przetrzymaj nagrodę 6-mcy kalendarzowych a nie na ąllegro,olx-y ha,ha,ha
Konkursy to "BIZNES poważny" nie zabawa.Gdy Was US dopadnie "posracie się makaronem" !!!

Przepraszam,że to powiedziałem.

Z tego co poczytałam tu na forum i w Internecie to piszesz bzdury. To, że ktoś sprzeda nagrodę przed upływem 6 m-cy nie spowoduje automatycznie, że zapłaci podatek, bo właściwie nie ma możliwości żeby przychód był większy niż koszt (a kosztem jest wartość przyjęta do obliczenia 10% podatku od wygranej czyli regulaminowa). Więc nie wiem czemu US miałby nas dopadać. Kwestia tylko właściwego wykazania tego w zeznaniu. Jeśli ktoś ma w tym temacie doświadczenie to bardzo prosiłabym o info (może być na PW). U mnie to kwestia kilku tys., ale wolałabym to wykazać i spać spokojnie. Mam złożyć PIT 36 (tak czytam...), czy dać to normalnie w 37? Pomocy emotka .
1 shineoff 0

mdepfs

#6452374 Napisano: 14.01.2018 10:18:41
Czy dostajecie zwrotki z konkursu fortis na circle k? Loteria coli bony do euro agd do wygrania..
0 0