Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

avanti99

#6452375 Napisano: 14.01.2018 10:24:20
mdepfs napisał(a):

Czy dostajecie zwrotki z konkursu fortis na circle k? Loteria coli bony do euro agd do wygrania..

nie, czekaj spokojnie kilka dni
1 mdepfs 0

stamp2

#6452376 Napisano: 14.01.2018 10:27:49
A co powiecie o loterii bricomarche która trwała prawie 2 miesiące-nagród miało być 147emotka ???ktoś wygrał z forum?Ja nie widziałem nawet 1 jednego wpisu,w innych nagród mogło być 10 a 6 osób z forum wygrało emotka
choć do tej pory do uniqueone raczej nie miałem zastrzeżeń to zadziwia mnie ta loteria emotka emotka
0 0

avanti99

#6452378 Napisano: 14.01.2018 10:31:17
kermit napisał(a):

marcooo napisał(a):

rufus napisał(a):

Tak piszecie o tych podatkach.. i mnie troche to zmartwilo.. jesli wygrywacie cos i sprzedajecie na allegro czy w ogole to zglaszacie to potem do us jako dochod??

Nie chcesz płacić PODATKÓW,przetrzymaj nagrodę 6-mcy kalendarzowych a nie na ąllegro,olx-y ha,ha,ha
Konkursy to "BIZNES poważny" nie zabawa.Gdy Was US dopadnie "posracie się makaronem" !!!

Przepraszam,że to powiedziałem.

Z tego co poczytałam tu na forum i w Internecie to piszesz bzdury. To, że ktoś sprzeda nagrodę przed upływem 6 m-cy nie spowoduje automatycznie, że zapłaci podatek, bo właściwie nie ma możliwości żeby przychód był większy niż koszt (a kosztem jest wartość przyjęta do obliczenia 10% podatku od wygranej czyli regulaminowa). Więc nie wiem czemu US miałby nas dopadać. Kwestia tylko właściwego wykazania tego w zeznaniu. Jeśli ktoś ma w tym temacie doświadczenie to bardzo prosiłabym o info (może być na PW). U mnie to kwestia kilku tys., ale wolałabym to wykazać i spać spokojnie. Mam złożyć PIT 36 (tak czytam...), czy dać to normalnie w 37? Pomocy emotka .

ja tego nie daje i wiekszosc ludzi tak robi. decyzja nalezy do Ciebie. jak znajomy wygral 5 w lotto to tez mu powiedzieli, ze oni sie rozliczaja z urzedem i on nic nie musi robic. Iles tam procent od razu potracono. agencje placa za Ciebie podatki od nagrody wiec szafa gra. Natomiast gdy umiescisz te dane,jakims cudem mozesz trafic na urzednika, ktory zechce skontrolowac czy zaplacilas podatek. Wtedy bedziesz sie uzerala z agencja o wydanie stosownej dokumentacji i nerwy skonsumujesz na niepotrzebne rzeczy. nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu.
1 nkba 0

@gnieszk@

#6452379 Napisano: 14.01.2018 10:41:55
avanti99 napisał(a):

ja tego nie daje i wiekszosc ludzi tak robi. decyzja nalezy do Ciebie. jak znajomy wygral 5 w lotto to tez mu powiedzieli, ze oni sie rozliczaja z urzedem i on nic nie musi robic. Iles tam procent od razu potracono. agencje placa za Ciebie podatki od nagrody wiec szafa gra. Natomiast gdy umiescisz te dane,jakims cudem mozesz trafic na urzednika, ktory zechce skontrolowac czy zaplacilas podatek. Wtedy bedziesz sie uzerala z agencja o wydanie stosownej dokumentacji i nerwy skonsumujesz na niepotrzebne rzeczy. nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu.

W przypadku wygranej w lotto, tak jak i w przypadku większości naszych wygranych to organizator odprowadza rzeczywiście 10% zryczałtowany podatek dochodowy od wygranej. Rozliczają się z urzędem, płacą podatki, ale właśnie z tego tytułu. 
Zupełnie odrębną kwestią jest sprzedaż nagrody i uzyskany z tego tytułu dochód (przychód -koszt). Wtedy jeśli on powstanie powinno się obliczyć podatek wg. skali i wykazać w zeznaniu. Jeśli minie pół roku już takiego obowiązku nie ma. Ten podatek wylicza się również jeśli sprzedajemy rzecz, którą kupiliśmy, otrzymaliśmy, nie tylko wygrane. Nieopodatkowana jest sprzedaż rzeczy używanych, a takimi się stają po pół roku ich posiadania (nieruchomości 5 lat).
Jeśli coś mylę niech mnie ktoś poprawi.emotka
1 nkba 0

avanti99

#6452381 Napisano: 14.01.2018 10:45:40
@gnieszk@ napisał(a):

avanti99 napisał(a): ja tego nie daje i wiekszosc ludzi tak robi. decyzja nalezy do Ciebie. jak znajomy wygral 5 w lotto to tez mu powiedzieli, ze oni sie rozliczaja z urzedem i on nic nie musi robic. Iles tam procent od razu potracono. agencje placa za Ciebie podatki od nagrody wiec szafa gra. Natomiast gdy umiescisz te dane,jakims cudem mozesz trafic na urzednika, ktory zechce skontrolowac czy zaplacilas podatek. Wtedy bedziesz sie uzerala z agencja o wydanie stosownej dokumentacji i nerwy skonsumujesz na niepotrzebne rzeczy. nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu. W przypadku wygranej w lotto, tak jak i w przypadku większości naszych wygranych to organizator odprowadza rzeczywiście 10% zryczałtowany podatek dochodowy od wygranej. Rozliczają się z urzędem, płacą podatki ale właśnie z tytułu tego pod

oczywiscie masz racje. ja po prostu nie sprzedaje nagrod wiec nie umieszczam tego. 
1 @gnieszk@ 0

monkakk

#6452382 Napisano: 14.01.2018 11:05:18
stamp2 napisał(a):

A co powiecie o loterii bricomarche która trwała prawie 2 miesiące-nagród miało być 147 emotka ???ktoś wygrał z forum?Ja nie widziałem nawet 1 jednego wpisu,w innych nagród mogło być 10 a 6 osób z forum wygrało emotka
choć do tej pory do uniqueone raczej nie miałem zastrzeżeń to zadziwia mnie ta loteria emotka emotka

UNIQUE ONE dokładnie weryfikuje paragony i ich autentyczność. Nawet, gdy wygra się raz, a zgłoszeń był dużo więcej - nieraz chcą wszystkie paragony dla sprawdzenia, czy na pewno jest ok.
0 0

Gość: sloikzcukrem

#6452383 Napisano: 14.01.2018 11:28:17
czy ktoś wie do kiedy trwa konkurs zdjęciowy Grzanca Galicyjskiego? Nie otwiera mi się regulamin z ich strony
0 0

agakaz2

#6452384 Napisano: 14.01.2018 11:37:56
sloikzcukrem napisał(a):

czy ktoś wie do kiedy trwa konkurs zdjęciowy Grzanca Galicyjskiego? Nie otwiera mi się regulamin z ich strony

jak dobrze pamiętam do 15.01
0 0

Gość: ksantypa

#6452386 Napisano: 14.01.2018 12:20:01
avanti99 napisał(a):

mdepfs napisał(a):

Czy dostajecie zwrotki z konkursu fortis na circle k? Loteria coli bony do euro agd do wygrania..

wysyłąj  cocacola bez spacji-zwrotka natychmiastowa
1 rudawka 0

gryszelm

#6452396 Napisano: 14.01.2018 13:36:11
sloikzcukrem napisał(a):

gryszelm napisał(a):

Czy w Cin Cin C4 wygrywają też zdjęcia samej butelki "w pięknej aranżacji" czy musi też osoba na zdjęciu?

ja miałam zdjecie siebie i butelek w fajnej aranzacji. Ale mam tylko bransoletkę.. brzydka jest strasznie, chyba ją oddam komus kto chce

No właśnie słyszałam, że te bransoletki takie sobie i dlatego nie bardzo chcę przesyłać zdjęcie facjaty dla niej, ale z drugiej strony paragonu żal, więc się zastanawiam, czy może być zdjęcie samej butelki...
0 0

helcia85

#6452399 Napisano: 14.01.2018 13:56:31
gryszelm napisał(a):

No właśnie słyszałam, że te bransoletki takie sobie i dlatego nie bardzo chcę przesyłać zdjęcie facjaty dla niej, ale z drugiej strony paragonu żal, więc się zastanawiam, czy może być zdjęcie samej butelki...

Ja wysłałam dwa zdjęcia, jedno z facjatą, drugie aranżacja butelki, oba wygrały bransoletki emotka  W galerii wrzuciłam jakie są piękne...
1 gryszelm 0

gryszelm

#6452400 Napisano: 14.01.2018 14:02:50
helcia85 napisał(a):

gryszelm napisał(a):

Ja wysłałam dwa zdjęcia, jedno z facjatą, drugie aranżacja butelki, oba wygrały bransoletki emotka  W galerii wrzuciłam jakie są piękne...

Właśnie widziałam w galerii. Ja mam 10-letnia córkę i ona by taką założyła...takie na sznurku są w czwartej klasie bardzo popularne...wprawdzie w ostatnim etapie pewnie konkurencja będzie większa, ale trudno wrzucę zdjęcie samej butelki, piknie przyozdobionej i niech się dzieje...dzięki za odpowiedź.
0 0

Gość: sloikzcukrem

#6452401 Napisano: 14.01.2018 14:17:46
gryszelm napisał(a):

helcia85 napisał(a):

gryszelm napisał(a):

Właśnie widziałam w galerii. Ja mam 10-letnia córkę i ona by taką założyła...takie na sznurku są w czwartej klasie bardzo popularne...wprawdzie w ostatnim etapie pewnie konkurencja będzie większa, ale trudno wrzucę zdjęcie samej butelki, piknie przyozdobionej i niech się dzieje...dzięki za odpowiedź.

jak chcesz to Ci oddam te bransoletke. serio

delvitto

#6452409 Napisano: 14.01.2018 15:31:00
kameleon1982 napisał(a):

harnas napisał(a):

stellasz napisał(a):

harnas napisał(a):

taalvikki napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

przedstawiam kolejną część konwersacji ze Szczęśliwym Zwycięzcą 30 telewizorów w loterii Rodzina Wygrywa:
ja:
Dziękuję za odpowiedź, ale czy mam rozumieć, że w jednej loterii wygrał Pan 30 telewizorów? Czy one mają gwarancję?
Szczęśliwy Zwycięzca:
maja, gwarancja jest realizowana przez kontakt ze mną
Niestety na pytanie o 30 wygranych telewizorów nie uzyskałam już odpowiedzi. W ogóle nie wiadomo czy jest to Pan czy też Pani, bo niby sexiasia5 ale mail jest na Kazimierz G. (i w mailu wyświetla się nawet pełne imię i nazwisko)

oj, bo to całe mafie grają. ktoś wyżej napisał, że jeżeli ktoś inwestuje wuj kasy w loterie to jest to ok, ale ja mam inne zdanie. bo żadna to zabawa i żadna kreatywność być hurtownikiem. także i z tego względu loteriami GARDZĘ I TO SAMO POLECAM. 

Tak jak ktoś już napisał - zgłoszenia szły w tysiące z naszej strony i mimo to ktoś wygrywa wszystkie TV? Wygląda to na przekręt z agencją, a może to sama agencja "sprzedaje" nierozdane nagrody.
Trzeba zaangażować w tę sprawę fundatorów emotka

w dziś dotarła nagroda , na stronie 3479 ktoś pisze że dostał - TV ze sprzątaczki - to chyba to? Więc oszust wszystkiego nie zagarnął. Tylko "prawie" wszystko emotka . Ale bardzo się dziwię że sponsorzy nie reagują na jawne oszustwa. Odechciewa się grać emotka

może to on  emotka

zaczynam naprawdę wierzyć, że ta osoba jest wśród nas, bo dziś wchodzę na allegro na konto sexiasia5 i co się okazuje:
Ten użytkownik nic teraz nie sprzedaje emotka
wystarczyło tylko poruszyć sprawę tu na forum, ciekawe gdzie teraz będzie próbował sprzedać te wszystkie telewizory i inne nagrody. Może inne konto, inny porta,l ale gdziekolwiek będzie my go znajdziemy emotka

może będzie sprzedawał pojedynczo, a nie hurtowo? Po jednej sztuce, by nie padły jakieś podejrzenia emotka
0 0

shineoff

#6452412 Napisano: 14.01.2018 15:51:02

zaczynam naprawdę wierzyć, że ta osoba jest wśród nas, bo dziś wchodzę na allegro na konto sexiasia5 i co się okazuje:
wystarczyło tylko poruszyć sprawę tu na forum, ciekawe gdzie teraz będzie próbował sprzedać te wszystkie telewizory i inne nagrody. Może inne konto, inny porta,l ale gdziekolwiek będzie my go znajdziemy emotka

może będzie sprzedawał pojedynczo, a nie hurtowo? Po jednej sztuce, by nie padły jakieś podejrzenia emotka

Być może to zbieg okoliczności - ta osoba mogła obczaić, że ktoś się interesuje jak wszedł w posiadanie telewizorów i pomyśleć "oho, mają mnie" i dlatego usunął aukcje. Wiecie, na zasadzie "na złodzieju czapka gore". Z drugiej strony może rzeczywiście śledzić to forum... 
0 0

harnas

#6452414 Napisano: 14.01.2018 16:06:33
shineoff napisał(a):

Być może to zbieg okoliczności - ta osoba mogła obczaić, że ktoś się interesuje jak wszedł w posiadanie telewizorów i pomyśleć "oho, mają mnie" i dlatego usunął aukcje. Wiecie, na zasadzie "na złodzieju czapka gore". Z drugiej strony może rzeczywiście śledzić to forum... 

Forum jest ogólnodostępne - ktoś kto jest hurtownikiem myślisz, że nie zagląda w takie miejsca? emotka
Grunt pod stopami się gotuje. Też kilka maili naskrobałem z zapytaniami emotka

rudawka

#6452430 Napisano: 14.01.2018 18:41:52
ksantypa napisał(a):

avanti99 napisał(a):

mdepfs napisał(a):

ale wysłać jeszcze raz te same dane tylko bez - ?
0 0

mayteq

#6452444 Napisano: 14.01.2018 20:23:22
rudawka napisał(a):

ksantypa napisał(a):

avanti99 napisał(a):

mdepfs napisał(a):

No właśnie również proszę o odpowiedż. Mam wysłać drugi raz ten sam numer paragonu, bez spacji ? Czy ten ze spacja jednak przyjdzie za kilka dni ?
0 0

@gnieszk@

#6452445 Napisano: 14.01.2018 20:30:32
mayteq napisał(a):

rudawka napisał(a):

ksantypa napisał(a):

avanti99 napisał(a):

mdepfs napisał(a):

No właśnie również proszę o odpowiedż. Mam wysłać drugi raz ten sam numer paragonu, bez spacji ? Czy ten ze spacja jednak przyjdzie za kilka dni ?

Zwrotka przyjdzie, tylko z opóźnieniem.
1 rudawka 0

rudawka

#6452446 Napisano: 14.01.2018 20:32:47
@gnieszk@ napisał(a):

mayteq napisał(a):

rudawka napisał(a):

ksantypa napisał(a):

avanti99 napisał(a):

mdepfs napisał(a):

Zwrotka przyjdzie, tylko z opóźnieniem.

Dziękuję emotka
1 @gnieszk@ 0