Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

edzia21

#6452291 Napisano: 13.01.2018 18:11:06
Claudia77 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

kaskaderka1 napisał(a):

To jest jakaś paranoja emotka

to nie paranoja toż k emotka t emotka emotka emotka emotka emotka  a my tak się cieszymy jak na forum jakaś główna wpadnie dla naszych konkursowiczów a 3/4 idzie - no właśnie gdzie? 

To zapewne tez "nasz konkursowicz" ze specjalizacja: loterie emotka

myślisz, że aż takie "szczęście" można mieć?

To raczej nie szczęście, a zawodowe inwestycje na grube tysiące zł
0 0

Gość: kermit

#6452293 Napisano: 13.01.2018 18:13:43
koniczynka123 napisał(a):

Czasem podatek płaci, innym razem płaci wygrywający- zależy od organizatora. W Pit uwzględniasz tylko jak sprzedasz przed upływem 6 m-cy ale i tak od tego nie płaci się podatku tj pisałam powyżej. W mojej skarbówce wciskali kit, że muszę płacić i jak głupia trzymałam auto pół roku. Zaczęłam czytać fora, dzwonić po innych skarbówkach i na infolinie US- w końcu napisałam o interpretacje przepisów do Izby S. i potwierdzono, że mam tylko uwzględnić w PIT rocznym. To samo mówiłam innym forumowiczom by pisali do IS i każdy dostał taką samą odpowiedź.

To ja jeszcze podpytam. Czyli to będzie w pozycji "inne źródła"? I tam wpisuję przychód, który otrzymałam, a jako koszt wartość regulaminową i potem co? W pozycji dochód stratę z minusem? A co z kartami podarunkowymi, które tak naprawdę nawet jeśli sprzedaje je sklep nie są rejestrowane na kasie, bo przychód z ich tytułu wykazuje się dopiero w momencie jak ktoś tą kartę zrealizuje? Też je wykazywać?
0 0

zawszebeznagrod

#6452296 Napisano: 13.01.2018 18:24:18
[quote=
harnas]
luckymen napisał(a):

harnas napisał(a):

Jakoś nie chce mi się wierzyć, by ktoś mógł UCZCIWIE wygrać 30 telewizorów - czyli wszystkie nagrody w 1 konkursie jak dobrze pamiętam. 
A co do tych agencji to sprawdźcie sobie czy nie jest to ten sam podmiot pod dwoma nazwami emotka
Ewidentne przekręty.

PS: Ta Octavia to z jakiego konkursu?

te C3 z coli w biedronce

C3 wiem, Aygo też się domyślam, ale Octavie też musiał gdzieś zgarnąć.

Zatanawiam się gdzie jest US w takich chwilach, o fundatorach już nie mówię ...
Octavia jest z konkursu Zamocowani, Citygo z Oleju Polskiego - obie loterie organizowała ta sama agencja reklamowa z Warszawy (i360)
0 0

Gość: kermit

#6452303 Napisano: 13.01.2018 18:55:37
koniczynka123 napisał(a):

W Pit możesz wpisać wszystkie posumowane wygrane tylko po co ?! -skoro urząd tego nie wymaga emotka Poza tym i tak nie mamy prawie nigdy dokumentu potwierdzającego wygraną bo organizatorzy płacą zbiorowo podatek od wszystkich laureatów. A odnośnie pytania: Przychód (kwota jaką dostałeś od kupującego) - Koszt(wartość nagrody na fakturze)= dochód (czyli strata emotka ) Ogólnie przepisy są bardzo przyjazne zwycięzcom, problemem jest tylko wygranie takich konkretnych nagród emotka

Nie no, nie chodzi mi wszystkie sprzedane, tylko te przez allegro, bo to jednak widać. W moim przypadku nie są to jakieś zawrotne kwoty, ale ze zwykłej ostrożności pytam.
0 0

gryszelm

#6452309 Napisano: 13.01.2018 19:12:32
Czy w Cin Cin C4 wygrywają też zdjęcia samej butelki "w pięknej aranżacji" czy musi też osoba na zdjęciu?
0 0

Gość: jackk76

#6452314 Napisano: 13.01.2018 19:40:17
3 Octavie były w loterii Nivea - organizator Unique, ale zasięg ogólnopolski, więc - wygrane paragony można sobie "wydrukować"
0 0

biokoo

#6452315 Napisano: 13.01.2018 19:44:06
Czy w loterii Circle Coca Cola przychodza zwrotki?
0 0

misiamarysia

#6452318 Napisano: 13.01.2018 20:00:31
wrrrryyy napisał(a):

FBilona napisał(a):

kameleon1982 napisał(a):

przedstawiam kolejną część konwersacji ze Szczęśliwym Zwycięzcą 30 telewizorów w loterii Rodzina Wygrywa:
ja:
Dziękuję za odpowiedź, ale czy mam rozumieć, że w jednej loterii wygrał Pan 30 telewizorów? Czy one mają gwarancję?
Szczęśliwy Zwycięzca:
maja, gwarancja jest realizowana przez kontakt ze mną
Niestety na pytanie o 30 wygranych telewizorów nie uzyskałam już odpowiedzi. W ogóle nie wiadomo czy jest to Pan czy też Pani, bo niby sexiasia5 ale mail jest na Kazimierz G. (i w mailu wyświetla się nawet pełne imię i nazwisko)

Też miałam kiedyś taką rozmowę ze "zwycięzcą" Pisałam już na forum o tym, sprzedawał wakacje przed ogłoszeniem tygodniowych wyników / któreś z kolei/, i zapewniał mnie,że o wygraną nie mam się co martwić. Wtedy jeszcze nie byłam na forum - być może braliście udział i dziwiliście się, że nie wygrywacie.

A startery do gry w domino służyły emotka
https://archiwum....cji-i6444427454.html
Loterie to złoooo

no normalnie w szoku jestem, jak zobaczyłam te startery
0 0

shineoff

#6452319 Napisano: 13.01.2018 20:01:49
zawszebeznagrod napisał(a):

[quote=
harnas]

luckymen napisał(a):

harnas napisał(a):

Jakoś nie chce mi się wierzyć, by ktoś mógł UCZCIWIE wygrać 30 telewizorów - czyli wszystkie nagrody w 1 konkursie jak dobrze pamiętam. 
A co do tych agencji to sprawdźcie sobie czy nie jest to ten sam podmiot pod dwoma nazwami emotka
Ewidentne przekręty.

PS: Ta Octavia to z jakiego konkursu?

te C3 z coli w biedronce

C3 wiem, Aygo też się domyślam, ale Octavie też musiał gdzieś zgarnąć.

Zatanawiam się gdzie jest US w takich chwilach, o fundatorach już nie mówię ...

Octavia jest z konkursu Zamocowani, Citygo z Oleju Polskiego - obie loterie organizowała ta sama agencja reklamowa z Warszawy (i360) Czy w takim razie nie jest lepiej napisać do sponsora konkursu, na którego zlecenie agencja organizuje loterię? Bo de facto agencja to ma głęboko w d... czy ludzie się zrażą do firmy organizatora czy nie (wiadomo, że 99% ludzi kojarzy konkurs nie z agencją, tylko ze sponsorem, czyli Glade, Kiwi, Nivea itp.). A sponsorowi zależy zarówno na sprzedaży produktów, jak i rzetelnym przeprowadzeniu konkursu, bo jednak chodzi tu o renomę ich marki.
Co do drukowania paragonów - nawet jeśli ten facet ma sklep gdzie na potęgę drukuje sobie paragony na konkretne produkty, to przecież i tak inni ludzie też grają, więc byłyby statystyczne szanse na zdobycie chociaż jednej nagrody przez kogoś innego. Moim zdaniem to przekręt taki konkretny w porozumieniu z agencją.
Co do US - pamiętajcie, że jak sprzedajecie przedmiot warty >1000 zł to nabywca (lub kupujący - zależy jak się umówicie) musi złożyć deklarację PCC i zapłacić podatek w wysokości 2%. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi, wiem że przy samochodach i innych pojazdach jest to konieczne. 
0 0

dwaburekoty

#6452321 Napisano: 13.01.2018 20:23:38

Co do US - pamiętajcie, że jak sprzedajecie przedmiot warty >1000 zł to nabywca (lub kupujący - zależy jak się umówicie) musi złożyć deklarację PCC i zapłacić podatek w wysokości 2%. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi, wiem że przy samochodach i innych pojazdach jest to konieczne. 

Jest dokładnie tak jak mówisz, z czego US lubi o tym przypomnieć 3 lata po zakupie, jak tam odsetki karne urosną. 
1 shineoff 0

delvitto

#6452322 Napisano: 13.01.2018 20:37:20
dwaburekoty napisał(a):

Jest dokładnie tak jak mówisz, z czego US lubi o tym przypomnieć 3 lata po zakupie, jak tam odsetki karne urosną. 

ale nawet po 6 miesiącach posiadania?
0 0

shineoff

#6452324 Napisano: 13.01.2018 20:41:05
delvitto napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Nawet po 100 latach posiadania emotka
0 0

wiesia30

#6452328 Napisano: 13.01.2018 20:59:56
biokoo napisał(a):

tak,ale za kilka dni
0 0

delvitto

#6452333 Napisano: 13.01.2018 21:36:59
shineoff napisał(a):

delvitto napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

no ale jak to się ma do tego przepisu, że powyżej 6 mcy nie odprowadza się podatku? Bo jest taki przepis? To kiedy on działa? Chodzi Wam o kupujących? Czy sprzedających? To znaczy, że jak po prawie 8 miesiącach trzymania w pudle robotu Tefal Companion sprzedałam go za niecałe 3 tysi, to mam go wpisać w roczny PIT i zapłacić podatek, czy kupujący ma te 2 % zapłacić? W ogóle nie spotkałam nigdy takich zapisów na aukcjach allegro przy tych produktach powyżej 1000;( 
0 0

@gnieszk@

#6452334 Napisano: 13.01.2018 21:42:15
delvitto napisał(a):

shineoff napisał(a):

delvitto napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

no ale jak to się ma do tego przepisu, że powyżej 6 mcy nie odprowadza się podatku? Bo jest taki przepis? To kiedy on działa? Chodzi Wam o kupujących? Czy sprzedających? To znaczy, że jak po prawie 8 miesiącach trzymania w pudle robotu Tefal Companion sprzedałam go za niecałe 3 tysi, to mam go wpisać w roczny PIT i zapłacić podatek, czy kupujący ma te 2 % zapłacić? W ogóle nie spotkałam nigdy takich zapisów na aukcjach allegro przy tych produktach powyżej 1000;( 

Mowa o dwóch różnych podatkach.
Podatek dochodowy płaci sprzedający, jeśli sprzeda coś przed upływem 6 m-cy od nabycia. Teoretycznie oczywiście, bo cena sprzedaży musiałaby być wyższa od ceny "nabycia" (czyli regulaminowej).
Podatek od czynności cywilnoprawnych (PCC) płaci kupujący jeśli nabędzie przedmiot od innej osoby fizycznej o wartości powyżej 1000 zł. Tu termin nie ma znaczenia.

rogaliczek

#6452335 Napisano: 13.01.2018 21:51:25
wiesia30 napisał(a):

biokoo napisał(a):

tak,ale za kilka dni

Dzwoniłam do nich i powiedzieli zeby wysyłać  Cocacola pisane razem i szybciej są zwrotki.
0 0

taalvikki

#6452336 Napisano: 13.01.2018 22:05:21
shineoff napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

korekk napisał(a):

Jeśli ktoś nadal zastanawia się nad udziałem w loteriach, które organizuje Loyalty Point: duck, glade, kiwi ...

to poniższy link, gdzie wystawionych jest 30 telewizorów z tejże loterii powinien dać do zrozumienia czy warto kupować chociażby jeden produkt i brać udział w szemranych gierkach  emotka

http://allegro.pl...zja-i7130753308.html

no miał człowiek szczęście

a ktoś wygrał coś w tych loteriach w ogóle? Ja nie grałam, bo nie kupuję ich produktów, ale bardzo jestem ciekawa emotka  

haha. nazwa użytkownika: "sexiasia5". to wszystko tłumaczy. emotka

a co do loterii, to ja od dawna próbuję ludziom przemówić do rozumu, by to olewali - bo im większy organizator ma z loterii przychód, tym więcej ich organizuje, a loteria, to, jak wiadomo, loteria, czyli sprawa goowniana. nawet żałosnym wierszykiem nie możesz się bronić, tylko ilością drukowanych paragonów, albo byciem sexiasią. ja tam w loteriach nie gram, bo nie chcę ich wspierać i to samo polecam innym. 
0 0

mia

#6452339 Napisano: 13.01.2018 22:10:31
rogaliczek napisał(a):

wiesia30 napisał(a):

biokoo napisał(a):

tak,ale za kilka dni

Dzwoniłam do nich i powiedzieli zeby wysyłać  Cocacola pisane razem i szybciej są zwrotki.

Świetnych mają informatyków, pogratulować.emotka Ile to taka mała kreseczka potrafi złego narobić - i to od kilku tygodni.
A może po prostu sami ręcznie ślą te zwrotki, a przez weekend mają wolne, i dlatego w poniedziałek dochodzą? emotka

taalvikki

#6452340 Napisano: 13.01.2018 22:12:35
kameleon1982 napisał(a):

przedstawiam kolejną część konwersacji ze Szczęśliwym Zwycięzcą 30 telewizorów w loterii Rodzina Wygrywa:
ja:
Dziękuję za odpowiedź, ale czy mam rozumieć, że w jednej loterii wygrał Pan 30 telewizorów? Czy one mają gwarancję?
Szczęśliwy Zwycięzca:
maja, gwarancja jest realizowana przez kontakt ze mną
Niestety na pytanie o 30 wygranych telewizorów nie uzyskałam już odpowiedzi. W ogóle nie wiadomo czy jest to Pan czy też Pani, bo niby sexiasia5 ale mail jest na Kazimierz G. (i w mailu wyświetla się nawet pełne imię i nazwisko)

oj, bo to całe mafie grają. ktoś wyżej napisał, że jeżeli ktoś inwestuje wuj kasy w loterie to jest to ok, ale ja mam inne zdanie. bo żadna to zabawa i żadna kreatywność być hurtownikiem. także i z tego względu loteriami GARDZĘ I TO SAMO POLECAM. 
0 0

rogaliczek

#6452342 Napisano: 13.01.2018 22:13:56
mia napisał(a):

rogaliczek napisał(a):

wiesia30 napisał(a):

biokoo napisał(a):

tak,ale za kilka dni

Świetnych mają informatyków, pogratulować. emotka Ile to taka mała kreseczka potrafi złego narobić - i to od kilku tygodni.
A może po prostu sami ręcznie ślą te zwrotki, a przez weekend mają wolne, i dlatego w poniedziałek dochodzą? emotka

Mi wczoraj przyszła odrazu aż szok  emotka
0 0