Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

apoccalipsa

#6458942 Napisano: 02.02.2018 11:46:42
luko922 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

luko922 napisał(a):

Podstawowe pytanie: dzwonili do kogoś, do kogo dzwonili już wcześniej? :> Czy to wszystko nowe numery? 

a po co mieliby dziś dzwonić na te same numery?

A skąd mam wiedzieć? emotka  
Myślałem, że dziś będą dzwonić z jakimiś konkretami, dla odmiany. 

oni dzwonią tylko 2 razy
na pewno część ludzi nie odebrała we wtorek i dziś dzwonili do rezerwowych
pewności nie mam, ale tak na logikę emotka

jokan

#6458947 Napisano: 02.02.2018 11:51:24
joasiunia napisał(a):

jokan napisał(a):

joasiunia napisał(a):

wycior napisał(a):

..czy też tak macie...chyba zapchana skrzynka w Albedo..nie ma zwrotek z Somat..!!

Dostaliście już brakujące zwrotki, czy nadal nic?

z smsa?

Tak. Są zwrotki, czy dalej nie ma? 

nie wiem, bo nie wysylalam, ale myslalam, ze ci chodzi o jakies maile, dlatego zapytalam
0 0

joasiunia

#6458950 Napisano: 02.02.2018 11:53:30
jokan napisał(a):

joasiunia napisał(a):

jokan napisał(a):

joasiunia napisał(a):

wycior napisał(a):

..czy też tak macie...chyba zapchana skrzynka w Albedo..nie ma zwrotek z Somat..!!

z smsa?

nie wiem, bo nie wysylalam, ale myslalam, ze ci chodzi o jakies maile, dlatego zapytalam

Chodziło mi (i nadal chodzi) o zwrotki z sms, bo noszę się z zamiarem wysłania, a jak coś jest nie tak ze skrzynką, to zawsze mam stracha, że zgłoszenie w natłoku problemów na linii zaginie emotka
0 0

maximus

#6458951 Napisano: 02.02.2018 11:54:22
czy z punktu widzenia prawnego legalne jest , aby organizator w regulaminie wprowadził punkt " zakaz sprzedaży wygranej rzeczy"  
Zwycięzca może np wykorzystać wygraną  kwotę 3000 zł na zakupy np. telewizora lub telefonu   ale już nie może sprzedać tego telewizora lub telefonu.   Czy to jest legalny zapis regulaminowy ?
0 0

jokan

#6458957 Napisano: 02.02.2018 11:59:26
joasiunia napisał(a):

jokan napisał(a):

joasiunia napisał(a):

jokan napisał(a):

joasiunia napisał(a):

wycior napisał(a):

z smsa?

Chodziło mi (i nadal chodzi) o zwrotki z sms, bo noszę się z zamiarem wysłania, a jak coś jest nie tak ze skrzynką, to zawsze mam stracha, że zgłoszenie w natłoku problemów na linii zaginie emotka

ok, to zle zrozumialam, bo napisalac o SKRZYNCE wiec sie zdziwilam, ja bede puszczac dzisiaj lub jutro to moge dac Ci znac
1 joasiunia 0

wrrrryyy

#6458958 Napisano: 02.02.2018 12:02:59
maximus napisał(a):

czy z punktu widzenia prawnego legalne jest , aby organizator w regulaminie wprowadził punkt " zakaz sprzedaży wygranej rzeczy"  
Zwycięzca może np wykorzystać wygraną  kwotę 3000 zł na zakupy np. telewizora lub telefonu   ale już nie może sprzedać tego telewizora lub telefonu.   Czy to jest legalny zapis regulaminowy ?

A w którym konkursie jest taki zapis?
0 0

shineoff

#6458960 Napisano: 02.02.2018 12:07:28
wrrrryyy napisał(a):

maximus napisał(a):

Przecież to jest bez sensu, jak niby organizator udowodni zwycięzcy, że sprzedał nagrodę, albo tym bardziej- jakąś rzecz, którą kupił za pieniądze z nagrody? emotka
0 0

zawszebeznagrod

#6458961 Napisano: 02.02.2018 12:11:39
shineoff napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

maximus napisał(a):

Przecież to jest bez sensu, jak niby organizator udowodni zwycięzcy, że sprzedał nagrodę, albo tym bardziej- jakąś rzecz, którą kupił za pieniądze z nagrody? emotka

Zdarza się czasami w konkursach z samochodami, które są oklejone reklamą sponsora - wtedy nie można samochodu sprzedać / odkleić znaków towarowych sponsora przed wygaśnięciem umowy (najczęściej jest to rok od odbioru samochodu).
0 0

defed

#6458962 Napisano: 02.02.2018 12:14:55
zawszebeznagrod napisał(a):

shineoff napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

maximus napisał(a):

Zdarza się czasami w konkursach z samochodami, które są oklejone reklamą sponsora - wtedy nie można samochodu sprzedać / odkleić znaków towarowych sponsora przed wygaśnięciem umowy (najczęściej jest to rok od odbioru samochodu).

Był taki zapis w reulaminie Ambasadora Philipsa, że nagród wylicytowanych za flipsy nie można odsprzedać. O obrandowanych autach też słyszałam, ale nigdzie indziej w konkursach nie spotkałam sie z zakazem.
0 0

shineoff

#6458963 Napisano: 02.02.2018 12:15:06

No tak, ale to trwa jakiś określony czas, po którym jednak ten samochód można sprzedać, odkleić znaki. A nie, że jest "zakaz sprzedania nagrody". 
0 0

violka88

#6458964 Napisano: 02.02.2018 12:15:56
apoccalipsa napisał(a):

luko922 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

luko922 napisał(a):

Podstawowe pytanie: dzwonili do kogoś, do kogo dzwonili już wcześniej? :> Czy to wszystko nowe numery? 

oni dzwonią tylko 2 razy

do mnie dziś zadzwonili- pierwszy raz emotka ok. godz 11.30

defed

#6458971 Napisano: 02.02.2018 12:32:47
joasiunia napisał(a):

Chodziło mi (i nadal chodzi) o zwrotki z sms, bo noszę się z zamiarem wysłania, a jak coś jest nie tak ze skrzynką, to zawsze mam stracha, że zgłoszenie w natłoku problemów na linii zaginie

Zwrotka z Somat przyszła - sms wysłany przed chwilką emotka

rebelmen

#6458975 Napisano: 02.02.2018 12:38:17
[quote=Patrzac na działanie tej agencji, nawet jak dzwonili to nic można nie wygrac.

violka88]
apoccalipsa napisał(a):

luko922 napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

luko922 napisał(a):

oni dzwonią tylko 2 razy

do mnie dziś zadzwonili- pierwszy raz emotka ok. godz 11.30
0 0

joan

#6458977 Napisano: 02.02.2018 12:42:28
koniczynka123 napisał(a):

Ja właśnie nie mogę odszukać konkursu z baz,y w którym do wygrania było auto, jakiś DX czy coś w tym stylu. Też był zapis, że przez rok nie można usuwać reklam z tego auta. Może ktoś pamięta co to za konkurs(na hasło), mieli informować chyba końcem stycznia.

Coś kojarzę emotka A nie chodziło o jakiś plebiscyt, gdzie auto do wygrania miało być oklejone + laureat powinien uiścić migusiem 20.000 zł podatku?
0 0

tadziuuu

#6458980 Napisano: 02.02.2018 12:46:21

joan napisał(a):

Ja właśnie nie mogę odszukać konkursu z baz,y w którym do wygrania było auto, jakiś DX czy coś w tym stylu. Też był zapis, że przez rok nie można usuwać reklam z tego auta. Może ktoś pamięta co to za konkurs(na hasło), mieli informować chyba końcem stycznia.

Coś kojarzę emotka A nie chodziło o jakiś plebiscyt, gdzie auto do wygrania miało być oklejone + laureat powinien uiścić migusiem 20.000 zł podatku?

Ttak, o ten ale nie pamiętam na jakiej był stronie emotka

to o?

https://www.e-konkursy.info/konkurs/wygraj-auto-ds-7-crossback.html#.WnRPga7ibIU

pioge7

#6458982 Napisano: 02.02.2018 12:46:30
defed napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Chodziło mi (i nadal chodzi) o zwrotki z sms, bo noszę się z zamiarem wysłania, a jak coś jest nie tak ze skrzynką, to zawsze mam stracha, że zgłoszenie w natłoku problemów na linii zaginie

Zwrotka z Somat przyszła - sms wysłany przed chwilką emotka

U mnie przed chwilą też bez problemu emotka  
1 joasiunia 0

angellisia

#6458986 Napisano: 02.02.2018 12:54:21
przychodzą Wam zwrotki z kauflanda ? z loterii i z konkursu schwarzkopf ? nie mam ani z jednego ani z drugiego
0 0

maximus

#6458987 Napisano: 02.02.2018 12:56:27

zawszebeznagrod napisał(a):

shineoff napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

maximus napisał(a):

ale załóżmy zapis  " zakaz sprzedaży wygranej rzeczy"     w innych punktach nic nie pisałoby , że przez rok.      a wiec zakaz sprzedazy kiedykolwiek.   czy to jest legalne ?      podpisujac regulamin uczestnik wyraza na to zgode.  1)    agencja przy odbiorze nagrody może dać do podpisania oświadczenie " zobowiązuje się nie sprzedawać nagrody , a jesli ten zakaz złamie to zobowiązuje się oddać w gotówce równowartość nagrody  

jesli agencja bedzie uparta i poda zwyciezce za sprzedaz do sądu jesli ten sprzeda i nie bedzie chciał oddać równowartosci nagrody to jak to widzicie ? 
  jak agencja to sprawdzi , czy sprzedałem?   teoretycznie moze poprosic o zdjecie wygranej rzeczy  wysłane na emaila po jakim czasie na tle z jakąś kartką z konkretnym napisem
1 atyde25 0

magie1982

#6458988 Napisano: 02.02.2018 12:56:33
angellisia napisał(a):

przychodzą Wam zwrotki z kauflanda ? z loterii i z konkursu schwarzkopf ? nie mam ani z jednego ani z drugiego

schwarzkopf skończył się 31.01, słałam wtedy i mam zwrotkę
0 0

angellisia

#6458990 Napisano: 02.02.2018 12:58:32
magie1982 napisał(a):

angellisia napisał(a):

schwarzkopf skończył się 31.01, słałam wtedy i mam zwrotkę

kurcze ja też słałam w terminie tzn 25.01 ,ale nic nie dostałam emotka więc chyba nie doszło moje zgłoszenie. Wiesz może gdzie mogę się dowiedzieć czy doszlo?
0 0