Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

kkbt

#6473549 Napisano: 15.03.2018 22:14:04
poprostuanette napisał(a):

korekk napisał(a):

Może oceńmy loterie prowadzone przez Loyalty Point w sposób oceny ich profilu na facebooku? Zakładka recenzje, można dać gwiazdki i napisać komentarz  emotka

https://web.faceb...m/LoyaltyPointSpzoo/

serio uważasz że przejmą się 1 gwiazdką na fb?

Oni pewnie cicho siedzą na forum i mają niezły ubaw z tego jak robią nas w konia

Weszłam tam i coś mi się widzi, że oni usuwają negatywne recenzje. W tej chwili jakaś jedna smętna negatywna, reszta same STARE (2016-2017) pozytywne.
0 0

ziolko

#6473554 Napisano: 15.03.2018 22:23:27
Czytam i oczom nie wierzę  emotka   emotka  Jeśli faktycznie tak robili i większość nagród zgarnęli znajomi królika albo ludzie z agencji, to mam nadzieję, że odpowiednie urzędy dobiorą im się do d.upy!!!! 

kkbt

#6473561 Napisano: 15.03.2018 22:37:49
Pamiętacie, że ludzie sprzedawali te nagrody od Loyalty zanim je rozlosowano? Ma ktoś tamte materiały, bo tym warto zainteresować odpowiednie organy.

slonko365

#6473564 Napisano: 15.03.2018 22:51:18
azaflora napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Oczywiście wszystko jest kwestią kontekstu, tego jak ten kotek jest pokazany, ale kotek z kaprawymi oczkami nawet jeśli kochany nie będzie "twarzą" karmy dla kotów - przecież "po naszej karmie kotki są zdrowe, szczęśliwe i świecą im się oczka". Natomiast jeśli będzie biegał szczęśliwy na trzech łapkach i będzie kapało słodkością, to rzeczywiście, nie powinien być dyskryminowany na dzień dobry, bo nie ma łapki.

PS. Czy ja dobrze rozumiem, że koleżanka odebrała kotom karmę którą lubiły, żeby zrobić na złość niedobremu producentowi, bo napisał w regulaminie niepoprawną politycznie prawdę? Hmm..

slonko365  napisałam do nich m.in "Ponieważ moje koty są niepełnosprawne - nie spełniają estetycznych wymogów emotka Jest mi zwyczajnie, po ludzku przykro, że karmię je ... - spośród różnych karm to właśnie koty wybrały tę akurat markę, a ona jest nastawiona na koty o nieskalanym wyglądzie."
Każdego zwierzaka można uchwycić na fotce tak, by nie szokować ludzi, nie podkreślać "ubytków", a przyciągnąć wzrok jego walorami. Na Fb , siepomaga, itp jest mnóstwo apeli o wpłaty na ratowanie zwierząt, im bardziej dramatyczne historie i zdjęcia, tym większe zainteresowanie i co tu dużo mówić...ludzie w porywach serca i empatii, wpłacają różne sumy, większość tych historii jest prawdziwa, mnie razi otoczka emotka .
Jeśli chodzi o moją  "zemstę" , to masz rację emotka , koty zachowywały się tak, jakby działa im się krzywda. Przetrwały one i ja też. Zamiast karmą o zawartości m.in "kurczak (17%), suszone białko drobiowe, pszenica pełnoziarnista (14%), kukurydza, mączka ze skrobi pszenicznej, mączka ze skrobi kukurydzianej", chrupią taką "30 % świeży filet z kurczaka bez kości, 28 % suszony filet z kurczaka, 18 % ziemniaki, 5 % tłuszcz kurczaka, 2 % suszone jajko, 1,5 % śledź ze świeżego połowu, 1,5 % suszony śledź, tran (100 % tłuszcz ze śledzia)".:-)

Buziak ode mnie dla każdego Twojego kociaka!  emotka   emotka  emotka
1 azaflora 0

shineoff

#6473565 Napisano: 15.03.2018 23:02:38
slonko365 napisał(a):

slonko365  napisałam do nich m.in "Ponieważ moje koty są niepełnosprawne - nie spełniają estetycznych wymogów emotka Jest mi zwyczajnie, po ludzku przykro, że karmię je ... - spośród różnych karm to właśnie koty wybrały tę akurat markę, a ona jest nastawiona na koty o nieskalanym wyglądzie."
Każdego zwierzaka można uchwycić na fotce tak, by nie szokować ludzi, nie podkreślać "ubytków", a przyciągnąć wzrok jego walorami. Na Fb , siepomaga, itp jest mnóstwo apeli o wpłaty na ratowanie zwierząt, im bardziej dramatyczne historie i zdjęcia, tym większe zainteresowanie i co tu dużo mówić...ludzie w porywach serca i empatii, wpłacają różne sumy, większość tych historii jest prawdziwa, mnie razi otoczka emotka .
Jeśli chodzi o moją  "zemstę" , to masz rację emotka , koty zachowywały się tak, jakby działa im się krzywda. Przetrwały one i ja też. Zamiast karmą o zawartości m.in "kurczak (17%), suszone białko drobiowe, pszenica pełnoziarnista (14%), kukurydza, mączka ze skrobi pszenicznej, mączka ze skrobi kukurydzianej", chrupią taką "30 % świeży filet z kurczaka bez kości, 28 % suszony filet z kurczaka, 18 % ziemniaki, 5 % tłuszcz kurczaka, 2 % suszone jajko, 1,5 % śledź ze świeżego połowu, 1,5 % suszony śledź, tran (100 % tłuszcz ze śledzia)".:-)

Najtańsze karmy są uzależniające i napchane polepszaczami zapachowymi. To taki fastfood - kotu nic się nie stanie jak zje to raz na kilka miesięcy (bo np. zamówienie nie dojdzie na czas, a w pobliskim sklepie tylko takie) - tak też zdobyłam jeden jedyny paragon z Felixa, który może użyję. Natomiast co do karmy - sucha karma jest niezdrowa. Zapraszam na priv, opowiem conieco. Przepraszam, wszędzie mam misję uświadamiania, bo dobro kotów to rzecz, o którą walczę zażarcie. 
A wracając do konkursu - po prostu nieładnie się zachowali tak pisząc. Mogli taki akapit pominąć i tyle.  

slonko365

#6473577 Napisano: 15.03.2018 23:43:24
asper01 napisał(a):

Bierze może ktoś udział w konkursie ELECTROLUXA?

Do dziś zgłoszenia, a STRONAod wczoraj nie działa;/ Dziś niby działa, ale i tak słać nie można;/

No nic nie działa... tak to jest zostawiać na ostatnią chwilę emotka  A tanie to te worki nie były...
0 0

ziolko

#6473583 Napisano: 16.03.2018 00:25:19
slonko365 napisał(a):

asper01 napisał(a):

Bierze może ktoś udział w konkursie ELECTROLUXA?

Do dziś zgłoszenia, a STRONAod wczoraj nie działa;/ Dziś niby działa, ale i tak słać nie można;/

No nic nie działa... tak to jest zostawiać na ostatnią chwilę  emotka  A tanie to te worki nie były...

Złóżcie reklamację, że nie można było wysłać zgłoszenia

atka7

#6473591 Napisano: 16.03.2018 07:10:42
Eureka! Olśniło mnie jak prawdopodobnie działa Loyalty Point.
Połączyłam sobie kilka faktów:
- korekk nie wygrała na żaden z fikcyjnych paragonów (a zgłosiła ich 500)
- kkbt pisze, że już kiedyś nagrody z ich loterii sprzedawano zanim je rozlosowano
- Loyalty Point nie przesłało mi skanu jakiegokolwiek wygranego paragonu
- Loyalty Point w odpowiedzi na reklamacje nie podało mi ile nagród faktycznie wydano

No i w mojej ocenie wygląda to tak:
- oni sami wprowadzają sobie fikcyjne numery paragonów (a firmie SC Johnson chwalą się potem jak dużo mają zgłoszeń)
- potem "losują" wyłącznie te swoje numerki
- nie odbierają nagród, bo przecież nie mają paragonu (dlatego nie przesłali mi ich skanów)
- nagrody (zgodnie z regulaminem) pozostają do dyspozycji organizatora (dlatego nie odpisali mi ile nagród wydali, bo wtedy wyszłoby, że w rzeczywistości wydali jakieś nieliczne nagrody, a większość nagród pozostała u nich)

Ja wcześniej sugerowałam się trochę tą Waszą teorią o drukarzach paragonów, ale chyba powyższe rozwiązanie zagadki jest równie prawdopodobne. Jak myślicie?

Claudia77

#6473592 Napisano: 16.03.2018 07:15:31
atka79 napisał(a):

oni sami wprowadzają sobie fikcyjne numery paragonów (a firmie SC Johnson chwalą się potem jak dużo mają zgłoszeń)

myślisz, że byliby na tyle głupi, aby zgłaszać multum tych samych paragonów? 
0 0

atka7

#6473594 Napisano: 16.03.2018 07:23:44
petunija1 napisał(a):

atka79 tak pytam bo nie jestem ostatnio na bieżąco a SC Johnson zostalo rownież poinformowane o tych podejrzeniach?.Bo jeśli faktycznie Agencja robi przekręty to bez ruszenia od Organizatora chyba nic sie nie wskóra.

Tak SC Johnson zostało poinformowane, na str. 4778 we wczorjaszym poście z godz. 11:29 wrzuciłam ich odpowiedź.
1 petunija1 0

slonko365

#6473629 Napisano: 16.03.2018 10:07:51
Czy ja coś przegapiłam - czy na poczcie wydają paragony? Tak kojarzę że nigdy nie dawali, coś się zmieniło? W nowym konkursie Kiory trzeba kupić Trefl na poczcie i zachować dowód zakupu https://www.e-kon...ac.html#.WquHlHStbqA
0 0

joasiunia

#6473632 Napisano: 16.03.2018 10:10:58
slonko365 napisał(a):

Czy ja coś przegapiłam - czy na poczcie wydają paragony? Tak kojarzę że nigdy nie dawali, coś się zmieniło? W nowym konkursie Kiory trzeba kupić Trefl na poczcie i zachować dowód zakupu https://www.e-kon...ac.html#.WquHlHStbqA

U mnie na poczcie normalnie nie wydają, ale jak raz kupowałam coś na konkurs i poprosiłam, to mi pani specjalnie wydrukowała emotka Inna sprawa, że paragon był wielki, w formacie A4, i zupełnie nie przypominał normalnego paragonu, ale był. Numer miał, nazwę produktu miał, cenę miał, wszystko miał. Nawet miał wydrukowane imię, nazwisko i podpis pani z okienka emotka

kunlu

#6473633 Napisano: 16.03.2018 10:13:47
czytam o aferze z loterią i jestem pełna podziwu i uznania za podejście do tematu.  mam nadzieję, że sprawa zakończy się pozytywnie i sprawiedliwość zwycięży. Sama nie brałam udziału w konkursach organizowanych przez tę agencję, ale trzymam kciuki, żeby wszystko zostało wyjaśnione, a osoby odpowiedzialne poniosły konsekwencje. Brawo! 

Vivacia

#6473639 Napisano: 16.03.2018 10:24:03
cb656 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Oczywiście, że dają, bo muszą - sprzedaż bez paragonu jest przestępstwem. Choć dla mnie paragon w kiosku Ruchu za kupowane bilety autobusowe to lekkie przegięcie - ma powierzchnię większą od biletów. A z innej beczki: fryzjerka do dziś nie wystawia paragonu, tylko wpisuje kwoty do kajetu. Świat fiskalny mnie przeraża i zniesmacza. Tyle jest w nim paranoi.

Posiadanie kasy fiskalnej jest obowiązkowe dopiero powyżej jakiejś tam kwoty obrotów. Może fryzjerka jej nie osiągnęła? Albo udaje, że nie osiągnęła emotka
1 slonko365 0

FBilona

#6473649 Napisano: 16.03.2018 10:42:10
atka79 napisał(a):

- kkbt pisze, że już kiedyś nagrody z ich loterii sprzedawano zanim je rozlosowano
- Loyalty Point w odpowiedzi na reklamacje nie podało mi ile nagród faktycznie wydano

- oni sami wprowadzają sobie fikcyjne numery paragonów (a firmie SC Johnson chwalą się potem jak dużo mają zgłoszeń)
- nie odbierają nagród, bo przecież nie mają paragonu (dlatego nie przesłali mi ich skanów)
- nagrody (zgodnie z regulaminem) pozostają do dyspozycji organizatora (dlatego nie odpisali mi ile nagród wydali, bo wtedy wyszłoby, że w rzeczywistości wydali jakieś nieliczne nagrody, a większość nagród pozostała u nich)

Ja wcześniej sugerowałam się trochę tą Waszą teorią o drukarzach paragonów, ale chyba powyższe rozwiązanie zagadki jest równie prawdopodobne. Jak myślicie?

Resztę scenariusza biorę na siebie emotka Zleceniodawca o wszystkim WIE. Pozostałe do dyspozycji organizatora nagrody są częścią zapłaty za organizację i nadzór nad konkursem. Jest promocja i są owce, a raczej barany, które kupują ich produkty licząc na wygraną. Be be be be

joan

#6473651 Napisano: 16.03.2018 10:50:27
atka79 napisał(a):

Jedna teoria nie wyklucza drugiej. NORMALNA agencja podejmuje akcje widząc jakieś nieścisłości, tymczasem LP brnie dalej w to bagno. Dwolny regulamin konkursu czy loterii zwykle zawiera zapis o tym, że organizator ma prawo podjąć pewne kroki w przypadku podejrzenia próby oszustwa, obejścia systemu itp. A u LP przez tyle lat nic się nie dzieje, chociaż ewidentnie ktoś tu kogoś robi w uja -> oni oficjalnie problemu nie widzą. I teraz: albo nie chcą widzieć oszustów, albo sami nimi są.

Jedynym rozwiązaniem jest załatwić to raz, a dobrze. Tej sprawy się nie da zamieść pod dywan. Statystyki wbijają w fotel.

slonko365

#6473655 Napisano: 16.03.2018 11:02:18
cb656 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Oczywiście, że dają, bo muszą - sprzedaż bez paragonu jest przestępstwem. Choć dla mnie paragon w kiosku Ruchu za kupowane bilety autobusowe to lekkie przegięcie - ma powierzchnię większą od biletów. A z innej beczki: fryzjerka do dziś nie wystawia paragonu, tylko wpisuje kwoty do kajetu. Świat fiskalny mnie przeraża i zniesmacza. Tyle jest w nim paranoi.

U mnie na poczcie nigdy w życiu nie dostałam paragonu - nawet gdy kiedyś tam dawno temu prosiłam - z tego co kojarzę poczta była jakimś takim dziwnym wyjątkiem, że nie dawali paragonów. Ale widocznie się zmieniło, i dobrze, bo ileś tam już razy zerkałam podczas wizyty tęsknie na półeczkę na coś konkursowego, ale nie brałam, skoro miałam nie dostać paragonu emotka
0 0

cherry_coke

#6473658 Napisano: 16.03.2018 11:10:22
joan napisał(a):

atka79 napisał(a):

Jedna teoria nie wyklucza drugiej. NORMALNA agencja podejmuje akcje widząc jakieś nieścisłości, tymczasem LP brnie dalej w to bagno. Dwolny regulamin konkursu czy loterii zwykle zawiera zapis o tym, że organizator ma prawo podjąć pewne kroki w przypadku podejrzenia próby oszustwa, obejścia systemu itp. A u LP przez tyle lat nic się nie dzieje, chociaż ewidentnie ktoś tu kogoś robi w uja -> oni oficjalnie problemu nie widzą. I teraz: albo nie chcą widzieć oszustów, albo sami nimi są.

Jedynym rozwiązaniem jest załatwić to raz, a dobrze. Tej sprawy się nie da zamieść pod dywan. Statystyki wbijają w fotel.

A ktoś zna dane sprzedawcy z allegro tych przedmiotów? Przecież na allegro musza być (chyba) prawdziwe dane, bo trzeba je potwierdzić przelewem.
0 0

anialistopad

#6473668 Napisano: 16.03.2018 11:27:16
Ma ktoś regulamin stokrotka E? 
0 0

gramtatatam

#6473669 Napisano: 16.03.2018 11:28:31
anialistopad napisał(a):

Ma ktoś regulamin stokrotka E? 

https://stokrotka...a-radosc-wygrywania/
0 0