Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

anetka129

#6473363 Napisano: 15.03.2018 14:17:11
Albedo juz obdzwonilo wszystkich z Nie odebranych wczorajszych?
0 0

slonko365

#6473364 Napisano: 15.03.2018 14:19:20
O kotkach:
Tylko wiecie - pierwsza zasada marketingu i reklamy - kojarzymy produkty z tym, do czego inni aspirują, o czym marzą. Nikt nie marzy o niepełnosprawności i skojarzenie marki z chorobą, biedą, niepełnosprawnością to jest zawsze grząski grunt. Ewentualnie w ramach tzw. "odpowiedzialności społecznej" w stylu "wspieramy chore kotki czy dzieci bo tacy jesteśmy cacy" albo komunikat że "dzięki naszym produktom pokonujesz ograniczenia, nawet jak nie mogłeś chodzić to z nami będziesz biegał szczęśliwy". emotka Przepraszam za sarkazm, ale tutaj dochodzimy do kolejnego punktu - pokazując cokolwiek, co nie jest "wizją szczęśliwości" producent może narazić się na zarzuty, że wykorzystuje czyjeś nieszczęście, niepełnosprawność, żeby sobie na tym zbijać kasę. No bo po to jest reklama, żeby zbijać kasę na większej sprzedaży produktów.  
I jeszcze jedno - gdyby zdjęcia chorych dzieci czy kotków zdobyły jakąś nagrodę, zaraz byłby szum "a ja nie mam chorego dziecka/kotka i nie mam nagrody, to jest branie organizatorów na litość itd". Zresztą już kiedyś takie komentarze na forum były jeśli dobrze pamiętam...  emotka
Oczywiście wszystko jest kwestią kontekstu, tego jak ten kotek jest pokazany, ale kotek z kaprawymi oczkami nawet jeśli kochany nie będzie "twarzą" karmy dla kotów - przecież "po naszej karmie kotki są zdrowe, szczęśliwe i świecą im się oczka". Natomiast jeśli będzie biegał szczęśliwy na trzech łapkach i będzie kapało słodkością, to rzeczywiście, nie powinien być dyskryminowany na dzień dobry, bo nie ma łapki.

PS. Czy ja dobrze rozumiem, że koleżanka odebrała kotom karmę którą lubiły, żeby zrobić na złość niedobremu producentowi, bo napisał w regulaminie niepoprawną politycznie prawdę? Hmm...  emotka
0 0

joan

#6473365 Napisano: 15.03.2018 14:23:08
slonko365 napisał(a):

(...) PS. Czy ja dobrze rozumiem, że koleżanka odebrała kotom karmę którą lubiły, żeby zrobić na złość niedobremu producentowi, bo napisał w regulaminie niepoprawną politycznie prawdę? Hmm...  emotka

Być może, ALE ponieważ w mojej konkursowej karierze nie spotkałam się ani razu z konkursem, w który zamieszana byłaby naprawdę dobrej jakości karma... wyszło to kotom na zdrowie emotka

ziolko

#6473368 Napisano: 15.03.2018 14:34:01
 atka79 brawo!!! mam nadzieję, że dzięki Twojej interwencji coś się zmieni, bo widzę, że ta firma coś w kulki leci, jak kiedyś MC emotka  albo jeszcze inna na M. Też były nagrody dla swoich itp. ale takich przekrętów to jeszcze (chyba) nie było emotka emotka

Achhaa... i możesz napisać, że upominek możesz przyjąć, ale tym upominkiem nie zamkną Ci ust. Bo czasami tak jest, że dadzą jakiś gadżet, ale masz się zamknąć i nie psuć im krwi i opinii...

warcik

#6473378 Napisano: 15.03.2018 14:51:41
ziolko napisał(a):

atka79 brawo!!! mam nadzieję, że dzięki Twojej interwencji coś się zmieni, bo widzę, że ta firma coś w kulki leci, jak kiedyś MC  emotka  albo jeszcze inna na M. Też były nagrody dla swoich itp. ale takich przekrętów to jeszcze (chyba) nie było  emotka emotka

Achhaa... i możesz napisać, że upominek możesz przyjąć, ale tym upominkiem nie zamkną Ci ust. Bo czasami tak jest, że dadzą jakiś gadżet, ale masz się zamknąć i nie psuć im krwi i opinii...

Chyba są jeszcze osoby, które pamiętają historie z wymyślnymi imionami np. Jessica, Klarysa, Bonawentura itp. Były też imiona na liście wygranych z błędami typu Zofia i Zofija, i  do tych imion przypisane były kolejne numery paragonów, tak jakby ktoś leciał z kalendarza i wypisywał po kolei wszystkie imiona na kilkadziesiąt  kolejnych numerów paragonu, a jak zabrakło imion, to je wymyślał. Przecież wystarczyło mieć znajomego kuriera, który oddawał przesyłki na jeden adres przypisany np. do  100  różnych wymyślonych imion. To co się działo z konkursami prowadzony przez Loyality Point to przecież jakaś komedio-farsa.

warcik

#6473382 Napisano: 15.03.2018 15:02:43
Myślę, że ta sprawa nadawałaby się do prokuratury nawet, bo tu  wchodziło w grę setki wartościowych nagród, które, czy to przez brak odpowiedniego nadzoru, czy też celowe działanie L.P, trafiały do grupy oszustów. Wielkie brawa dla osób, które poświęciły swój czas , by to nagłośnić.

ace

#6473384 Napisano: 15.03.2018 15:14:39
joan napisał(a):

slonko365 napisał(a):

(...) PS. Czy ja dobrze rozumiem, że koleżanka odebrała kotom karmę którą lubiły, żeby zrobić na złość niedobremu producentowi, bo napisał w regulaminie niepoprawną politycznie prawdę? Hmm...  emotka

Być może, ALE ponieważ w mojej konkursowej karierze nie spotkałam się ani razu z konkursem, w który zamieszana byłaby naprawdę dobrej jakości karma... wyszło to kotom na zdrowie emotka

dokładnie to samo chciłam napisać emotka W marketach w 99% to zwykły fast food dla kotów/psów, a na tylko taki widziałam konki...
1 slonko365 0

avanti99

#6473390 Napisano: 15.03.2018 15:37:57
odnosnie pisma z loterii, to bardzo ciekawe, ze odpisal prokurent emotka na studiach mielismy omawiany taki aspekt emotka coz.
0 0

paula9891

#6473399 Napisano: 15.03.2018 16:09:29
Mam pytanie. Czy wygrane walizki z Belvity, to 2 sztuki, czy 1?
Bo przyszly do mnie dwie zaadresowane na meza i teraz nie wiem, czy to wygrana moja i jego, czy tylko jego. 
0 0

shineoff

#6473402 Napisano: 15.03.2018 16:13:41
avanti99 napisał(a):

odnosnie pisma z loterii, to bardzo ciekawe, ze odpisal prokurent emotka na studiach mielismy omawiany taki aspekt emotka coz.

A co w tym złego? Prezes miał odpisać? Nie zawsze mają na to czas emotka
0 0

magie1982

#6473405 Napisano: 15.03.2018 16:18:49
paula9891 napisał(a):

Mam pytanie. Czy wygrane walizki z Belvity, to 2 sztuki, czy 1?
Bo przyszly do mnie dwie zaadresowane na meza i teraz nie wiem, czy to wygrana moja i jego, czy tylko jego. 

Twoja i jego. Tez tak dostaliśmyemotka
1 paula9891 0

misiamarysia

#6473422 Napisano: 15.03.2018 17:10:57
kreatia napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Może ktoś pamięta, jaki kurier wozi walizki z Belvity ?

DHL, wcześniej info smsem

Dziękuję, to czekam dalej cierpliwie.
1 kreatia 0

atka7

#6473425 Napisano: 15.03.2018 17:21:32
Wracam do tematu reklamacji do Loyalty Point.
Oto fragmenty mojej reklamacji loterii "Wygraj z Glade" i "Rodzina wygrywa". Reklamacja loterii "Wygraj z Kiwi" dotyczyła tych samych naruszeń, tylko są inne dane. Będę wklejała stopniowo, z podziałem na osobne zarzuty.

Z ogólnodostępnych wyników zrobiłam sobie zestawienie w Excelu, z którego wynika,
że regulamin loterii został wielokrotnie naruszony przez firmę  Loyalty Point.
Głównym naruszeniem jest nie przestrzeganie punktu 3.17. regulaminu, który to punkt brzmi: „Kolejne zgłoszenia tego samegoparagonu fiskalnego nie biorą udziału w Loterii.”
Organizatorzy nie przestrzegali tego punku wielokrotnie, o czym świadczy poniższe zestawienie paragonów, które zostały kilkakrotnie użyte w loterii. 

Poniżej wklejam fragmenty tabelek z dwóch reklamacji, najpierw zestawienie z Wygraj z Glade (tylko początek tabeli, bo ta jest dłuższa), potem z Rodzina wygrywa.

edzia21

#6473426 Napisano: 15.03.2018 17:23:40
atka79 napisał(a):

Wracam do tematu reklamacji do Loyalty Point.
Oto fragmenty mojej reklamacji loterii "Wygraj z Glade" i "Rodzina wygrywa". Pozostałe reklamacje dotyczyły tych samych naruszeń, tylko mają inne dane. Będę wklejała stopniowo, z podziałem na osobne zarzuty.

Z ogólnodostępnych wyników zrobiłam sobie zestawienie w Excelu, z którego wynika,
że regulamin loterii został wielokrotnie naruszony przez firmę  Loyalty Point.
Głównym naruszeniem jest nie przestrzeganie punktu 3.17. regulaminu, który to punkt brzmi: „Kolejne zgłoszenia tego samegoparagonu fiskalnego nie biorą udziału w Loterii.”
Organizatorzy nie przestrzegali tego punku wielokrotnie, o czym świadczy poniższe zestawienie paragonów, które zostały kilkakrotnie użyte w loterii. 

Poniżej wklejam fragmenty tabelek z dwóch reklamacji, najpierw zestawienie z Wygraj z Glade (tylko początek tabeli, bo ta jest dłuższa), potem z Rodzina wygrywa.

Mam nadzieję, że izba celna porządnie ich przetrzepie...

azaflora

#6473427 Napisano: 15.03.2018 17:24:19
slonko365 napisał(a):

Oczywiście wszystko jest kwestią kontekstu, tego jak ten kotek jest pokazany, ale kotek z kaprawymi oczkami nawet jeśli kochany nie będzie "twarzą" karmy dla kotów - przecież "po naszej karmie kotki są zdrowe, szczęśliwe i świecą im się oczka". Natomiast jeśli będzie biegał szczęśliwy na trzech łapkach i będzie kapało słodkością, to rzeczywiście, nie powinien być dyskryminowany na dzień dobry, bo nie ma łapki.

PS. Czy ja dobrze rozumiem, że koleżanka odebrała kotom karmę którą lubiły, żeby zrobić na złość niedobremu producentowi, bo napisał w regulaminie niepoprawną politycznie prawdę? Hmm..

slonko365  napisałam do nich m.in "Ponieważ moje koty są niepełnosprawne - nie spełniają estetycznych wymogów emotka Jest mi zwyczajnie, po ludzku przykro, że karmię je ... - spośród różnych karm to właśnie koty wybrały tę akurat markę, a ona jest nastawiona na koty o nieskalanym wyglądzie."
Każdego zwierzaka można uchwycić na fotce tak, by nie szokować ludzi, nie podkreślać "ubytków", a przyciągnąć wzrok jego walorami. Na Fb , siepomaga, itp jest mnóstwo apeli o wpłaty na ratowanie zwierząt, im bardziej dramatyczne historie i zdjęcia, tym większe zainteresowanie i co tu dużo mówić...ludzie w porywach serca i empatii, wpłacają różne sumy, większość tych historii jest prawdziwa, mnie razi otoczka emotka .
Jeśli chodzi o moją  "zemstę" , to masz rację emotka , koty zachowywały się tak, jakby działa im się krzywda. Przetrwały one i ja też. Zamiast karmą o zawartości m.in "kurczak (17%), suszone białko drobiowe, pszenica pełnoziarnista (14%), kukurydza, mączka ze skrobi pszenicznej, mączka ze skrobi kukurydzianej", chrupią taką "30 % świeży filet z kurczaka bez kości, 28 % suszony filet z kurczaka, 18 % ziemniaki, 5 % tłuszcz kurczaka, 2 % suszone jajko, 1,5 % śledź ze świeżego połowu, 1,5 % suszony śledź, tran (100 % tłuszcz ze śledzia)".:-)
1 slonko365 0

atka7

#6473429 Napisano: 15.03.2018 17:25:48
dodatkowo naruszono jeszcze jeden punkt regulaminu, mianowicie 5.8, który brzmi
5.8. Każdy uczestnik Loterii może wygrać tylko jedną Nagrodę danegorodzaju. Po wylosowaniu Nagrody danego rodzaju, zgłoszenie zwycięzcy tej nagrody wraca do losowanej puli i bierze udział w losowaniu Nagród innego rodzaju.
Organizatorzy niestety nie przestrzegali tego regulaminu, bo nie powinni przyznawać drugiej nagrody tego samego rodzaju na ten sam paragon - chodzi tu o zgłoszenie nr 372834 z dn. 26.09.2017, które można znaleźć na stronie 114 i 115 wyników.

Nieco innyprzypadek miał miejsce jeżeli chodzi o paragon 372843, również z 26.09.2017 -
również ze stron 114 i 115. Mianowicie tutaj co prawda na ten sam numer paragonu
wylosowano dwie różne nagrody w dniu 27.09.2017, co teoretycznie byłoby zgodne
z par. 5.8. Jednakże paragon ten wylosowano także dzień wcześniej, czyli
26.09.2017. Zatem paragon 372843 nie powinien już brać udziału w losowaniu z
dnia 27.09.2017 - zgodnie z punktem 3.17 regulaminu.
Poniżej ich odpowiedź - ich zdaniem zarzut naruszenia par. 3.17 jest nieuzasadniony, aco do zarzutu naruszenia par. 5.18 niestety nie odnieśli się ani słowem.

1 simsonowa 0

atka7

#6473430 Napisano: 15.03.2018 17:28:47
c.d. moich zarzutów:

agakaz2

#6473432 Napisano: 15.03.2018 17:31:33
Eh i weź tu wygraj uczciwie
0 0

atka7

#6473433 Napisano: 15.03.2018 17:33:40

a oto kolejny fragment ich odpowiedzi - twierdzą, że skrócony termin weryfikacji to zalecenie Izby Skarbowej, ale na moją prośbę o przesłanie skanu tego zalecenia nie dostałam już odpowiedzi; mam nadzieję, że Izba Skarbowa sama to sprawdzi

atka7

#6473435 Napisano: 15.03.2018 17:40:40
A teraz jeszcze moje fragmenty odnośnie loterii Rodzina wygrywa - tej z telewizorami