Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

atka7

#6473260 Napisano: 15.03.2018 11:29:01
[quote=Agnes] no własnie czy ktoś pisał kiedys w tej sprawie do sposnora?
te pierwsze edycje paczka sprzątaczka chyba były uczciwe bo tam sporo wygrywało nawet mnie się udało kilka zestawów a potem coś poszło nie teges....
w glade nie grałam nigdy

Sponsor ma to gdzieś. Oto ich odpowiedź. 
Miałam na razie nic nie pisać, bo sprawa jest w toku i boję, się że oni to czytają, ale co mi tam. I tak prędzej czy później bym tu o tym napisała, albo w wątku "moje wygrane" (gdy ich ukarają), albo w wątku "wkurza mnie" (gdy nic nie wskóram).
Odpowiedzi od Loyalty Point też mam, ale generalnie nic nie wyjaśnili. Na moje dodatkowe pytania odpisali w końcu, że "dalsze postępowanie reklamacyjne nie jest możliwe w formie korespondencyjnej, a jedynie na spotkaniu, w siedzibie firmy Loyalty Point Sp. z o.o"  
Oczywiście tym sposobem po raz kolejny złamali regulamin, bo przecież regulamin nie przewiduje osobistego rozpatrywania reklamacji i nie reguluje zasad zwrotu za dojazdy do ich siedziby.
Generalnie sprawa jest teraz rozpatrywana przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta i przez Izbę Skarbową.
Jeżeli ktoś miałby chęć przyłączyć się do tamtych reklamacji i posiada jakieś print screeny z tymi telewizorami, albo jakąś korespondencję z tym kto sprzedawał to mogę podać maila do UOKiK i nr sprawy, żeby tam bezpośrednio to przesłać.
W Izbie Skarbowej nie znam numeru sprawy, ale jak ktoś chętny to się dowiem i też może wysłać im to jako uzupełnienie do tamtej sprawy albo osobne swoje pismo.
Ewentualnie możecie napisać do mnie na priv i podesłać co macie, bo chyba się skuszę i napiszę jeszcze albo do Rzecznika Finansowego albo do Komisji Nadzoru Finansowego. Oni nie wiedzą, że trafili na taką upartą babę, która chce naprawiać świat:)

Co ciekawe, mimo że Loyalty Point nie uznała żadnej mojej reklamacji to zastosowała parę zmian w tych nowych loteriach, co po części może być moją zasługą.
Przede wszystkim w tej nowej loterii dodali punkt doprecyzowujący co oznacza „ten sam paragon” (Ten sam paragon oznacza paragon fiskalny o tym samym numerze i z tą samą datą zakupu wysłany z jednego numeru telefonu lub adresu e-mail - wcześniej tego nie było i jeden paragon wygrywał po kilka razy, ale oni twierdzili, że na inne dane).
Ponadto zmieniono datę weryfikacji paragonów i nie odbiega ona już tak znacząco od daty zakończenia loterii (loteria Szczęśliwi razem kończy się 29.04.2018, weryfikacja paragonów jest możliwa do 26.04.2018 - wcześniej weryfikacja paragonów kończyła się dużo wcześniej niż sama loteria, a w żadnej z loterii nie wygrały paragony zgłoszone pod koniec, tylko ciągle paragony z początku loterii).
Wprowadzili teraz także limit zgłoszeń dziennych oraz limit zgłoszeń dla każdej z osób.
Pod wieczór wkleję Wam parę "ciekawostek" z tamtych loterii.

katarynka-199

#6473263 Napisano: 15.03.2018 11:29:35
darog napisał(a):

Pytanie:
czy jest jakiś konkurs-musze kupić kilka żarówek..

Może w groszku lub passie? 
Nie wiem czy są żarówki, ale można kupić + jeden produkt konkursowy i zagrać w loterii paragonem emotka  
0 0

joan

#6473265 Napisano: 15.03.2018 11:30:56
darog napisał(a):

Pytanie:

Może poszukaj w Kauflandzie? Mają tam "mydło & powidło", więc żarówki też powinieneś znaleźć emotka
0 0

asper01

#6473280 Napisano: 15.03.2018 11:50:50
Bierze może ktoś udział w konkursie ELECTROLUXA?

Do dziś zgłoszenia, a STRONAod wczoraj nie działa;/ Dziś niby działa, ale i tak słać nie można;/
0 0

yreks

#6473295 Napisano: 15.03.2018 12:06:11
atka79 Szacunek!! Fajnie, że ktoś się tym zajął. Wiem że na forum kilka osób wyłapywał kwiatki w ich loteriach i jest to na wcześniejszych postach ale nie wiem na ile to może być dowód. Ogólnie warto wspomnieć sponsorowi, że przez takie "dziwne" praktyki tracą sporą część kilentów. Bo umówmy się, przeciętny Kowalski kupi plyn do okien który używa przez kilka miesięcy - czego nie można powiedzieć o konkursowiczach.

azaflora

#6473312 Napisano: 15.03.2018 12:29:00
atka79 napisał(a):

Co ciekawe, mimo że Loyalty Point nie uznała żadnej mojej reklamacji to zastosowała parę zmian w tych nowych loteriach, co po części może być moją zasługą.

atka79 dla Ciebie emotka
Jeśli Ci dadzą bana na wygrywanie to i tak pozostaniesz wielka emotka
Mnie parę lat temu wkurzył organizator cyklicznych konkursów foto z popularną karmą dla kotów /teraz też trwa, widzę reklamę w polecanych/. W regulaminie mieli zapis:
"e) Organizator zastrzega sobie prawo wykluczenia Uczestnika w zakresiekorzystania z aplikacji opisanej w punkcie niniejszym, jeśli przesłane zdjęcie...
nie spełnia wymogów estetycznych i promocyjnych, w szczególnościnie ukazuje przejawów zdrowia kota (takich jak blask w oczach, lśniąca
sierść, energia), czy wręcz wskazuje na to, że kot jest chory, upośledzony lub
niepełnosprawny"
Długo się zastanawiali, wreszcie odpisali, przeprosili i ten zapis usunęli z regulaminu.
Na znak protestu, już więcej tej karmy nie kupiłam, ani nie ubiegałam się o "darmochę" do testów. Najgorzej było z kotami, bo się wydzierały, protestowały aż wreszcie zaakceptowały inną, bardziej wartościową karmę.

kalmia86

#6473313 Napisano: 15.03.2018 12:29:04
Kupiłam dziś puszki Graala na konkurs a na paragonie nie ma słowa, że to Graal - rejestrować i przy ewentualnej wygranej się martwić?
0 0

atka7

#6473314 Napisano: 15.03.2018 12:30:08

Automatyczny translator OCR przetłumaczył to tak:

"Prosimy o podanie pani danych, oficjalnie to po to, byśmy wiedzieli, gdzie wysłać upominek (no wie pani, tandetny gadżeciarski długopis z logo sponsora, na odczepnego), a naprawdę po to, byśmy wiedzieli gdzie wysłać ekipę z kijami bejsbolowymi, by zupełnie przypadkiem, w ramach awantury ulicznej, powybijała pani szyby w domu. Dodatkowo uprzejmie
informujemy, że pani dane zostaną wprowadzone do Księgi Wieczystej Wyklętych, której coroczne, aktualizowane wydania dostarczane są do kluczowych Agencji zajmujących się organizacją konkursów. Zapewniamy, że odtąd może sobie pani wysyłać zgłoszeń do bólu, a i tak w żadnym z konkursów nie zostanie pani nagrodzona. Z wyrazami szacunku - Krzysztof X., prokurent."

Adres znali, z bejsbolami jeszcze nie byli (mam kamerki jakby co). A jakby tak wszyscy, na których cokolwiek w życiu napisałam mieli przychodzić z bejsbolami to okien w domu bym nie miała. Urzędy w moim mieście przez ostatnie lata już tak wyedukowałam, że pracują jak trzeba (po kilku odwołaniach do SKO, czy WSA), więc postanowiłam teraz wyedukować tych od loterii:)

A z tymi zgłoszeniami to może zrobią wprost przeciwnie - może wystarczy, że wyślę tylko jedno zgłoszenie i nagrodę będę miała zagwarantowaną. Tylko musiałabym złamać moje wewnętrzne postanowienie i zakupić ich produkty. A to musiałabym zrobić wbrew sobie, więc chyba sobie daruję.

kreatia

#6473316 Napisano: 15.03.2018 12:31:14
kalmia86 napisał(a):

Kupiłam dziś puszki Graala na konkurs a na paragonie nie ma słowa, że to Graal - rejestrować i przy ewentualnej wygranej się martwić?

Ja właśnie tak zrobiłam emotka

joan

#6473319 Napisano: 15.03.2018 12:33:47
azaflora napisał(a):

(...) Mnie parę lat temu wkurzył organizator cyklicznych konkursów foto z popularną karmą dla kotów /teraz też trwa, widzę reklamę w polecanych/. W regulaminie mieli zapis:
"e) Organizator zastrzega sobie prawo wykluczenia Uczestnika w zakresiekorzystania z aplikacji opisanej w punkcie niniejszym, jeśli przesłane zdjęcie... nie spełnia wymogów estetycznych i promocyjnych, w szczególności nie ukazuje przejawów zdrowia kota (takich jak blask w oczach, lśniąca sierść, energia), czy wręcz wskazuje na to, że kot jest chory, upośledzony lub niepełnosprawny"
Długo się zastanawiali, wreszcie odpisali, przeprosili i ten zapis usunęli z regulaminu.
Na znak protestu, już więcej tej karmy nie kupiłam, ani nie ubiegałam się o "darmochę" do testów. Najgorzej było z kotami, bo się wydzierały, protestowały aż wreszcie zaakceptowały inną, bardziej wartościową karmę.

No tak, bo przecież w dzisiejszym świecie jednostka musi być idealna pod każdym możliwym względem emotka

misiamarysia

#6473332 Napisano: 15.03.2018 13:09:18
Może ktoś pamięta, jaki kurier wozi walizki z Belvity ?
0 0

kreatia

#6473333 Napisano: 15.03.2018 13:11:47
misiamarysia napisał(a):

Może ktoś pamięta, jaki kurier wozi walizki z Belvity ?

DHL, wcześniej info smsem

mary18

#6473335 Napisano: 15.03.2018 13:18:10
Ktoś coś może wie na temat kampanii i streetcom - MENTOS ,Dostałam jakiś juz czas temu meila , że zakwalifikowałam się do kampanii i
wezme udział. A teraz cisza od miesiąca. Widziałam , że ktoś z was również się zakwalifikował
 pisał otym w mdw 
0 0

azaflora

#6473339 Napisano: 15.03.2018 13:25:46
joan napisał(a):

azaflora napisał(a):

No tak, bo przecież w dzisiejszym świecie jednostka musi być idealna pod każdym możliwym względem emotka

joan - najlepsze dwa cytaty z ich odpowiedzi:
" Sami znamy
kociaki, które zostały pokrzywdzone przez los i wiemy, że są to wciąż
radosne, szczęśliwe zwierzaki, ponieważ właściciel o nie DBA.
Tak jak napisaliśmy na
początku, proszę czuć się swobodnie we wzięciu udziału w naszym konkursie.
Warto pokazać, że wszystkie koty mogą być szczęśliwe"
emotka
0 0

joan

#6473342 Napisano: 15.03.2018 13:28:33
azaflora napisał(a):

" Sami znamy kociaki, które zostały pokrzywdzone przez los i wiemy, że są to wciąż radosne, szczęśliwe zwierzaki, ponieważ właściciel o nie DBA. Tak jak napisaliśmy na początku, proszę czuć się swobodnie we wzięciu udziału w naszym konkursie.
emotka

Wiadomo - kup produkt, wysil się przy zdjęciu, prześlij zgłoszenie (ale i tak nie wybierzemy Twojej pracy). Opiekun nawet zapomina czasami o różnych "niedoskonałościach" swojego kota, a tu taka postawa... eh.

shineoff

#6473348 Napisano: 15.03.2018 13:47:26
joan napisał(a):

azaflora napisał(a):

" Sami znamy kociaki, które zostały pokrzywdzone przez los i wiemy, że są to wciąż radosne, szczęśliwe zwierzaki, ponieważ właściciel o nie DBA. Tak jak napisaliśmy na początku, proszę czuć się swobodnie we wzięciu udziału w naszym konkursie.
emotka

Wiadomo - kup produkt, wysil się przy zdjęciu, prześlij zgłoszenie (ale i tak nie wybierzemy Twojej pracy). Opiekun nawet zapomina czasami o różnych "niedoskonałościach" swojego kota, a tu taka postawa... eh.

W konkursach nie widziałam też aby wygrywały zdjęcia dzieci z niepełnosprawnościami (chociaż nie wiem czy ktoś takie dodaje?). A szkoda, bo zdjęcie kotka, który radośnie biega na 3 łapkach, albo niewidomego i super szczęśliwego dziecka są bardziej poruszające.
0 0

slonko365

#6473352 Napisano: 15.03.2018 13:53:58
darog napisał(a):

Pytanie:

nie konkurs, ale loteria media expert - rejestrujesz transakcję w dniu zakupu
0 0

calineczka333

#6473356 Napisano: 15.03.2018 13:58:53
shineoff napisał(a):

joan napisał(a):

azaflora napisał(a):

emotka

W konkursach nie widziałam też aby wygrywały zdjęcia dzieci z niepełnosprawnościami (chociaż nie wiem czy ktoś takie dodaje?). A szkoda, bo zdjęcie kotka, który radośnie biega na 3 łapkach, albo niewidomego i super szczęśliwego dziecka są bardziej poruszające.

No też nie przesadzajmy. Ja jestem zdania, że każdy uczestnik powinien być traktowany tak samo. Z niepełnosprawnością czy bez powinien wygrać najlepszy. Nie kazdego niepełnosprawne dziecko czy zwierzątko porusza bardziej. Jeśli zdjęcie jest na prawdę najlepsze- Ok. Równe traktowanie wszystkich uczestników przede wszystkim. Wiec często denerwują mnie komentarze typu "nie wygrałam bo moje dziecko jest niepełnosprawne", a spotkałam się z takimi...

wrrrryyy

#6473359 Napisano: 15.03.2018 14:06:59
Czy konkursie "Wybierz z Trio - wygraj Clio" do nagrody Duka odsyłaliscie wszystkie zgłoszone paragony?
0 0

anetka129

#6473362 Napisano: 15.03.2018 14:15:05
wrrrryyy napisał(a):

Czy konkursie "Wybierz z Trio - wygraj Clio" do nagrody Duka odsyłaliscie wszystkie zgłoszone paragony?

Mi podali dzień z którego był wygrany paragon i kazali wszystkie z tego dnia 
1 wrrrryyy 0