Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

darog

#6521849 Napisano: 24.08.2018 10:30:07
zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Już wiem. Konkurs trwał do 15 sierpnia. Dziś wybierają laureatów. A nie wiedzą dlaczego nie było wcześniej regulaminu

Brak profesjonalizmu u pracowników agencji reklamowych jest porażający. Nikt tam za nic nie odpowiada, ani żadnych konsekwencji nie ponosi. Nie było nigdzie regulaminu? Odpowiedzi, jak na komisji Amber Gold: nie wiem / nie pamiętam / dla mnie to koniec tematu.

Najpierw Schauma, teraz to. Ciekawe ile jeszcze regulaminów leży pod ladą  emotka

Nie wiem, gdzie sens gdzie logika Albedo Marketing..Oni wciąż dla Henkel/ Schwarzkopf robią loterie i konkursy. 
Sponsor nigdy nie dostał info, że regulaminów nie ma, albo pojawiają sie długo po terminie rozpoczęcia, a tu to i po zakończeniu konkursu? 
Widocznie Albedo Marketing zależy na tym, by jak najmniej osób wiedziało o organizowanych promo. 
Jak najmniej nagród wydać..
Tu było 10 nagród dziennie w HEBE.
W ilu innych sklepach coś może być? nie wiadomo...
Notorycznie powtarzają: nie mamy obowiązku zamieszczać na swojej stronie www regulaminów "trzeba szukać"? 
A nam się wydawało, że zwykle to huczy od konkursów: reklama w TV, plakaty w sklepie, regulaminy na www, etc..

A może to Hebe zawiniło? Dostali regulamin przed rozpoczęciem konkursu/ we w dzień rozpoczęcia konkursu i "zapomnieli" dodać na www....

Schauma - konkurs ten na rowery? też chyba około 2 mies nie było wiadome??
Nie chce Albedo Marketing z jakiś powodów (pewnie się wstydzi?) zamieszczac regulaminów na www swojej, - może przesyłać TU - na e-konkursy. 
1 venix 0

darog

#6521851 Napisano: 24.08.2018 10:34:36
monnikk napisał(a):

https://hebe.gaze.../02-08-2018/15106/8/

No i napisali w gazetce: regulamin w siedzibie czyli jechać do Poznania bo regulaminy mają wydrukowane i leża w szufladzie..do wglądu osobistego.. Albedo marketing nie rozumie do czego jest internet.. 
(ba ..oni nawet wolą 2 mies osobiscie dzwonić z nagrodą za 15 zł i powiadamiać 300 osób niż puścić smsy..)
LUB
NA WWW.HEBE.PL

Ale na hebe.pl regulaminu na 100% nie było ani 2 sierpnia, ani 15 sierpnia...

No..to fajno, że było 140 nagród...
0 0

joan

#6521853 Napisano: 24.08.2018 10:36:17
darog napisał(a):

(...) Notorycznie powtarzają: nie mamy obowiązku zamieszczać na swojej stronie www regulaminów "trzeba szukać"? (...)

W czasach internetu przyzwoitość & profesjonalizm nakazują zamieścić na firmowej stronie regulaminy akcji, jakie są aktualnie prowadzone i to najpóźniej w momencie ich rozpoczęcia. Najpóźniej. Ewentualnie dopuszczam jeszcze umieszczenie regulaminów na firmowych profilach FB. Natomiast info, że regulamin jest dostępny w siedzibie organizatora... no brak słów. Przed kupnem szamponu mam wsiąść w pociąg i jechać do Albedo? emotka

pioge7

#6521871 Napisano: 24.08.2018 11:23:05
Doradzi ktoś. W coccolino to dłuższe hasła na cały SMS wygrywa czy zwykle zwięzłe? 
Po 5 porażkach w pierwszym etapie nie wiem co pisać emotka  
0 0

Gość: delvitto

#6521874 Napisano: 24.08.2018 11:31:18
joan napisał(a):

darog napisał(a):

(...) Notorycznie powtarzają: nie mamy obowiązku zamieszczać na swojej stronie www regulaminów "trzeba szukać"? (...)

W czasach internetu przyzwoitość & profesjonalizm nakazują zamieścić na firmowej stronie regulaminy akcji, jakie są aktualnie prowadzone i to najpóźniej w momencie ich rozpoczęcia. Najpóźniej. Ewentualnie dopuszczam jeszcze umieszczenie regulaminów na firmowych profilach FB. Natomiast info, że regulamin jest dostępny w siedzibie organizatora... no brak słów. Przed kupnem szamponu mam wsiąść w pociąg i jechać do Albedo? emotka

dokładnie, to jest chore emotka  jeśli chcę wziąć udział w konkursie danej agencji, to tak jakbym zawierała z nimi umowę, podobnie jak w sklepie internetowym: wchodzę, czytam warunki i albo mi pasuje albo nie. Konkurs jest również jakimś towarem/produktem/umową, opiera się na ustalonych zasadach. Może byśmy wszyscy zasypali ich lawiną próśb czy wręcz żądań udostępniania regulaminów, bo jedna osoba nic nie zrobi emotka
0 0

venix

#6521888 Napisano: 24.08.2018 12:01:01
delvitto napisał(a):

joan napisał(a):

darog napisał(a):

dokładnie, to jest chore emotka  jeśli chcę wziąć udział w konkursie danej agencji, to tak jakbym zawierała z nimi umowę, podobnie jak w sklepie internetowym: wchodzę, czytam warunki i albo mi pasuje albo nie. Konkurs jest również jakimś towarem/produktem/umową, opiera się na ustalonych zasadach. Może byśmy wszyscy zasypali ich lawiną próśb czy wręcz żądań udostępniania regulaminów, bo jedna osoba nic nie zrobi emotka

to może następne spotkanie konkursowiczów u Albedo? Zobaczymy co tam skitrali w szafie emotka

deva

#6521934 Napisano: 24.08.2018 13:25:43
może ktos wie, czy bony 50 zł z konkursu Wybieram Kaufland bo...przychodzą pocztą czy kurierem?
i w jakim odstępie czasu od pojawienia sie listy wysyłaja maile, bo u mnie nie ma...
0 0

paula9891

#6521938 Napisano: 24.08.2018 13:37:50
deva napisał(a):

może ktos wie, czy bony 50 zł z konkursu Wybieram Kaufland bo...przychodzą pocztą czy kurierem?
i w jakim odstępie czasu od pojawienia sie listy wysyłaja maile, bo u mnie nie ma...

Przychodzą kurierem:)
Ja dostalam maila z poprzedniego miesiąca 17.07. o godzinie 15 jak to cos da.
0 0

deva

#6521951 Napisano: 24.08.2018 13:57:40
paula9891 napisał(a):

deva napisał(a):

Przychodzą kurierem:)
Ja dostalam maila z poprzedniego miesiąca 17.07. o godzinie 15 jak to cos da.

dziękuję, czyli meile były w dniu wyników emotka
0 0

misiamarysia

#6521953 Napisano: 24.08.2018 14:02:54
mia napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Już wiem. Konkurs trwał do 15 sierpnia. Dziś wybierają laureatów. A nie wiedzą dlaczego nie było wcześniej regulaminu

emotka emotka emotka

emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

misiamarysia

#6521956 Napisano: 24.08.2018 14:09:26
misiamarysia napisał(a):

mia napisał(a):

anialistopad napisał(a):

emotka emotka emotka

emotka emotka emotka emotka emotka

To już chyba wszystko rozumiem:
3.4.W przypadku, gdy spośród przesłanych zgłoszeń nie będzie możliwe wyłonienie liczby zwycięzców odpowiadającej liczbie przewidzianych do
wydania nagród
(np. z uwagi na zbyt niską liczbę zgłoszeń lub ich
niedostateczną jakość w świetle kryteriów wskazanych w zdaniu
poprzednim), może zostać przyznana niższa liczba nagród.

trebor1

#6521968 Napisano: 24.08.2018 14:50:10
Ciekawe czy ktoś z naszej zamkniętej społeczności :
https://www.o2.pl...ki-6287493965543041a

anet123

#6521993 Napisano: 24.08.2018 15:59:25
Czy ktoś może wie czy dane do biletu Red Bull Mega Wat można podać  dziecka niepełnoletniego?
0 0

Gość: bamfarfe22

#6521997 Napisano: 24.08.2018 16:14:33
Wygrani z Beckers mają odesłać jedynie oświadczenie jak informują w mailu czy paragon też trzeba dołączyć? Ktoś dopytywał?
0 0

MEG13

#6522003 Napisano: 24.08.2018 16:46:23
czy jest ktoś do kogo dzisiaj nie dotarły bony z Kauflanda od TQG z konkursu wspólnie dbamy o Twój uśmiech?emotka
0 0

monkakk

#6522005 Napisano: 24.08.2018 16:47:17
violetta napisał(a):

czy jest ktoś do kogo dzisiaj nie dotarły bony z Kauflanda od TQG z konkursu wspólnie dbamy o Twój uśmiech? emotka

Tak, u mnie brak części. Ale nie ma co się martwić na zapas, one dochodzą do 2-3 dni emotka
0 0

MEG13

#6522006 Napisano: 24.08.2018 16:57:24
monkakk napisał(a):

violetta napisał(a):

czy jest ktoś do kogo dzisiaj nie dotarły bony z Kauflanda od TQG z konkursu wspólnie dbamy o Twój uśmiech? emotka

Tak, u mnie brak części. Ale nie ma co się martwić na zapas, one dochodzą do 2-3 dni emotka

dzięki, zawsze dostawałam pierwszego dnia, dlatego się zmartwiłam

Gość: aguska81

#6522007 Napisano: 24.08.2018 17:07:45
Hello, jestem ciekawa jak Wam idzie w nowej loterii Topazu Top Fortuna? Na swoim koncie mam 2 pudła, ktoś coś ustrzelił? ??
0 0

darog

#6522011 Napisano: 24.08.2018 17:25:50
joan napisał(a):

darog napisał(a):

schauma była od 1 czerwca...
- kiedy wyszło, że jest konk? po 1,5 miesiaca...!!!
- a gdyby były etapy??
najpierw trzeba wiedzieć, że coś organizują, bo nie wiem o jaki regulamin z jakiego konkurs pytać..nawet mailem/czy tel..albo i osobiście..przyjde i co? powiem: dawac tu regulamin..?
- ALE JAKI??

Sponsor im płaci za akcje- podejrzewam, ze te FA w HEBE to sie pojawiło może tylko poprzez np skargi, że w gazetce jest info jest, a na www regulaminu brak. 

No mają cel-by nie zamieszcząc reg i tyle. 

mabi84

#6522017 Napisano: 24.08.2018 17:42:47
Czy ktoś bierze udział w konkursie Zozoli? Śmierdzi mi to. Wygrywa niby co 500 zgłoszenie dziennie. Cały dzień nie ma laureatów a na drugi dzień są wszyscy troje z poprzedniego dnia. Na początku tej loterii lista była na bieżąco i było wiadomo że jak jest już troje z tego dnia to nie ma co próbować
0 0