Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

darog

#6557168 Napisano: 17.12.2018 07:48:12
case napisał(a):

Co trzeba mieć w głowie, żeby fałszować paragony? Ja wiem i rozumiem, że giełda paragonów ma się dobrze, ale fałszerstwo?

Ciekawe, czy ci, którzy to robią, mają świadomość, że z punktu widzenia KK jest to oszustwo, które jest przestępstwem niezależnie od wartości wyłudzonej w ten sposób korzyści.

I tak, owszem, piszę to po to, że być może tacy specjaliści to przeczytają. Czytajcie czytajcie. I wiedzcie - MY WIEMY. I któregoś dnia jakiś Organizator albo Fundator się wkurzy i postanowi interweniować w bardziej stanowczy sposób. Wtedy żarty się skończą.

Przy okazji - jak już się próbuje manipulować, to w Photoshopa wypada umieć.

a to ciekawe,,,, A to przypadkiem nie NAV chce mailem paragony? 
Nie  tu nigdy nic ani ja ani znajomi nie wygrali, 
ale miałem kiedyś przypadek kupna paragonu gdzie inny był scan a kiedy poprosiłem o przesłanie oryginału bo jednak organizator chce dodatkowej weryfikacji strasznie "sprzedawca" sie wkurzył i przesłał zupełnie inny paragon niż scan...hmm..chyba jakaś nagroda mu przepadła-bo tez miała wysłać? no ale zapewne nie główna-bo by mi go nie przesłał wcale.
poza tym tak- photoshop żaden problem...nie takie grafiki / filmy się robni na zgłoszenia konkursowe, paragon 10x powielić z innymi numerkami. co za problem? jakoś nie słyszałem by którakolwiek agencja w sklepie sprawdzała autentyczność paragonu...
0 0

darog

#6557170 Napisano: 17.12.2018 07:50:41
ivanotta napisał(a):

darog napisał(a):

delvitto napisał(a):

UlCiAh napisał(a):

bo pewnie większość z nas zastanawia się ile może być zgłoszeń w różnego rodzaju loteriach

to byłaby świetna sprawa, gdyby organizatorzy byli zobligowani do podania takich danych na zakończenie loterii/konkursu. Pamiętam konkursy Rossmana, ale w tysiącach to wtedy ludzie tam nie grali, mimo wszystko ten licznik  był ciekawym wskaźnikiem dla grających emotka

No właśnie, a Rossmann organizuje konkursy?

Po wielu, wielu fajnych konkursach się wkurzyli i skasowali konkursy. A bylo ich miesiecznie nawet 10 emotka  

a na co to sie wkurzać? taka duża sieć sklepów. nawet jakies ABC / OdiDO konkurują z ITM/C4, Tesco..i robią promo
0 0

jokan

#6557173 Napisano: 17.12.2018 08:17:06
ivanotta napisał(a):

darog napisał(a):

delvitto napisał(a):

UlCiAh napisał(a):

bo pewnie większość z nas zastanawia się ile może być zgłoszeń w różnego rodzaju loteriach

to byłaby świetna sprawa, gdyby organizatorzy byli zobligowani do podania takich danych na zakończenie loterii/konkursu. Pamiętam konkursy Rossmana, ale w tysiącach to wtedy ludzie tam nie grali, mimo wszystko ten licznik  był ciekawym wskaźnikiem dla grających emotka

Po wielu, wielu fajnych konkursach się wkurzyli i skasowali konkursy. A bylo ich miesiecznie nawet 10 emotka  

pamiętam...oj grało sie grało...a potem juz zrobili tylko promocyjne, że zawsze trzeba było coś kupować...a potem im się odechciało i już wcale nie robili
0 0

monkakk

#6557175 Napisano: 17.12.2018 08:35:20
case napisał(a):

Co trzeba mieć w głowie, żeby fałszować paragony? Ja wiem i rozumiem, że giełda paragonów ma się dobrze, ale fałszerstwo?

Ciekawe, czy ci, którzy to robią, mają świadomość, że z punktu widzenia KK jest to oszustwo, które jest przestępstwem niezależnie od wartości wyłudzonej w ten sposób korzyści.

I tak, owszem, piszę to po to, że być może tacy specjaliści to przeczytają. Czytajcie czytajcie. I wiedzcie - MY WIEMY. I któregoś dnia jakiś Organizator albo Fundator się wkurzy i postanowi interweniować w bardziej stanowczy sposób. Wtedy żarty się skończą.

Szkoda, że z tego co napisałeś, interwencja zależy od tego, czy organizator, fundator ma dobry/zły dzień. Dla mnie, powinno to być zgłoszone od razu tam gdzie trzeba...

pikantny

#6557205 Napisano: 17.12.2018 10:18:11
darog napisał(a):

case napisał(a):

ale miałem kiedyś przypadek kupna paragonu gdzie inny był scan a kiedy poprosiłem o przesłanie oryginału bo jednak organizator chce dodatkowej weryfikacji strasznie "sprzedawca" sie wkurzył i przesłał zupełnie inny paragon niż scan...hmm..chyba jakaś nagroda mu przepadła-bo tez miała wysłać? no ale zapewne nie główna-bo by mi go nie przesłał wcale.
poza tym tak- photoshop żaden problem...nie takie grafiki / filmy się robni na zgłoszenia konkursowe, paragon 10x powielić z innymi numerkami. co za problem? jakoś nie słyszałem by którakolwiek agencja w sklepie sprawdzała autentyczność paragonu...

Jak nie nakręcisz jakiejś afery na forum to chyba masz zły dzień.. wszędzie węszysz, widzisz spiski, chłopie.. skoro to wszystko kosztuje cie tyle nerwów a nie masz z tego frajdy, może pora sie wycofać z tego?
0 0

kawazczekolada

#6557207 Napisano: 17.12.2018 10:25:54
jokan napisał(a):

ivanotta napisał(a):

darog napisał(a):

delvitto napisał(a):

UlCiAh napisał(a):

pamiętam...oj grało sie grało...a potem juz zrobili tylko promocyjne, że zawsze trzeba było coś kupować...a potem im się odechciało i już wcale nie robili

nawet kiedyś rozdawali 200 rowerów miejskich emotka
0 0

jokan

#6557213 Napisano: 17.12.2018 10:59:09
kawazczekolada napisał(a):

jokan napisał(a):

ivanotta napisał(a):

darog napisał(a):

delvitto napisał(a):

UlCiAh napisał(a):

nawet kiedyś rozdawali 200 rowerów miejskich emotka

taaak, mój jeden był emotka
0 0

case

#6557216 Napisano: 17.12.2018 11:02:03
darog napisał(a):

case napisał(a):

Owszem, sprawdza, jeśli ma podejrzenia. W niektórych sieciach idzie z tym łatwiej, w innych trudniej, ale generalnie jak w centrali słyszą, że chodzi o fałszowanie ich paragonów, to i na jeden telefon potrafią je zweryfikować.
Nawiasem - a jaki inny sposób agencja powinna zbierać paragony, wyjaśnij mi? Nie mówię o konkursie, gdzie jest ich do zebrania 30 czy 50 - bo tu spoko, można pocztą, tylko o akcji typu Activia, gdzie za każdy produkt wysyłana jest mailem nagroda gwarantowana, ilości zgłoszeń idące w dziesiątki tysięcy. To jednak chyba cała sztuka w posiadaniu czujnego moderatora - prędzej czy później każdy taki artysta wpadnie.

monkakk - żeby to było takie proste...
1 monkakk 0

izkak

#6557222 Napisano: 17.12.2018 11:28:37

Owszem, sprawdza, jeśli ma podejrzenia. W niektórych sieciach idzie z tym łatwiej, w innych trudniej, ale generalnie jak w centrali słyszą, że chodzi o fałszowanie ich paragonów, to i na jeden telefon potrafią je zweryfikować.
Nawiasem - a jaki inny sposób agencja powinna zbierać paragony, wyjaśnij mi? Nie mówię o konkursie, gdzie jest ich do zebrania 30 czy 50 - bo tu spoko, można pocztą, tylko o akcji typu Activia, gdzie za każdy produkt wysyłana jest mailem nagroda gwarantowana, ilości zgłoszeń idące w dziesiątki tysięcy. To jednak chyba cała sztuka w posiadaniu czujnego moderatora - prędzej czy później każdy taki artysta wpadnie.

case A może dodacie po prostu w formularzu miejsce na skan i szczegółowe dane z paragonu już w momencie przesyłania zgłoszenia? Coś na wzór tego co zrobiło IQ w promocji Delecty/Bakallandu? Uwierzcie, że jak dacie dobrze opisany wzór paragonu, co, gdzie i jak wpisać to nawet osoby, które pierwszy raz będą brały udział w takiej akcji sobie poradzą.  Ja myślę, ze skany są dla nas, klientów super - listy coraz droższe, przesyłka musi dojść w wyznaczonym terminie, a czasem okazuje się, że i agencja nasz list gdzieś zgubi... Szkoda, że niektórzy swoimi machlojkami psują zaufanie organizatorów, a w konsekwencji utrudniają życie uczciwym graczom emotka  
1 kkbt 0

case

#6557232 Napisano: 17.12.2018 11:47:56
izkak napisał(a):

case A może dodacie po prostu w formularzu miejsce na skan i szczegółowe dane z paragonu już w momencie przesyłania zgłoszenia? Coś na wzór tego co zrobiło IQ w promocji Delecty/Bakallandu? Uwierzcie, że jak dacie dobrze opisany wzór paragonu, co, gdzie i jak wpisać to nawet osoby, które pierwszy raz będą brały udział w takiej akcji sobie poradzą.  Ja myślę, ze skany są dla nas, klientów super - listy coraz droższe, przesyłka musi dojść w wyznaczonym terminie, a czasem okazuje się, że i agencja nasz list gdzieś zgubi... Szkoda, że niektórzy swoimi machlojkami psują zaufanie organizatorów, a w konsekwencji utrudniają życie uczciwym graczom emotka  

Ale to nie w tym rzecz... w takich akcjach jak Activia czy skończone właśnie Scarypetki, skan paragonu jest jak najbardziej wymagany, wraz z jego numerem. Ale to nie jest żadną przeszkodą, jeśli ktoś ordynarnie bawi się w Photoshopa i przerabianie paragonów, to choćbyśmy mu kazali podać wszystkie dane z tego paragonu, to poda - i to zgodne z wgranym przez siebie zdjęciem - tyle, że zdjęcie będzie spreparowane.
0 0

truskaweczka123

#6557238 Napisano: 17.12.2018 12:01:20
napiszcie proszę jak Wam się wydaje, czy jak w ub. tygodniu wygrałam ręczniki MIKI z NIVEA to mogę posłać zgłoszenie jeszcze raz, bo chciałam walizkę? czy raczej na siebie nie posyłać już?
0 0

helcia85

#6557265 Napisano: 17.12.2018 13:07:35
Ktos dostal na nieodebrane z albedo smsa z zestawem? Bo mam polaczenie i sms i nie wiem czy to ten sam konkurs?
0 0

jokan

#6557266 Napisano: 17.12.2018 13:11:24
truskaweczka123 napisał(a):

napiszcie proszę jak Wam się wydaje, czy jak w ub. tygodniu wygrałam ręczniki MIKI z NIVEA to mogę posłać zgłoszenie jeszcze raz, bo chciałam walizkę? czy raczej na siebie nie posyłać już?

nie bralam udzialu, ale chyba sprawdz w regulaminie czy 1 osoba moza wygrac nagrode i 1 i 2 stopnia? jesli nie, to zagraj na kogos innego
0 0

LejziDejzi

#6557267 Napisano: 17.12.2018 13:12:24
truskaweczka123 napisał(a):

Na siebie już nie mozesz.1 nagroda na osobę na cały konkurs.
0 0

anialistopad

#6557270 Napisano: 17.12.2018 13:17:06
Case to jak macie podejrzenie .ze paragon falszywy to niech taka osoba go odesle do Was.  A Wy juz dzialajcie tak jak prawo nakazuje. Dziwie się, ze ludzie falszuja paragony.  Czy naprawdę tak ciężko isc do sklepu i kupic produkt za 2-3 zl?
0 0

maverick

#6557271 Napisano: 17.12.2018 13:18:57
helcia85 napisał(a):

Ktos dostal na nieodebrane z albedo smsa z zestawem? Bo mam polaczenie i sms i nie wiem czy to ten sam konkurs?

tak
0 0

Niebieska_Laguna

#6557280 Napisano: 17.12.2018 13:42:15
Czy ktoś podpowie mi ile kosztuje kakao na konkurs Auchan? emotka
0 0

mary18

#6557281 Napisano: 17.12.2018 13:45:01
Czy albedo z zestawami E nadal informuje ?
0 0

bethan

#6557282 Napisano: 17.12.2018 13:45:51
mary18 napisał(a):

Czy albedo z zestawami E nadal informuje ?

Już obdzwaniali nieodebrane.
0 0

deva

#6557284 Napisano: 17.12.2018 13:47:07
4,39 kakao w Auchan