Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

notta

#6578973 Napisano: 10.03.2019 14:21:34
Czy przychodzą Wam zwrotki z kauflandowego budżetu?
0 0

Monika11

#6578975 Napisano: 10.03.2019 14:27:40
ivanotta napisał(a):

tak
0 0

notta

#6578976 Napisano: 10.03.2019 14:29:01
Monika11 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

tak

dzięki. Czyli coś u mnie znowu nie pykło emotka
0 0

asantesana

#6578983 Napisano: 10.03.2019 15:20:32
superloser napisał(a):

ITM chyba ma różne formy "własności" działające pod jednym szyldem. Dlatego nie mają towaru konkursowego, bo właściciel nic z tej akcji herbaty nie ma.

Co znaczy nic nie ma?  emotka  Sprzedaje po kosztach? To po co chleb sprzedają, skoro nic z tego nie mają? Chyba lepiej sprzedać drogą herbatę i mieć marżę niż nie sprzedać nic.
1 bethan 0

Gość: cherry_coke

#6579020 Napisano: 10.03.2019 19:18:00
Czy ktoś orientuje się do kiedy są ważne kody na cewe fotoksiążkę z Kinder retro? 
0 0

monnikk

#6579022 Napisano: 10.03.2019 19:25:44
cherry_coke napisał(a):

Czy ktoś orientuje się do kiedy są ważne kody na cewe fotoksiążkę z Kinder retro? 

30.06
0 0

monkakk

#6579024 Napisano: 10.03.2019 19:31:20
asantesana napisał(a):

superloser napisał(a):

ITM chyba ma różne formy "własności" działające pod jednym szyldem. Dlatego nie mają towaru konkursowego, bo właściciel nic z tej akcji herbaty nie ma.

Co znaczy nic nie ma?  emotka  Sprzedaje po kosztach? To po co chleb sprzedają, skoro nic z tego nie mają? Chyba lepiej sprzedać drogą herbatę i mieć marżę niż nie sprzedać nic.

A ciekwe jak to się bedzie miało do cen... załóżmy, że będzie konkurs w ich sieci z ogólnodostepnej herbaty Lipton, która w gazetce bedzie miała cenę X, a na czytniku w sklepie cenę Y. Ok, nie muszę mieć gazetkowych produktów, ale ceny powinni trzymać te same... Bo jaki sens sprzedawać pod szyldem Intermarche? A o ile dobrze zrozumiałam panią z Inter, ceny mogą być inne, choć nie była tego do konca pewna.
0 0

jokan

#6579029 Napisano: 10.03.2019 20:09:14
monkakk napisał(a):

asantesana napisał(a):

superloser napisał(a):

A ciekwe jak to się bedzie miało do cen... załóżmy, że będzie konkurs w ich sieci z ogólnodostepnej herbaty Lipton, która w gazetce bedzie miała cenę X, a na czytniku w sklepie cenę Y. Ok, nie muszę mieć gazetkowych produktów, ale ceny powinni trzymać te same... Bo jaki sens sprzedawać pod szyldem Intermarche? A o ile dobrze zrozumiałam panią z Inter, ceny mogą być inne, choć nie była tego do konca pewna.

Oczywiscie, ze ceny są różne, ja mam dwa Inter blisko siebie i widzę różnice na tych produktach, które kupuję: chleb, owoce, warzywa. Pwiem więcej, z dwoch w miarę bliskich Lidlach też widzę różne ceny...niestety, trzeba się orientować co gdzie mniej więcej kupić...bo po co mam przepłacać?
0 0

monkakk

#6579035 Napisano: 10.03.2019 20:38:59
jokan napisał(a):

monkakk napisał(a):

asantesana napisał(a):

superloser napisał(a):

Oczywiscie, ze ceny są różne, ja mam dwa Inter blisko siebie i widzę różnice na tych produktach, które kupuję: chleb, owoce, warzywa. Pwiem więcej, z dwoch w miarę bliskich Lidlach też widzę różne ceny...niestety, trzeba się orientować co gdzie mniej więcej kupić...bo po co mam przepłacać?

Bieżace zakupy do domu to wiadomo emotka  Ale tak z drugiej strony, jaki jest sens wydawania gazetki, której ceny nijak mają się do rzeczywistości? Zanim podejmę decyzję, do którego sklepu pójdę przeglądam gazetkę i co na dzień dobry robią mnie w konia...  

Jeden płaci za paragon konkursowy 10 zł, a inny 15. A oboje kupują w jednej sieci.  Tu bardziej chodzi mi o fakt, że idąc do Inter nie mam cen widocznych w gazetce i ten fakt mnie po prostu emotka  
0 0

monkakk

#6579038 Napisano: 10.03.2019 20:48:30
superloser napisał(a):

monkakk napisał(a):

asantesana napisał(a):

superloser napisał(a):

Ceny "gazetkowe" mogą sie zgadzać, ale nie muszą, kiedy takiej gazetki nie ma w sklepie. Np. Lewiatan - promocje i ceny tego dużego nic nie mają wspólnego z tymi małymi. Ten sam szyld a zupełnie inne ceny. Nawet C4 Supermarket, Market i Express (albo Extra) mają różne ceny na etykietach. 

W przypadku ITM  - tam jest kilku właścicieli i chyba jeden z lekka zaczął zmiany i kilka placówek w 2018 roku closed down. Pewnie padnie jak Piotr i Paweł albo wykupi go EuroCash, tak jak Mila  emotka

Akurat w Inter nie mam zbyt dużego doświadczenia, a do niedawna wszystko mi się zgadzało. No to niedługo cieszyłam się jego otwarciem i gazetkami. Ale skoro u nich tak w Lewiatanie, to już wszystko wiadomo emotka
0 0

Gość: cherry_coke

#6579039 Napisano: 10.03.2019 20:49:57
Czy w Fantasi w Biedronce wpisujemy numer transakcji jako numer paragonu?
Pewnie już niejedna osoba pytała, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi. 
0 0

zielonooka85

#6579073 Napisano: 11.03.2019 00:10:39
no to Voila, mamy rozwiązanie zagadki: Otsochodzi, właściwie Miłosz Stępień
i o co chodziło z tą podpowiedzią do niego..?
0 0

nanajka81

#6579080 Napisano: 11.03.2019 05:40:16
zielonooka85 napisał(a):

no to w życiu bym nie zgadła, nie znam człowieka, nie dokopalam się do takiego kogoś...
0 0

gyrydymptum

#6579085 Napisano: 11.03.2019 06:59:35
nanajka81 napisał(a):

zielonooka85 napisał(a):

no to w życiu bym nie zgadła, nie znam człowieka, nie dokopalam się do takiego kogoś...

Przynajmniej w tym tygodniu łatwiejsza zagadka. Ciekawe ile procent zgadło poprawnie.
0 0

gyrydymptum

#6579086 Napisano: 11.03.2019 07:00:25
cherry_coke napisał(a):

Czy w Fantasi w Biedronce wpisujemy numer transakcji jako numer paragonu?
Pewnie już niejedna osoba pytała, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi. 

Ja wpisałam numer paragonu łyżeczkę dostałam.
0 0

nanajka81

#6579087 Napisano: 11.03.2019 07:17:30
gyrydymptum napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

zielonooka85 napisał(a):

Przynajmniej w tym tygodniu łatwiejsza zagadka. Ciekawe ile procent zgadło poprawnie.

podpuchowa ta zagadka emotka Bo mi dwie pasują aczkolwiek po pierwszym wahaniu wybrałam wersje drugą...
0 0

ikropka

#6579088 Napisano: 11.03.2019 07:22:51
zielonooka85 napisał(a):

w życiu o człowieku nie słyszałam
0 0

deva

#6579090 Napisano: 11.03.2019 07:35:56
nanajka81 napisał(a):

zielonooka85 napisał(a):

pierwszy raz słysze o kims takim...i gdzie te trzy literki?
0 0

mia

#6579092 Napisano: 11.03.2019 07:50:25
deva napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

zielonooka85 napisał(a):

Trzy literki są jak najbardziej: O, T, S. Odpowiedź na stronie jest skrótem - OTSO. Myślałam właśnie w tym kierunku, że mogą się powtarzać...
Niestety gościa nie wyczaiłam. emotka
Ciekawi mnie, co z nagrodami, jeśli nie będzie danego dnia wystarczającej liczby poprawnych zgłoszeń? emotka
0 0

deva

#6579103 Napisano: 11.03.2019 08:23:14
mia napisał(a):

deva napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

zielonooka85 napisał(a):

Trzy literki są jak najbardziej: O, T, S. Odpowiedź na stronie jest skrótem - OTSO. Myślałam właśnie w tym kierunku, że mogą się powtarzać...
Niestety gościa nie wyczaiłam. emotka
Ciekawi mnie, co z nagrodami, jeśli nie będzie danego dnia wystarczającej liczby poprawnych zgłoszeń? emotka

Masz rację, to spryciule, trzy literki są, tylko jedna sie powtarza...

Ciekawe, ile było poprawnych zgłoszeń i tak jak piszesz co z nagrodami...
0 0