Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

jokan

#6633913 Napisano: 28.08.2019 11:07:52
prosiaczek napisał(a):

Wiecie co? Żeby odebrać Misiaka maskotkę laureat ma podać imiona, imię ojca, matki, obywatelstwo, miejsce urodzenia, PESEL, serie i nr dowodu, nr buta, rozmiar biustonosza, grupę krwi, przedstawić kartę szczepień i 5ciu żyrantów... JA NIE ODSYŁAM. chrzanię tego ich miśka!

emotka do reszty powariowali, ja tez bym nie odsylala (nie gralam)

zielonaszpilka

#6633917 Napisano: 28.08.2019 11:18:53
prosiaczek napisał(a):

Wiecie co? Żeby odebrać Misiaka maskotkę laureat ma podać imiona, imię ojca, matki, obywatelstwo, miejsce urodzenia, PESEL, serie i nr dowodu, nr buta, rozmiar biustonosza, grupę krwi, przedstawić kartę szczepień i 5ciu żyrantów... JA NIE ODSYŁAM. chrzanię tego ich miśka!

No to chyba kpina. Ja grałam i czekam na lepszą nagrodę emotka emotka emotka emotka ale nie mam zamiaru wypełniać tych wszystkich danych. Trzeba będzie się skontaktować z jakimś specjalistą od ochrony danych, żeby to wyjaśnic i naprostować organizatorów

Na razie też mam te misiaki tylko. Pytanie czy ktokolwiek dostał lepszą nagrodę? Bo na razie to wygląda mocno podejrzanie. W regulaminie mają info tylko, ze laureaci mają podać dane:
9.1.dane Laureata
9.2.pełen adres zamieszkania;
9.3.pełen adres korespondencyjny (jeśli jest różny od adresu zamieszkania)
9.4.dane właściwego Urzędu Skarbowego,
9.5.oświadczenia...

Dane laureata to dla mnie nie są imiona rodziców czy numer dowodu

izkak

#6633923 Napisano: 28.08.2019 11:27:47
prosiaczek napisał(a):

Również nie odsyłam danych. Osoba tworząca ten "formularz" miała niezłą fantazję. Jeszcze brakuje pola "nazwisko panieńskie matki" i "numer konta". 

szczupak

#6633927 Napisano: 28.08.2019 11:33:14
izkak napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

Również nie odsyłam danych. Osoba tworząca ten "formularz" miała niezłą fantazję. Jeszcze brakuje pola "nazwisko panieńskie matki" i "numer konta". 

imion rodziców, nr dow.osobistych  nie podaje się już w tej chwili nawet przy umowach o pracę (RODO)
TAKIE SZCZEGÓLOWE DANE SĄ TYLKO WE WNIOSKACH KREDYTOWYCH!!!

prosiaczek

#6633929 Napisano: 28.08.2019 11:34:30
chyba im uprzejmie napiszę dlaczego nie odsyłam danych

asiunia260

#6633931 Napisano: 28.08.2019 11:35:34
Wygrałam w Misiakach hulajnogę, ale chyba sobie żartują z tymi danymi!emotka

Da się coś z tym zrobić?

zielonaszpilka

#6633933 Napisano: 28.08.2019 11:36:41
prosiaczek napisał(a):

Ja na razie nie piszę, bo teraz byłabym mało uprzejma emotka Tylko trzy słowa mi się cisną na usta emotka zaczynają się od "Chyba was..."

agakaz2

#6633937 Napisano: 28.08.2019 11:47:38
Smolar odpisał mi na zapytanie o przelewy grilluJ na swoim dziś najpóźniej jutro będą zlecone Wow
0 0

anaesth

#6633944 Napisano: 28.08.2019 12:01:34
luko922 napisał(a):

Co taaam z konkursem Wakacje z T-mobile? Bo nie miałem czasu tu wchodzić, ale obiło mi się coś, że dalej informują? O co chodzi? emotka

Do męża wczoraj dzwonili i o ile dobrze zapamiętał, to 3 września ma być lista laureatów i przydzielonych nagród.
0 0

joan

#6633945 Napisano: 28.08.2019 12:05:04
asiunia260 napisał(a):

Wygrałam w Misiakach hulajnogę, ale chyba sobie żartują z tymi danymi! emotka

Da się coś z tym zrobić?

Są dwa bezpieczne wyjścia:
1) opierd*lenie ich na czym świat stoi za wyłudzanie danych osobowych, postraszenie rzecznikiem, skargą do sponsora itp. - może pójdą po rozum do głowy, formularz zmienią, a w przyszłości nie będzie takich cyrków,
2) wpisanie niezgodnych z prawdą danych celem ochrony płynności finansowej swojej rodziny. Pamiętajmy, że organizator potrzebuje maksymalnie! następujących informacji: imię, nazwisko, adres wysyłkowy, ewentualnie PESEL. Cała reszta może być bajką, i tak nie mają możliwości tego sprawdzić. Niestety ta droga oznacza, że w przyszłości należy liczyć się z podobnym g*.

Smutne jest, że my tu sobie robimy burzę mózgów, a ktoś spoza forum poda im full tych danych zgodny ze stanem faktycznym emotka

cudaczek121

#6633946 Napisano: 28.08.2019 12:07:13
luko922 napisał(a):

Co taaam z konkursem Wakacje z T-mobile? Bo nie miałem czasu tu wchodzić, ale obiło mi się coś, że dalej informują? O co chodzi? emotka

Tego to nikt do końca nie wie,ale wczoraj i kilka dni temu parę osób się chwaliło.370 nagród, to moim zdaniem jeszcze jest nadzieja na jakieś info.Tym bardziej,że oni zdaje się dzwonią, a nie wysyłają sms z tego, co zdążyłam się zorientować.
0 0

joan

#6633948 Napisano: 28.08.2019 12:11:50
prosiaczek napisał(a):

Możesz ich zapytać na FB, po co im imię Twojego taty itp. emotka
https://www.facebook.com/Beskidzkie

Ten konkurs był organizowany w sumie przez 3 bardzo dziwne podmioty emotka
0 0

cudaczek121

#6633953 Napisano: 28.08.2019 12:15:01
joan napisał(a):

asiunia260 napisał(a):

Wygrałam w Misiakach hulajnogę, ale chyba sobie żartują z tymi danymi! emotka

Da się coś z tym zrobić?

Są dwa bezpieczne wyjścia:
1) opierd*lenie ich na czym świat stoi za wyłudzanie danych osobowych, postraszenie rzecznikiem, skargą do sponsora itp. - może pójdą po rozum do głowy, formularz zmienią, a w przyszłości nie będzie takich cyrków,
2) wpisanie niezgodnych z prawdą danych celem ochrony płynności finansowej swojej rodziny. Pamiętajmy, że organizator potrzebuje maksymalnie! następujących informacji: imię, nazwisko, adres wysyłkowy, ewentualnie PESEL. Cała reszta może być bajką, i tak nie mają możliwości tego sprawdzić. Niestety ta droga oznacza, że w przyszłości należy liczyć się z podobnym g*.

Smutne jest, że my tu sobie robimy burzę mózgów, a ktoś spoza forum poda im full tych danych zgodny ze stanem faktycznym emotka

Ja tam nie grałam to i nie nic nie wygrałam.Na Waszym miejscu wykreskowałabym zbędne do podania dane z adnotacją: "Odmowa podania tych danych" po prostu i ciekawe, co Organizator na to emotka

prosiaczek

#6633955 Napisano: 28.08.2019 12:19:57
napisałam w te słowa:
Szanowni Państwo, cieszy mnie bardzo wygrana w konkursie, chciałam jednak dopytać, czy aby na pewno WSZYSTKIE dane umieszczone w oświadczeniu a oczekiwane przez Państwa dla uzyskania prawa do nagrody są niezbędne? W regulaminie wymieniliście Państwo:
9.1. dane Laureata, . pełen adres zamieszkania; 9.3. pełen adres korespondencyjny (jeśli jest różny od adresu zamieszkania) 9.4. dane właściwego Urzędu Skarbowego, 9.5. oświadczenia o następującej treści: etc.
Natomiast w załączonym oświadczeniu jest tego znacznie więcej.
Dane oczekiwane przez Państwa w tak wyczerpującej postaci nie się obecnie podawane nawet w umowie o pracę (co najwyżej we wnioskach kredytowych lub przy nadaniu paczki do zakładu karnego), a informacje takie jak imię ojca i matki, to nie są dane osobowe laureata. 
Proszę o informację, czy dla otrzymania przez mnie nagrody-maskotki jest niezbędne, czy może wystarczą w nieco okrojonej wersji. Będę wdzięczna za odpowiedź.
to pisałam ja, PROSIACZEK

anaesth

#6633958 Napisano: 28.08.2019 12:23:24
cudaczek121 napisał(a):

luko922 napisał(a):

Tego to nikt do końca nie wie,ale wczoraj i kilka dni temu parę osób się chwaliło.370 nagród, to moim zdaniem jeszcze jest nadzieja na jakieś info.Tym bardziej,że oni zdaje się dzwonią, a nie wysyłają sms z tego, co zdążyłam się zorientować.

W poprzednich dwóch edycjach konkursu T-mobile nie dzwonili w sprawie doładowań, tylko przychodził sms z powiadomieniem o wygranej. Pewnie tym razem będzie tak samo, bo różnica w zadzwonieniu do 70 osób a 370 jest spora emotka Nie wiem, jaką mają metodę wyłaniania zwycięzców, ale ja nasze zgłoszenia wysłałam w ostatnim dniu wieczorem i zadzwonili wczoraj, a sądząc po postach z forum, zaczynali informować 12 sierpnia. Może kolejność zgłoszeń miała jakieś znaczenie.
0 0

asiunia260

#6633973 Napisano: 28.08.2019 12:40:39
joan

No właśnie tak się zastanawiam czy pomylić się w "niepotrzebnych" danych czy po prostu ich nie podać i napisać im co o tym myślę
1 joan 0

joan

#6633978 Napisano: 28.08.2019 12:43:05
cudaczek121 napisał(a):

Ja tam nie grałam to i nie nic nie wygrałam.Na Waszym miejscu wykreskowałabym zbędne do podania dane z adnotacją: "Odmowa podania tych danych" po prostu i ciekawe, co Organizator na to emotka

Ojciec? N.N.
Matka? N.N.
emotka

Pamiętam, że kiedyś również trafiłam na jakiś badziewny formularz i moim ojcem został bodajże Helmut. Jeśli kto twierdzi, że tajemniczy Helmut jednak nie jest moim tatą, niech zleci badania DNA emotka

androm

#6633981 Napisano: 28.08.2019 12:48:26
joan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Ojciec? N.N.
Matka? N.N.
emotka

Pamiętam, że kiedyś również trafiłam na jakiś badziewny formularz i moim ojcem został bodajże Helmut. Jeśli kto twierdzi, że tajemniczy Helmut jednak nie jest moim tatą, niech zleci badania DNA emotka

a dziadek był w Wehrmachcie? Donald, to Ty grasz w konki?
:)
1 reniii 0

androm

#6633983 Napisano: 28.08.2019 12:49:58
prosiaczek napisał(a):

napisałam w te słowa:
Szanowni Państwo, cieszy mnie bardzo wygrana w konkursie, chciałam jednak dopytać, czy aby na pewno WSZYSTKIE dane umieszczone w oświadczeniu a oczekiwane przez Państwa dla uzyskania prawa do nagrody są niezbędne? W regulaminie wymieniliście Państwo:
9.1. dane Laureata, . pełen adres zamieszkania; 9.3. pełen adres korespondencyjny (jeśli jest różny od adresu zamieszkania) 9.4. dane właściwego Urzędu Skarbowego, 9.5. oświadczenia o następującej treści: etc.
Natomiast w załączonym oświadczeniu jest tego znacznie więcej.
Dane oczekiwane przez Państwa w tak wyczerpującej postaci nie się obecnie podawane nawet w umowie o pracę (co najwyżej we wnioskach kredytowych lub przy nadaniu paczki do zakładu karnego), a informacje takie jak imię ojca i matki, to nie są dane osobowe laureata. 
Proszę o informację, czy dla otrzymania przez mnie nagrody-maskotki jest niezbędne, czy może wystarczą w nieco okrojonej wersji. Będę wdzięczna za odpowiedź.
to pisałam ja, PROSIACZEK

może oni właśnie myślą, że trzeba Ci będzie do zakładu karnego wysłać tę nagrodę:))

jokan

#6633987 Napisano: 28.08.2019 12:52:39
Czy z farmio dochodza normalnie zwrotki? jesli tak, to z jakich sieci bez problemu? Juz sie wlasnie dowiedzialam, ze Virgin nie obsluguje tego numeru emotka
0 0