Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: konkursowa-specjalistka

#6634026 Napisano: 28.08.2019 13:50:35
androm napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

joan napisał(a):

jokan napisał(a):

albo w najgorszym wypadku wasze dane wyladuja gdzies w lesie i ktos je wykorzysta w niewlasciwy sposob lub sprzeda....ja bym tez sie klocila o te dane

Zresztą: pomyślcie o tych wszystkich profesjonalnych agencjach z dużym stażem, które od lat radzą sobie bez danych z kretyńskiego formularza -> Smolar, Avanti, Albedo, Los Mejores, Columbit... a tu firma krzak wyskakuje z twierdzeniem, że dane są im niezbędne ze względów podatkowych. Serio?! emotka

Co im odpisać? emotka

żeby się pałowali emotka

takich danych niektóre agencje nawet jak się auto wygra to nie potrzebują...

lubiejesien

#6634028 Napisano: 28.08.2019 13:53:32
Czy ktoś wie, jakie jest dzisiaj pytanie w Tchibo?
0 0

ktosiu

#6634029 Napisano: 28.08.2019 13:54:59
Możesz im też napisać, że jako doświadczona konkursowiczka i laureatka wielu konkursów, specjalistka od wypełniania wszelkiej maści formularzy laureata masz pewne wątpliwości co do zasadności podawania tak poufnych danych, dlatego postanawiasz skierować zapytanie do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, niech rozstrzygną tę kwestię w oparciu o RODO, a wcześniej niech sprawdzą, czy Organizator posiada stosowne zabezpieczenia tego typu danych osobowych  emotka
1 joan 0

psotka

#6634030 Napisano: 28.08.2019 13:55:28
Blagam, nie dajcie się sprzedac za 25 złotych, bo tyle kosztuje ten misiek według regulaminu. Jakieś szemrane firmy będą wiedzieć o was wszystko - gdzie mieszkacie, kto jest wasza matka i ojcem. Bez problemu beda mieć wasze Pesele i numeru dowodów, które powinniśmy chronić i udostępniać jedynie powołanym osobom lub urzędom, a nie firmie-krzak, która chce wam wcisnąć badziewie. Dzieci i tak się tym nie będą bawic.

Nie wygrałam i nie brałam udziału. Ale danych nigdy w życiu bym nie odesłała za pluszaczka za 25 złotych. Lepiej go kupić anonimowo w markecie. Nie będzie amatorów na takie słabe (bezwartościowe według mnie) to i firmy zaprzestaną organizacji takich tandetnych konkursów.

zielonaszpilka

#6634034 Napisano: 28.08.2019 14:03:39
lubiejesien napisał(a):

Czy ktoś wie, jakie jest dzisiaj pytanie w Tchibo?

Opisz pomysł na zabawę dla całej rodziny
0 0

prosiaczek

#6634039 Napisano: 28.08.2019 14:14:30
Napisałam tak:

Dzień dobry ponownie. Poproszę o wskazanie podstawy prawnej z której wynika, że do wydania wygranej przeze mnie nagrody (do celów fiskalnych) potrzebujecie Państwo imienia ojca i matki. Według mojej wiedzy do rozliczenia podatku za nagrodę i wystawienia stosownego dokumentu PIT wystarczające  są takie dane jak: Imię, nazwisko, PESEL (który zastąpił numer NIP) i adres Urzędu Skarbowego. Ponieważ pierwszy raz spotykam się z taką praktyką wierzę, że otrzymam niebawem od Państwa te informacje. Obecnie szczególnie w mediach nagłaśnia się sprawę ochrony danych osobowych, wierzę, że zachowanie procedur bezpieczeństwa i ochrony danych leży Państwu na sercu i nie chciałabym w drodze wydania należnej mi nagrody obarczać Państwa danymi do których przechowywania i przetwarzania nie jesteście Państwo upoważnieni i o których nie było mowy w akceptowanym przeze mnie podczas zgłaszania do konkursu.Poproszę zatem również Państwa jako Podmiot Organizujący Konkurs o podanie pełnej nazwy formularza podatkowego w którym do opłacenia podatku za należną mi nagrodę niezbędne jest wypełnienie pola: Imię matki i ojca i numer dowodu osobistego.  Będę się wtedy mogła do niego ustosunkować. DziękujęPROSIACZEK w FURII

W zadku mam tego Misiaka, ale nie lubię takich sytuacji

Vivacia

#6634041 Napisano: 28.08.2019 14:17:18
joan napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

Co im odpisać? emotka

Że znalazłaś w internecie wiele informacji przestrzegających przed podawaniem tak szczegółowych danych wrażliwych podmiotom, które nie mają prawa takich danych żądać. W związku z tym zachodzi podejrzenie, iż formularz laureata zawiera pola zbędne. Poproś o wskazanie podstawy prawnej, z której jasno wynika, że dla celów fiskalnych niezbędne jest podanie min. imienia ojca. Możesz od razu zaznaczyć, że treść formularza laureata jest niedopuszczalna. O ile nie zostaną Ci przedstawione jasne wytyczne, podasz jedynie: imię, nazwisko, adres, numer PESEL (który w Polsce zastąpił numer NIP!) Zaznacz również, że nie spodziewałaś się tak niefrasobliwego i nieprofesjonalnego podejścia do tematu ze strony podmiotu organizującego konkurs.

A to nie jest tak, że nawet PESEL jest potrzebny dopiero przy nagrodach powyżej 700 iluś tam zł? No chyba że o hulajnodze mówimy, wtedy ten pesel jest ok. Reszta nadal nie jest ok emotka
Oni i tak odprowadzają podatek do swojego US.
1 nkba 0

joan

#6634047 Napisano: 28.08.2019 14:24:05
Vivacia napisał(a):

A to nie jest tak, że nawet PESEL jest potrzebny dopiero przy nagrodach powyżej 700 iluś tam zł? No chyba że o hulajnodze mówimy, wtedy ten pesel jest ok. Reszta nadal nie jest ok emotka
Oni i tak odprowadzają podatek do swojego US.

Warunkiem wzięcia udziału w konkursie może być pełnoletność uczestnika, a PESEL jednoznacznie rozstrzyga sprawę. Oczywiście wystarczyłaby sama data urodzenia, ale chyba jeszcze świat konkursów i loterii nie przeszedł tego poziomu biurokracji emotka
1 Vivacia 0

bubba

#6634048 Napisano: 28.08.2019 14:25:38
jest aktualizacja misiakowego formularza emotka
2 joan, andii 0

zielonaszpilka

#6634049 Napisano: 28.08.2019 14:26:45
Można? Można emotka no i teraz lepiej, chociaż ja i tak nie zamierzam podawać peselu na miśka emotka
0 0

prosiaczek

#6634051 Napisano: 28.08.2019 14:29:32
Dzień dobry,

W nawiązaniu do informacji dotyczącej wygranej w konkursie "Misiakowe 
konkursy" wysyłamy zaktualizowany formularz Lauraeta. Prosimy o 
uzupełnienie i wysłanie załączonego formularza zgodnie z przedstawionymi 
w nim instrukcjami. Jednocześnie prosimy o zignorowanie poprzedniego 
formularza.

Jeszcze raz dziękujemy za udział w konkursie i gratulujemy wygranej
Zespół konkursu

ktosiek1

#6634053 Napisano: 28.08.2019 14:32:18
czy ktoś ostatnio wygrał z Tchibo nie otrzymawszy wcześniej potwierdzenia zgłoszenia na maila?
0 0

luko922

#6634055 Napisano: 28.08.2019 14:34:11
anaesth napisał(a):

luko922 napisał(a):

Co taaam z konkursem Wakacje z T-mobile? Bo nie miałem czasu tu wchodzić, ale obiło mi się coś, że dalej informują? O co chodzi? emotka

Do męża wczoraj dzwonili i o ile dobrze zapamiętał, to 3 września ma być lista laureatów i przydzielonych nagród.

wtedy mowili, ze do 13.
0 0

magie1982

#6634062 Napisano: 28.08.2019 15:00:02
Czy jak wygrało się w garage piwo to koniec przygody w tym konkursie? Dostałam jakiegoś maila z piwami, nie wiem to chyba 2 etap. Nie widziałam się na liście laureatów i dodałam zdjęcia na 3. Czy już nic nie wygram zatem?
0 0

anaesth

#6634066 Napisano: 28.08.2019 15:06:04
luko922 napisał(a):

anaesth napisał(a):

luko922 napisał(a):

Co taaam z konkursem Wakacje z T-mobile? Bo nie miałem czasu tu wchodzić, ale obiło mi się coś, że dalej informują? O co chodzi? emotka

Do męża wczoraj dzwonili i o ile dobrze zapamiętał, to 3 września ma być lista laureatów i przydzielonych nagród.

wtedy mowili, ze do 13.

A może do 3 lista, a do 13 wydanie nagród?
Tak sobie tylko gdybam, pożyjemy zobaczymy emotka
0 0

ninakow7712

#6634096 Napisano: 28.08.2019 16:29:54
wszyscy dostali karty z kauflandu z budżetu?
0 0

Monika11

#6634097 Napisano: 28.08.2019 16:30:59
ninakow7712 napisał(a):

ja nie dostałam żadnej karty 
0 0

Gość: krseta

#6634098 Napisano: 28.08.2019 16:31:18
magie1982 napisał(a):

Czy jak wygrało się w garage piwo to koniec przygody w tym konkursie? Dostałam jakiegoś maila z piwami, nie wiem to chyba 2 etap. Nie widziałam się na liście laureatów i dodałam zdjęcia na 3. Czy już nic nie wygram zatem?

według regulaminu niestety nie...

moje pytanie:

Czy po wypełnieniu formularza na Garage (trampki) otrzymuje sie dodatkowo potwierdzenie na e mail?
0 0

mama2006

#6634099 Napisano: 28.08.2019 16:32:27
Monika11 napisał(a):

ninakow7712 napisał(a):

ja nie dostałam żadnej karty 

i ja też emotka
0 0

maryam

#6634100 Napisano: 28.08.2019 16:33:15
krseta napisał(a):

magie1982 napisał(a):

według regulaminu niestety nie...

moje pytanie:

Czy po wypełnieniu formularza na Garage (trampki) otrzymuje sie dodatkowo potwierdzenie na e mail?

Jak w 3 etapie wygrasz tramki, to dostaniesz  trampki (wyższą nagrode) emotka
0 0