Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

yonex

#6693157 Napisano: 28.03.2020 13:06:12
bandit napisał(a):

edzia21 napisał(a):

yonex napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bandit napisał(a):

Witam
Mam pytanie wygrywacie bon do biura podróży i co robicie ?:
- bonu nie da się zamienić na gotówkę emotka  - regulamin tak stanowi
- brać wycieczkę z jak najodleglejszym terminem i możliwością zmiany terminu, celu wycieczki
- męczyć agencję i zlecającego konkurs o zmianę nagrody

co robić ?

pozdrawiam
Krzysztof

Bony są przeważnie ważne minimum rok...zatem luźna gumka. 

Są duże szanse, że biuro podróży upadnie i wtedy taki bon będzie miał wartość niższą od rolki papieru toaletowego

W przypadku dużych biur - nie wydaje mi się. Sama mam uciułane kilkadziesiąt tys. do ITAKI i śpię spokojnie.

no tak jakbym miał ITAKE to bym spał spokojnie, niestety nikomu nie życzę bankructwa, jednak jest to takie wielkościowo średnie biuro i dlatego kombinuje jak to ugryźć żeby się zabezpieczyć

Każde biuro podróży musi mieć gwarancję ubezpieczeniową, ale chyba nie dotyczy ona bonów. Kupujesz wycieczkę biuro upada dostajesz kasę z ubezpieczenia
0 0

bandit

#6693169 Napisano: 28.03.2020 15:15:24
yonex napisał(a):

bandit napisał(a):

edzia21 napisał(a):

yonex napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bandit napisał(a):

Witam
- brać wycieczkę z jak najodleglejszym terminem i możliwością zmiany terminu, celu wycieczki

co robić ?

pozdrawiam
Krzysztof

Są duże szanse, że biuro podróży upadnie i wtedy taki bon będzie miał wartość niższą od rolki papieru toaletowego

W przypadku dużych biur - nie wydaje mi się. Sama mam uciułane kilkadziesiąt tys. do ITAKI i śpię spokojnie.

no tak jakbym miał ITAKE to bym spał spokojnie, niestety nikomu nie życzę bankructwa, jednak jest to takie wielkościowo średnie biuro i dlatego kombinuje jak to ugryźć żeby się zabezpieczyć

Każde biuro podróży musi mieć gwarancję ubezpieczeniową, ale chyba nie dotyczy ona bonów. Kupujesz wycieczkę biuro upada dostajesz kasę z ubezpieczenia

zobaczymy co się uda uzyskać, jak dostanę bon to mam nadzieję że będzie długi okres ważności, to wtedy spoko - w obecnym czasie 'cash is the king' niestety
0 0

Gość: guru800

#6693170 Napisano: 28.03.2020 15:56:11
Czy dostał już ktoś pieniążki na konto z konkursu "Płać sportem" w Decathlon?
0 0

joan

#6693174 Napisano: 28.03.2020 17:49:29
bandit napisał(a):

Neckermann też było dużym biurem, mieli nawet swoje reklamy w telewizjach zagranicznych i to chyba w sporej ilości, skoro reklam nie oglądam, a znam slogan Neckermanna. I co? I psinco, gruchnęli o ziemię, aż się hołdy zatrzęsły...

Naciskaj, proś, negocjuj. Aż organizator zgodzi się zamienić nagrodę na gotówkę / przelew. Im dłuższy termin realizacji, tym gorzej - organizator dziś istnieje, jutro zniknie, z kim będziesz za rok rozmawiał?

ameryka

#6693176 Napisano: 28.03.2020 18:06:38
bandit napisał(a):

Witam

co robić ?

pozdrawiam
Krzysztof

hej
Moje zdanie na ten temat.
Jeśli voucher ma długi termin to póki co zachowałbym spokój i nie rezerwował nic.
Jeśli krótki termin prośba o wydłużenie terminu ważności - biura podchodzą do tego normalnie i nie robią problemów. 

Dużo klientów odwołuje wszystko co się da i to tylko i wyłącznie może zaszkodzić biurom. Sytuacja jest jaka jest, nikt się do nie niej nie przygotowywał. Upadłości na rynku będzie na pewno sporo, szczególnie dla tych którzy nie mieli zapasu finansów, a klienci nie dość że rezygnują to jeszcze źle wróżą. Generalnie mając teraz gdziekolwiek voucher możemy obawiać się jego realizacji. Przykładowo wyjatkowyprezent wydłużył mi bezproblemowo termin ważności vouchera o 1 rok. Wszystko załatwione 1 mailem.

bandit

#6693177 Napisano: 28.03.2020 18:24:12
ameryka napisał(a):

bandit napisał(a):

Witam

co robić ?

pozdrawiam
Krzysztof

hej
Moje zdanie na ten temat.
Jeśli voucher ma długi termin to póki co zachowałbym spokój i nie rezerwował nic.
Jeśli krótki termin prośba o wydłużenie terminu ważności - biura podchodzą do tego normalnie i nie robią problemów. 

Dużo klientów odwołuje wszystko co się da i to tylko i wyłącznie może zaszkodzić biurom. Sytuacja jest jaka jest, nikt się do nie niej nie przygotowywał. Upadłości na rynku będzie na pewno sporo, szczególnie dla tych którzy nie mieli zapasu finansów, a klienci nie dość że rezygnują to jeszcze źle wróżą. Generalnie mając teraz gdziekolwiek voucher możemy obawiać się jego realizacji. Przykładowo wyjatkowyprezent wydłużył mi bezproblemowo termin ważności vouchera o 1 rok. Wszystko załatwione 1 mailem.

no właśnie tak się wszytko popie........ emotka  że masakra, extra wygrana i dlatego z żoną się o nią boimy co z realizacją, w obecnej sytuacji wolelibyśmy mieć gotówkę ale jak się nie da to maksymalnie długi okres czasu realizacji vouchera
a mieliśmy już za 1-2 miesiące startować z budową domu ehhhh teraz to człowiek jest w kropce co tu robić (
0 0

avanti99

#6693181 Napisano: 28.03.2020 18:51:14
Wypowiedź usunięta przez moderatora.

avanti99

#6693191 Napisano: 28.03.2020 19:30:48
ok, serio. mnie tez ponioslo. czasami nie warto tak cisnac. widzisz ja teraz ciesze sie, ze sie czuje dobrze, ze oddycham, ze zyje. Ciezka sytuacja dotyczy wszystkich, nie tylko na tym forum, nie tylko w Polsce. Nie wiadomo czy za dzien, dwa, tydzien nie przyjdzie komus z nas grac o najwyzszy cel. Dlatego uwazam, ze teraz warto odpuscic. Wybudujesz dom i dostaniesz kredyt. Poczekaj. Nie jestes jedyny, ktory mial takie plany, a niektorzy teraz leza z wyrokami, ktore dostali na zasadzie jakiejs chorej loterii, w ktorej po raz pierwszy zaloze sie, ze nikt tutaj nie chce wygrac.
0 0

avanti99

#6693192 Napisano: 28.03.2020 19:35:49
wino, relaks, pokoj i tez przepraszam, ze mnie ponioslo. jesli Ci dadza kase ok, ciesze sie z Toba ale prosze pomysl o tym zanim zaczniesz ich naciskac.

darog

#6693205 Napisano: 28.03.2020 22:16:00
edzia21 napisał(a):

yonex napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bandit napisał(a):

Witam

co robić ?

pozdrawiam
Krzysztof

Ving - to kiedyś było duże biuro, zniknęło zanim nadeszła realizacja pomysłu na voucher - 5 tys zł
Triada - to kiedyś też duże biuro sytuacja jak wyżej zmarnowało się 3 tys zł
Wiem że są wygrane vouchery po 10 czy 20 tys zł,, ale mi szkoda było i tych w sumie 8 tys,.,.(i jeszcze trzeba było z własnej kasy zapłacić podatek 10%) myśle że to było ok 15 lat temu lub więcej
0 0

androm

#6693212 Napisano: 28.03.2020 22:38:37
mały żarcik: a może da się wymienić ten bon na wartościowy papier toaletowy?:))

antylopia

#6693225 Napisano: 29.03.2020 10:29:20
czy ktoś bierze udział w konkursie promocyjnym Tymbarka?
udało się Wam coś zgarnąć?
0 0

edzia21

#6693227 Napisano: 29.03.2020 11:10:47
darog napisał(a):

edzia21 napisał(a):

yonex napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bandit napisał(a):

Witam

co robić ?

pozdrawiam
Krzysztof

Ving - to kiedyś było duże biuro, zniknęło zanim nadeszła realizacja pomysłu na voucher - 5 tys zł
Wiem że są wygrane vouchery po 10 czy 20 tys zł,, ale mi szkoda było i tych w sumie 8 tys,.,.(i jeszcze trzeba było z własnej kasy zapłacić podatek 10%) myśle że to było ok 15 lat temu lub więcej

darog, nie stresuj mnie please emotka  bo osiwieję. 
1 darog 0

zielonaszpilka

#6693239 Napisano: 29.03.2020 12:19:20
edzia21 napisał(a):

darog napisał(a):

edzia21 napisał(a):

yonex napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bandit napisał(a):

Witam

co robić ?

pozdrawiam
Krzysztof

darog, nie stresuj mnie please emotka  bo osiwieję. 

Lub chociażby zeszłoroczne bankructwo Thomas Cook i Neckermanna - jedno z największych biur podróży. Ale nie ma co się martwić na zapas, myślę jednak, że teraz organizatorzy konkursów powinni wziąć pod uwagę różne opcje i może jednak zrezygnować z voucherów wakacyjnych. Z drugiej strony to kolejny mały gwoździk do trumny branży turystycznej... i tak źle i tak niedobrze emotka
0 0

vanillasky-2017

#6693246 Napisano: 29.03.2020 13:11:58
Czy były wyniki Kinder za zeszły tydzień? 
0 0

la-princessa

#6693306 Napisano: 29.03.2020 19:30:23
Czy ktoś mógłby poratować mnie regulaminem do konkursu Henkel w Intermarche? https://www.e-kon...he.html#.XoDa10FR3IU Strona Intermarche padła i się nie otwiera, na stronie Albedo z regulaminami nie ma akurat regulaminu do tego konkursu emotka  Będę wdzięczna!
0 0

stokrotka238

#6693308 Napisano: 29.03.2020 19:39:09
Czy na wygraną nagrodę w konkursie Hebe odsyłacie wymagane rzeczy z sms  czy z regulaminu? 
0 0

wiesia30

#6693311 Napisano: 29.03.2020 19:52:41
stokrotka238 napisał(a):

Czy na wygraną nagrodę w konkursie Hebe odsyłacie wymagane rzeczy z sms  czy z regulaminu? 

ja z sms odesłałam

pikawka

#6693315 Napisano: 29.03.2020 20:16:03
wiesia30 napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

ja z sms odesłałam

Ja również z smsa
0 0

asper01

#6693316 Napisano: 29.03.2020 20:21:33
vanillasky-2017 napisał(a):

Czy były wyniki Kinder za zeszły tydzień? 

Tak
0 0