Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Monika11

#6727596 Napisano: 08.09.2020 07:58:10
Na Finish z Biedronki - wysyłamy górny numer paragonu ?
0 0

simsonowa

#6727599 Napisano: 08.09.2020 08:27:11
iwona0103 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

cleo25 napisał(a):

W zeszłym roku wygrałam nagrodę o wartości 5tyś. A teraz dostałam z agencji maila z prośbą o uzupełnienie danych w pesel i numer dowodu. Powołują się na Rozporządzenie  Ministra Finansów, według którego jako organizator muszą przygotować ewidencję wydanych nagród, z tymi właśnie danymi. Ktoś miał taką sytuację ? Może być priv.

Dostałam kiedyś taką prośbę od IQ marketing 

PESEL jest ok, ale numer dowodu? Dziwne, bo nawet w PITach go nie ma.

0 0

simsonowa

#6727600 Napisano: 08.09.2020 08:28:10
[quote=

iwona0103 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

cleo25 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

cleo25 napisał(a):

[quote=@gnieszk@ napisał(a):

cleo25 napisał(a):

cleo25]W zeszłym roku wygrałam nagrodę o wartości 5tyś. A teraz dostałam z agencji maila z prośbą o uzupełnienie danych w pesel i numer dowodu. Powołują się na Rozporządzenie  Ministra Finansów, według którego jako organizator muszą przygotować ewidencję wydanych nagród, z tymi właśnie danymi. Ktoś miał taką sytuację ? Może być priv.

0 0

venix

#6727601 Napisano: 08.09.2020 08:29:01
Monika11 napisał(a):

Na Finish z Biedronki - wysyłamy górny numer paragonu ?

Tak. 

Aby wziąć udział w Konkursie należy każdorazowo spełnić wszystkie warunki Konkursu, tj. w terminie od godz. 00:00:01 dnia 20.08.2020 r. do dnia 9.09.2020 r. do godz. 23:59:59:
a. Dokonać w sklepie Biedronka zakupu dwóch dowolnych produktów Finish (zwanego dalej Zestawem
produktów), przy czym zakup musi być udokumentowany na jednym paragonie fiskalnym.
b. wykonać zadanie konkursowe czyli odpowiedzieć na pytanie: Za co lubisz swoją kuchnię i dlaczego?
c. przesłać prawidłowe zgłoszenie udziału w Konkursie przez wysłanie wiadomości SMS na numer 7055 (koszt
0,62 zł brutto) wraz z wykonanym zadaniem konkursowym. Wykonanie zadania konkursowego – treść
wiadomości SMS powinna być poprzedzona słowem „FINISH” oraz numerem paragonu (numer umieszczony na górze paragonu, na wysokości daty po prawej stronie). Przykład formatu treści wiadomości SMS:FINISH.NUMER PARAGONU.TWOJA ODPOWIEDŹ
1 Monika11 0

simsonowa

#6727602 Napisano: 08.09.2020 08:36:32
[quote=

iwona0103 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

cleo25 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

[quote=cleo25 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

cleo25 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

[quote=cleo25 napisał(a): [quote=@gnieszk@ napisał(a):

cleo25 napisał(a):

cleo25]W zeszłym roku wygrałam nagrodę o wartości 5tyś. A teraz dostałam z agencji maila z prośbą o uzupełnienie danych w pesel i numer dowodu. Powołują się na Rozporządzenie  Ministra Finansów, według którego jako organizator muszą przygotować ewidencję wydanych nagród, z tymi właśnie danymi. Ktoś miał taką sytuację ? Może być priv.

0 0

simsonowa

#6727604 Napisano: 08.09.2020 08:45:58
Trochę poczytałam o tych przepisach pisząc reklamację do organizatora Valbon. 
Przede wszystkim RODO, czyli dane potrzebne do dostarczenia nagrody - pilnujmy tego.
Ewidencja wydanych nagród dotyczy wartości powyżej 20 tys zł.
Na Twoje ŻĄDANIE możesz też otrzymać zaświadczenie o uzyskanej nagrodzie wtedy DOBROWOLNIE podajesz szczegółowe dane, ale to trzeba zgłosić do czasu jej wydania.
0 0

venix

#6727605 Napisano: 08.09.2020 09:00:51
simsonowa napisał(a):

Trochę poczytałam o tych przepisach pisząc reklamację do organizatora Valbon. 
Przede wszystkim RODO, czyli dane potrzebne do dostarczenia nagrody - pilnujmy tego.
Ewidencja wydanych nagród dotyczy wartości powyżej 20 tys zł.
Na Twoje ŻĄDANIE możesz też otrzymać zaświadczenie o uzyskanej nagrodzie wtedy DOBROWOLNIE podajesz szczegółowe dane, ale to trzeba zgłosić do czasu jej wydania.

Skąd ta kwota- 20.000 ? Bo w ustawie jest tak : 

5. Podmiot urządzający gry hazardowe jest obowiązany prowadzić ewidencję
wypłaconych (wydanych) wygranych, których wartość wynosi co najmniej 2280 zł.

Co do zaświadczeń racja. Na własne życzenie podajemy te dane. 
1 @gnieszk@ 0

3dominika3

#6727613 Napisano: 08.09.2020 09:28:37
adriannaa napisał(a):

3dominika3 napisał(a):

Cześć, czy ktoś wysyłał zgłoszenie na konkurs Biodermy Respect my choices? emotka  Ciekawa jestem jakie prace wybiorą emotka  

Ja wysyłałam, jednak nie liczę na zbyt wiele bo nagrody są rewelacyjne, więc zapewne konkurencja również emotka

Ja właśnie też wysłałam, ale mam wrażenie, że moja pasja nie jest „medialna” i dlatego jestem ciekawa co wybiorą emotka  jeszcze i tak ponad miesiąc musimy poczekać na wyniki emotka  
0 0

FBewa36

#6727615 Napisano: 08.09.2020 09:36:03
TicTacowe bluzy byłyby jeszcze względne gdyby nie napis tictak z tyłu i z przodu, a tak to chyba nadają się tylko na działkę, a szkoda, bo wydają się ładne i porządne, ale z tictakiem to nawet na prezent głupio dać
1 atyde25 0

tuw3105

#6727619 Napisano: 08.09.2020 09:39:36
Czy jak zadzwonie do Albedo to dowiem sie ktory paragon wygral? Pomagaja?
0 0

adriannaa

#6727620 Napisano: 08.09.2020 09:44:48
3dominika3 napisał(a):

adriannaa napisał(a):

3dominika3 napisał(a):

Cześć, czy ktoś wysyłał zgłoszenie na konkurs Biodermy Respect my choices? emotka  Ciekawa jestem jakie prace wybiorą emotka  

Ja wysyłałam, jednak nie liczę na zbyt wiele bo nagrody są rewelacyjne, więc zapewne konkurencja również emotka

Ja właśnie też wysłałam, ale mam wrażenie, że moja pasja nie jest „medialna” i dlatego jestem ciekawa co wybiorą emotka  jeszcze i tak ponad miesiąc musimy poczekać na wyniki emotka  

A dodałaś dużo zdjęć do zgłoszenia?
0 0

yaagatka

#6727622 Napisano: 08.09.2020 09:51:34
Czy na Nutelle odsyła się oryginał paragonu czy wystarczy ten skan dołączony do zgłoszenia?
Pytam, bo miałam kilka produktów i wczoraj wysłalam ten paragon na CRF Mirinde
1 flinta_13 0

flinta_13

#6727631 Napisano: 08.09.2020 10:20:47
yaagatka napisał(a):

Czy na Nutelle odsyła się oryginał paragonu czy wystarczy ten skan dołączony do zgłoszenia?
Pytam, bo miałam kilka produktów i wczoraj wysłalam ten paragon na CRF Mirinde

Wysyłany scan do.zgloszenia emotka wystarczy 
1 yaagatka 0

flinta_13

#6727632 Napisano: 08.09.2020 10:21:48
Czy w Nutelli jest jakieś ograniczenie na gosp. Domowe ? Nie mogę znaleźć w regulaminie emotka
0 0

kreatia

#6727646 Napisano: 08.09.2020 11:28:24
zrzucała komuś pumka kasę z drona? proszę o pw, mam pytanie  emotka
0 0

prosiaczek

#6727669 Napisano: 08.09.2020 12:52:08
[quote=
FBewa36 napisał(a):

TicTacowe bluzy byłyby jeszcze względne gdyby nie napis tictak z tyłu i z przodu, a tak to chyba nadają się tylko na działkę, a szkoda, bo wydają się ładne i porządne, ale z tictakiem to nawet na prezent głupio dać

gienek1] TicTacowe bluzy byłyby jeszcze względne gdyby nie napis tictak z tyłu i z przodu, a tak to chyba nadają się tylko na działkę, a szkoda, bo wydają się ładne i porządne, ale z tictakiem to nawet na prezent głupio dać Po loterii tictac to ja jeszcze nie zakończyłam "żałoby" takie fajne nagrody były ostatnio...
0 0

zielonaszpilka

#6727675 Napisano: 08.09.2020 13:06:42
prosiaczek napisał(a):

[quote=

FBewa36 napisał(a):

gienek1] TicTacowe bluzy byłyby jeszcze względne gdyby nie napis tictak z tyłu i z przodu, a tak to chyba nadają się tylko na działkę, a szkoda, bo wydają się ładne i porządne, ale z tictakiem to nawet na prezent głupio dać

Po loterii tictac to ja jeszcze nie zakończyłam "żałoby" takie fajne nagrody były ostatnio... To tak jak ja... smuteczek. Tak mnie wkurzyły nagrody w tej pożalsięboże loterii, że przestałam w ogóle kupować tictaki, chociaż wcześniej od czasu do czasu się skusiłam. 
0 0

fiona25

#6727679 Napisano: 08.09.2020 13:18:34
flinta_13 napisał(a):

Czy w Nutelli jest jakieś ograniczenie na gosp. Domowe ? Nie mogę znaleźć w regulaminie emotka

We wczesniejszych loteriach nie było - trafiłam dwa tostery ,tydzień po tygodniu .
1 flinta_13 0

fiona25

#6727681 Napisano: 08.09.2020 13:23:35
zielonaszpilka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

[quote=

FBewa36 napisał(a):

gienek1] TicTacowe bluzy byłyby jeszcze względne gdyby nie napis tictak z tyłu i z przodu, a tak to chyba nadają się tylko na działkę, a szkoda, bo wydają się ładne i porządne, ale z tictakiem to nawet na prezent głupio dać

Po loterii tictac to ja jeszcze nie zakończyłam "żałoby" takie fajne nagrody były ostatnio...

To tak jak ja... smuteczek. Tak mnie wkurzyły nagrody w tej pożalsięboże loterii, że przestałam w ogóle kupować tictaki, chociaż wcześniej od czasu do czasu się skusiłam. 

Loteria tic tac przywołuje moje najlepsze wspomnienia...w pierwszej trafiłam wszystkie trzy nagrody , w drugiej tylko raz,ale za to z najwyższej półki - wszystkie nagrody cały czas cieszą moją rodzinkę...to były piękne czasy  emotka  Też sie zmartwiłam,jak zobaczyłam aktualne nagrody... Pewnie zagram , córka tic tac kupuje tak czy siak, ale emocje juz nie będą takie same...emotka
0 0

zielonaszpilka

#6727684 Napisano: 08.09.2020 13:34:37
fiona25 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

[quote=

FBewa36 napisał(a):

Po loterii tictac to ja jeszcze nie zakończyłam "żałoby" takie fajne nagrody były ostatnio...

To tak jak ja... smuteczek. Tak mnie wkurzyły nagrody w tej pożalsięboże loterii, że przestałam w ogóle kupować tictaki, chociaż wcześniej od czasu do czasu się skusiłam. 

Loteria tic tac przywołuje moje najlepsze wspomnienia...w pierwszej trafiłam wszystkie trzy nagrody , w drugiej tylko raz,ale za to z najwyższej półki - wszystkie nagrody cały czas cieszą moją rodzinkę...to były piękne czasy  emotka  Też sie zmartwiłam,jak zobaczyłam aktualne nagrody... Pewnie zagram , córka tic tac kupuje tak czy siak, ale emocje juz nie będą takie same... emotka Ja ostatnio nawet znalazłam paragon w koszyku z tic takami i wywaliłam do kosza. Naprawdę nie warto o to grać. Biała bluza otagowana z każdej strony. Głupio w tym wyjść do ludzi, na działkę też głupio bo po 5 minutach będzie czarna, ani to ładne ani interesujące. Fatal.
0 0