Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

katake

#6750842 Napisano: 09.12.2020 11:32:03
Przychodzi Wam zwrotka z konku Nivea „Wygraj prezent na Święta” Biedronka?
0 0

bethan

#6750850 Napisano: 09.12.2020 11:45:29
superloser napisał(a):

Jest ... placisz za branding

A wiesz, porównałam sobie kiedyś właśnie takie produkty - w biedrze, Develey i biedronkowe robione przez Develey. Różnica znaczącą. I często tak jest, że składy się różnią.

kukuleczka

#6750856 Napisano: 09.12.2020 12:01:06
bethan napisał(a):

superloser napisał(a):

A wiesz, porównałam sobie kiedyś właśnie takie produkty - w biedrze, Develey i biedronkowe robione przez Develey. Różnica znaczącą. I często tak jest, że składy się różnią.

A ja się z Tobą i zgodzę i nie zgodzę. Są oczywiście produkty, które mają inny skład, czasem gorszy, czasem czegoś mniej itd. Ale są też takie, które są ideantyczne. Dla mnie takim przykładem są śledzie w sosie pomidorowym z biedronki, robione przez Lisner. Wg mnie, w smaku nie od odróznienia. Z kolei mleko z auchanu produktowane chyba przez mlekovite jest nie do picia.
Zresztą oglądałam nie tak dawno program, w którym zakłady produkcyjne (oczywiście miały zakryte logo) potwierdzały i jedno i drugie. 
Jedna gdy była w połowie produkcji dzieliła powstałą miksturę i miała osobną częśćhali produkcyjnej dla dyskontów i w dalszym etapie wprowadzali np 10% mniej jakiegoś składnika. Był też firmy, w której mówili wprost, że u nich skład jest taki sam, bo w ich przypadku rozdzielanie produkcji byłoby nieekonomiczne. I radzili, żeby porównywać skład na opakowaniach
1 bethan 0

adriannaa

#6750872 Napisano: 09.12.2020 12:13:34
katake napisał(a):

Przychodzi Wam zwrotka z konku Nivea „Wygraj prezent na Święta” Biedronka?

Wysłałam zgłoszenie ok. 18.15 a zwrotkę dostałam chwilę po 24
1 katake 0

szczupak

#6750881 Napisano: 09.12.2020 12:28:16
Mam pytanko do tych, którym udało się wygrac w heinekenie.
te życzenia to takie wzniosłe piszecie, czy tak by było ich dużo, czy jak?
może być pw
dzięki z góry za wszelkie wskazówki
0 0

lager

#6750885 Napisano: 09.12.2020 12:37:59
szczupak napisał(a):

Mam pytanko do tych, którym udało się wygrac w heinekenie.
te życzenia to takie wzniosłe piszecie, czy tak by było ich dużo, czy jak?
może być pw
dzięki z góry za wszelkie wskazówki

Nie ma to żadnego znaczenia, liczy się fuks.
0 0

iwona0103

#6750890 Napisano: 09.12.2020 12:45:01
superloser napisał(a):

bethan napisał(a):

superloser napisał(a):

Mleko nie ma "skladu" w znaczeniu mieszania roznego pochodzenia skladnikow w mleczarni, by stworzyc "nowy" produkt. W kartonie masz mix mleka z 10-100 krow, albo i wiecej.
Ostatnio Develey uswiadamial o cukrze w cukrze i soli w soli. Jak ktos je sloiczek dziennie tych ich produktow to pewnie ma znaczenie, ktory cukier tam jest.

A garnek to garnek, inaczej do sprzetu podchodze i butow  emotka

Moja mama jest podwykonawcą żyłki ogrodowej. Producent ten sam, żyłka ta sama, różnią się tylko naklejkami na opakowaniach. Niektórzy klienci (np. duże sklepy budowlane) wspominają kto wyprodukował tę żyłkę a inni nie, przypisując wykonanie sobie.
0 0

martucha-jk

#6750895 Napisano: 09.12.2020 12:52:41
Monika11 napisał(a):

rufus napisał(a):

anialistopad napisał(a):

marcella napisał(a):

Myślałam że imprezuje stylowa a tu nic, może iszcze idą emotka

Ja miałam e-mail o 9;37 coś czuje, że na raty wyaylaja

9:31 i 44.
Moze jeszcze wysylaja..

u mnie podobnie 9:31, 42, 43,44

Sprawdźcie sobie wyniki na ich stronie Imprezuj stylowo – Pomysł na epicką rozrywkę w domowym zaciszu. Ja nie dostałam maila na pocztę onet, a po wpisaniu nr paragonu widnieje, że wygrałam.

xpac

#6750932 Napisano: 09.12.2020 14:53:34
hmm tak się zastanawiam, nikt nie wygrywa w konkursie "Konkurs "Rodzina Pozytywnie Nakręcona" etapy dzienne" ??
https://www.e-kon...ne.html#.X9DWNNhKhPY
Łącznie 450 laptopów i inne rzeczy, wyniki prawie codziennie, a u nas ani jednego wpisu emotka
0 0

kreatia

#6750934 Napisano: 09.12.2020 14:59:00
xpac napisał(a):

hmm tak się zastanawiam, nikt nie wygrywa w konkursie "Konkurs "Rodzina Pozytywnie Nakręcona" etapy dzienne" ??
Łącznie 450 laptopów i inne rzeczy, wyniki prawie codziennie, a u nas ani jednego wpisu emotka

ktoś tam wygrywa, ale z reguły nie to, co chce emotka
zasady niejasne, wybory jury niejasne, regulamin niejasny.

misiamarysia

#6750936 Napisano: 09.12.2020 15:12:55
xpac napisał(a):

Po dokładnym przeczytaniu regulaminu pewnie się większości/ części osób odechciewa, plus film a nie zdjęcie, co też wymaga więcej pracy, plus jego publikacja i zgoda na udostępnianie wizerunku twoich dzieci, (przy każdym filmie, a jest ich już sporo na stronie, jest imię i nazwisko, a w internecie nic nie ginie, więc może niektóre dzieci już te większe obawiają się, że koledzy zobaczą i wyśmieją, wykorzystają jakoś, a w pewnym wieku to nie jest mile widziane) plus to "opowiadanie się" w formularzach  o sytuacji, sprzęcie w domu, dofinansowaniach na sprzęt, dzieciach itp. Pewnie dlatego niektórzy wolą nie brać udziału. Tak mi się wydaje, ale może jest jakiś inny powód. Mój przynajmniej byłby taki, no ale to mój, każdy inaczej podchodzi do sprawy swojej prywatności. Nie darmo się tu nazywamy misie, pysie, bambisie i inne, żeby potem z imieniem, nazwiskiem pokazywać swój dom i całą rodzinę, no ale ja wspomniałam, każdy inaczej do tego podchodzi i ma do tego prawo. Ja nikogo nie krytykuję, niech każdy gra, jak mu się podoba, o ile nie wstawia plagiatów, kradzionych wizerunków, filmów, to proszę bardzo.  A my sobie pooglądamy, czy ma ładnie i czy już wysprzątane na święta w domu emotka

mama-l-k-m

#6750945 Napisano: 09.12.2020 15:43:18
kreatia napisał(a):

xpac napisał(a):

Dopiero wczoraj dzwonili z informacją co się wygrało. Więc u nas jest laptop, koleżanka też ma laptop za naturalny bez montażu film. A 2 znajome koleżanki za super filmiki montowane i mające tylko 2 dzieci nagrody dodatkowe. Więc uważam, że znaczenie ma karta dużej rodziny. 
2 kreatia, xpac 0

domika

#6750946 Napisano: 09.12.2020 15:49:00
mama-l-k-m napisał(a):

kreatia napisał(a):

xpac napisał(a):

Dopiero wczoraj dzwonili z informacją co się wygrało. Więc u nas jest laptop, koleżanka też ma laptop za naturalny bez montażu film. A 2 znajome koleżanki za super filmiki montowane i mające tylko 2 dzieci nagrody dodatkowe. Więc uważam, że znaczenie ma karta dużej rodziny. 

Laptopy sa tylko dla rodzin 3+ .
Weryfikują karty dużej rodziny

nanajka81

#6750982 Napisano: 09.12.2020 18:06:23
misiamarysia napisał(a):

xpac napisał(a):

Po dokładnym przeczytaniu regulaminu pewnie się większości/ części osób odechciewa, plus film a nie zdjęcie, co też wymaga więcej pracy, plus jego publikacja i zgoda na udostępnianie wizerunku twoich dzieci, (przy każdym filmie, a jest ich już sporo na stronie, jest imię i nazwisko, a w internecie nic nie ginie, więc może niektóre dzieci już te większe obawiają się, że koledzy zobaczą i wyśmieją, wykorzystają jakoś, a w pewnym wieku to nie jest mile widziane) plus to "opowiadanie się" w formularzach  o sytuacji, sprzęcie w domu, dofinansowaniach na sprzęt, dzieciach itp. Pewnie dlatego niektórzy wolą nie brać udziału. Tak mi się wydaje, ale może jest jakiś inny powód. Mój przynajmniej byłby taki, no ale to mój, każdy inaczej podchodzi do sprawy swojej prywatności. Nie darmo się tu nazywamy misie, pysie, bambisie i inne, żeby potem z imieniem, nazwiskiem pokazywać swój dom i całą rodzinę, no ale ja wspomniałam, każdy inaczej do tego podchodzi i ma do tego prawo. Ja nikogo nie krytykuję, niech każdy gra, jak mu się podoba, o ile nie wstawia plagiatów, kradzionych wizerunków, filmów, to proszę bardzo.  A my sobie pooglądamy, czy ma ładnie i czy już wysprzątane na święta w domu emotka

ja z wyżej wymienionych powodów udziału nie biorę. Obejrzałam część filmików i niektórzy konkursowicze to naprawdę taką biedę mają że uczą się z użyciem telefonu? serio nie mają w tych czasach laptopa ani tableta? nie chce mi się w to wierzyć szczególnie że z nazwisk kojarzę, że sporo wygrywają. No ale może tak jest, nic mi do tego, chcą się pokazać niech się pokazują.

nanajka81

#6751003 Napisano: 09.12.2020 19:23:32
asia575 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

xpac napisał(a):

Łącznie 450 laptopów i inne rzeczy, wyniki prawie codziennie, a u nas ani jednego

ja z wyżej wymienionych powodów udziału nie biorę. Obejrzałam część filmików i niektórzy konkursowicze to naprawdę taką biedę mają że uczą się z użyciem telefonu? serio nie mają w tych czasach laptopa ani tableta? nie chce mi się w to wierzyć szczególnie że z nazwisk kojarzę, że sporo wygrywają. No ale może tak jest, nic mi do tego, chcą się pokazać niech się pokazują.

Mam czworkę dzieci na zdalnym nauczaniu i tylko jeden komputer i jeden laptop.Dwójka musi być na telefonach.
Jeśli  jakaś ważna lekcja lub sprawdzian to się zmieniają.Ja osobiście  mam dylemat,bo sprzęt by się przydał ale właśnie to wykorzystanie wizerunku dzieci  i publikacja filmu mnie odstrasza emotka

No ale nie wszyscy mają wszystkie dzieci na zdalnym, akurat to co oglądałam to tam jeden uczeń był a reszta mała więc trochę mnie zdziwiło, że z telefonu ktoś się uczy szczególnie że autorem jest konkursowicz pełną gębą. Za to podobał mi się jeden filmik gdzie 5 dzieci na zdalnym i każde przy kompie i dziewczynka która nie miała się gdzie podziać - z jajem, humorem, bardzo fajny filmik. Ale autora filmiku z konkursów nie znam. Ogólnie publikacja filmu jest trocha obciachowa ale z drugiej strony tam w cholerę innych filmików więc Twój mógłby z czasem "zniknąć" w gąszczu. Tylko to spowiadanie się z sytuacji materialnej jest dla mnie nie na miejscu bo nie wiem kto to czyta. Wg mnie to powinni rozdać te laptopy za nic, pozbierać zgłoszenia i przeanalizaować kto jak ma naprawdę i czy serio potrzebuję i po cichu rozdać a nie pokazywać po internetach jacy są hojni i wspaniali bo "za darmo" rozdają takie fajne laptopy. Teraz tylko śledzić kiedy ktoś wystawi na olx za trochę tańszą cenę.
0 0

kama.z

#6751022 Napisano: 09.12.2020 21:03:48
Próbował ktoś wgrać oświadczenie z potrójnego wygrywania bez pesela i nr dowodu?
0 0

madllen

#6751023 Napisano: 09.12.2020 21:10:13
kama.z napisał(a):

Próbował ktoś wgrać oświadczenie z potrójnego wygrywania bez pesela i nr dowodu?

tak, weryfikacja pozytywna
1 kama.z 0

bezaczek7

#6751025 Napisano: 09.12.2020 21:25:09
Jan niezbedny, jakikolwiek "sposob"? emotka
0 0

asper01

#6751029 Napisano: 09.12.2020 21:58:43
Zwrócił ktoś uwagę na datę bonów do Selgrosa od UO z Berlinek?
0 0

anialistopad

#6751031 Napisano: 09.12.2020 22:16:43
nanajka81 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

xpac napisał(a):

Nie koniecznie biedni. Mój syn ma laptopa ,a woli na telefonie być na lekcjach,bo tak mu wygodniej . 
0 0