Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

visserarthur

#6854801 Napisano: 19.04.2022 22:35:48
Tak zauważam, że ściana wschodnia jest mało tolerancyjna i pisowska zarazem... Jak nasi wybyli do innych krajów, to nie pisali dla nich w języku polskim...!? Zapomnieliście też, że w Polsce już 5 lat temu była reklama dla Ukraińców po ukraińsku, czy wtedy nie wzbudzała na wschodzie aż takich emocji...:
http://tv.wirtual...-elzy-reklamuje-play
0 0

mietowa

#6854802 Napisano: 19.04.2022 22:39:16
darog napisał(a):

mietowa napisał(a):

darog napisał(a):

darog napisał(a):

Chyba Organizatorzy mają dość konkursowiczów polskich, W sklepach wywieszki w j. ukraińskim o konkursie i zasady.Wydawało mi się, że to może  nadgorliwy miłosierny przedstawiciel handlowy. NIE to organizator podaje info w j. ukraińskim...dziś dzieci w szkole uczyły się hymnu ukraińskiego, knajpa z sushi (MOI) na Świętojańskiej w Bstoku  zdjęła flagę unijną i wywiesiła na zewnątrz ukraińską. Oglądam gazetkę z HEBE - w języku polskim i jednocześnie ukraińskim. 
Myśle kupie sos w sklepie. Patrze nazywa się "Ukraiński" ( choć nie nazywał się wcześniej rosyjski) - jako że dzień dziś płynie troszke w ukraińskim szoku - przy okazji zrobię foto zdjęć ukraińskich sosów (wcześniej chyba nazywał się seczuański) 

No i co w związku z tym? emotka

jeśli polskie dziecko nie zna poprawnie hymnu polskiego, a jest uczone ukraińskiego - to trochę  jakby  było nie u siebie, 
a to że mój ojciec przyjeżdża do mnie i mówi-że stał w autobusie bo ukraiński nastolatek z młodą mamą nie mają zwyczaju ustępować miejsca 80-latkom 
- to też słabe/ tym bardziej że mają darmowe przejazdy.

A poza tym ... все добре вітаю,
а ziemniaki to - картопля w PSS Społem napisali.
Szkoda tylko, że jak stary człowiek przygłuchy pyta o coś 2x to ze wściekłościa Polak odpowiada, a do ukraińskiego człowieka 10x powtarza by zrozumiał. Bywa.

"jeśli polskie dziecko nie zna poprawnie hymnu polskiego, a jest uczone ukraińskiego - to trochę  jakby  było nie u siebie," - moje, polskie dziecko śpi u siebie w łóżku. Bawi się swoimi zabawkami. Odwiedza swoją babcię i dziadka, którzy żyją. Nie pyta, kiedy wróci tatuś, bo wie. Wróci z pracy, nie z wojny. Moje polskie dziecko czuje się bardzo u siebie, a znajomość ukraińskiego hymnu i jakiekolwiek inne poszerzanie wiedzy mu z pewnością nie zaszkodzi. Budowanie empatii również. 

"bo ukraiński nastolatek z młodą mamą nie mają zwyczaju ustępować miejsca 80-latkom" - no tak, bo polskie nastolatki to po prostu sama słodycz emotka . Kłaniają się w pas każdej staruszce! Cóż za obrzydliwe szerzenie stereotypów. Myślałam, że chodzi o wychowanie, ale tu się okazuje, że o narodowość. 

"to też słabe/ tym bardziej że mają darmowe przejazdy." - te darmowe przejazdy to Polaków bolą najbardziej, z tego co ostatnio widzę. W sumie się nie dziwię. Takie mieć k*** szczęście w życiu. Jak wygrana. Może nie masz życia, domu, matkę ci zgwałcili i zabili, ale to wszystko nic. W Polsce można się z przejechać za darmo z Kościuszki na Kopernika. Czad.

"Szkoda tylko, że jak stary człowiek przygłuchy pyta o coś 2x to ze wściekłościa Polak odpowiada, a do ukraińskiego człowieka 10x powtarza by zrozumiał. Bywa" - nie mierz ludzi swoją miarą. Ja mam w sobie empatię i cierpliwość do obu. 

zielonaszpilka

#6854805 Napisano: 19.04.2022 22:56:17
mietowa napisał(a):

darog napisał(a):

mietowa napisał(a):

jeśli polskie dziecko nie zna poprawnie hymnu polskiego
, a jest uczone ukraińskiego - to trochę  jakby  było nie u siebie, 
a to że mój ojciec przyjeżdża do mnie i mówi-że stał w autobusie bo ukraiński nastolatek z młodą mamą nie mają zwyczaju ustępować miejsca 80-latkom 

Szkoda tylko, że jak stary człowiek przygłuchy pyta o coś 2x to ze wściekłościa Polak odpowiada, a do ukraińskiego człowieka 10x powtarza by zrozumiał. Bywa.

"jeśli polskie dziecko nie zna poprawnie hymnu polskiego, a jest uczone ukraińskiego - to trochę  jakby  było nie u siebie," - moje, polskie dziecko śpi u siebie w łóżku. Bawi się swoimi zabawkami. Odwiedza swoją babcię i dziadka, którzy żyją. Nie pyta, kiedy wróci tatuś, bo wie. Wróci z pracy, nie z wojny. Moje polskie dziecko czuje się bardzo u siebie, a znajomość ukraińskiego hymnu i jakiekolwiek inne poszerzanie wiedzy mu z pewnością nie zaszkodzi. Budowanie empatii również. 

"bo ukraiński nastolatek z młodą mamą nie mają zwyczaju ustępować miejsca 80-latkom" - no tak, bo polskie nastolatki to po prostu sama słodycz emotka . Kłaniają się w pas każdej staruszce! Cóż za obrzydliwe szerzenie stereotypów. Myślałam, że chodzi o wychowanie, ale tu się okazuje, że o narodowość. 

"to też słabe/ tym bardziej że mają darmowe przejazdy." - te darmowe przejazdy to Polaków bolą najbardziej, z tego co ostatnio widzę. W sumie się nie dziwię. Takie mieć k*** szczęście w życiu. Jak wygrana. Może nie masz życia, domu, matkę ci zgwałcili i zabili, ale to wszystko nic. W Polsce można się z przejechać za darmo z Kościuszki na Kopernika. Czad.

"Szkoda tylko, że jak stary człowiek przygłuchy pyta o coś 2x to ze wściekłościa Polak odpowiada, a do ukraińskiego człowieka 10x powtarza by zrozumiał. Bywa" - nie mierz ludzi swoją miarą. Ja mam w sobie empatię i cierpliwość do obu. 

A do tego wszystkiego bym dodała: A jak dziecko chodzące do szkoły nie zna poprawnie hymnu polskiego, to może czas zakasać rękawy i usiąść ze swoją progeniturą i je tego hymnu porządnie nauczyć? 

darog

#6854808 Napisano: 20.04.2022 00:20:23
zielonaszpilka napisał(a):

mietowa napisał(a):

darog napisał(a):

mietowa napisał(a):

jeśli polskie dziecko nie zna poprawnie hymnu polskiego
, a jest uczone ukraińskiego - to trochę  jakby  było nie u siebie, 

A do tego wszystkiego bym dodała: A jak dziecko chodzące do szkoły nie zna poprawnie hymnu polskiego, to może czas zakasać rękawy i usiąść ze swoją progeniturą i je tego hymnu porządnie nauczyć? 

- też jestem tego zdania, szkoła nie jest od uczenia hymnu a to powinno być w domu - skoro tak bardzo rodzic się czuje Polakiem
- jasne, że nastolatkowie polscy przede wszystkim nos w ajfony i siedzą w autobusach nie patrzą kto obok stoi
- w moim gronie nie ma "PISu"
- ojciec jeździ autobusem raz na pół roku - skoro akurat tak mu się przydarzyło-nie miał prawa powiedzieć?
Cóż ..taki do ukraiński ze wszech miar w Polsce dzień, kończąc przy kompie i sprawdzając konkurs Columbita a tam - po ukraińsku.

Sąsiedzi się rozwodzą...przez "Ukrainę" pół godz temu kumpel wyszedł ode mnie. Żona nie zdzierżyła, że TRZECI tydzień Andrzej jeździ jako wolontariusz ratownik medyczny na granice. Wypłata za to z pracy 1 tys zł - skoro wybrał wolontariat. 
- Ukrainki - pielęgniarki za to palcem  jako wolontariuszki nie ruszyły- minął miesiąc. Czekają na zatrudnienie w USK. W końcu Andrzej zrozumiał i kończy wolontaryjną 3-tygodniową działalność. także i noc upływa z tematem ukraińskim.  
Dobranoc, slava Ukrainie i niech ten koszmar puti.nowski się skończy wraz z nim.
0 0

banka-manka

#6854833 Napisano: 20.04.2022 07:42:27
Czy ktoś zapisał sobie link lub sam regulamin z konkursu Seko? https://www.e-konkursy.info/konkurs/konkurs-swietuj-30-lat-z-seko
Konkurs się zakończył i strona konkursowa jest nieaktywna.
0 0

atyde25

#6854835 Napisano: 20.04.2022 07:45:00
Columbit mocno poleciał serio myślą,że ludzie którzy walczą o przetrwanie i życie będą nagle w polszy walczyć o nagrody w konkursach promocyjnych.................
Mnie osobiście rozwaliło,że rosyjscy żołnierze zadzwonili do żony przez zabiciem jej męża i syna by sobie posłuchała czy się pożegnała.Chyba się za dużo naoglądali Gry o tron.Dobrze,że akurat w tych czasach nie było telefonów.............
0 0

blanca

#6854858 Napisano: 20.04.2022 08:56:03
banka-manka napisał(a):

Czy ktoś zapisał sobie link lub sam regulamin z konkursu Seko? https://www.e-konkursy.info/konkurs/konkurs-swietuj-30-lat-z-sekoKonkurs się zakończył i strona konkursowa jest nieaktywna.

https://s3-eu-wes..._na_widelcu_2_1_.pdf

banka-manka

#6854863 Napisano: 20.04.2022 09:01:09
blanca napisał(a):

banka-manka napisał(a):

Czy ktoś zapisał sobie link lub sam regulamin z konkursu Seko? https://www.e-konkursy.info/konkurs/konkurs-swietuj-30-lat-z-sekoKonkurs się zakończył i strona konkursowa jest nieaktywna.

https://s3-eu-wes..._na_widelcu_2_1_.pdf

Dziękuje emotka
0 0

elewandowska25

#6854945 Napisano: 20.04.2022 14:22:47
Czy ktoś czeka na kosmetyki za głosowanie Hit Kosmetyczny?
0 0

agaluna

#6854947 Napisano: 20.04.2022 14:24:10
elewandowska25 napisał(a):

Ja czekam emotka
0 0

deva

#6854957 Napisano: 20.04.2022 15:13:22
agaluna napisał(a):

Ja czekam emotka

Ja czekam na zestaw książęk
1 agaluna 0

banka-manka

#6855023 Napisano: 21.04.2022 09:00:08
Konkurs Veganoc Stokrotka. 
Czy ktoś też jako podziękowanie dostał wiadomość jakby chodziło o konkurs Majówka z Kamperem? 

0 0

mietowa

#6855024 Napisano: 21.04.2022 09:01:52
banka-manka napisał(a):

Konkurs Veganoc Stokrotka. Czy ktoś też jako podziękowanie dostał wiadomość jakby chodziło o konkurs Majówka z Kamperem? 

Tak emotka . Widocznie nie zmienili grafiki w zwrotce. 

Afrodyta72

#6855087 Napisano: 21.04.2022 11:53:02
Witam,mam pytanie , co w aplikacji coca-coli znaczy F ? Obok monet i punktów w portfelu? Co tam trzeba zrobić?
0 0

isana123

#6855088 Napisano: 21.04.2022 11:54:36
deva napisał(a):

agaluna napisał(a):

Ja czekam emotka

Ja czekam na zestaw książęk

i ja czekam na kosmetyki

ola120

#6855114 Napisano: 21.04.2022 13:37:08
Chciałabym oddać 2 bilety elektroniczne na mecz piłki ręcznej - 23.04, godz, 15.00, Kielce. Gra Łomża vive Kielce z Grupą Azoty... 
Nie wiem jak dodać post w wątku Oddam za darmo. 
0 0

isana123

#6855116 Napisano: 21.04.2022 13:48:18
ola120 napisał(a):

Chciałabym oddać 2 bilety elektroniczne na mecz piłki ręcznej - 23.04, godz, 15.00, Kielce. Gra Łomża vive Kielce z Grupą Azoty... Nie wiem jak dodać post w wątku Oddam za darmo. 

Ogłoś się na facebooku w wątku kieleckim. jak ja tak zrobiłam to w kilka minut pozbyłam się biletów emotka
0 0

lacoka94

#6855133 Napisano: 21.04.2022 15:32:22
Pytanie do tych co wygrali hulajnogi z żabki. Formularz zwycięzcy wysłaliście nowym mailem czy odpisaliście na wiadomość o wygranej? 
0 0

banka-manka

#6855158 Napisano: 21.04.2022 17:00:49
Czy w konkursie Pudliszki przychodzi potwierdzenie e-mail, czy tylko podziękowanie na stronie? 
0 0

yolka123

#6855166 Napisano: 21.04.2022 17:32:50
banka-manka napisał(a):

Czy w konkursie Pudliszki przychodzi potwierdzenie e-mail, czy tylko podziękowanie na stronie? 

Tylko podziękowanie na stronie ( wysyłałam 19.04)