Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

GreenEK

#7103098 Napisano: 23.06.2023 16:11:30
dede napisał(a):

E tam nie ma co z tum raffaello. Rysunek to mój konik  uważam że miałam naprawdę fajne prace i minimalistyczne i pomysłowo przedstawiające pralinkę a tu nic. Najpierw było niedowierzanie, później nadzieja że jeszcz zadzwonią, następnie się wkurzyłam a teraz mi powoli przechodzi. Ciekawe co tam wybrali? Zobaczymy, ocenenimy czy fajne czy kaszanka. Nie ukrywam że mi bardzo zależało.

Pytanie czy "pomysłowe PRZEDSTAWIENIE pralinki' było zgodne z regulaminem, bo brzmi to wieloznacznie...
0 0

atlantydek

#7103101 Napisano: 23.06.2023 16:17:16
Ma ktoś problemy z wysyłką zgłoszenia na Aviko? Nie idzie w żaden sposób.
0 0

pusheen

#7103109 Napisano: 23.06.2023 16:24:51
Też nie mam Raffaello. Artystką nie jestem, a zgłoszenie robiłam na dwie godziny przed końcem konkursu, więc tu raczej wygrana by była miłym zaskoczeniem. emotka  Ciekawa jestem czy rzeczywiście wybrali takie proste zgłoszenia jak były w przykładach, czy jednak bardziej dopracowane rysunki. Ja szczerze mówiąc nie miałam pojęcia czego mogą oczekiwać.
0 0

dede

#7103111 Napisano: 23.06.2023 16:30:42
GreenEK napisał(a):

dede napisał(a):

E tam nie ma co z tum raffaello. Rysunek to mój konik  uważam że miałam naprawdę fajne prace i minimalistyczne i pomysłowo przedstawiające pralinkę a tu nic. Najpierw było niedowierzanie, później nadzieja że jeszcz zadzwonią, następnie się wkurzyłam a teraz mi powoli przechodzi. Ciekawe co tam wybrali? Zobaczymy, ocenenimy czy fajne czy kaszanka. Nie ukrywam że mi bardzo zależało.

Pytanie czy "pomysłowe PRZEDSTAWIENIE pralinki' było zgodne z regulaminem, bo brzmi to wieloznacznie...

Ja to zrozumiałam tak, że ta pralinka ma być głównym elementem pracy i takie też prace w których była fajnie wkomponowana wysłałam.
Miałam też jedną pracę wykonaną różnymi technikami, full odpicowaną ale i tak lipa. Chciałam się załapać na gust komisji i poszły różne prace, i rysowane i malowane, w każdej pralinka była główną bohaterką. Widocznie albo ja nie zrozumiałam zapisów regulaminu, albo tak dużo prac było. No nic, zobaczymy jak opublikują.
0 0

dede

#7103112 Napisano: 23.06.2023 16:32:59
pusheen napisał(a):

Też nie mam Raffaello. Artystką nie jestem, a zgłoszenie robiłam na dwie godziny przed końcem konkursu, więc tu raczej wygrana by była miłym zaskoczeniem. emotka  Ciekawa jestem czy rzeczywiście wybrali takie proste zgłoszenia jak były w przykładach, czy jednak bardziej dopracowane rysunki. Ja szczerze mówiąc nie miałam pojęcia czego mogą oczekiwać.

Wysyłałam takie i takie, ale jak to w konkursach bywa nigdy nie wiadomo czego tak naptawdę oczekują.
0 0

akarolcia

#7103117 Napisano: 23.06.2023 16:45:11
Oj, wydaje mi się po waszych wpisach, że w Raffaello była ogrooooomna konkutencjaemotka
Temat fajny, pralinki ogólnie lubiane, nagrody super.
Nic dziwnego że bylo tyle zgłoszeń.
Ja osobiście 2/0.
A wyniki będzie można obejrzeć i wtedy sobie podyskutujemy, co było kluczem do sukcesu emotka
0 0

yaagatka

#7103125 Napisano: 23.06.2023 16:57:45
Ja wysłałam 3 zgłoszenia - każdy z rodziny robił coś innego.
Z regulaminu pamietam, ze to była dowolna praca artystyczna na kartce, niekoniecznie malarska, a wiem ze pomyslowosc konkursowiczow bywa niebywała emotka Pewnie gosc z gitarą tez sie jakoś przemycił xD
U mnie zero nagród. Jestem ciekawa co wybiorą do głosowania...

TurboMike

#7103131 Napisano: 23.06.2023 17:18:10
A może zwycięzcy się już zechcą pochwalić pracami? Dzięki temu kilka głosów od Nas pewnie dostaną emotka
0 0

kuleczkar

#7103137 Napisano: 23.06.2023 17:50:10
akarolcia napisał(a):

Oj, wydaje mi się po waszych wpisach, że w Raffaello była ogrooooomna konkutencjaemotka
Temat fajny, pralinki ogólnie lubiane, nagrody super.
Nic dziwnego że bylo tyle zgłoszeń.
Ja osobiście 2/0.
A wyniki będzie można obejrzeć i wtedy sobie podyskutujemy, co było kluczem do sukcesu emotka

I jeszcze koniec roku szkolnego, więc większość nauczycieli dostała Raffaello emotka
U mnie oczywiście paragon przeleżał cały konkurs  i praca robiona na ostatnią chwilę przed północą. Efekt? Nawet teraz się śmieję, jak o niej myślęemotka
Totalnie nie nadająca się na konkurs, ale pomyślałam, a co tam, zrobię im dzień- niech się trochę pośmieją! Markerem malowane i z Raffaello dodane bicki i cycki na plażyemotka

Ostin789

#7103140 Napisano: 23.06.2023 18:01:21
TurboMike napisał(a):

A może zwycięzcy się już zechcą pochwalić pracami? Dzięki temu kilka głosów od Nas pewnie dostaną emotka

Ja moge wysłać na priv zainteresowanym emotka  dla mnie było to miłą niespodzianką, że wygrałam bo praca na szybko w ostatni dzień. Tym bardziej byłam pewna, że to te profesjonalne wygrają ze względu na to, że konkurs reklamowały dziewczyny, które tworzą dzieła sztuki.
0 0

TurboMike

#7103141 Napisano: 23.06.2023 18:07:32
Ostin789 napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Ja moge wysłać na priv zainteresowanym emotka  dla mnie było to miłą niespodzianką, że wygrałam bo praca na szybko w ostatni dzień. Tym bardziej byłam pewna, że to te profesjonalne wygrają ze względu na to, że konkurs reklamowały dziewczyny, które tworzą dzieła sztuki.

To ja poproszę emotka  Swoją drogą powiem Wam szczerze że najwięcej sukcesów mam z Zadań konkursowych do których się średnio przykładałem a te które wg mnie były arcydzielem nie łapią się nawet na nagrody 3 stopnia emotka  Hmm może komisje już odróżniają prace szaraczków od konkursowiczów emotka
1 rufus 0

wasata

#7103142 Napisano: 23.06.2023 18:17:00
Na Raffaello ja wysłałam jedną pracę, a moja koleżanka drugą. Jej była z profesjonalnym tłem fotograficznym, ładnym oświetleniem i w ogóle zna się na fotografii, fajnie przedstawiła rysunek, ale sam rysunek był dość prosty (jednokolorowy, linijny). Ja natomiast mam więcej kolorów i trochę chaosu, ale sam rysunek jest bardziej kreatywny i pralinki "ciekawiej" wkomponowane (jej słowa). Ja wygrałam, ona niestety nie. emotka Też jestem ciekawa prac, czekamy na galerię. emotka
0 0

szramus

#7103147 Napisano: 23.06.2023 18:44:22
Pisał albo dzwonił ktoś do Kropki Bordo w sprawie numeru wylosowanego paragonu z Dare ? Chcą wszystkie,  a jest tego trochę i na tym samym są też inne konkursy.  Ma ktoś jakiś pomysł to proszę się podzielić doświadczeniem. Szkoda, że nie mają, jak Smolar, strony do wyszukiwania zwycięzców.
0 0

koniczynka123

#7103149 Napisano: 23.06.2023 18:58:46
szramus napisał(a):

Pisał albo dzwonił ktoś do Kropki Bordo w sprawie numeru wylosowanego paragonu z Dare ? Chcą wszystkie,  a jest tego trochę i na tym samym są też inne konkursy.  Ma ktoś jakiś pomysł to proszę się podzielić doświadczeniem. Szkoda, że nie mają, jak Smolar, strony do wyszukiwania zwycięzców.

Niestety nie podają numeru, nie odsyłają paragonu, wysłałam wszystkie paragony, nagroda nie przyszła, zadzwoniłam i okazało się, że akurat na zwycięskim paragonie było zero na początku a ja go podobno(tego zera) w zgłoszeniu nie wysłałam. Nie ważne, że wszystkie inne dane się zgadzały emotka I jak tu udowodnić, że jednak to zero było, ewentualnie moja zabytkowa klawiatura zrobiła mi psikusa?!
0 0

szramus

#7103150 Napisano: 23.06.2023 19:02:26
koniczynka123 napisał(a):

szramus napisał(a):

Niestety nie podają numeru, nie odsyłają paragonu, wysłałam wszystkie paragony, nagroda nie przyszła, zadzwoniłam i okazało się, że akurat na zwycięskim paragonie było zero na początku a ja go podobno(tego zera) w zgłoszeniu nie wysłałam. Nie ważne, że wszystkie inne dane się zgadzały emotka I jak tu udowodnić, że jednak to zero było, ewentualnie moja zabytkowa klawiatura zrobiła mi psikusa?!
To szkoda, że tak wyszło. Ogólnie jest to jedna z najgorszych agencji z konkursami, często piszą tu o różnych problemach.
Dziekuję za odpowiedz. Powodzenia w konkursach emotka

mandarynka16

#7103152 Napisano: 23.06.2023 19:26:53
MagdalenaMal napisał(a):

Ja włożyłam tyle pracy w moje zgłoszenia …
czuję sie bardzo pokrzywdzona w tym konkursie 🥲

nie wkręcaj sie tak, podejdź do tego z dystansem. Raz się wygrywa, raz przegrywa. To ze nie wygrałaś nie znaczy, że Twoja praca była słaba. Mogło być po prostu w opór świetnych prac, a nagród było tylko 60.
Za bardzo się dołujesz tymi wynikami

kate86

#7103158 Napisano: 23.06.2023 20:22:23
Grillowy Dino, takie ładne teksty moim zdaniem poszły a taka lipaemotka widac za cienka jestememotka
1 kimberly 0

zielonaszpilka

#7103161 Napisano: 23.06.2023 20:29:43
Jeden blik z Raffaello wygrała moja siostrzenica. Wysłała trzy zgłoszenia, bardzo proste, chociaż ona sama jest ultra uzdolniona i wybiera się w tym roku na studia z rysunku emotka  Ale poszła w prostotę. Obstawiamy, że wygrała rysunkiem, na którym jest twarz dziewczyny z profilu dmuchającej na dmuchawiec. Oczywiście dmuchawiec to pralinka. Część wiórków kokosowych, które się kruszą robiła za te pojedyncze spadochroniki z dmuchawca. A z opakowania po pralince zrobiła kokardę we włosach tej dziewczynie. Wszystko rysowane ołówkiem. Obstawiamy, że spodobało im się wykorzystanie tej jednej pralinki na kilka sposobów i porównanie do dmuchawca, w końcu Rafaello są lekkie jak chmurki emotka Jestem z niej bardzo dumna, tym bardziej, że namówiłam ją na ten konkurs i trzymam za nią mocno kciuki w kolejnym etapie, bo tablet bardzo by jej się przydał na studiach. Ale nawet to 500 zł to.mily zastrzyk kasy na wakacje dla nastolatki emotka Jeśli jednak okaże się, że wygrała inną pracą to będziemy mocno zaskoczone emotka  Ja swoimi zgłoszeniami nic nie ubrałam i też się zastanawiam czy na pewno wszystkich już poinformowali emotka

Nadkusia

#7103169 Napisano: 23.06.2023 20:53:04
[quote=

zielonaszpilka]Jeden blik z Raffaello wygrała moja siostrzenica. Wysłała trzy zgłoszenia, bardzo proste, chociaż ona sama jest ultra uzdolniona i wybiera się w tym roku na studia z rysunku emotka  Ale poszła w prostotę. Obstawiamy, że wygrała rysunkiem, na którym jest twarz dziewczyny z profilu dmuchającej na dmuchawiec. Oczywiście dmuchawiec to pralinka. Część wiórków kokosowych, które się kruszą robiła za te pojedyncze spadochroniki z dmuchawca. A z opakowania po pralince zrobiła kokardę we włosach tej dziewczynie. Wszystko rysowane ołówkiem. Obstawiamy, że spodobało im się wykorzystanie tej jednej pralinki na kilka sposobów i porównanie do dmuchawca, w końcu Rafaello są lekkie jak chmurki emotka Jestem z niej bardzo dumna, tym bardziej, że namówiłam ją na ten konkurs i trzymam za nią mocno kciuki w kolejnym etapie, bo tablet bardzo by jej się przydał na studiach. Ale nawet to 500 zł to.mily zastrzyk kasy na wakacje dla nastolatki emotka Jeśli jednak okaże się, że wygrała inną pracą to będziemy mocno zaskoczone emotka  Ja swoimi zgłoszeniami nic nie ubrałam i też się zastanawiam czy na pewno wszystkich już poinformowali emotka

Dosłownie miałam taki sam pomysł z dmuchawcem i tak samo zrobiłam z wiórków te opadające, ale niestety mojej pracy nie wybrali... i tak najbardziej jestem rozczarowana pracą z rysunkiem kota, którego szkicowałam ponad 10 h, może był zbyt realistyczny i pomyśleli, że to druk ( tak sobie wmawiam na pocieszenie) emotka

tereniagno

#7103173 Napisano: 23.06.2023 21:05:53
szramus napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

szramus napisał(a):

To szkoda, że tak wyszło. Ogólnie jest to jedna z najgorszych agencji z konkursami, często piszą tu o różnych problemach.
Dziekuję za odpowiedz. Powodzenia w konkursach emotka

Z tymi zerami, to bywa różnie. Raz nie trzeba wpisywać, innym razem, jak nie wpiszesz, to nagroda przepada, bo tłumaczą się, że nie było pełnego numeru. Teraz już wpisuje, też przepadła mi kiedyś nagroda.emotka