Smolar

joan

#6384895 Napisano: 01.08.2017 11:10:52
freyja88 napisał(a):

A fajnie niektórzy działają. Ja dziś grzecznie: 3 coca-cole na osobny paragon. A kasjer do mnie: na loterię tylko 3? Pan już jest ze mną umówiony na 150 paragonów. Ma przyjść przed zamknięciem sklepu. W zeszłym roku samochód wygrał emotka Alleluja i do przodu...

Przypuśćmy, że pan ten należy do grupy osób, co toz nich każdy sklerozę ma i nie pamięta, iż już dany paragon zgłosił z 99. starterów, więc wklepuje go po raz setny. Mamy: 150 paragonów x (marne) 100 starterów = 15.000 zgłoszeń. Dlatego to będzie pewnie kolejna loteria, gdzie kupię tylko jeden produkt, żeby "dać sobie szansę" emotka
2 nkba, defed 0

luko922

#6384901 Napisano: 01.08.2017 11:17:27
joan napisał(a):

freyja88 napisał(a):

A fajnie niektórzy działają. Ja dziś grzecznie: 3 coca-cole na osobny paragon. A kasjer do mnie: na loterię tylko 3? Pan już jest ze mną umówiony na 150 paragonów. Ma przyjść przed zamknięciem sklepu. W zeszłym roku samochód wygrał emotka Alleluja i do przodu...

Przypuśćmy, że pan ten należy do grupy osób, co toz nich każdy sklerozę ma i nie pamięta, iż już dany paragon zgłosił z 99. starterów, więc wklepuje go po raz setny. Mamy: 150 paragonów x (marne) 100 starterów = 15.000 zgłoszeń. Dlatego to będzie pewnie kolejna loteria, gdzie kupię tylko jeden produkt, żeby "dać sobie szansę" emotka

Eh emotka  To ja też raczej nie poszaleję emotka . A starterów też mam tylko kilka. Jak żyć emotka  

loteryjny

#6384965 Napisano: 01.08.2017 13:10:36
luko922 napisał(a):

joan napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Eh emotka  To ja też raczej nie poszaleję emotka . A starterów też mam tylko kilka. Jak żyć emotka  

wysyłajac 10-15 tys zgloszen na ta loterie ma się juz realne szanse na samochód emotka
0 0

delvitto

#6384968 Napisano: 01.08.2017 13:16:38
loteryjny napisał(a):

luko922 napisał(a):

joan napisał(a):

freyja88 napisał(a):

wysyłajac 10-15 tys zgloszen na ta loterie ma się juz realne szanse na samochód emotka

ale każdy sms 62 grosze, więc policzcie... jaki to będzie wydatek, jeśli się jednak w te autko nie trafi? No chyba że korzystać z różnych IP w różnych komputerach, ale tyle zgłoszeń, to by się przydało jakąś sekretarkę zatrudnić emotka
1 brucee 0

zina

#6384976 Napisano: 01.08.2017 13:31:10
A Ja się pochwalę dobrym uczynkiem. Zrobiłam sobie rundkę po mieście na rowerze z plecakiem. odwiedziłam 4 Biedry w każdej wziełam po 4 cole. Zeszłam na chwilę z roweru, żeby wejść z nim po schodach i zaczepił mnie bezdomny. Paniiii....dej Pani 2zł, bo w taki upal tak mi się pic chce.... Panie! ależ ma Pan dziś szczęście! Mam cały plecak coca-coli! emotka
Dałam mu 3 puchy, otworzył, podziekował, ale...po minie widać było, ze wolał te 2 zyla emotka

visserarthur

#6384981 Napisano: 01.08.2017 13:39:13
Znowu jakieś teorie spiskowe, żeby odstraszyć konkurencję. Grajcie, jak uważacie i nie czytajcie tych głupot.

kedziorldz

#6384989 Napisano: 01.08.2017 13:56:22
bruce napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Pan już jest ze mną umówiony na 150 paragonów. Ma przyjść przed zamknięciem sklepu. W zeszłym roku samochód wygrał emotka  

emotka emotka  Buahahahaha!!! Wyobrażam sobie nadgorliwość tego kasjera w pracy i jego nadmierną pracowitość w przypadku gdyby - dajmy na to - złapał przeziębienie lub jakiejś choróbsko: "Za skarby świata nie pójdę dziś na L-4, bo ...obiecałem znajomemu 150 paragonów na loterię!". emotka

Chyba cos zle zinterpretowales, kasier w biedronce i tak bedzie siedzial na aksie az do zamkniecia, a konkursowicz zajrzy przed zamknieciem liczac na to, ze nie zrobi wielkiego zamieszania i nie bedzie utrudnial zycia ludzia chcacym kupic 1 bulke emotka
Takie zachowania trzeba pochwalac, fajnie, ze kasjer tez sie na to zgodzil emotka
0 0

carissma

#6384993 Napisano: 01.08.2017 14:08:37
bruce napisał(a):

kedziorldz napisał(a):

Chyba cos zle zinterpretowales, kasier w biedronce i tak bedzie siedzial na aksie az do zamkniecia, a konkursowicz zajrzy przed zamknieciem liczac na to, ze nie zrobi wielkiego zamieszania i nie bedzie utrudnial zycia ludzia chcacym kupic 1 bulke emotka Takie zachowania trzeba pochwalac, fajnie, ze kasjer tez sie na to zgodzil emotka

emotka  Fajnie, że się zgodził? emotka  Trzeba pochwalić? emotka
Nierealne zatem - Twoim zdaniem - nagłe złe samopoczucie, tudzież gorączka owego sumiennego kasjera? emotka emotka
I w ogóle - jaka jest gwarancja, że wieczorem będzie miał 150 paragonów dla tego faceta? Przecież to bujda, kasjerzy nabijają się z konkursowiczów.   emotka

ja zrozumiałam to tak, że klient chce zakupić colę na 150 paragonow i się umówił z kasjerem, żeby go indywidualnie obsłużył, zeby nie blokować kasy emotka czy się mylę?

freyja88

#6384996 Napisano: 01.08.2017 14:13:07
carissma napisał(a):

bruce napisał(a):

kedziorldz napisał(a):

Chyba cos zle zinterpretowales, kasier w biedronce i tak bedzie siedzial na aksie az do zamkniecia, a konkursowicz zajrzy przed zamknieciem liczac na to, ze nie zrobi wielkiego zamieszania i nie bedzie utrudnial zycia ludzia chcacym kupic 1 bulke emotka Takie zachowania trzeba pochwalac, fajnie, ze kasjer tez sie na to zgodzil emotka

emotka  Fajnie, że się zgodził? emotka  Trzeba pochwalić? emotka Nierealne zatem - Twoim zdaniem - nagłe złe samopoczucie, tudzież gorączka owego sumiennego kasjera? emotka emotka
I w ogóle - jaka jest gwarancja, że wieczorem będzie miał 150 paragonów dla tego faceta? Przecież to bujda, kasjerzy nabijają się z konkursowiczów.   emotka

ja zrozumiałam to tak, że klient chce zakupić colę na 150 paragonow i się umówił z kasjerem, żeby go indywidualnie obsłużył, zeby nie blokować kasy emotka czy się mylę?

Tak właśnie było emotka

ongis

#6385039 Napisano: 01.08.2017 15:45:10
superloser napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

Już kilka lat temu jadąc przez śląsk zatrzymałam się przy Groszku by kupić promocyjne produkty na 3 paragony. Byłam zadowolona bo sklep pusty ale pan właśnie nabijał konkursowe  produkty na 100 paragonów. Pani otwarła dla mnie drugą kasę emotka i mówiła, że nie pierwszy raz jest taka sytuacja, że kasjer w wolnej chwili nabija "zleceniodawcy" paragony- oczywiście nie bezinteresownie, ale nie przyszło mi wtedy do głowy spytać ile taka "usługa" warta emotka Ja nadal zostane przy kilku paragonach ale od dawna nie dziwie się, że Ci sami ludzie wygrywają skoro sporo inwestują

Jaka inwestycja?Nabić 200 sztuk Fanty na 200 paragonów , a potem jednym zrobić ZWROT - bo ktoś sie pomylił I zamiast Fanty chce 200 butelek Sprite.
I masz 400 paragonów.

Do zwrotu trzeba oddać paragon. Ten konkurs jest tak tani że nikomu nie chciało by się robić zwrotów. A co do zakupów to jak kupują 2 zgrzewki na 1 kasie 48szt to przy ogarniętej kasjerce nie trwa to dłużej jak 5 minut.

mahuska

#6385065 Napisano: 01.08.2017 16:32:16
Nabicie zgrzewki wg paragonów to 7 min u nas emotka Pani nie chciała policzyć razem, tylko za każdy paragon wydawała resztę ...
0 0

cc_investigator

#6385066 Napisano: 01.08.2017 16:34:03
superloser napisał(a):

delvitto napisał(a):

ale każdy sms 62 grosze, więc policzcie... jaki to będzie wydatek, jeśli się jednak w te autko nie trafi? No chyba że korzystać z różnych IP w różnych komputerach, ale tyle zgłoszeń, to by się przydało jakąś sekretarkę zatrudnić emotka

Ale strona na necie jest FREE a wpisujesz tylko numer telefonu + numer paragonu.

I podajesz w pakiecie IP emotka Nie każdy ma zmienne emotka
1 monkakk 0

cc_investigator

#6385072 Napisano: 01.08.2017 16:57:59
superloser napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

superloser napisał(a):

delvitto napisał(a):

Ale strona na necie jest FREE a wpisujesz tylko numer telefonu + numer paragonu.

To żaden dowód, że 10-20 osób wysle z jednego IP .  Nie każdy ma smartphone. A po co marnować 62gr., skoro bratanica/sąsiad ma Internet na telefonie ... Ludzie sa w stanie tak namieszać,  ze pewnie już dziś jest kilka tys. zgłoszeń. po 1,39zl.

To co dla Ciebie dowodem nie jest, dla agencji "zwalczającej" profesjonalnego  konkursowicza (w loteriach - inwestującego grubą kasę), może być nawet koronnym

Jestem ciekawa co Smolar miał do powiedzenia na temat forum...
Czy to nie jest ta agencja, która chwali się zwalczaniem "profesjonalistów" ? emotka
1 bethan 0

delvitto

#6385073 Napisano: 01.08.2017 17:02:26

superloser napisał(a):

delvitto napisał(a):

no właśnie, podawanie tego samego nr paragonu do różnych nr telefonów może by nawet przeszło, gdyby nie to, że posiadają mianownik wspólny, czyli IP. Podobno można zmieniać IP, zawodowcy sobie pewnie z tym poradzą emotka  ale jeśli organizator to wyłapie, to powinni zabrać nagrodę, wg mnie. Jest opcja by korzystać z wielu różnych komputerów, np u zaprzyjaźnionych sąsiadów, ale kilka tysięcy zgłoszeń wbijać, to naprawdę trzeba nie mieć własnego życia emotka
0 0

ongis

#6385078 Napisano: 01.08.2017 17:21:34
delvitto napisał(a):

superloser napisał(a):

delvitto napisał(a):

no właśnie, podawanie tego samego nr paragonu do różnych nr telefonów może by nawet przeszło, gdyby nie to, że posiadają mianownik wspólny, czyli IP. Podobno można zmieniać IP, zawodowcy sobie pewnie z tym poradzą emotka  ale jeśli organizator to wyłapie, to powinni zabrać nagrodę, wg mnie. Jest opcja by korzystać z wielu różnych komputerów, np u zaprzyjaźnionych sąsiadów, ale kilka tysięcy zgłoszeń wbijać, to naprawdę trzeba nie mieć własnego życia emotka

Co wy macie z tym ip . Do każdego zgłoszenia możesz mieć inne ip nawet gimnazjalista sobie z tym poradzi bez problemu.
0 0

katarynka-199

#6385080 Napisano: 01.08.2017 17:26:03
mahuska napisał(a):

Nabicie zgrzewki wg paragonów to 7 min u nas emotka Pani nie chciała policzyć razem, tylko za każdy paragon wydawała resztę ...

Mężowi powiedziała, że nie wyda mu z 20zł więc grzecznie poprosił o płatność kartą.
Poprosiłam o zakup 5szt by nie zawracać głowy, ale tak się zdenerwował hamstwem Pani kasjerki, że zakupił całą zgrzewke. Zajęło to według paragonów 9min.
0 0

mahuska

#6385089 Napisano: 01.08.2017 17:40:39
Wiecie co tak sobie myśle.....teoretycznie można sobie słać jeden numer paragonu ze 100 kart... nie ważne zmienne ip  czy nie.... ale można mieć pecha i na paragon o nr 0099 wygrać w trzecim tygodniu  głośnik... tyle że co... jak się go wysłało również w pierwszym tygodniu, z innego nr....a na niego padnie samochodzik a paragon już w agencji?? Za tani konk na takie kombinowanie...
0 0

edzia21

#6385090 Napisano: 01.08.2017 17:43:46
mahuska napisał(a):

Wiecie co tak sobie myśle.....teoretycznie można sobie słać jeden numer paragonu ze 100 kart... nie ważne zmienne ip  czy nie.... ale można mieć pecha i na paragon o nr 0099 wygrać w trzecim tygodniu  głośnik... tyle że co... jak się go wysłało również w pierwszym tygodniu, z innego nr....a na niego padnie samochodzik a paragon już w agencji?? Za tani konk na takie kombinowanie...

Nie martw się, "zawodowcy" nie odsyłają paragoników na głośniki emotka

delvitto

#6385092 Napisano: 01.08.2017 17:51:42
ongis napisał(a):

delvitto napisał(a):

superloser napisał(a):

delvitto napisał(a):

Co wy macie z tym ip . Do każdego zgłoszenia możesz mieć inne ip nawet gimnazjalista sobie z tym poradzi bez problemu.

no ja się nie znam:( kiedyś chciałam przy czymś pokombinować, ale gdy poprosiłam syna, by mi pomógł z tym IP, to skwitował, że u nas się nie da, bo mamy net z kablówki, i coś tam nie pasuje. A czy to prawda to nie wiem, w każdym bądź razie ja nie umiem tego tak ustawiać...
0 0

ongis

#6385108 Napisano: 01.08.2017 18:38:41
delvitto napisał(a):

no ja się nie znam:( kiedyś chciałam przy czymś pokombinować, ale gdy poprosiłam syna, by mi pomógł z tym IP, to skwitował, że u nas się nie da, bo mamy net z kablówki, i coś tam nie pasuje. A czy to prawda to nie wiem, w każdym bądź razie ja nie umiem tego tak ustawiać...

Macie w domu telefony komórkowe? I to powinno wystarczyć w naprowadzeniu na właściwy trop
0 0