Smolar

monkakk

#6416487 Napisano: 15.10.2017 21:48:11
nadeim ale smolar zawsze chce numer paragonu no a duble w numeracji mogą weryfikować w inny sposób
0 0

visserarthur

#6416488 Napisano: 15.10.2017 21:50:04
Uważam, że umieszczanie w regulaminach takich zapisów (stawianie się ponad organami ścigania) jest niedozwolone. Nie można w regulamin wklejać wszystkiego, czego dusza zapragnie, (tzn. jak widać można) ale nie może to mieć mocy wiążącej.
0 0

Gość: nadeim

#6416489 Napisano: 15.10.2017 21:50:34
monkakk napisał(a):

nadeim ale smolar zawsze chce numer paragonu no a duble w numeracji mogą weryfikować w inny sposób

tak wiem, ale jak podawali listy wygranych z numerami telefonu i numerem paragonu było widać że się powtarzały numeru paragonu z podobnymi numerami telefonu i pewnie tak jest nadal.
0 0

#6416491 Napisano: 15.10.2017 21:53:28
visserarthur napisał(a):

Uważam, że umieszczanie w regulaminach takich zapisów (stawianie się ponad organami ścigania) jest niedozwolone. Nie można w regulamin wklejać wszystkiego, czego dusza zapragnie, (tzn. jak widać można) ale nie może to mieć mocy wiążącej.

ale chyba też nie można w regulaminie wpisać że na jeden adres tylko jedna osoba może wygrać, bo jak wyniki są po miesiącu, a każdy z rodziny kupi po produkcie promocyjnym i wygra każdy to przepada wszystkim nagroda, rozumiem taki zapis gdy wyniki są od razu po wysłaniu paragonu, to mogę powiedzieć rodzinie że nie mogą zagrać bo ja wygrałem, ale jak jest loteria i wyniki np po 2 tygodniach to takie zapisu nie powinno być.
0 0

venix

#6416492 Napisano: 15.10.2017 21:53:45
Develey dzienna 10zł i paragon odesłać pocztą. Chore emotka
I wygrać można tylko po 1 nagrodzie każdego rodzaju. Chociaż tych dych by nie żałowali. Z tuszami się dało. I chyba logiczne, że wtedy każdy kupuje więcej, a chyba o to im chodzi. Czy o co? 
0 0

edzia21

#6416493 Napisano: 15.10.2017 21:57:12
-Violka- napisał(a):

Develey dzienna 10zł i paragon odesłać pocztą. Chore  emotka I wygrać można tylko po 1 nagrodzie każdego rodzaju. Chociaż tych dych by nie żałowali. Z tuszami się dało. I chyba logiczne, że wtedy każdy kupuje więcej, a chyba o to im chodzi. Czy o co? 

Violka, jeśli nie podobają Ci się zasady takiej loterii - nie bierz udziału (ja również nie biorę z tej samej przyczyny). Gdyby akcja tego typu okazała się fiaskiem, więcej by jej nie było...ale jeśli ludzie kupują produkty i wysyłają zgłoszenia, będzie to trwało w nieskończoność, wszak akcja cieszy się POWODZENIEM emotka  
0 0

darog

#6416494 Napisano: 15.10.2017 21:57:19
Już kiedyś była afera i Smolar postawił na swoim. Chodziło o zapis w regulaminie, że udział może wziąc osoba posiadające pełne prawa, etc. oraz że musi odebrać telefon i potwierdzić udział...

zapytanie dotyczyło: jeżeli udział bierze osoba posiadająca pełne prawa, natomiast jest niepełnosprawna - głucha/niema - więc jak ma potwierdzić udział skoro porozumiewa się na migi? 
Odp Smolara: nie może brać udziału w konkursie-jeśli nie może potwierdzić telefonicznie..niepełnosprawny choc nie ubezwłasnowolniony- jest poza Smolarowym zasięgiem... ta sprawa miąła miejsce około 6 lat temu.

Wygląda chyba na to, że Smolar nie ma w swojej grupie pracowników prawnika...
Takimi zapisami w regulaminie narażają się na śmieszność i brak kompetencji..
0 0

asantesana

#6416495 Napisano: 15.10.2017 21:58:01
Ja proponuje, żeby Smolar oprócz danych dotyczących zarejestrowanych wszystkich telefonów mógł uzyskać od operatora również bilingi do tych numerów. Wówczas będzie mógł sprawdzić który konkursowicz dzwoni i smsuje do którego (taka kontrola krzyżowa) i wszystkich wyeliminować jak leci.
Swoją drogą, skoro ten zapis dotyczy loterii, to właściwy urząd celny musiał go zatwierdzić. Czy taki zapis jest zgodny z prawem? Wszystkich nr zarejestrowanych u wszystkich operatorów, wtf??  

#6416496 Napisano: 15.10.2017 21:58:07
-Violka- napisał(a):

Develey dzienna 10zł i paragon odesłać pocztą. Chore  emotka I wygrać można tylko po 1 nagrodzie każdego rodzaju. Chociaż tych dych by nie żałowali. Z tuszami się dało. I chyba logiczne, że wtedy każdy kupuje więcej, a chyba o to im chodzi. Czy o co? 

po prostu zamiast napędzać sprzedaż nic nie zmieniają tą promocją, jakby można wygrać ile się da to większość osób by kupiło więcej produktów, a jak ograniczają to nie ma sensu kupić na 100 paragonów jak można wygrać tylko raz, więc kupie po 1-2 i czekam na wyniki.
0 0

#6416497 Napisano: 15.10.2017 21:59:28
asantesana napisał(a):

Ja proponuje, żeby Smolar oprócz danych dotyczących zarejestrowanych wszystkich telefonów mógł uzyskać od operatora również bilingi do tych numerów. Wówczas będzie mógł sprawdzić który konkursowicz dzwoni i smsuje do którego (taka kontrola krzyżowa) i wszystkich wyeliminować jak leci. Swoją drogą, skoro ten zapis dotyczy loterii, to właściwy urząd celny musiał go zatwierdzić. Czy taki zapis jest zgodny z prawem? Wszystkich nr zarejestrowanych u wszystkich operatorów, wtf??  

jeszcze mogliby zbierać miejsca logowania się tych numerów z GPS.
1 luko922 0

venix

#6416498 Napisano: 15.10.2017 22:00:14
nadeim napisał(a):

-Violka- napisał(a):

po prostu zamiast napędzać sprzedaż nic nie zmieniają tą promocją, jakby można wygrać ile się da to większość osób by kupiło więcej produktów, a jak ograniczają to nie ma sensu kupić na 100 paragonów jak można wygrać tylko raz, więc kupie po 1-2 i czekam na wyniki.

Też tak zrobię. Dam sobie szansę na finał  emotka
Oby tylko mi na dzienna losu nie zmarnowali ! 
0 0

venix

#6416499 Napisano: 15.10.2017 22:02:43
edzia21 napisał(a):

-Violka- napisał(a):

Violka, jeśli nie podobają Ci się zasady takiej loterii - nie bierz udziału (ja również nie biorę z tej samej przyczyny). Gdyby akcja tego typu okazała się fiaskiem, więcej by jej nie było...ale jeśli ludzie kupują produkty i wysyłają zgłoszenia, będzie to trwało w nieskończoność, wszak akcja cieszy się POWODZENIEM  emotka  

Autko kusi  emotka chyba trochę się sprzedam  emotka
0 0

joan

#6416500 Napisano: 15.10.2017 22:08:55
nadeim napisał(a):

Nie ma rady, jednak trzeba zacząć biegać emotka

nkba

#6416506 Napisano: 15.10.2017 22:28:49
joan napisał(a):

nadeim napisał(a):

Nie ma rady, jednak trzeba zacząć biegać emotka

I to szybko emotka
1 joan 0

asantesana

#6416507 Napisano: 15.10.2017 22:29:33
superloser napisał(a):

nadeim napisał(a):

asantesana napisał(a):

Ja proponuje, żeby Smolar oprócz danych dotyczących zarejestrowanych wszystkich telefonów mógł uzyskać od operatora również bilingi do tych numerów. Wówczas będzie mógł sprawdzić który konkursowicz dzwoni i smsuje do którego (taka kontrola krzyżowa) i wszystkich wyeliminować jak leci. Swoją drogą, skoro ten zapis dotyczy loterii, to właściwy urząd celny musiał go zatwierdzić. Czy taki zapis jest zgodny z prawem? Wszystkich nr zarejestrowanych u wszystkich operatorów, wtf??  

Urzad celny nie jest od Regulaminu tylko od kasy, by podatek do nich dotarł.Oni nie czytają Regulaminu tylko wartości podatku od nagród.

A piszesz tak bo wiesz, czy tak sobie? Bo ja widziałam regulaminy, gdzie na każdej stronie jest pieczątka i adnotacja "zatwierdzone przez izbę celną".
0 0

delvitto

#6416508 Napisano: 15.10.2017 22:31:16
a to we wszystkich ich konkursach/loteriach są teraz takie dziwne zapisy? czy w jakimś konkretnym tylko?
0 0

yolka123

#6416509 Napisano: 15.10.2017 22:34:29
delvitto napisał(a):

a to we wszystkich ich konkursach/loteriach są teraz takie dziwne zapisy? czy w jakimś konkretnym tylko?

Zapis, który przytoczył darog dotyczy regulaminu konkursu promocyjnego ( ODiDo Karmi), a nie loterii.
W loteriach jeszcze się nie poważyli ( jak dotąd).
0 0

delvitto

#6416510 Napisano: 15.10.2017 22:36:55
yolka123 napisał(a):

delvitto napisał(a):

Zapis, który przytoczył darog dotyczy regulaminu konkursu promocyjnego ( ODiDo Karmi), a nie loterii.W loteriach jeszcze się nie poważyli ( jak dotąd).

dzięki, wyjeżdżałam, i nie jestem na bieżąco;( 
0 0

edzia21

#6416514 Napisano: 15.10.2017 22:41:46
delvitto napisał(a):

yolka123 napisał(a):

delvitto napisał(a):

Zapis, który przytoczył darog dotyczy regulaminu konkursu promocyjnego ( ODiDo Karmi), a nie loterii.W loteriach jeszcze się nie poważyli ( jak dotąd).

dzięki, wyjeżdżałam, i nie jestem na bieżąco;(

W kwestii KARMI w Odido, dlaczego nazwali konkurs promocyjny loterią? Wszak to diametralna różnica...

4.6. Organizator zastrzega sobie prawo i możliwość weryfikacji, czy uczestnik spełnia warunki określone w niniejszym regulaminie. W tym celu może żądać od uczestnika złożenia dodatkowych oświadczeń na piśmie, podania dodatkowych danych bądź doręczenia dokumentów niezbędnych do prawidłowego uczestnictwa w loterii, w tym m. in.: - podania wszystkich numerów telefonów, z których uczestnik wysyłał zgłoszenia do konkursu, - własnoręczne podpisanie oświadczenia przez uczestnika o wyrażeniu zgody na uzyskanie w jego imieniu danych objętych tajemnicą telekomunikacyjną w postaci wszystkich numerów telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika, od wszystkich operatorów telekomunikacyjnych świadczących usługi telekomunikacyjne na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, w tym zwolnienie na podstawie art. 159 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Prawo telekomunikacyjne (t.j. Dz.U. 2016 poz. 1489 ze zm.) w/w operatorów z zachowania tajemnicy telekomunikacyjnej w odniesieniu do informacji o numerach telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika i polecenie ich ujawnienia organizatorowi konkursu. Niespełnienie warunków wynikających z niniejszego regulaminu lub nieuzasadniona odmowa spełnienia powyższych żądań po przeprowadzeniu przez organizatora postępowania wyjaśniającego, może spowodować wykluczenie danego uczestnika z konkursu z jednoczesnym wygaśnięciem prawa do nagród
0 0

joan

#6416516 Napisano: 15.10.2017 22:46:16
edzia21 napisał(a):

W kwestii KARMI w Odido, dlaczego nazwali konkurs promocyjny loterią? (...)

Również nie rozumiem, skąd nagle taka szczerość emotka

Niestety, tylko my czytamy regulaminy emotka