Smolar

aurorcia

#6416519 Napisano: 15.10.2017 22:51:39
asantesana napisał(a):

Ja proponuje, żeby Smolar oprócz danych dotyczących zarejestrowanych wszystkich telefonów mógł uzyskać od operatora również bilingi do tych numerów. Wówczas będzie mógł sprawdzić który konkursowicz dzwoni i smsuje do którego (taka kontrola krzyżowa) i wszystkich wyeliminować jak leci. Swoją drogą, skoro ten zapis dotyczy loterii, to właściwy urząd celny musiał go zatwierdzić. Czy taki zapis jest zgodny z prawem? Wszystkich nr zarejestrowanych u wszystkich operatorów, wtf??  

A ja myślę, że im się od tego dobrobytu i zleceń w d...ch poprzewracało!

visserarthur

#6416521 Napisano: 15.10.2017 22:57:27
Izba Celno skarbowa ocenia regulamin według kryteriów Ustawy Hazardowej, więc pozostałe zapisy ich nie interesują. Skargi na inne zapisy, to do innych urzędów.

Gość: barcza

#6416566 Napisano: 16.10.2017 09:35:40
aurorcia napisał(a):

asantesana napisał(a):

Ja proponuje, żeby Smolar oprócz danych dotyczących zarejestrowanych wszystkich telefonów mógł uzyskać od operatora również bilingi do tych numerów. Wówczas będzie mógł sprawdzić który konkursowicz dzwoni i smsuje do którego (taka kontrola krzyżowa) i wszystkich wyeliminować jak leci. Swoją drogą, skoro ten zapis dotyczy loterii, to właściwy urząd celny musiał go zatwierdzić. Czy taki zapis jest zgodny z prawem? Wszystkich nr zarejestrowanych u wszystkich operatorów, wtf??  

A ja myślę, że im się od tego dobrobytu i zleceń w d...ch poprzewracało!

Niech zrobią dobry program ,żeby numery nie można było drugi raz wysyłać i problem znika, maja chyba tam informatyków  
1 aga17 0

loteryjny

#6416693 Napisano: 16.10.2017 13:51:03
Smolarze daj dziś wyniki z loterii Red Bulla emotka
1 dipi9 0

#6416698 Napisano: 16.10.2017 14:03:52
Smolar brawo zakup za 1000 zł najnowsza loteria emotka
0 0

mia

#6416704 Napisano: 16.10.2017 14:15:07
barcza napisał(a):

Smolar brawo zakup za 1000 zł najnowsza loteria  emotka

Nie wiem, co to za loteria, ale i tak nie przebili Albedo (min. 1600 zł NETTO).
https://www.e-kon...ro.html#.WeSieztpF1Q
0 0

#6416707 Napisano: 16.10.2017 14:24:57
mia napisał(a):

barcza napisał(a):

Nie wiem, co to za loteria, ale i tak nie przebili Albedo (min. 1600 zł NETTO).https://www.e-kon...ro.html#.WeSieztpF1Q

Faktycznie, to nawet Smolar nie przebił Albedo a konkurs ze Smolara to ten  "Wygraj energię na zimę!"
0 0

#6416708 Napisano: 16.10.2017 14:26:44
barcza napisał(a):

mia napisał(a):

barcza napisał(a):

Nie wiem, co to za loteria, ale i tak nie przebili Albedo (min. 1600 zł NETTO).https://www.e-kon...ro.html#.WeSieztpF1Q

Faktycznie, to nawet Smolar nie przebił Albedo a konkurs ze Smolara to ten  "Wygraj energię na zimę!"

Przepraszam ale źle napisałam 1000 zł netto czyli brutto więcej Vat 23 % chyba to 1230 zł 
0 0

loteryjny

#6416720 Napisano: 16.10.2017 14:48:57
barcza napisał(a):

barcza napisał(a):

mia napisał(a):

barcza napisał(a):

Przepraszam ale źle napisałam 1000 zł netto czyli brutto więcej Vat 23 % chyba to 1230 zł 

Ale to jest loteria raczej dla firm a nie dla zwykłych konsumentów więc chyba nie ma co aż tak się dziwić emotka  Nagrody ciekawe i wartościowe.
0 0

edzia21

#6416728 Napisano: 16.10.2017 15:07:21
Na stronie SMOLARA pojawiły się właśnie wyniki TYMBARK w Tesco...bez komentarza emotka  przypomnieli sobie po 2 miesiącach. Ciekawe czy ktokolwiek z nas wygra, czy to tylko "pustaki" na pokaz. Och, Smolar emotka  Co tam niedobrego dzieje się u Ciebie?!

donpedro9

#6416741 Napisano: 16.10.2017 15:20:51
Quo vadis Smolar? emotka

Gość: ir

#6416780 Napisano: 16.10.2017 15:59:56
loteryjny napisał(a):

barcza napisał(a):

barcza napisał(a):

mia napisał(a):

barcza napisał(a):

Ale to jest loteria raczej dla firm a nie dla zwykłych konsumentów więc chyba nie ma co aż tak się dziwić emotka  Nagrody ciekawe i wartościowe.

Zawsze jest to kompromis pomiędzy agencją a sponsorem, przy czym sponsor rządzi. Nie bronię Smolara, ale wiadomo, że każda agencja wolałaby mieć większy udział uczestników=tańsze produkty/lepsze nagrody, ale o tym decyduje sponsor.
0 0

loteryjny

#6416785 Napisano: 16.10.2017 16:03:15
Smolar przeczytał moją prośbę o wyniki Red Bulla i proszę - są u nich na stronie emotka  Smsy też poszły?
0 0

darog

#6417032 Napisano: 16.10.2017 21:34:46
gdzie Smolar ma te oświadczenia?
Jest regulamin, ale oświadczeń brak?

https://www.smola...-wygraj-z-red-bullem
0 0

glena

#6417037 Napisano: 16.10.2017 21:40:34
darog napisał(a):

gdzie Smolar ma te oświadczenia?Jest regulamin, ale oświadczeń brak?

https://www.smola...-wygraj-z-red-bullem

www.smolar.pl/laureat
1 nataszka 0

darog

#6417074 Napisano: 16.10.2017 23:26:24
glena napisał(a):

www.smolar.pl/laureat

dzięki glena
1 glena 0

luko922

#6417175 Napisano: 17.10.2017 10:26:23
Taka ciekawostka z regulaminów SMOLARA, np. tego: https://www.smola...n_konkursu_karmi.pdf
Wiedzieliście? emotka

4.6. Organizator zastrzega sobie prawo i możliwość weryfikacji, czy uczestnik spełnia warunki określone w niniejszym regulaminie. W tym celu może żądać od uczestnika złożenia dodatkowych oświadczeń na piśmie, podania dodatkowych danych bądź doręczenia dokumentów niezbędnych do prawidłowego uczestnictwa w loterii, w tym m. in.: - podania wszystkich numerów telefonów, z których uczestnik wysyłał zgłoszenia do konkursu, - własnoręczne podpisanie oświadczenia przez uczestnika o wyrażeniu zgody na uzyskanie w jego imieniu danych objętych tajemnicą telekomunikacyjną w postaci wszystkich numerów telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika, od wszystkich operatorów telekomunikacyjnych świadczących usługi telekomunikacyjne na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, w tym zwolnienie na podstawie art. 159 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Prawo telekomunikacyjne (t.j. Dz.U. 2016 poz. 1489 ze zm.) w/w operatorów z zachowania tajemnicy telekomunikacyjnej w odniesieniu do informacji o numerach telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika i polecenie ich ujawnienia organizatorowi konkursu. Niespełnienie warunków wynikających z niniejszego regulaminu lub nieuzasadniona odmowa spełnienia powyższych żądań po przeprowadzeniu przez organizatora postępowania wyjaśniającego, może spowodować wykluczenie danego uczestnika z konkursu z jednoczesnym wygaśnięciem prawa do nagród.
0 0

edzia21

#6417176 Napisano: 17.10.2017 10:28:14
luko922 napisał(a):

Taka ciekawostka z regulaminów SMOLARA, np. tego: https://www.smola...pdfWiedzieliście?  emotka

4.6. Organizator zastrzega sobie prawo i możliwość weryfikacji, czy uczestnik spełnia warunki określone w niniejszym regulaminie. W tym celu może żądać od uczestnika złożenia dodatkowych oświadczeń na piśmie, podania dodatkowych danych bądź doręczenia dokumentów niezbędnych do prawidłowego uczestnictwa w loterii, w tym m. in.: - podania wszystkich numerów telefonów, z których uczestnik wysyłał zgłoszenia do konkursu, - własnoręczne podpisanie oświadczenia przez uczestnika o wyrażeniu zgody na uzyskanie w jego imieniu danych objętych tajemnicą telekomunikacyjną w postaci wszystkich numerów telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika, od wszystkich operatorów telekomunikacyjnych świadczących usługi telekomunikacyjne na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, w tym zwolnienie na podstawie art. 159 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Prawo telekomunikacyjne (t.j. Dz.U. 2016 poz. 1489 ze zm.) w/w operatorów z zachowania tajemnicy telekomunikacyjnej w odniesieniu do informacji o numerach telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika i polecenie ich ujawnienia organizatorowi konkursu. Niespełnienie warunków wynikających z niniejszego regulaminu lub nieuzasadniona odmowa spełnienia powyższych żądań po przeprowadzeniu przez organizatora postępowania wyjaśniającego, może spowodować wykluczenie danego uczestnika z konkursu z jednoczesnym wygaśnięciem prawa do nagród.

cofnij się do strony 181 tego wątku, mniej więcej do połowy

luko922

#6417179 Napisano: 17.10.2017 10:38:51
Przegapiłem wątek. Ale to trochę absurdalne... emotka
0 0

ashley878

#6417229 Napisano: 17.10.2017 11:37:02
edzia21 napisał(a):

luko922 napisał(a):

Taka ciekawostka z regulaminów SMOLARA, np. tego: https://www.smola...pdfWiedzieliście?  emotka 4.6. Organizator zastrzega sobie prawo i możliwość weryfikacji, czy uczestnik spełnia warunki określone w niniejszym regulaminie. W tym celu może żądać od uczestnika złożenia dodatkowych oświadczeń na piśmie, podania dodatkowych danych bądź doręczenia dokumentów niezbędnych do prawidłowego uczestnictwa w loterii, w tym m. in.: - podania wszystkich numerów telefonów, z których uczestnik wysyłał zgłoszenia do konkursu, - własnoręczne podpisanie oświadczenia przez uczestnika o wyrażeniu zgody na uzyskanie w jego imieniu danych objętych tajemnicą telekomunikacyjną w postaci wszystkich numerów telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika, od wszystkich operatorów telekomunikacyjnych świadczących usługi telekomunikacyjne na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, w tym zwolnienie na podstawie art. 159 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Prawo telekomunikacyjne (t.j. Dz.U. 2016 poz. 1489 ze zm.) w/w operatorów z zachowania tajemnicy telekomunikacyjnej w odniesieniu do informacji o numerach telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika i polecenie ich ujawnienia organizatorowi konkursu. Niespełnienie warunków wynikających z niniejszego regulaminu lub nieuzasadniona odmowa spełnienia powyższych żądań po przeprowadzeniu przez organizatora postępowania wyjaśniającego, może spowodować wykluczenie danego uczestnika z konkursu z jednoczesnym wygaśnięciem prawa do nagród.

cofnij się do strony 181 tego wątku, mniej więcej do połowy

Jak można żądać ujawnienia tajemnicy telekomunikacyjnej pod groźbą wykluczenia z konkursu. Teraz można czekać na zapis który zwalnia bank z tajemnicy bankowej żeby mieli jeszcze wgląd do naszych kont bankowych... Coś jeszcze zostało? 
0 0