Smolar

edzia21

#6416309 Napisano: 14.10.2017 23:42:38
izkak napisał(a):

Kochani, a czy Smolar wysyła drugi raz nagrodę jeśli do nich wróciła? Miesiąc temu odebrałam telefon od kuriera, miał dla mnie przesyłkę,  niestety nie było mnie w domu... Facet powiedział, że będzie następnego dnia i od tej pory cisza. Brak awizo, numeru telefonu do niego nie mam, bo dzwonił z zastrzeżonego. Pisałam do agencji i brak odzewu. Oni już chyba przestali odpowiadać na maile zwykłych ludzi emotka

9.3 W przypadku nie odebrania nagrody, w nieprzekraczalnym terminie do X X X  r.,niewydana nagroda pozostanie w dyspozycji organizatora. 
0 0

darog

#6416311 Napisano: 14.10.2017 23:48:33
edzia21 napisał(a):

dzikuska21 napisał(a):

mam takie pytanko. czy Smolar chętnie i w miare szybko oddaje paragony jeśli są potrzebne? Czy ktoś miał taką sytuację że wysłał na ten sam paragon 2 konkursy i potrzebował od Smolarka zwrot?

W przypadku loterii nie licz na zwrot - oddadzą Ci paragon, jeśli odeślesz im nagrodę emotka W przypadku konkursu "opisowego" - dowiaduj się emotka

dokładnie tak. 
nie zwrócili paragonu z loterii (choć w mailu napisali nie ma problemu, odeślą, ale razem z nagrodą-czyli trzeba czekać) potem się wypieli, nagroda przyszła bez paragonu, w mailu odp, że paragon-oryginał  musza mieć do Urzedu Skarbowego - w razie kontroli
0 0

dzikuska21

#6416314 Napisano: 15.10.2017 00:08:53
darog napisał(a):

edzia21 napisał(a):

dzikuska21 napisał(a):

mam takie pytanko. czy Smolar chętnie i w miare szybko oddaje paragony jeśli są potrzebne? Czy ktoś miał taką sytuację że wysłał na ten sam paragon 2 konkursy i potrzebował od Smolarka zwrot?

W przypadku loterii nie licz na zwrot - oddadzą Ci paragon, jeśli odeślesz im nagrodę emotka W przypadku konkursu "opisowego" - dowiaduj się emotka

dokładnie tak. 
nie zwrócili paragonu z loterii (choć w mailu napisali nie ma problemu, odeślą, ale razem z nagrodą-czyli trzeba czekać) potem się wypieli, nagroda przyszła bez paragonu, w mailu odp, że paragon-oryginał  musza mieć do Urzedu Skarbowego - w razie kontroli

dzięki wielkie - zastanawiałam się czy ryzykować na loterie crunchips i zabke
0 0

visserarthur

#6416324 Napisano: 15.10.2017 06:50:48
superloser napisał(a):

edzia21 napisał(a):

dzikuska21 napisał(a):

Moga niby odesłać, po reklamacjach... ale nie muszą skoro wymieili paragon na nagrode.

Paragon jest dla Konsumenta, więc raczej powinni go oddać, jeśli ktoś wniesie takie żądanie.

notta

#6416330 Napisano: 15.10.2017 08:57:44
visserarthur napisał(a):

superloser napisał(a):

edzia21 napisał(a):

dzikuska21 napisał(a):

Moga niby odesłać, po reklamacjach... ale nie muszą skoro wymieili paragon na nagrode.

Paragon jest dla Konsumenta, więc raczej powinni go oddać, jeśli ktoś wniesie takie żądanie.

Mi sie nigdy nie udało wyegzekwować zwrotu. Kiedys na paragonie miałam jakis sprzęt suszarke czy cos i tez prosby o zwrot nie zadzialaly..
0 0

cherry_coke

#6416336 Napisano: 15.10.2017 10:06:41
ivanotta napisał(a):

visserarthur napisał(a):

superloser napisał(a):

edzia21 napisał(a):

dzikuska21 napisał(a):

Mi sie nigdy nie udało wyegzekwować zwrotu. Kiedys na paragonie miałam jakis sprzęt suszarke czy cos i tez prosby o zwrot nie zadzialaly..

A w przypadku gdy na paragonie są dwa konkursy smolara to ogarniają sprawę?
0 0

delvitto

#6416341 Napisano: 15.10.2017 10:30:20
Wiem że to temat Smolara ale zagadnienie ciekawe. Z loteriami w mediaexpert jest taka sytuacja, jeden paragon może brać udział w 3 konkursach, a organizatorzy są różni. Czy zatem skoro mam prawo grać trzykrotnie,to czy taki paragon zostanie zwrocony gdyby sie trafilo nagrode w 2 konkach?
0 0

rogaliczek

#6416342 Napisano: 15.10.2017 10:34:00
cherry_coke napisał(a):

ivanotta napisał(a):

visserarthur napisał(a):

superloser napisał(a):

edzia21 napisał(a):

dzikuska21 napisał(a):

A w przypadku gdy na paragonie są dwa konkursy smolara to ogarniają sprawę?

Jak dwa ich konkursy to sobie poradzą bo raz się dopytywalam czy tak mozna.
0 0

izkak

#6416350 Napisano: 15.10.2017 12:10:24
edzia21 napisał(a):

izkak napisał(a):

Kochani, a czy Smolar wysyła drugi raz nagrodę jeśli do nich wróciła? Miesiąc temu odebrałam telefon od kuriera, miał dla mnie przesyłkę,  niestety nie było mnie w domu... Facet powiedział, że będzie następnego dnia i od tej pory cisza. Brak awizo, numeru telefonu do niego nie mam, bo dzwonił z zastrzeżonego. Pisałam do agencji i brak odzewu. Oni już chyba przestali odpowiadać na maile zwykłych ludzi emotka

9.3 W przypadku nie odebrania nagrody, w nieprzekraczalnym terminie do X X X  r.,niewydana nagroda pozostanie w dyspozycji organizatora. 

No to d... Zapisy z regulaminu znałam, choć łudziłam się, że wysyłają ponownie po interwencji zainteresowanego  emotka   
0 0

Monika11

#6416351 Napisano: 15.10.2017 12:14:57
izkak napisał(a):

edzia21 napisał(a):

izkak napisał(a):

No to d... Zapisy z regulaminu znałam, choć łudziłam się, że wysyłają ponownie po interwencji zainteresowanego  emotka   

Mi tam wysłali drugi raz, ale zadzwoniłam i powiedziałam jaka była sytuacja, nawet chciałam pokryć koszty wysyłki, ale nie musiałam emotka  
1 izkak 0

dolly

#6416353 Napisano: 15.10.2017 12:20:26
delvitto napisał(a):

Wiem że to temat Smolara ale zagadnienie ciekawe. Z loteriami w mediaexpert jest taka sytuacja, jeden paragon może brać udział w 3 konkursach, a organizatorzy są różni. Czy zatem skoro mam prawo grać trzykrotnie,to czy taki paragon zostanie zwrocony gdyby sie trafilo nagrode w 2 konkach?

dla mnie to dziwne, ze mediaexpert zyczy sobie oryginal paragonu. Przeciez jak kupisz np. tv to paragon dla siebie musisz miec emotka
0 0

alamak

#6416374 Napisano: 15.10.2017 13:42:05
Monika11 napisał(a):

izkak napisał(a):

edzia21 napisał(a):

izkak napisał(a):

Mi tam wysłali drugi raz, ale zadzwoniłam i powiedziałam jaka była sytuacja, nawet chciałam pokryć koszty wysyłki, ale nie musiałam emotka  

Mnie też wysłali drugi raz (za pierwszym nie było żadnego info od kuriera). Napisałam mejla do Smolara i od razu wysłali ponownieemotka
1 izkak 0

darog

#6416467 Napisano: 15.10.2017 21:05:53
4.6. Organizator zastrzega sobie prawo i możliwość weryfikacji, czy uczestnik spełnia warunki określone w niniejszym regulaminie. W tym celu może żądać od uczestnika złożenia dodatkowych oświadczeń na piśmie, podania dodatkowych danych bądź doręczenia dokumentów niezbędnych do prawidłowego uczestnictwa w loterii, w tym m. in.: - podania wszystkich numerów telefonów, z których uczestnik wysyłał zgłoszenia do konkursu, - własnoręczne podpisanie oświadczenia przez uczestnika o wyrażeniu zgody na uzyskanie w jego imieniu danych objętych tajemnicą telekomunikacyjną w postaci wszystkich numerów telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika, od wszystkich operatorów telekomunikacyjnych świadczących usługi telekomunikacyjne na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, w tym zwolnienie na podstawie art. 159 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Prawo telekomunikacyjne (t.j. Dz.U. 2016 poz. 1489 ze zm.) w/w operatorów z zachowania tajemnicy telekomunikacyjnej w odniesieniu do informacji o numerach telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika i polecenie ich ujawnienia organizatorowi konkursu.Niespełnienie warunków wynikających z niniejszego regulaminu lub nieuzasadniona odmowa spełnienia powyższych żądań po przeprowadzeniu przez organizatora postępowania wyjaśniającego, może spowodować wykluczenie danego uczestnika z konkursu z jednoczesnym wygaśnięciem prawa do nagród

DOTYCHCZAS Z TAKIEGO PRAWA KORZYSTAŁA TYLKO POLICJA/PROKURATURA/ SĄD...może mi ktoś wytłumaczyć po co dla Smolara numery tel które są zarejestrowane na mnie? 
Czy to jest niezbędne do przeprowadzenia loterii/konkursu?? 

edzia21

#6416470 Napisano: 15.10.2017 21:13:38
Czy jest gdzieś jakiś prawny zapis, że osoba na którą jest zarejestrowany numer może tylko i wyłącznie nim się posługiwać? Na prawie się nie znam, ale nie sądzę emotka
0 0

joan

#6416471 Napisano: 15.10.2017 21:20:15
edzia21 napisał(a):

Czy jest gdzieś jakiś prawny zapis, że osoba na którą jest zarejestrowany numer może tylko i wyłącznie nim się posługiwać? Na prawie się nie znam, ale nie sądzę  emotka

Możliwe... że Smolarowi chodzi o to, by przypadła jedna nagroda na osobę/adres. Ale masz rację - z dotychczasowych zapisów w regulaminów kojarzę, że w akcjach smsowych może wziąć nawet osoba, której ktoś pozwolił skorzystać ze swojego telefonu, bo tym samym nabywa ona prawo do udziału w akcji smsowej (oczywiście przy spełnieniu innych przesłanek regulaminu, np. dokonaniu zakupu).

jokan

#6416472 Napisano: 15.10.2017 21:20:36
darog napisał(a):

4.6. Organizator zastrzega sobie prawo i możliwość weryfikacji, czy uczestnik spełnia warunki określone w niniejszym regulaminie. W tym celu może żądać od uczestnika złożenia dodatkowych oświadczeń na piśmie, podania dodatkowych danych bądź doręczenia dokumentów niezbędnych do prawidłowego uczestnictwa w loterii, w tym m. in.: - podania wszystkich numerów telefonów, z których uczestnik wysyłał zgłoszenia do konkursu, - własnoręczne podpisanie oświadczenia przez uczestnika o wyrażeniu zgody na uzyskanie w jego imieniu danych objętych tajemnicą telekomunikacyjną w postaci wszystkich numerów telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika, od wszystkich operatorów telekomunikacyjnych świadczących usługi telekomunikacyjne na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, w tym zwolnienie na podstawie art. 159 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Prawo telekomunikacyjne (t.j. Dz.U. 2016 poz. 1489 ze zm.) w/w operatorów z zachowania tajemnicy telekomunikacyjnej w odniesieniu do informacji o numerach telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika i polecenie ich ujawnienia organizatorowi konkursu.Niespełnienie warunków wynikających z niniejszego regulaminu lub nieuzasadniona odmowa spełnienia powyższych żądań po przeprowadzeniu przez organizatora postępowania wyjaśniającego, może spowodować wykluczenie danego uczestnika z konkursu z jednoczesnym wygaśnięciem prawa do nagródDOTYCHCZAS Z TAKIEGO PRAWA KORZYSTAŁA TYLKO POLICJA/PROKURATURA/ SĄD...może mi ktoś wytłumaczyć po co dla Smolara numery tel które są zarejestrowane na mnie? 
Czy to jest niezbędne do przeprowadzenia loterii/konkursu?? 

to jest jakies chore...kto bogatemu zbaroni miec 100 numerow telefonow i ze 100 numerow grac?
0 0

joan

#6416475 Napisano: 15.10.2017 21:27:08
jokan napisał(a):

to jest jakies chore...kto bogatemu zbaroni miec 100 numerow telefonow i ze 100 numerow grac?

Możesz grać ze 100. numerów, ale jeśli 3 z nich wygrają, a Smolar poprosi o te dziwne oświadczenia wszystkich laureatów, to przepadną Ci 2 nagrody, bo nie będziesz mogła podać np. danych sąsiadki czy cioci. Po prostu na jeden numer odeślesz oświadczenia, a do pozostałych dwóch nic nie odeślesz i nagrody przejdą (ewentualnie) na rezerwę.
1 jokan 0

edzia21

#6416477 Napisano: 15.10.2017 21:29:19
Zamiast kombinować i siać zamęt...SMOLAR lepiej wziąłby się za uczciwe wywiązywanie się ze swojej działalności. Kilka nierozwiązanych konkursów, które zaginęły w czasoprzestrzeni razi w oczy (np. Tymbark w TESCO, czy tam coś z piwem na "Z" również w Tesco).  Oni tylko szukają sposobu jak "pogryźć" dłoń, która tak na serio daje im na chleb, napędzając powodzenie akcji promocyjnych. Wrrr! emotka

darog

#6416483 Napisano: 15.10.2017 21:39:12
joan napisał(a):

jokan napisał(a):

Możesz grać ze 100. numerów, ale jeśli 3 z nich wygrają, a Smolar poprosi o te dziwne oświadczenia wszystkich laureatów, to przepadną Ci 2 nagrody, bo nie będziesz mogła podać np. danych sąsiadki czy cioci. Po prostu na jeden numer odeślesz oświadczenia, a do pozostałych dwóch nic nie odeślesz i nagrody przejdą (ewentualnie) na rezerwę.

Raczej to idzie ku temu, by nie było rezerwy w regulaminach...w niektórych rezerwy nie ma..
A kto mi zabroni użyczać tel innej osobie..Mogę użyczyć swoje auto, swój dom..telefon też!
Pytanie zasadnicze: po co dla SMOLARA te dane wrażliwe objete tajemnicą operatora-z których korzystają służby - i TO tylko W UZASADNIONYCH PRZYPADKACH (przestępstwa/ sprawy sądowe, etc..) 
Sami w bazach trzymają dane, wysyłaja info o nagrodach, w których konkursie nie brałem udziału...przechowują adresy, dane...długo PO zakończeniu konkursu..a może i nigdy nie kasują??

Może zawczasu warto gdzieś to zgłosić... coś nienormalnego... ksero dowodów wysyłac, podpisywac upowaznienia udostępnienia u operatorów nr tel...Albo do sponsorów wysłac info co robi Smolar i zamiast czytac wnikliwie odp i wybierać najlepsze, to wolą z bazy usuwac numery telefonów "częstych graczy/laureatów"

Smolar chyba powinien prawnie się doszkolić bo biedy dużej sobie sam narobi...emotka  jak Rzecznik Praw Obywatelskich się za niego weźmie...
2 edzia21, joan 0

Gość: nadeim

#6416486 Napisano: 15.10.2017 21:46:26
joan napisał(a):

jokan napisał(a):

jokan napisał(a):

darog napisał(a):

4.6. Organizator zastrzega sobie prawo i możliwość weryfikacji, czy uczestnik spełnia warunki określone w niniejszym regulaminie. W tym celu może żądać od uczestnika złożenia dodatkowych oświadczeń na piśmie, podania dodatkowych danych bądź doręczenia dokumentów niezbędnych do prawidłowego uczestnictwa w loterii, w tym m. in.: - podania wszystkich numerów telefonów, z których uczestnik wysyłał zgłoszenia do konkursu, - własnoręczne podpisanie oświadczenia przez uczestnika o wyrażeniu zgody na uzyskanie w jego imieniu danych objętych tajemnicą telekomunikacyjną w postaci wszystkich numerów telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika, od wszystkich operatorów telekomunikacyjnych świadczących usługi telekomunikacyjne na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, w tym zwolnienie na podstawie art. 159 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Prawo telekomunikacyjne (t.j. Dz.U. 2016 poz. 1489 ze zm.) w/w operatorów z zachowania tajemnicy telekomunikacyjnej w odniesieniu do informacji o numerach telefonów, które są zarejestrowane na uczestnika i polecenie ich ujawnienia organizatorowi konkursu.Niespełnienie warunków wynikających z niniejszego regulaminu lub nieuzasadniona odmowa spełnienia powyższych żądań po przeprowadzeniu przez organizatora postępowania wyjaśniającego, może spowodować wykluczenie danego uczestnika z konkursu z jednoczesnym wygaśnięciem prawa do nagródDOTYCHCZAS Z TAKIEGO PRAWA KORZYSTAŁA TYLKO POLICJA/PROKURATURA/ SĄD...może mi ktoś wytłumaczyć po co dla Smolara numery tel które są zarejestrowane na mnie? Czy to jest niezbędne do przeprowadzenia loterii/konkursu?? 

pewnie chodzi o osoby co grają na 100 numerów z jednym paragonem, ale nigdzie nie jest napisane że nie mogę zarejestrować numer sąsiadce jak np. nie może chodzić lub ma jakieś inne problemy i nie może samodzielnie iść do sklepu zarejestrować numer.  Więc ten zapis nic nie zmieni. Będą musieli udowodnić że to ja korzystam z tego numeru, a nie sąsiadka.
0 0