Smolar

joan

#6841815 Napisano: 01.02.2022 15:49:26
edziula napisał(a):

Czy jak są napisane znaki pisarskie u Smolara  czy w zgłoszeniu używacie polskich liter?

Nigdy nie używam polskich liter w smsach, a jedynie w zgłoszeniach wysyłanych przez formularze na stronach; niezależnie od organizatora emotka

mietowa

#6841818 Napisano: 01.02.2022 15:53:17
paula9891 napisał(a):

A ja mam pytanie odnośnie nr paragonu. Zawsze wpisuję taki, jaki jest (niczego nie pomijam) a w wynikach jest numer bez początkowych zer. Zaczęłam się zastanawiać, czy to ja źle wpisałam (chociaż mało prawdopodobne) czy zawsze tak się dzieje?

U smolara? On ma nawet info, żeby nie uwzględniać zer przy sprawdzaniu wyniku:) 
0 0

paula9891

#6841821 Napisano: 01.02.2022 15:56:13
mietowa napisał(a):

paula9891 napisał(a):

A ja mam pytanie odnośnie nr paragonu. Zawsze wpisuję taki, jaki jest (niczego nie pomijam) a w wynikach jest numer bez początkowych zer. Zaczęłam się zastanawiać, czy to ja źle wpisałam (chociaż mało prawdopodobne) czy zawsze tak się dzieje?

U smolara? On ma nawet info, żeby nie uwzględniać zer przy sprawdzaniu wyniku:) 

Ufff, dziękuję😘💕
1 mietowa 0

edziula

#6841851 Napisano: 01.02.2022 16:55:09
Dziękuję bo z tymi znakami pisarskimi to zwątpiłam,ale nie jest napisane, że nie można więc...
0 0

visserarthur

#6841931 Napisano: 01.02.2022 22:23:57
Jak jest rezerwa od Smolara, to wrzucają do wyniki.smolar.pl czy tylko do laureaci.smolar.pl?
0 0

Monika11

#6843071 Napisano: 07.02.2022 19:16:02
Psi patrol - macie jakieś info na @ od DPD o wysyłce nagród? Czas mają do jutra z wysyłką nagród
0 0

zielonaszpilka

#6843073 Napisano: 07.02.2022 19:18:33
Monika11 napisał(a):

Psi patrol - macie jakieś info na @ od DPD o wysyłce nagród? Czas mają do jutra z wysyłką nagród

SMS z dzisiaj:

Szanowny Laureacie nagrody -stopnia w Swiatecznym Konkursie Psi Patrol. W zwiazku z opoznieniami w dostawie, nagroda zostanie do Ciebie wyslana w mozliwie najszybszym terminie.Pozdrawiamy, Agencja SMOLAR

Edit. Ale tylko na jednym numerze. Drugi numer bez info tylko z mailem ze stycznia o pozytywnej weryfikacji
1 Monika11 0

Monika11

#6843075 Napisano: 07.02.2022 19:21:23
zielonaszpilka napisał(a):

Monika11 napisał(a):

SMS z dzisiaj:Szanowny Laureacie nagrody -stopnia w Swiatecznym Konkursie Psi Patrol. W zwiazku z opoznieniami w dostawie, nagroda zostanie do Ciebie wyslana w mozliwie najszybszym terminie.Pozdrawiamy, Agencja SMOLAR

Edit. Ale tylko na jednym numerze. Drugi numer bez info tylko z mailem ze stycznia o pozytywnej weryfikacji

Pewnie nie ogarnęli -sporo nagród , ja nic nie dostałam - może zależy który zestaw - czekam na 4 - zależy mi bardzo , bo w sobotę idę na urodziny emotka
0 0

zielonaszpilka

#6843077 Napisano: 07.02.2022 19:23:10
Monika11 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Monika11 napisał(a):

SMS z dzisiaj:Szanowny Laureacie nagrody -stopnia w Swiatecznym Konkursie Psi Patrol. W zwiazku z opoznieniami w dostawie, nagroda zostanie do Ciebie wyslana w mozliwie najszybszym terminie.Pozdrawiamy, Agencja SMOLAREdit. Ale tylko na jednym numerze. Drugi numer bez info tylko z mailem ze stycznia o pozytywnej weryfikacji

Pewnie nie ogarnęli -sporo nagród , ja nic nie dostałam - może zależy który zestaw - czekam na 4 - zależy mi bardzo , bo w sobotę idę na urodziny emotka

Edytowalam wyżej - na jednym telefonie jest, na drugim nie ma. Na żadnym nie czekamy na zestaw 4, więc nie pomogę więcej. Trzymam kciuki, żeby brak smsa oznaczał, że te nagrody wyślą w terminie. 
1 Monika11 0

aniaaa131

#6843083 Napisano: 07.02.2022 19:29:28
A czy Smolar zawsze informuje o weryfikacji? Pytam bo na jedne zgłoszenie mam pozytywną a na drugie zero meila😌
0 0

Monika11

#6843086 Napisano: 07.02.2022 19:33:59
aniaaa131 napisał(a):

A czy Smolar zawsze informuje o weryfikacji? Pytam bo na jedne zgłoszenie mam pozytywną a na drugie zero meila😌

nie zawsze - nawet o dziwo paragon bardzo wyblaknięty przeszedł -na Smolara można zawsze liczyć emotka
1 byekitty 0

mietowa

#6843088 Napisano: 07.02.2022 19:42:23
aniaaa131 napisał(a):

Może być też tak, że nie przeszło weryfikacji (bo np. 2 zgłoszenia na jedno gospodarstwo domowe) - wtedy również jest brak zwrotki. Wejdź w zakładkę dla laureatów i wpisz dane. Jeśli coś nie tak, pojawi się informacja, że zgłoszenie zostało odrzucone przez administratora z powodu niezgodności z regulaminem. 
0 0

violinromance

#6843100 Napisano: 07.02.2022 20:41:10
Ja się zastanawiam, jak działają niektóre formularze jesli chodzi o ilość znaków. Wrzucając teraz odpowiedź do Centrum word pokazywał ok 280 znaków, a na stronie nie chciało przejść (odpowiedź miała mieć max 300 znaków). Dodatkowo strona nie pokazuje ile znaków zczytała. Ktoś ogarnia jak to działa? To nie pierwszy taki przypadek swoją drogą emotka
0 0

mietowa

#6843101 Napisano: 07.02.2022 20:44:36
violinromance napisał(a):

Ja się zastanawiam, jak działają niektóre formularze jesli chodzi o ilość znaków. Wrzucając teraz odpowiedź do Centrum word pokazywał ok 280 znaków, a na stronie nie chciało przejść (odpowiedź miała mieć max 300 znaków). Dodatkowo strona nie pokazuje ile znaków zczytała. Ktoś ogarnia jak to działa? To nie pierwszy taki przypadek swoją drogą emotka

Ot dobre pytanie. Mam swoje podejrzenia, tj., że formularz inaczej odczytuje liczbę znaków niż Word, więc wklejenie tekstu kończy się jak się kończy. Ciągle sobie obiecuję, że przepiszę tekst, zamiast go kopiować - żeby to sprawdzić, ale ostatecznie lenistwo wygrywaemotka  

violinromance

#6843102 Napisano: 07.02.2022 20:46:38
mietowa napisał(a):

Ot dobre pytanie. Mam swoje podejrzenia, tj., że formularz inaczej odczytuje liczbę znaków niż Word, więc wklejenie tekstu kończy się jak się kończy. Ciągle sobie obiecuję, że przepiszę tekst, zamiast go kopiować - żeby to sprawdzić, ale ostatecznie lenistwo wygrywaemotka  

Mogliby chociaż wrzucać automatyczne zliczanie, a tak to się człowiek zastanawia ile jeszcze spacji po przecinkach usunąć, żeby przeszło xd
1 mietowa 0

iwona0103

#6843103 Napisano: 07.02.2022 20:49:09

mietowa napisał(a):

Mogliby chociaż wrzucać automatyczne zliczanie, a tak to się człowiek zastanawia ile jeszcze spacji po przecinkach usunąć, żeby przeszło xd

Word błędnie liczy znaki, pomijając "entery"
0 0

violinromance

#6843104 Napisano: 07.02.2022 20:50:36
iwona0103 napisał(a):

mietowa napisał(a):

Word błędnie liczy znaki, pomijając "entery"

Aaa, to by się zgadzalo! Dziękuję za wyjaśnienie emotka  Sprawa rozwiązana.
0 0

adamo86

#6843105 Napisano: 07.02.2022 20:51:02
mietowa napisał(a):

Word nie liczy "enterów" jako znaki a formularze zazwyczaj tak.
Excel za to liczy tak jak formularze - a przynajmniej nigdy nie miałem problemu - nawet jak policzył mi równo 300 to wszystko się zgadzało, więc polecam Excela emotka

mandarynka16

#6843108 Napisano: 07.02.2022 20:58:42
adamo86 napisał(a):

mietowa napisał(a):

Word nie liczy "enterów" jako znaki a formularze zazwyczaj tak.Excel za to liczy tak jak formularze - a przynajmniej nigdy nie miałem problemu - nawet jak policzył mi równo 300 to wszystko się zgadzało, więc polecam Excela emotka

Word pokazuje ilość znaków ze spacjami i bez
0 0

adamo86

#6843109 Napisano: 07.02.2022 21:01:23
mandarynka16 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

Word nie liczy "enterów" jako znaki a formularze zazwyczaj tak.Excel za to liczy tak jak formularze - a przynajmniej nigdy nie miałem problemu - nawet jak policzył mi równo 300 to wszystko się zgadzało, więc polecam Excela emotka

Word pokazuje ilość znaków ze spacjami i bez

Spacje dobrze liczy, z "enterami" ma problem. A formularze traktują je zwykle jako oddzielne znaki
1 mia 0