Smolar

zaczytana-pola

#7341639 Napisano: 11.03.2026 19:46:25
karoxxa napisał(a):

Lalunia55 napisał(a):

Czy ktoś mógłby mi pomóc ponieważ totalnie nie wiem co robię źle wysyłając odpowiedzi konkursowe do tej agencji? Brałam udział 6 razy w milce i chyba z 15 razy w innych konkursach od smolara i nigdy nic nie wygrałam emotka  Nawet jak nagród było mega dużo. Jakaś podpowiedź jak pisać albo mógłby mnie ktoś nakierować co robię źle ?

Nie martw sie mam to samo. Wygrałam tam raz torbę na zakupy o wartosci 6 zł więc domyślam się, że tekst był dla nich beznadziejny. Pamietam, że był to rym. Coś o dniu herbaty. To bylo dawno i od tamtej chwili niestety ale zero a gram regularnie. Zawsze mowie, że kończę z tym ale moja ambicja nie pozwala. Mam wrażenie, że mają swoich pupilków.

Ja myślę, że nie tu leży problem... ja wygrywałam u nich niemal w każdym konkursie. Były też główne. A od kilku miesięcy (może od grudnia) praktycznie nic.

adamo86

#7341641 Napisano: 11.03.2026 19:49:40
karoxxa napisał(a):

Lalunia55 napisał(a):

Czy ktoś mógłby mi pomóc ponieważ totalnie nie wiem co robię źle wysyłając odpowiedzi konkursowe do tej agencji? Brałam udział 6 razy w milce i chyba z 15 razy w innych konkursach od smolara i nigdy nic nie wygrałam emotka  Nawet jak nagród było mega dużo. Jakaś podpowiedź jak pisać albo mógłby mnie ktoś nakierować co robię źle ?

Nie martw sie mam to samo. Wygrałam tam raz torbę na zakupy o wartosci 6 zł więc domyślam się, że tekst był dla nich beznadziejny. Pamietam, że był to rym. Coś o dniu herbaty. To bylo dawno i od tamtej chwili niestety ale zero a gram regularnie. Zawsze mowie, że kończę z tym ale moja ambicja nie pozwala. Mam wrażenie, że mają swoich pupilków.

A gracie chociaż ciut dłużej niż jesteście na forum (od 01.2026)?
Ostatnio u pana Smolara wygrałem w lutym, a wcześniej... w sierpniu emotka  i tak jak aleksiak pisze - do głowy by mi nawet nie przyszły "pupilki" 

makra

#7341686 Napisano: 11.03.2026 23:05:14
Ja wygrałam 2 razy. Cud normalnie kubek Stanley i dziś 100 z Milki a ile razy się nie udało to już inna para kaloszy. Kiedyś i Tobie się uda. Choć ja czasem nie mam już ochoty brać w konkursach gdzie trzeba więcej zainwestować. Co ciekawe tam gdzie kupowałam droższe produkty i choć było dużo nagród to nie wygrywałam. Chciałabym choć raz zobaczyć jaka praca wygrała główna i jak daleko mi do nich ale cóż wierzę w to że kiedyś i mi się uda wygrać emotka
1 Lalunia55 0

pikawka

#7341699 Napisano: 12.03.2026 07:21:46
O losie Smolar! Ja bym chciała być Twoim Pupilkiem!!!!! Plissssss…emotka od jakiegoś czasu odpuściłam Smolara bo ilość niepowodzeń przytłacza… no ale on jest specyficzny odkąd pamiętam emotka

luko922

#7341730 Napisano: 12.03.2026 08:50:17
Ponieważ zazwyczaj nie wygrywam u Smolara, ktoś wie jak oni wybierają główne? Z poprzednio nagrodzonych dziennych?
0 0

aleksiak

#7341732 Napisano: 12.03.2026 08:51:27
luko922 napisał(a):

Ponieważ zazwyczaj nie wygrywam u Smolara, ktoś wie jak oni wybierają główne? Z poprzednio nagrodzonych dziennych?

tak, tylko z dziennych
1 luko922 0

adamo86

#7341736 Napisano: 12.03.2026 09:15:17
luko922 napisał(a):

Jeśli chodzi np. o Milkę to jest to nawet zapisane w Regulaminie, w innych takich pewnie też:

WIELKI FINAŁ
5.9. W dniu 12.03.2026 r. odbędzie się wielki finał. W wielkim finalne komisja konkursowa według własnego uznania oceni wszystkie 1 400 (słownie: jeden tysiąc czterysta) zgłoszeń laureatów nagród dziennych ze wszystkich etapów dziennych w konkursie, uwzględniając kryteria wskazane w regulaminie, w szczególności w pkt 1.1 lit. h regulaminu i wybierze w kolejności od najlepszych:
1 luko922 0

luko922

#7341739 Napisano: 12.03.2026 09:17:43
Ooo, faktycznie emotka  
Aha, jakoś też nie wziąłem pod uwagę jak ogromna liczba zgłoszeń jest brana pod uwagę, więc w sumie... nieistotne haha
0 0

miikka

#7341741 Napisano: 12.03.2026 09:23:54
Ja powiem tak u smolara trzeba mieć pomysł, ja albo go mam i piszę i wtedy może wygram a jak nie mam to już wiadomo że nic z tego nie będzie emotka  wszystkie moje wygrane teksty były moooocno dopracowane i z pomysłem od razu (mówię o lepszych nagrodach niż 100
zl w milka tam wygrałam w poprzedniej edycji tekstem od tak napisanym ale oryginalnie zaczętym)

sasaaabp

#7341746 Napisano: 12.03.2026 09:37:18
miikka napisał(a):

Ja powiem tak u smolara trzeba mieć pomysł, ja albo go mam i piszę i wtedy może wygram a jak nie mam to już wiadomo że nic z tego nie będzie emotka  wszystkie moje wygrane teksty były moooocno dopracowane i z pomysłem od razu (mówię o lepszych nagrodach niż 100
zl w milka tam wygrałam w poprzedniej edycji tekstem od tak napisanym ale oryginalnie zaczętym)

to zobaczymy czy ten mój "pomysł" siądzie na Rexonę emotka pierwsze zgłoszenie poszło takie sobie, ale na drugie coś tam mnie olśniło i sam jestem ciekaw czy się na tyle spodoba, żeby wygrać emotka
0 0

masza

#7341968 Napisano: 12.03.2026 19:11:12
miikka napisał(a):

a jak u Ciebie z interpunkcją emotka

mahuska

#7341971 Napisano: 12.03.2026 19:34:25
Ktoś ma coś w nadaniu dpd? neboa?
0 0

miikka

#7341975 Napisano: 12.03.2026 19:39:27
masza napisał(a):

miikka napisał(a):

a jak u Ciebie z interpunkcją emotka

U smolara zawsze perfekcyjnie emotka  Ale tu na forum to jak się złośliwością po sypie to aż człowiekowi cieplej na serduszku emotka  nie warto tutaj pisać nawet jak masz chwile bo ktoś zapytał emotka
0 0

fryteczka

#7341980 Napisano: 12.03.2026 20:25:22
mahuska napisał(a):

Wygrałam w neboa ale patrząc teraz- w aplikacji DPD nie mam nic.. chyba, że nadają na raty bo do 15go mieli wysyłać paczki emotka
0 0

mahuska

#7341990 Napisano: 12.03.2026 21:01:33
fryteczka napisał(a):

mahuska napisał(a):

Wygrałam w neboa ale patrząc teraz- w aplikacji DPD nie mam nic.. chyba, że nadają na raty bo do 15go mieli wysyłać paczki emotka

u mnie  st wiec może według tego ślą
0 0

Nuna1210

#7341992 Napisano: 12.03.2026 21:12:49
mahuska napisał(a):

fryteczka napisał(a):

mahuska napisał(a):

u mnie  st wiec może według tego ślą

Też mam, więc może być Neboa, Mutti dzienna albo butelka z SodaStreama
0 0

Materdeo

#7342826 Napisano: 17.03.2026 13:37:05
Ręce opadają, jak patrzę na ten ich obecny konkurs Milki w Żabce. Mam coraz większe wrażenie, że nikt tam w ogóle nie czyta naszych zgłoszeń, a te ich wielkie "konkursy kreatywne" to zwykłe losowania czyli poniekąd nielegalne loterie. Regulamin  to ewidentne, niechlujne kopiuj-wklej z jakiejś innej akcji, którego nikt nawet nie przeczytał przed startem:

• Piszą, że konkurs trwa od 11 do 19 marca (9 dni), ale w innym punkcie twierdzą, że jest 16 etapów dziennych. Skąd oni wzięli 16 dni w nieco ponad tydzień?
  • W jednym akapicie wybierają 2 laureatów dziennie, a zaraz potem piszą już tylko o jednym.
  • W finale rzekomo mają oceniać 16 zwycięzców z etapów dziennych. Matematyka z podstawówki się kłania.
Ostatnio z konkursem Garage również były błędy bo było inne pytanie w regulaminie a na inne na stronie konkursowej. Do tego twierdzą, że dwuosobowa komisja w zaledwie jeden dzień rzetelnie czyta i ocenia pod kątem "walorów artystycznych" tysiące zgłoszeń z całej Polski.
Skoro agencji nie chce się nawet sprawdzić własnego regulaminu przed jego publikacją, to nie uwierzę, że ktokolwiek tam faktycznie siedzi i analizuje nasze wypociny.

joan

#7342830 Napisano: 17.03.2026 13:50:07
Materdeo napisał(a):

(...) Regulamin  to ewidentne, niechlujne kopiuj-wklej z jakiejś innej akcji, którego nikt nawet nie przeczytał przed startem: (...)

W temacie nadmienię, iż przy konku "POCZUJ FIFA WORLD CUP 2026™ NA WŁASNEJ SKÓRZE" zapowiadali, co następuje: "Organizator zastrzega sobie możliwość dodatkowego, ewentualnego kontaktu telefonicznego z Laureatem nagrody na numer telefonu, który podano w zgłoszeniu do konkursu (...)"
A tam w zgłoszeniu nie podawało się numeru telefonu 🙃

Prossto

#7342831 Napisano: 17.03.2026 13:52:04
Czy można zapoznać się z treścią przesłana przez zwycięzców? Być może faktycznie te prace są bardzo dobre. Ktoś mógłby podać przykładową pracę jaką przesłał i wygrał coś sensownego?
0 0

rufus

#7342832 Napisano: 17.03.2026 14:01:13
Ja ostatnio w milce wyslalem fajnie zmontowsny filmik (w moim odczuciu) i ani bonu... a pozniej wyslalem tekst bez wiekszego skladu. Napisany w 2 min i wygralem emotka
0 0