SZUKAM....

mampytanie

#7341669 Napisano: 11.03.2026 21:28:25
taylors napisał(a):

Kogoś kto reklamował produkt spożywczy i podpowie gdzie to zgłosić jak i czego oczekiwać.

Kilka lat temu reklamowałam jakiś jogurt. Ktoś z rodziny kupił, już nie pamietam, data była jeszcze bardzo długa, w domu jogurt odrazu otwarty do jedzenia a tu zonk - na wierzchu zielony kożuch z pleśni po całości, grubości jakieś 4-5 mm. Co więcej, mieliśmy paragon, wieczko z data no i tenże produkt. Wysłałam maila do producenta by zwrócili uwagę na swoje produkty a tym bardziej na sklep, który je przyjmuje (to był duży dyskont), bo to aż się wydaje niemożliwe, ze coś takiego się stało. Oczywiście przeprosili, mówili, że podejmą odpowiednie kroki itp. W ramach rekompensaty chcieli coś wysłać, choć nie chciałam, ale po dwóch odmowach tak naciskali, ze w końcu podałam im adres. Wysłali mi wielki karton z dużą torbą termiczną i ogromną ilością serków i jogurtów. Także wyszło spoko, choć nie zależało mi na otrzymaniu niczego, a raczej na zwróceniu uwagi, bo po prostu szkoda ludzi, jak odrazu kupią zepsuty produkt mimo dobrej daty.
2 joan, taylors 0

taylors

#7341677 Napisano: 11.03.2026 22:19:44
Napisałam reklamacje i do sklepu i do producenta. Zastanawiam się też nad sanepidem bo tak doradziła sztuczna inteligencja. Bo to ciało obce w końcu.
0 0

Justa-zosia

#7341688 Napisano: 11.03.2026 23:17:23
Ja jak by ktoś na mnie nasłał sanepid to bym chyba żadnej rekompensaty mu nie zaproponowała emotka
zwłaszcza jak by przyszedł na sklep, który z tym nic wspólnego nie ma. 
Apropo mały apel pracuje w handlu, w dużym dyskoncie. Dużo rzeczy można załatwić u nas, przychodząc zgłaszając i rozmawiając. Nie trzeba od razu pisać setek skarg i kontroli emotka
0 0

nanajka81

#7341696 Napisano: 12.03.2026 06:55:45
taylors napisał(a):

Kogoś kto reklamował produkt spożywczy i podpowie gdzie to zgłosić jak i czego oczekiwać.

Kiedyś w mlekovicie reklamowałam ich mleko - świeżo po otwarciu było zepsute i śmierdziało. Zgłosiłam głównie dlatego, że było to dla mnie dziwne - jak po otwarciu z długim terminem ważności mleko może być zepsute? Podobno sprawdzili partię i wszystko niby ok, ale i tak w zamian przyslali pakiet serków, jogurty, butelkę mleka i jeszcze coś.
0 0

taylors

#7341723 Napisano: 12.03.2026 08:32:01
Moja sztuczna inteligencja jest ciut mądrzejsza i nie zawsze mi przytakuje. 
Jeszcze na nikogo nie naslalam sanepidu, ale to rozważam, sami powinni na siebie wg mnie nasłać sanepid. Wszystko można załatwić rozmowa? Tak jasne, ale ja wolę jak zostaje ślad i właśnie skarga czy reklamacja. 
Wiecie zepsuty serek czy mleko to patrząc wystarczy mikroskopijna dziurka w produkcie czy cos. A rękawiczka to coś co wg mnie absolutnie nie powinna się znaleźć w produkcie spożywczym. No drucik mogę wytłumaczyć że gdzieś odpadł i ktoś nie zauważył, choć też to naciagane. No ale jak ktoś zaczął pracę, miał rękawiczkę i nagle kawałek jej stracił to nie widzę opcji że nie zauważyl.
0 0

niunia-k

#7341927 Napisano: 12.03.2026 16:41:33
Szukam co to za nadawca Priorytet 😳  w internecie wynika że to kurier jednak jedzie z tą paczką InPost 😵‍💫😵‍💫😵‍💫
0 0

gryszelm

#7341936 Napisano: 12.03.2026 17:13:14
niunia-k napisał(a):

Szukam co to za nadawca Priorytet 😳  w internecie wynika że to kurier jednak jedzie z tą paczką InPost 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Też dostałam. Myślę, że to może Soplica z Insta (z pomadkami)
0 0

niunia-k

#7341938 Napisano: 12.03.2026 17:18:00
Dziękuję za odpowiedź
0 0

Monika11

#7341963 Napisano: 12.03.2026 18:54:26
taylors napisał(a):

Dwa lata  temu reklamowałam znaną markę rybki do producenta, nie sklepu ,a znalazłam szkło w puszcze.. Napisałam i zrobiłam zdjęcia i opisałam całą sytuację . Podeszli super do całej sytuacji , kazali zapakować profesjonalnie i wysłali kuriera po ten kawałek .. Na emaila dostałam cały proces produkcji , niby nie było możliwości w produkcji szkła .. Pierwszy raz widziałam całą produkcję ,ale przyznali się ,że po zbadaniu faktycznie to było szkło .Dostałam duży kosz z rybkami w puszcze .Nie  chodziło mi o gratisy , tylko o zwrócenie uwagi.

atyde25

#7341969 Napisano: 12.03.2026 19:30:20
O kurde ja miałam kawałek metalu z kotła  chipsów Przysnaków z kotła. Ale nie zgłosiłam. Masakra na jakie niebezpieczne rzeczy można trafić w jedzeniu:( To można zostać kaleką a nawet umrzeć emotka
0 0

vickichelm

#7342082 Napisano: 13.03.2026 11:24:02
Szukam kodów do pyszne.pl
0 0

aanneettaa

#7342225 Napisano: 13.03.2026 21:40:33
Szukam informacji od osób które korzystały z vouchera prezent marzeń , czy warto taki voucher kupić na prezent?
0 0

banka-manka

#7342227 Napisano: 13.03.2026 21:46:23
aanneettaa napisał(a):

Szukam informacji od osób które korzystały z vouchera prezent marzeń , czy warto taki voucher kupić na prezent?

Zależy jaka kwota i czy osoba, która ma dostać bon mieszka w większym mieście. Bo głównie atrakcje typu masaże, dzienne spa, restauracje, jakieś warsztaty itp., odbywają się w większych miastach. Choć jeśli kwota jest duża, to można wykupić jakiś weekendowy pobyt i wtedy odległość atrakcji, nie ma takiego znaczenia.
0 0

aanneettaa

#7342228 Napisano: 13.03.2026 21:47:21
banka-manka napisał(a):

aanneettaa napisał(a):

Zależy jaka kwota i czy osoba, która ma dostać bon mieszka w większym mieście. Bo głównie atrakcje typu masaże, dzienne spa, restauracje, jakieś warsztaty itp., odbywają się w większych miastach. Choć jeśli kwota jest duża, to można wykupić jakiś weekendowy pobyt i wtedy odległość atrakcji, nie ma takiego znaczenia.

Dziękuję ❤️

alexmusic

#7342303 Napisano: 14.03.2026 12:35:15
Szukam osób, które wygrały karty podarunkowe Biedronki w okresie letnim 2025 roku w konkursie Nivea. 

Sprawa bardzo pilna.
1 agakaz2 0

joan

#7342340 Napisano: 14.03.2026 17:57:44
banka-manka napisał(a):

aanneettaa napisał(a):

Nie warto. Prawie zawsze atrakcje oferowane na Prezentmarzeń itp. są dużo droższe, niż w cenniku. Bo przecież oni też muszą dostać prowizję. Lepiej zakupić voucher bezpośrednio (można przez Internet) w SPA czy hotelu, dosłownie każdy coś oferuje. Albo na naszym forum w dziale sprzedażowym. Dla mnie pośrednicy a'la PrezentyMarzen to scam.

PRZYKŁAD PIERWSZY Z BRZEGU, BO JESTEM ZE ŚLĄSKA emotka "Seans w tężni solankowej dla dwojga – Chorzów":
Cena na PrezenMarzen za 60 minut dla dwojga: 148,00 PLN
https://prezentma...j-dla-dwojga-chorzow
Cena bezpośrednio u usługodawcy za 60 minut dla dwojga: 49,00 PLN
https://lestetica...spa/teznia-solankowa

nanajka81

#7342352 Napisano: 14.03.2026 18:38:19
joan napisał(a):

banka-manka napisał(a):

aanneettaa napisał(a):

Nie warto. Prawie zawsze atrakcje oferowane na Prezentmarzeń itp. są dużo droższe, niż w cenniku. Bo przecież oni też muszą dostać prowizję. Lepiej zakupić voucher bezpośrednio (można przez Internet) w SPA czy hotelu, dosłownie każdy coś oferuje. Albo na naszym forum w dziale sprzedażowym. Dla mnie pośrednicy a'la PrezentyMarzen to scam.

PRZYKŁAD PIERWSZY Z BRZEGU, BO JESTEM ZE ŚLĄSKA emotka "Seans w tężni solankowej dla dwojga – Chorzów":
Cena na PrezenMarzen za 60 minut dla dwojga: 148,00 PLN
https://prezentma...j-dla-dwojga-chorzow
Cena bezpośrednio u usługodawcy za 60 minut dla dwojga: 49,00 PLN
https://lestetica...spa/teznia-solankowa

Też uważam że to nie jest trafiony prezent. Nawet jak się to wygra (voucher na określoną rzecz) to ludzie to sprzedają bo jest to dość problemowy prezent. Ja kiedyś wygrałam taki voucher na 500 zł (na wszystko) i w sumie zużyłam na 4 fotoksiążki.

assal

#7342355 Napisano: 14.03.2026 19:08:27
Problem z tymi voucherami, poza zawyżoną często ceną, jest jeszcze jeden. Niby oferty na stronie są, a jak się pisze do firm, by się umówić, zero odpowiedzi. Z dodzwonieniem się, na te numery, co podają, też różnie bywa. Jak się trafi na obcokrajowca po drugiej stronie, to również bywa wesoło. Do tego często na miejscu nie wiedzą, co to za vouchery i są telefony do kierownika/szefa/kogoś decyzyjnego emotka
Wygrywałam je dość często w ostatnich dwóch latach i już się zdążyłam przyzwyczaić, że dane, co przesyłają, nieaktualne, a z umawianiem się bywa pod górkę.
Są miejsca, gdzie lubię nimi płacić, są takie, gdzie więcej mnie szybko z voucherem nie zobaczą emotka

aanneettaa

#7342419 Napisano: 15.03.2026 09:36:55
assal napisał(a):

Problem z tymi voucherami, poza zawyżoną często ceną, jest jeszcze jeden. Niby oferty na stronie są, a jak się pisze do firm, by się umówić, zero odpowiedzi. Z dodzwonieniem się, na te numery, co podają, też różnie bywa. Jak się trafi na obcokrajowca po drugiej stronie, to również bywa wesoło. Do tego często na miejscu nie wiedzą, co to za vouchery i są telefony do kierownika/szefa/kogoś decyzyjnego emotka
Wygrywałam je dość często w ostatnich dwóch latach i już się zdążyłam przyzwyczaić, że dane, co przesyłają, nieaktualne, a z umawianiem się bywa pod górkę.
Są miejsca, gdzie lubię nimi płacić, są takie, gdzie więcej mnie szybko z voucherem nie zobaczą emotka

Dziękuję za pomoc❤️
2 assal, joan 0

atyde25

#7342579 Napisano: 16.03.2026 11:02:49
Miałam voucher na prezent marzeń z piwa loterii Zatecky. Wymieniłam na zestaw win. Potem przez rok te 6 win męczyłam. Drugi miałam chyba na sushi w lokalu wymieniła. Jak ktoś ma czas i czym dojechać to ma więcej opcji. Czy się opłaca jak się ma voucher zmarnować to raczej coś się wybierze .Nawet jak na siłę.
0 0