Pomocy!!!!

asiam

#7140912 Napisano: 20.11.2023 22:13:11
maverick napisał(a):

asiam napisał(a):

Czy  ktoś mi podpowie jakim kurierem wysłać najtaniej dokumenty ?

Jak to ma być koperta nawet taka A4, to DPD z ich kodem rabatowym i przez www opłacenie, to będzie pewnie ok 8zl. Chyba że ważą ponad 3kg to więcej emotka
https://dpdsso.dp...penid+profile+openid
Kody: np
BS40DPD /-40%
LEGIA / -35%

Udało mi się aktywować w DPD wysyłkę za 10,00 zł ale.... nie mogłam nadać . W punkcie nadania nie dało się zeskanować kodu. Ręcznie też nie dało się wpisać. Jutro muszę do nich dzwonić.
0 0

ameryka

#7141926 Napisano: 24.11.2023 09:00:21
Proszę o pomoc. Na jaki nr tel trzeba wysłać potwierdzenie otrzymania czeku blik z ferrero Rocher?
0 0

pikawka

#7141935 Napisano: 24.11.2023 09:39:43
Szukam kogoś kto zna się na grach na x boxa i może mi polecić coś fajnego emotka  
chce kupić dla 8 latków grę (taką żeby normalnie z płyty mogli grać bez jakiegoś łączenia się online) 

wyścigi samochodowe albo jakaś przygodowa? Nie znam się, co polecacie?

Mają fife, Raymana i minecraft.
0 0

baxter

#7142131 Napisano: 25.11.2023 01:49:18
Potrzebuję ok.20-30 zdjęć na papierze, gdzie najwygodniej/najtaniej zamówię w necie ew. stacjonarnie rossman/empik, znacie ceny?
0 0

nanajka81

#7142141 Napisano: 25.11.2023 09:47:55
baxter napisał(a):

Potrzebuję ok.20-30 zdjęć na papierze, gdzie najwygodniej/najtaniej zamówię w necie ew. stacjonarnie rossman/empik, znacie ceny?

ostatnio widziałam jak w rossmanie dziewczyna jakieś 15 zdjęć drukowała, cen nie znam (na necie znalazłam że ceny od 1,29/szt) ale szło jej to nieźle. Dwa lata temu ja 20 zdjęć stacjonarnie u fotografa drukowałam (1.50 za zdjęcie 10x15 - zaniosłam na pendrive) - nie masz w pobliżu jakiegoś? Jak zamówisz przez neta to niby będzie taniej (choć przy takiej ilości to hm wątpię) ale dołożyć koszt wysyłki to pewnie się wyrówna.
1 baxter 0

danaaa

#7142253 Napisano: 26.11.2023 07:11:42
Od wczoraj nie mogę wysłać zgłoszenia na Nivea Men. Cały czas komunikat "Twoje zgłoszenie nie zostało wysłane. Sprawdź, czy wszystkie pola są prawidłowo wypełnione." 
Próbowałam po zalogowaniu na konto Nivea i bez zalogowania na konto, z laptopa i z telefonu, zmiana przeglądarki też nie pomaga.
Może ktoś z Was miał podobny problem i podsunie mi jakieś rozwiązanie
0 0

agakaz2

#7142254 Napisano: 26.11.2023 07:18:29
danaaa napisał(a):

Od wczoraj nie mogę wysłać zgłoszenia na Nivea Men. Cały czas komunikat "Twoje zgłoszenie nie zostało wysłane. Sprawdź, czy wszystkie pola są prawidłowo wypełnione." 
Próbowałam po zalogowaniu na konto Nivea i bez zalogowania na konto, z laptopa i z telefonu, zmiana przeglądarki też nie pomaga.

ja miałam taki problem, wszystko niby grało a komunikat nie pozwolił wysłać zgłoszenia. jak się zalogowalam to poszlo
0 0

danaaa

#7142255 Napisano: 26.11.2023 07:25:16
agakaz2 napisał(a):

danaaa napisał(a):

ja miałam taki problem, wszystko niby grało a komunikat nie pozwolił wysłać zgłoszenia. jak się zalogowalam to 

Dzięki.
Mnie po zalogowaniu też nie puszcza   Spróbuję jeszcze z innego telefonu
0 0

kreo42

#7142340 Napisano: 26.11.2023 17:45:16
danaaa napisał(a):

Dziś po 15 było oki
0 0

Magia

#7143041 Napisano: 29.11.2023 08:18:28
Cześć, Proszę o pomoc. Wygrałam nagrodę dzienną w Nussbeisser. Na paragonie mam czekolada z okienkiem. Czy taki paragon plus zdjęcie czekolady przejdzie?
Ja to kupiłam w osiedlowym sklepie prowadzonym przez starszego człowieka i na wieść o pieczątce się zbulwersował, że pieczątek używa tylko w urzędach.
Może ktoś miał podobnie? Proszę o odpowiedź.
0 0

kreo42

#7143056 Napisano: 29.11.2023 09:32:45
Magia napisał(a):

Cześć, Proszę o pomoc. Wygrałam nagrodę dzienną w Nussbeisser. Na paragonie mam czekolada z okienkiem. Czy taki paragon plus zdjęcie czekolady przejdzie?
Ja to kupiłam w osiedlowym sklepie prowadzonym przez starszego człowieka i na wieść o pieczątce się zbulwersował, że pieczątek używa tylko w urzędach.

W zasadzie dopisek z okienkiem może pomóc, na drugi raz nie kupować  u dziadów,  jak nie chcą  pomóc

cb656

#7143102 Napisano: 29.11.2023 12:58:42
Magia napisał(a):

Nie stresuj się na zapas. Po prostu wysyłając skan/zdjęcie paragonu umieść paragon na opakowaniu i wszystko. Jak trafi na normalnego człowieka, to przejdzie bez problemu. "Dramat" zaczyna się w głowie nadmiernie przejętej rolą osoby, pamiętaj... emotka

Magia

#7143103 Napisano: 29.11.2023 13:02:34
[quote=No niestety dostałam odpowiedź, że adnotacja sklepu i  pieczątka z podpisem właściciela to jedyna opcja.
Nie intersuje ich oznaczenie czekolada z okienkiem.
Nie intersuje zdjęcie produktu.
Ale udało mi się  z babą dogadać, bo z dziadem  nie mogłam.
Oby teraz weryfikacja była ok.

cb656]
Magia napisał(a):

Nie stresuj się na zapas. Po prostu wysyłając skan/zdjęcie paragonu umieść paragon na opakowaniu i wszystko. Jak trafi na normalnego człowieka, to przejdzie bez problemu. "Dramat" zaczyna się w głowie nadmiernie przejętej rolą osoby, pamiętaj... emotka
0 0

netka2000

#7143110 Napisano: 29.11.2023 13:14:00
Magia napisał(a):

Przed kupnem w takich sklepach zawsze pytaj co będzie na paragonie. Niech zeskanuje i ci pokaże. Jak nie będzie konkretnego towaru to transakcję można cofnąć albo poprosić o pieczątkę. Nie zgodzi się? Trudno, nie zarobi. Przy większych zakupach żal będzie sprzedawcy stracić klienta.

cb656

#7143111 Napisano: 29.11.2023 13:17:05
Magia napisał(a):

No niestety dostałam odpowiedź, że adnotacja sklepu i  pieczątka z podpisem właściciela to jedyna opcja.
Nie interesuje ich oznaczenie czekolada z okienkiem.
Nie interesuje zdjęcie produktu.

Ech, odwieczny dramat płci - faceci są z Marsa, baby z Wenus, dogadać się niezwykle trudno...
Nie od dziś wiadomo, że "gdzie diaboł nie może, tam babę pośle". Czy jakoś tak.
Ergo: z tego wniosek, że faceci to jednak anioły są, co nie? emotka
Hihihihi emotka
0 0

Magia

#7143115 Napisano: 29.11.2023 13:26:23
[quote=A te agencje też, by odpuściły nie dość, że człowiek raz na rok wygra, to szopki.
Masz zdjęcie produktu wydałaś na niego kasę i ok.

Ciekawe jak jest z Gellwe, jeszcze nie widziałam paragony, żeby przy galaretce była firma, czy przy budyniu - Biedra, Delikatesy Centrum i Dino.

cb656]
Magia napisał(a):

No niestety dostałam odpowiedź, że adnotacja sklepu i  pieczątka z podpisem właściciela to jedyna opcja.

Ech, odwieczny dramat płci - faceci są z Marsa, baby z Wenus, dogadać się niezwykle trudno...
Hihihihi emotka

taylors

#7143444 Napisano: 30.11.2023 12:47:04
Loteria Nivea komunikat-  Twoje zgłoszenie nie zostało wysłane. Sprawdź, czy wszystkie pola są prawidłowo wypełnione.
Mimo tego że wszystko wypełniłam i jestem zalogowana. O co może chodzić?
0 0

karolina102

#7144225 Napisano: 03.12.2023 11:49:22
nanajka81 napisał(a):

karolina102 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

karolina102 napisał(a):

Oczywiście chodziło mi o 5tys emotka
Nie wydaje mi się, że to dużo. Wręcz chciałabym podnieść skuteczność i stąd pytanie o jakieś tipy :D

Przy obecnej konkurencji nie licz na żadne tipy emotka  Twoja większa skuteczność, to mniejsza skuteczność innych emotka  Czy da się wyciągnąć 5 tysięcy miesięcznie z konkursów? Da. Możesz jednym zgłoszeniem wygrać 100 tysięcy z loterii i już masz średnio więcej niż 5 na miesiąc emotka Możesz też wyciągać tyle z konkursów, ale tutaj będzie Cię to kosztowało sporo czasu, zaangażowania i energii chyba, że jesteś w czepku urodzona emotka  Bo tutaj wszystko zależy od umiejętności, kreatywności, ale też szczęścia i tego, ile dobrych konkursów akurat trwa emotka Dodatkowo to nie jest pewna kasa. Możesz się narobić i wygrać równe zero. Dodatkowo weź pod uwagę, że efekty Twojej pracy są mocno odroczone. Wysyłasz zgłoszenie, wyniki są dopiero za jakiś czas, potem czas na odesłanie dokumentów, weryfikację, a potem oczekiwanie na wysyłkę/dostarczenie nagrody. Jeśli to nagroda rzeczowa, którą chcesz spieniężyć to dodatkowo dolicz czas na sprzedaż i otrzymanie zapłaty. Każdy konkursowicz ma też dołki i górki. Jak wpadasz w konkursowe nicniewygrywanie, to pojawia się frustracja i spada Ci motywacja i zapał do słania zgłoszeń. Z drugiej strony jak wygrywasz dużo i często to też może spaść Ci motywacja, bo "normę" wyrobiłaś i uznajesz, że potrzebujesz odpoczynku i przerwy emotka   Dla mnie konkursowanie jako etat to jak praca nauczyciela - hobby dla kogoś, kto ma dobrze zarabiającego partnera albo jest bogaty i bez tego  emotka

Dzięki za odpowiedź! Bardzo cenne jest dla mnie Twoje podsumowanie emotka  ostatnie pytanie - czy opłaca się brać udział w loteriach? Czy realnie można coś sensownego wygrać?

a co masz na myśli pisząc "sensownego"? W loteriach jest kasa, są gadżety, elektronika, dla każdego inna nagroda ma sens, tylko trzeba mieć szczęście (albo duuuużo paragonów) żeby trafić emotka Większość z nagród które trafiłam w loterii w życiu bym nie kupiła (np. stoliczek Belvita, krowa Muller, aparat instax z Milki... itp)

Nawiązując do moich wiadomości z początku listopada, postanowiłam zrobić swoje konkursowe podsumowanie listopada. Jestem ciekawa, co myślicie emotka

W listopadzie wzięłam udział łącznie w 22 konkursach. Wygrałam 6 z nich. 3 wciąż są nierozstrzygnięte (już po terminie!) a 3 ewidentnie były "ustawione".
6/22. Czy to dużo czy mało? Jakie są Wasze doświadczenia?

Wygrałam nagrody o łącznej wartości (według organizatorów) 6718zł. Nie wszystko jeszcze przyszło, ale wątpię, by udało mi się to sprzedać za więcej niż 50% tej sumy. Wydaje mi się, że organizatorzy zawyżają wartość nagród emotka  Przykładowo, wygrałam głośnik, według organizatora o wartości 1500zł, a na ceneo można znaleźć ten model za 900zł. 

Moje wrażenia po listopadowym graniu:
1. Nie ma pewniaków. Potwierdza się to, co pisaliście wyżej. Często (ale nie zawsze) konkursy, na które poświęciłam masę czasu przegrałam, a zgłoszenie zrobione w 15 minut zdobyło nagrodę główną
2. Szokuje mnie brak profesjonalizmu w konkursach. Brak terminowości, zwłaszcza w konkursach na Facebooku. W regulaminie podają, że konkurs zostanie rozstrzygnięty do 28 listopada i tego dnia pojawi się post z listą zwycięzców a wyników nie ma do dziś.
3. Konkursy "ustawiane" - jestem w stanie to wyśledzić tylko w konkursach na facebooku, ale podejrzewam, że podobnie jest w niektórych konkursach ze stroną. Przykładowo - konkurs na fanpage w którym wygrywa bardzo słabe zgłoszenie. Wchodzę w profil zwycięzcy i okazuje się, że jest to pracownik organizatora...
4. Konkursy rozstrzygnięte nieprawidłowo. Tutaj mam dylemat i proszę o radę u bardziej doświadczonych graczy. Konkurs z niskimi nagrodami (bilety do kina). Wygrywają zgłoszenia, które nie spełniły wymogów regulaminu (ewidentna pomyłka organizatora). Komentuję post, dostaję odpowiedź od organizatora "Jak coś ci się nie podoba, możesz napisać reklamację". I zastanawiam się, czy pisać reklamację, czy też szkoda zachodu i "spalenia się" u organizatora konkursu (duża agencja, która organizuje dużo konkursów). Co myślicie?

To tyle z moich przemyśleń listopadowych. Co sądzicie?
1 simonapp 0

nanajka81

#7144232 Napisano: 03.12.2023 12:20:05
z ciekawości: jakie nagrody wygrałaś? konkretnie.
1 andii 0

malwina2006

#7144246 Napisano: 03.12.2023 13:12:38
[quote=Magia][quote=A te agencje też, by odpuściły nie dość, że człowiek raz na rok wygra, to szopki.
Masz zdjęcie produktu wydałaś na niego kasę i ok.

Ciekawe jak jest z Gellwe, jeszcze nie widziałam paragony, żeby przy galaretce była firma, czy przy budyniu - Biedra, Delikatesy Centrum i Dino.

cb656]
Magia napisał(a):

Hihihihi emotka

Gellwe w Eurosklepie: 
0 0