Pomocy!!!!

Gość: hanka84

#4631660 Napisano: 25.08.2011 07:28:39
nineczka17 napisał(a):

hanka84 napisał(a):

Czy ktoś miał podobną sytuację ze sklepem internetowym Bartka?
Wygrałam w Dobrych Radach bon rabatowy na 100 zł. Kiedy chciałam go zrealizować, okazało się, że ktoś już go wykorzystał. Jestem wściekła. Sklep napisał mi, że dzisiaj postarają się wyjaśnić sprawę, ale boję się wyniku tych wyjaśnień. A tak liczyłam na tańsze buciki dla córeczki emotka

u mnie było bez problemu mam buty w domu emotka emotka

Już jest ok, sklep zachował się bardzo ładnie, nadali mi nowy kod, tamtą sytuację tłumacząc zdublowaniem kodu.
0 0

Gość: dag

#4632330 Napisano: 26.08.2011 07:34:27
Szwankuje mi pralka wygrana w Realowym konku, nie bardzo wiem co z nią teraz zrobić, czy świstek od kuriera robi za dowód zakupu?
0 0

Gość: nineczka17

#4632342 Napisano: 26.08.2011 07:41:07
dag napisał(a):

Szwankuje mi pralka wygrana w Realowym konku, nie bardzo wiem co z nią teraz zrobić, czy świstek od kuriera robi za dowód zakupu?

najlepiej skontaktować się z organizatorem konkursu i powiedzieć w czym jest problem oni powinni podbić gwarancję udostępnić np do niej fakturę zakupu by można było skorzystać z gwarancji na pralkę i naprawy na gwarancji.Jak psuję się pralka do naprawy zamawia się serwis ze strony producenta i przyjeżdżają i robią to na miejscy lub zabierają do siebie pralkę ja tak by najmniej miałam
0 0

Gość: ksantypa

#4632354 Napisano: 26.08.2011 07:47:22
szukam pomocy w nivea-ktos podpowie jak wygrac-wygralam na poczatku jeden zestaw dla mnie a chciałąbym jeszzce mame obdarowac i nie idzie w zaden sposob:)
0 0

Gość: dag

#4632403 Napisano: 26.08.2011 08:13:47
nineczka17 napisał(a):

dag napisał(a):

najlepiej skontaktować się z organizatorem konkursu i powiedzieć w czym jest problem oni powinni podbić gwarancję udostępnić np do niej fakturę zakupu by można było skorzystać z gwarancji na pralkę i naprawy na gwarancji.Jak psuję się pralka do naprawy zamawia się serwis ze strony producenta i przyjeżdżają i robią to na miejscy lub zabierają do siebie pralkę ja tak by najmniej miałam

Dzięki, załatwiłam sprawę z producentem, przyjedzie serwis
0 0

sylwika76

#4632407 Napisano: 26.08.2011 08:15:46
Pani Monika miała na email przysłać faktury do pralek i do tej pory cisza!!!!czy Ktoś już dostał ?
chodzi właśnie o pralki z Reala
0 0

Gość: ladymarmolade

#4632597 Napisano: 26.08.2011 09:39:11
Pomocy! Na koncie Orange posiadam środki 0,92 zł. dodatkowo 10 zl na koncie promocyjnym. Wysłałam przed chwilą smsa za 1,23 nie przyszedł ani raport ani zwrotka emotka Środki na koncie głównym i promocyjnym nie uległy zmianie. O co kaman?
0 0

henryczka62

#4632599 Napisano: 26.08.2011 09:40:31
ladymarmolade napisał(a):

Pomocy! Na koncie Orange posiadam środki 0,92 zł. dodatkowo 10 zl na koncie promocyjnym. Wysłałam przed chwilą smsa za 1,23 nie przyszedł ani raport ani zwrotka emotka Środki na koncie głównym i promocyjnym nie uległy zmianie. O co kaman?

nie wysłało Ci smsa premium bo masz za mało pieniędzy na koncie, to 10zł dodatkowe pewnie nie można na premium wykorzystać
0 0

Gość: ladymarmolade

#4632607 Napisano: 26.08.2011 09:42:25
henryczka62 napisał(a):

ladymarmolade napisał(a):

nie wysłało Ci smsa premium bo masz za mało pieniędzy na koncie, to 10zł dodatkowe pewnie nie można na premium wykorzystać

w takim razie na co mi te 10 zł emotka
0 0

annb

#4632608 Napisano: 26.08.2011 09:42:41
fakt,nie można promocyjnych na premium wykorzystać,musisz wydzwonić,słać sms-y do kogoś innego,najlepiej z Orange,ale nie jestem pewna
0 0

Gość: spin

#4632617 Napisano: 26.08.2011 09:44:49
nineczka17 napisał(a):

dag napisał(a):

albo z producentem pralki, bo czasami tak jest ze szybciej sie z producetem dogadasz niz z organizatorem
0 0

isiulka

#4632727 Napisano: 26.08.2011 10:28:39
Mam pewien problem. Mianowicie, kończyła mi się umowa na internet mobiny z .... , mimo że mialam złe doświadczenia z tą firmą to dałam się nammowić na przedłużenie umowy. Wyglądało to tak, że zadzwoniła do mnie kobieta z inforlini zaproponowała mi stosunkowo atrakcyjna ofertę na która przystałam. Miałam płacić co miesiąc 34.50 ,minęło półtora miesiąca przyszedł rachunek na 90 zł (50 zł+ 40 za 3 tyg). Okazało się że to zupełnie inna umowa, niż ta na którą przystałam telefonicznie. Zadzwoniłam na infolinie zrobiłam zgłoszenie, i poprosiłam o odsłuch rozmowy. Koleś przyjmujący zgłoszenie powiedział, że w tym wypadku rozpatrzenie potrwa ok 2 tygodnie. Upłynął kolejny miesiąc..do zapłaty mam już 140 zł, a moja sprawa jest nadal rozpatrywana. Zadzwoniłam znowu, i tym razem kobieta powiedziała, że nie mają terminu w jakim muszą to rozpatrzyć, i w zasadzie może to potrwać nawet rok. A ja muszę zapłacić rachunek gdyż zgodnie z umową ( oczywiście nie tą na która się godziłam) odłączą mi internet i może zostać nałożona na mnie kara. Nie bardzo wiem co mam teraz zrobić. Może ma ktoś podobne doświadczenia i jakoś z tego wybrnął?
0 0

aneta411

#4632737 Napisano: 26.08.2011 10:32:13
isiulka napisał(a):

Mam pewien problem. Mianowicie, kończyła mi się umowa na internet mobiny z .... , mimo że mialam złe doświadczenia z tą firmą to dałam się nammowić na przedłużenie umowy. Wyglądało to tak, że zadzwoniła do mnie kobieta z inforlini zaproponowała mi stosunkowo atrakcyjna ofertę na która przystałam. Miałam płacić co miesiąc 34.50 ,minęło półtora miesiąca przyszedł rachunek na 90 zł (50 zł+ 40 za 3 tyg). Okazało się że to zupełnie inna umowa, niż ta na którą przystałam telefonicznie. Zadzwoniłam na infolinie zrobiłam zgłoszenie, i poprosiłam o odsłuch rozmowy. Koleś przyjmujący zgłoszenie powiedział, że w tym wypadku rozpatrzenie potrwa ok 2 tygodnie. Upłynął kolejny miesiąc..do zapłaty mam już 140 zł, a moja sprawa jest nadal rozpatrywana. Zadzwoniłam znowu, i tym razem kobieta powiedziała, że nie mają terminu w jakim muszą to rozpatrzyć, i w zasadzie może to potrwać nawet rok. A ja muszę zapłacić rachunek gdyż zgodnie z umową ( oczywiście nie tą na która się godziłam) odłączą mi internet i może zostać nałożona na mnie kara. Nie bardzo wiem co mam teraz zrobić. Może ma ktoś podobne doświadczenia i jakoś z tego wybrnął?

zadzwoń do rzecznika konsumentów w swoim mieście i przedstaw sytuację. On Ci pomoże (bezpłatnie), nie tylko powie co powinnaś zrobić, ale często taki rzecznik sam wysyła pismo do przedsiębiorcy (w tym wypadku dostawcy internetu).
Niestety, z tego co wiem,zanim reklamacja zostanie rozpatrzona itd rachunki trzeba opłacać
0 0

Gość: marielu

#4632738 Napisano: 26.08.2011 10:32:34
reklamacje takie trzeba składać na piśmie , a umowę trzeba było przeczytać...

W piśmie wskaż termin 14 dniowy , kiedy to oczekujesz odpowiedzi na reklamację i opisz przebieg reklamacji składanych przez telefon.

edit: i zapłać rachunek by uniknąć kary przewidzianej umową.
0 0

Gość: goralecka

#4632746 Napisano: 26.08.2011 10:36:49
Miałam podobne przejścia z TP SA. Na szczęście na dwóch telefonach się skończyło - złożyłam ustną reklamację, potem ich trochę ponagliłam i rozpatrzyli pozytywnie. Ale rachunek trzeba było zapłacić. A za późniejsze już właściwe po prostu płaciłam mniej i w taki sposób zwrócili mi to co zapłaciłam niesłusznie.
0 0

Gość: polec

#4632749 Napisano: 26.08.2011 10:38:29
isiulka napisał(a):

wydaje mi się, że powinnaś napisać list polecony za potwierdzeniem odbioru, że powinni CI udowodnić na jakiej podstawie dostałaś taką umowę i taką wysokość rachunku. Umowa do której przystąpiłaś była inna.
Napisz też, że rachunki zapłacisz, ale zgodnie z umową kwota była taka i czekasz na zwrot nadpłaconych pieniędzy lub płacisz tyle na ile się umówiłaś. (cokolwiek musi być zapłacone)

Rzecznik to bardzo dobry pomysł, z reguły dużo bardziej skuteczniejszy niż własnoręczne pisanie.
0 0

isiulka

#4632771 Napisano: 26.08.2011 10:48:09
marielu napisał(a):

a umowę trzeba było przeczytać...

Nie dostałam żadnej umowy, wypytałam o wszystkie szczegóły telefonicznie, natomiast samej umowy nigdy na oczy nie widziałam.

Spróbuje z tą reklamacją, chociaż na infolinii mówili mi , że reklamacja do tego nic nie ma, i nie ma sensu jej składać. Bo reklamacja obejmuje konkretne stanowisko, czyli np. jakbym chciała rozwiązać umowę, wtedy piszę reklamacje.

Spróbuję też pójść do tego rzecznika. Dzięki za odzew.
0 0

Gość: marielu

#4632808 Napisano: 26.08.2011 11:10:36
Jak nie ma umowy , to nie ma abonamentu i nie ma sprawy ? jeśli wiąże cie stara umowa to powinien być aneks z nowymi warunkami , jeśli nie podpisywałaś aneksu powinnaś płacić na starych zasadach a umowa przeszła na czas nieokreślony?
0 0

ziolko

#4632844 Napisano: 26.08.2011 11:28:28
isiulka - skoro to TePsa to powinnaś mieć dostęp do swojego konta online.. tam są wszystkie informacje od kiedy obowiązuje umowa, co robiłaś, jakie reklamacje itp

podaje się numer telefonu i hasło
0 0

Gość: poprostuanette

#4633427 Napisano: 26.08.2011 03:58:47
Czy dzownili z TS i z Pani juz czy nie?
0 0