Pomocy!!!!

cudaczek121

#4983232 Napisano: 29.01.2012 07:25:13

slonecznik1309

#4983233 Napisano: 29.01.2012 07:25:52
Likanie ....
cytat: Antyczne korzenie. Samo słowo wilkołactwo czyli likantropia pochodzi od greckiego słowa likos - wilk i antropos - człowiek. Już w czasach antycznych podlegający przemianie czy ulegający metamorfozie człowiek, stał się tematem wielu greckich legend. Jeden z mitów greckich opowiada o Likanie, który złożywszy w ofierze dziecko na ołtarzu Zeusa Lykajosa, został przez niego zamieniony w wilka. Platon, objaśniający znaczenie tej powieści, twierdzi, że przemianę spowodował fakt spożycia mięsa człowieka złożonego w ofierze. Zeus bowiem zamieniał kanibali w wilki za kosztowanie ludzkiego ciała. Taki właśnie los spotkał króla Likaona, który składając w ofierze dziecko zasmakował jego krwi.
0 0

79magda

#4983252 Napisano: 29.01.2012 07:32:58
Ja mam z młodości takie fotki, że teraz sama, jak na nie patrzę, nie wierzę, że można było tak... emotka tworzenie teorii spiskowych na podstawie fantazyjnych fotek z bujnej młodości to duże uproszczenie i chyba lekka przesada emotka

Ja na przykład klęczę pod stołem i odszczekuję coś bardzo ważnego, a w rękach trzymam słoik korniszonów... albo w muszli koncertowej w Dusznikach Zdroju śpiewam piosenkę przewodnią z Titanica, a w rozpostartych dłoniach dzierżę cenzurataśmę... gdyby ktoś chciał na podstawie tych fotek zrobić mój portret psychologiczny - szczęścia życzę emotka
0 0

kalisto1986

#4983258 Napisano: 29.01.2012 07:37:37
Emi babonie ja nie do Ciebie się odnosiłam tylko ogólnie do całej nagonki emotka

Co do zdjęcia zobaczcie tak jak napisałam ono było dodane prawie 3 lata temu, chłopak miał wtedy 18,19 .

Zresztą sama czytam i mam mase książek o wampirach, wilkołakach, czarach i nie mówie tylko o książkach wampiro-podobnych typu zmierzch, czytam o religiach, sektach itp , mam specyficzne podejście do życia i to nie oznacza, że jestem złą osobą.Mam w swoim kręgu i w rodzinie ludzi o różnych wiarach i poglądach zaczynając od islamu końćząc na buddyzmie
Znam ludzi, których dzieci od urodzenia są wychowywane w kręgach subkultury.

Są w necie również zdjęcia rodziców jak służą do mszy św ( w kościele katolicki, nie w sekcie )

Uważam, że na samych informacjach/zdjęciach/ wywiadach nie można opierać się wydając opinie, to, że są młodzi nie znaczy że zrobili coś małej.

0 0

Gość: nocti

#4983263 Napisano: 29.01.2012 07:40:28
Zdjęcie, zdjęcie... Ja mam (i również noszę na specjalne okazje) takie oto soczewki:
http://www.contac...zy_lens_whiteout.jpg
i takie: http://ufimart.co...y_lens_eclipse_m.jpg
i takie też: http://www.bezoku...zy-lens-contacts.jpg
Miewałam też inne i mam dużo zdjęć gdy którąś / któreś noszę.
Czy mam rozumieć, że gdy mnie kiedyś spotka tragedia to zdjęcia + fascynacja muzyką metalową oznaczać będą, że jestem dziwna, należę do sekty i ogólnie należy mnie zamknąć w pokoju bez klamek emotka

A wracając do zdjęć ojca dziecka... Oprócz mrocznej fotki na cmentarzu widzę również zainteresowanie w dziedzinie rycerstwa, łucznictwa, paramilitarną grupę która z atrapami broni towarzyszyła młodym na ślubie, widzę zainteresowanie rysunkiem stylu mangi i anime.
Nie wiem czy ojciec/matka mają coś na sumieniu, ale jeżeli zdjęcie z białą soczewką czy podpis o likanach (który nadal kojarzy mi się z sagą Zmierzch albo filmem Underworld) określa człowieka to nie mam więcej pytań emotka

Bez urazy dla kogokolwiek z forum emotka
0 0

kalisto1986

#4983267 Napisano: 29.01.2012 07:41:41
79magda napisał(a):

Ja mam z młodości takie fotki, że teraz sama, jak na nie patrzę, nie wierzę, że można było tak... emotka tworzenie teorii spiskowych na podstawie fantazyjnych fotek z bujnej młodości to duże uproszczenie i chyba lekka przesada emotka

Ja na przykład klęczę pod stołem i odszczekuję coś bardzo ważnego, a w rękach trzymam słoik korniszonów... albo w muszli koncertowej w Dusznikach Zdroju śpiewam piosenkę przewodnią z Titanica, a w rozpostartych dłoniach dzierżę cenzurataśmę... gdyby ktoś chciał na podstawie tych fotek zrobić mój portret psychologiczny - szczęścia życzę emotka

hihi Magda ja u rodziców znalazłam kilka dni temu moje zdjęcia, gdzie ubrana jestem tylko i wyłącznie na czarno, glany itp
Włosy począwszy od czerwonego jeżyka
emotka idąc przez różowe pasemka, całe zielone czy czarne. Spotykaliśmy się w różnych dziwnych miejscach i gdyby takie zdjęcia gdzieś wypłyneły w naszym tolerancyjnym kraju byłabym chyba przywódcą sekty emotka
0 0

Gość: postscript

#4983270 Napisano: 29.01.2012 07:42:35
dziekuje wszystkim, ktorzy mi napisali, co bylo na zedjeciach z nk (tu i na pw). faktycznie, dziwna sprawa, ale moze to przypadek.
akurat niedaleko mojego miejsca zamieszkania jest zamek w Bolkowie, co roku jest najwiekszy festiwal muizyki gotyckiej. przyjezdzaja wampiry, wilkolaki, depeszowcy i pogrobowcy mlodego Beksinskiego. ot, taka moda, a ludzie czesto przemili. po prostu taka subkulture wybrali.

a co do podejrzen wobec rodzicow, to policja na pewno to bada, bo to zawsze jest jeden z glownych watkow sledztwa - w koncu wiekszosc zlych rzeczy na sw3iecie wyrzadzaja sobie ludzie, ktorzy sie znaja, a nie zupelni nieznajomi.

tylko dziecka najbardziej zal emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#4983281 Napisano: 29.01.2012 07:48:50
dziewczyny,temat poważny bardzo ale rozbawiłyście mnie niesamowicie,dużo dałabym zeby zobaczyć to zdjęcie ze cenzuratasmą emotka
czytałam różne wypowiedzi o tych zdjęciach ojca dziewczynki, to młodzi ludzie,teraz jest swoistego rodzaju moda na motywy wampiryczne, książki i filmy, może lubią takie klimaty ale nie sądzę żeby się za tym jakaś sekta kryła, każdy ma jakieś hobby, bzika,
z jednej strony wypisywanie przedziwnych, fantastycznych teorii może być krzywdzeniem cierpiącej rodziny z drugiej jednak strony policja musi brać pod uwagę każda ewentualność i czasem takie spiskowe teorie pomagają o tyle że coś ktoś skojarzy, coś się przypomni...
mam nadzieje że dziewuszka się odnajdzie
0 0

ela

#4983291 Napisano: 29.01.2012 07:52:27
działa wam gg?
0 0

monia24

#4983297 Napisano: 29.01.2012 07:55:21
działa
0 0

kalisto1986

#4983298 Napisano: 29.01.2012 07:55:24
ela napisał(a):

działa wam gg?

Mi non stop przerywa/ rozłącza się, ale myslałam, ze to od netu słabego emotka
0 0

ela

#4983304 Napisano: 29.01.2012 08:00:16
monia24 napisał(a):

działa

a ja nie moge się zalogować wrrrrrr
0 0

Gość: doma91misiek

#4985287 Napisano: 30.01.2012 10:59:07
Mam pytanie, jest ktoś na forum kto umie rozwiązywać zadania z rachunku prawdopodobieństwa? a dokładniej chodzi mi o zadanie :jakie jest prawd ze 2 osobą wypadną 3 te same liczby z 365? Mój wynik wyszedł chyba za niski..
baaardzo byłabym wdzięczna emotka
0 0

koper

#4985589 Napisano: 31.01.2012 10:34:59
Może ktoś wie, na której płycie DVD z teletubisiami jest fragment z misiem i lwem, gdzie lew szuka misia?
Szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć dokładnych opisów tych płyt, a może ktoś ma akurat tę i mi podpowie...
0 0

Gość: postscript

#4986886 Napisano: 31.01.2012 09:30:13
Podpowiedzcie, ile wziac za napisana prace zaliczeniowa z literatury na studiach podyplomowych? Taka zwykla, cztery strony. Kiedys pisalem duzo, ale troche czasu minelo, a ona nalega, zebym to ja podal cene. Ktos sie orientuje, po ile takie prace chodza?
0 0

slonko365

#4986960 Napisano: 31.01.2012 10:11:08
HELP! emotka
Czy ktoś wie gdzie się w sklepie Orlenu wpisuje kod ten za 200 zł z konkursu Durex?
Gdy wpisuję w pole kod rabatowy to mi wyskakuje, że kod nieprawidłowy, a potem juz do końca nie ma na to zadnego innego miejsca? Bardzo proszę o pomoc, bo mi się na zamawianie za pięć dwunasta zebrało...
0 0

aurorcia

#4986977 Napisano: 31.01.2012 10:21:54
slonko365 napisał(a):

HELP! emotka
Czy ktoś wie gdzie się w sklepie Orlenu wpisuje kod ten za 200 zł z konkursu Durex?
Gdy wpisuję w pole kod rabatowy to mi wyskakuje, że kod nieprawidłowy, a potem juz do końca nie ma na to zadnego innego miejsca? Bardzo proszę o pomoc, bo mi się na zamawianie za pięć dwunasta zebrało...

tylko w tym miejscu o którym piszesz,czyli w okienku kod rabatowy ale być może masz zły kod,albo już wykorzystany.Ja też miałam taki problem,ale od razu do nich napisałam,potem zadzwoniłam i dali mi nowy.Niestety te kody są ważne do 31.01 emotka
0 0

slonko365

#4986990 Napisano: 31.01.2012 10:27:00
aurorcia napisał(a):

slonko365 napisał(a):

HELP! emotka

tylko w tym miejscu o którym piszesz,czyli w okienku kod rabatowy ale być może masz zły kod,albo już wykorzystany.Ja też miałam taki problem,ale od razu do nich napisałam,potem zadzwoniłam i dali mi nowy.Niestety te kody są ważne do 31.01 emotka

dzięki, no teraz to już nic nie zrobię, a do nich można tylko do 17 dzwonić. No nic jutro zadzwonię, mam nadzieję, że ze względu na jakiś błąd z ich strony jakoś na piechotę u siebie w systemie mi to uznają.
Zapomniałam sobie przy okazji Nowego Roku postanowić: nie na ostatnią chwilę emotka
0 0

notta

#4986994 Napisano: 31.01.2012 10:28:39
a ja szukam pomocy.. wśród znawców tematów kosmetycznych emotka
Chciałabym sobie kupić jakiś dobry podkład kryjący lecz nie wiem w który zainwestować najlepiej?
Tego typu produktów jest masa a nie chciałabym kupować w ciemno.. marka, opcjonalnie cena?
0 0

Gość: wsciekly

#4988041 Napisano: 01.02.2012 02:23:58
Wściekły Mikołaj szuka nadprogramowych wygranych:

- Palmolive Leclerc (rezerwa z kosmetykami)
- Weneckie piękno (kosmetyki)
- SMAK (pojemniki)
- inne wygrane...

Prośba skierowana jest do osób, którym brakuje paragonów lub z dobrego serca chcą się podzielić wygraną z ludźmi w trudnej sytuacji życiowej

Kontakt na PW
0 0