Pomocy!!!!

lilithbb

#5382006 Napisano: 29.09.2012 12:08:40
Ktoś mi podpowie czy jest jakiś sposób na szybsze wysłanie smsa konkursowego z odpowiedzią? Może są jakieś triki? Mam zamiar wysłąć pierwszego w moim życiu emotka (Nestle)
0 0

Gość: awi

#5382013 Napisano: 29.09.2012 12:21:32
barszcz napisał(a):

To nie zostawiaj pustego miejsca,tylko wpisz informacje od koper! emotka

jeżeli to nic nie da to wpisz w rubryki same iksy, zera albo jedynki
0 0

psika

#5382026 Napisano: 29.09.2012 12:41:39
czy ktoś ma oświadczenie z konka disney z intermarschebo musze dosłać a na stronce juz nie ma. Pomocy!!! PW
0 0

kamil17

#5383000 Napisano: 30.09.2012 03:30:28
czy ktoś bierze/brał udział w dodawaniu opini na www.jakoscobslugi.pl i odebrał sobie jakaś nagrodę ?? pytam bo dwa tygodnie temu zamówiłem sobie bon 50zł ,ale nic nie dostałem wogóle dziwna firma...
0 0

Gość: wsciekly

#5383055 Napisano: 30.09.2012 04:43:33
psika napisał(a):

czy ktoś ma oświadczenie z konka disney z intermarschebo musze dosłać a na stronce juz nie ma. Pomocy!!! PW

Załącznik nr 1
OŚWIADCZENIE
o przeniesieniu majątkowych praw autorskich do nagrodzonego utworu
w konkursie

Mając na uwadze, że:
- Agencja Promocyjno Reklamowa Kiora („Organizator”) przeprowadziła konkurs artystyczny pt.: „Naszkicuj ołówkiem swego ulubionego bohatera Disneya”. („Konkurs”);
- ……………………………………..jest autorem nagrodzonej zgodnie z regulaminem Konkursu pracy konkursowej („Nagrodzony Utwór”) i przysługuje mu/jej do Nagrodzonego Utworu pełnia prawa autorskich osobistych i majątkowych;

Ja niżej podpisany/podpisana ……………………………………….. zam. w ………………………… kod pocztowy……………………. przy ………………………………….. legitymujący/legitymująca się dowodem osobistym

oświadczam, że

□ mam ukończone 18 lat*    □ nie mam ukończonych 18 lat*

1. przenoszę na Organizatora autorskie prawa majątkowe do Nagrodzonego Utworu na wszystkich terytoriach i na cały okres trwania praw na wszystkich polach eksploatacji wymienionych w art. 50 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, w szczególności na następujących polach eksploatacji:

a.    utrwalenie i zwielokrotnienie - wytworzenie dowolną techniką jego egzemplarzy w tym w szczególności techniką drukarską, reprograficzną, zapisu magnetycznego, techniką cyfrową,
b.    wprowadzenie do obrotu, najem, użyczenie, publiczne rozpowszechnianie oryginału lub egzemplarzy, na których go utrwalono, poprzez publiczne wykonanie, wystawienie, wyświetlenie, odtworzenie oraz nadawanie i reemitowanie, a także publiczne udostępnianie utworu w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i czasie przez siebie wybranym,
c.    wykorzystanie całości lub pojedynczych elementów w celu wprowadzenia utworów do obrotu, w sposób określony w lit. b,
d.    wykorzystanie całości lub pojedynczych elementów w celu stworzenia dowolnych materiałów reklamowych (reklamy prasowe, ulotki, plakaty o dowolnych rozmiarach, materiały okolicznościowe) oraz korzystania z nich, a w szczególności wprowadzania do obrotu, w sposób określony w lit. b,
e.    rozpowszechnianie i udostępnianie w sieci Internet poprzez wprowadzenie do pamięci komputera bez względu na ilość nadań, emisji, wytworzonych egzemplarzy.
2. Nagrodzony Utwór jest utworem oryginalnym, nie narusza ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawa pokrewnych ani jakichkolwiek praw osób trzecich oraz nie jest obciążony prawami osób trzecich. Nagrodzony Utwór może być wykorzystywany zarówno w całości, jak i w części.

3. Upoważniam Organizatora do:
- decydowania w jego imieniu o pierwszym publicznym rozpowszechnieniu zgłoszonej pracy,
- przeprowadzenia w jego imieniu nadzoru autorskiego przed rozpowszechnieniem zgłoszonej przez niego pracy,
- rozpowszechnienia zgłoszonej pracy anonimowo.

4. Zezwalam na wykonywanie przez Organizatora praw zależnych do Nagrodzonego Utworu w rozumieniu ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawa pokrewnych, w szczególności do do rozporządzania i korzystania z opracowania, przeróbki i adaptacji Nagrodzonego Utworu.

5. Przeniesienie praw autorskich do Nagrodzonego Utworu następuje nieodpłatnie. Organizator nabywa własność nadesłanego egzemplarza Nagrodzonego Utworu.

Jako przedstawiciel ustawowy/opiekun Autora niniejszym potwierdzam, że zgadzam się, aby doszło do cesji praw i udzielenia upoważnień określonych w niniejszym dokumencie

0 0

Gość: zawodowiec25

#5383099 Napisano: 30.09.2012 05:31:24
Czy ktoś napisze ile jest kufli w książecym, bo żonka stoi w sklepie i wypisuje kupon. Będę wdzięczny za szybka odpowiedź.
0 0

mia

#5383294 Napisano: 30.09.2012 08:24:02
Ludzie - pomocy! emotka

Czy w Shebie jest ograniczenie znaków, czy im dzisiaj strona padła, bo za nic nie mogę zgłoszenia wysłać? emotka
0 0

jomajd86

#5383366 Napisano: 30.09.2012 09:17:18
mia napisał(a):

Ludzie - pomocy! emotka

Czy w Shebie jest ograniczenie znaków, czy im dzisiaj strona padła, bo za nic nie mogę zgłoszenia wysłać? emotka

mi też nie chce ;/
0 0

mia

#5383384 Napisano: 30.09.2012 09:33:28
joasia4786 napisał(a):

mia napisał(a):

Ludzie - pomocy! emotka

mi też nie chce ;/

Juz wiem - jest ograniczenie, choć nie ma go w regulaminie.
Jutro im pięknego maila wysmażę!!! emotka
Godzinę czasu na to dureństwo straciłam! emotka emotka emotka
0 0

marzanna

#5383405 Napisano: 30.09.2012 10:00:33
mia napisał(a):

joasia4786 napisał(a):

mia napisał(a):

Ludzie - pomocy! emotka

mi też nie chce ;/

Juz wiem - jest ograniczenie, choć nie ma go w regulaminie.
Jutro im pięknego maila wysmażę!!! emotka
Godzinę czasu na to dureństwo straciłam! emotka emotka emotka

Jest ograniczenie? Jakie? Mnie wysłało dość długi tekst... emotka emotka
0 0

mia

#5383409 Napisano: 30.09.2012 10:09:45
marzanna napisał(a):

Dzisiaj Ci wysłało?

Mnie ostatecznie przeszło chyba tylko kolo 300 znaków... Jestem wściekła jak nieszczęście.
0 0

marzanna

#5383415 Napisano: 30.09.2012 10:39:24
mia napisał(a):

marzanna napisał(a):

Dzisiaj Ci wysłało?

Mnie ostatecznie przeszło chyba tylko kolo 300 znaków... Jestem wściekła jak nieszczęście.

Nie, nie dzisiaj.
0 0

Gość: wsciekly

#5383431 Napisano: 01.10.2012 05:43:07
aurorcia napisał(a):

joan napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Jak znaleźć nr NIP osoby, która jest na rencie i nie posiada żadnych Pit'ów w domu emotka emotka
Konieczna jest wizyta w US??Jeżeli tak to czy podają go od ręki???

Na ostatnim odcinku z renty nie ma? Albo na decyzji z ZUSu?

Nie, bo regularnie wszystko wyrzuca emotka emotka

koper napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Jak znaleźć nr NIP osoby, która jest na rencie i nie posiada żadnych Pit'ów w domu emotka emotka
Konieczna jest wizyta w US??Jeżeli tak to czy podają go od ręki???

1 września 2011 r. zniesiony został obowiązek posiadania NIP dla osób, które nie prowadzą działalności gospodarczej i nie są płatnikami składek ubezpieczeniowych.

Wiem o tym, ale nie wiem jak organizator będzie na to patrzył, że w rubryce NIP zostawię puste miejsce emotka

teraz podatników identyfikuje się po nr Pesel

przekreslasz wiec słowo NIP, piszesz PESEL i właściwy numerek
0 0

Gość: michaszka

#5383489 Napisano: 01.10.2012 07:05:20
Nie działa mi strona o2.pl a pilnie potrzebuję dostać się do poczty. Czy wszyscy tak mają czy tylko ja?
0 0

Monika11

#5383491 Napisano: 01.10.2012 07:06:06
michaszka napisał(a):

Nie działa mi strona o2.pl a pilnie potrzebuję dostać się do poczty. Czy wszyscy tak mają czy tylko ja?

działa przed sek. pocztę sprawdzałam emotka
0 0

Gość: michaszka

#5383500 Napisano: 01.10.2012 07:11:08
eciepecie napisał(a):

Monika11 napisał(a):

michaszka napisał(a):

działa przed sek. pocztę sprawdzałam emotka

Działa. Przeglądarka: Firefox, system: Windows XP

dzięki za odpowiedzi, ja sprawdzałam na różnych przeglądarkach i od 6:00 nie działa mi tylko o2, wychodzi na to, że mój komputer zwariował emotka
0 0

ziolko

#5383507 Napisano: 01.10.2012 07:14:42
i mnie działa - XP, chrome

0 0

radosna

#5383527 Napisano: 01.10.2012 07:26:39
Muszę pilnie wysłać małą paczuszkę kurierem. A nigdy nie korzystałam z usług kuriera (jakoś nie mogę znaleźć wątku o firmach kurierskich) - kogo polecacie?
0 0

lilithbb

#5385294 Napisano: 02.10.2012 10:17:56
Nie działa mi ipko wam też?
Trwa weryfikacja proszę czekać
tylko tyle już pół godziny...
0 0

assal

#5385322 Napisano: 02.10.2012 10:35:14
W Shebie nie było ograniczeń, tylko nie odczytywało niektórych znaków emotka
0 0