Pomocy!!!!

Gość: koza.k90

#5667276 Napisano: 02.06.2013 17:13:03
size, jak nic - trzeba wygrać nowy emotka
0 0

nataszka

#5668699 Napisano: 04.06.2013 14:27:22
Moja córka na wycieczce w Zakopanem -wrócili do ośrodka cali przemoczeni -telefon dotykowy zalany ,czy to już po telefonie ...czy jakaś reanimacja jeszcze go uratuje...?
0 0

Gość: spin

#5668704 Napisano: 04.06.2013 14:32:23
nataszka napisał(a):

Moja córka na wycieczce w Zakopanem -wrócili do ośrodka cali przemoczeni -telefon dotykowy zalany ,czy to już po telefonie ...czy jakaś reanimacja jeszcze go uratuje...?

moze jak sie wysuszy to bedzie dzialac
0 0

pistacja9

#5668786 Napisano: 04.06.2013 16:09:06
Szukam kogoś kto zna się na robieniu formularzy VB w Excelu i miałby czas zrobić taki prosty formularz. Oczywiście nie za nic emotka emotka pw
0 0

Gość: merkana

#5668827 Napisano: 04.06.2013 16:47:34
Pomóżcie, bo nieźle namieszałam emotka
Jeśli podałam swój numer konta, ale imię i nazwisko narzeczonego, to zrobiony na mój numer konta przelew dojdzie, czy go cofną do nadawcy? emotka
0 0

Gość: size

#5668942 Napisano: 04.06.2013 18:27:23
merkana napisał(a):

Jeśli podałam swój numer konta, ale imię i nazwisko narzeczonego, to zrobiony na mój numer konta przelew dojdzie, czy go cofną do nadawcy? emotka

Dojdzie.
0 0

rwas

#5668945 Napisano: 04.06.2013 18:29:22
merkana napisał(a):

ja mialam zwrot/ktos mi podal inne dane niz dane wlasciciela konta
0 0

pecia

#5668959 Napisano: 04.06.2013 18:43:21
merkana napisał(a):

cofną
0 0

Gość: koza.k90

#5668963 Napisano: 04.06.2013 18:49:43
merkana napisał(a):

to zależy od banku

w mBanku i PEKAO niebieskim dochodzą
0 0

kinga1

#5668964 Napisano: 04.06.2013 18:50:25
size napisał(a):

merkana napisał(a):

Dojdzie.

dojdzie, ja zawsze podaje swoje dane i nr konta kogos innego i nie było nigdy problemu.
0 0

Gość: goralecka

#5671107 Napisano: 06.06.2013 20:35:17
Potrzebuje porady..moze ktos ma jakies doswiadczenia w tej dziedzinie emotka
Od dluzszego czasu nie mam pracy wiec zdecydowalam sie pojsc na staz z urzedu pracy. Bedzie to pewnie tzw. pracownik biurowy bo dla osob z moim wyksztalceniem zadnych ofert nie ma. I tutaj mam watpliwosci czy decydowac sie na staz w administracji publicznej czy lepiej w prywatnej firmie? Macie jakies doswiadczenia?gdzie jest latwiej o pozniejsza prace, gdzie sie mozna wiecej nauczyc, itd?kazda wskazowka bedzie dla mnie cenna emotka
0 0

dolly

#5671248 Napisano: 06.06.2013 22:48:22
Goralecka, ja bym zdecydowanie poszla do publicznej, moim zdaniem większe szanse się gdzieś później wbić, kasa pewnie mniej atrakcyjna, ale pewniejsza jak u prywatnego przedsiębiorcy. Staż w formie prywatnej się skonczy i beda mieli następną osobę do pracy "za free"
0 0

Gość: goralecka

#5671268 Napisano: 06.06.2013 23:12:42
dolly napisał(a):

Goralecka, ja bym zdecydowanie poszla do publicznej, moim zdaniem większe szanse się gdzieś później wbić, kasa pewnie mniej atrakcyjna, ale pewniejsza jak u prywatnego przedsiębiorcy. Staż w formie prywatnej się skonczy i beda mieli następną osobę do pracy "za free"

Troszke bardziej sklonna jestem wlasnie publicznej ale kasa mniejsza emotka a praca chyba wszedzie niepewna dzisiaj...

Ehh,.jak ja bym chciala znow byc dzieckiem emotka
0 0

ankasss

#5671337 Napisano: 07.06.2013 08:22:52
dolly napisał(a):

miałam kiedys okazję być na 3 miesięcznym stażu w pewnej instytucji publicznej, nie nauczyłam się niczego,kompletnie nic nie robiłam przez całe 3 miesiące. Później jak akurat były wolne etaty w tej samej instytucji to nie wzięli nikogo z osób będacych na stażu, tylko swoich znajomych - nie mających zupełni pojęcia o najprostszych sprawach.
W tym samym czasie koleżanka z liceum zdecydowała się na staż w prywatnej firmie w dziale kadr. Przez 3 miesiące miała sajgon, mnóstwo pracy, mnóstwo nowych rzeczy, ktorych musiała się nauczyć. Po 3 miesiąch zaproponowali jej stała prace i była bardzo zadowolona.

0 0

ziolko

#5671419 Napisano: 07.06.2013 09:43:01
goralecka ja miałam staż z UP jako "sekretarka" w małej prywatnej firmie ubezpieczeniowej.
Powiem Ci, że po upłynięciu 3 miesięcy, wystąpili o przedłużenie. Ostatecznie byłam tam 5 miesięcy na stażu, po czym umowa zlecenie przedłużana co miesiąc (3mce).
Obowiązki na stażu i na umowie miałam takie same, po czym nagle się zakończyło, bo "mieli problemy finansowe" (powód był inny, z udziałem "uprzejmej" osoby). Niestety dopiero po fakcie i po długim czasie dowiedziałam się, jak mogłam walczyć o swoje, ale niestety... przedawniło się.

W każdym razie gdybym wtedy wiedziała, jak to wszystko będzie to gdybym miała wybór, to może wybrałabym firmę nie prywatną.

Ale to zależy od firmy, od osób nią zarządzających itp. Wypisz sobie na kartce plusy i minusy stażu w obu miejscach, jeśli to możliwe popytaj ludzi, którzy tam pracują..

Chociaż jak byłam na praktykach ze studiów (trochę inne, ale zawsze) w Wydziale Ochrony Środowiska, to prawie nic nie robiłam przez 3 tygodnie. Zabijałam czas gadając z koleżanką, tylko żeby odsiedzieć swoje godziny. emotka
0 0

edith

#5672546 Napisano: 08.06.2013 21:04:21
Ma do was wielką prośbe emotka Chcę zrealizowac Voycher na wyjazd wakacyjny i mam problem bo nieweim gdzie??Byłam w Turcji więc myślalam Kreat,Cypr wogóle Grecja ale oferty są dość drogie najtaniej wychodzi Egipt ,jakie są wasze odczucia gdzie warto pojechać i czy ktoś byl w hotelu w Egipcie Rehana Sharm Resort 4* to jest w Sharm El Sheik pomożcie bo mam malo czasu,wyjzad z Itaką emotka
0 0

majonez

#5672553 Napisano: 08.06.2013 21:20:22
Byłem z rodziną w Titanic Beach Spa & Aqua Park z biura ITAKA

Wiadomo że to nie standard Turcji itp tylko warunki afrykanskie ale ogólnie było super.

Byłem też w Turcji tu Majesty Tuana http://www.itaka....L=2013-06-10]Majesty i to muszę przyznać że REWELACJA więc możesz powtórzyć wypad do Turcji
0 0

edith

#5672558 Napisano: 08.06.2013 21:28:05
majonez napisał(a):

Byłem z rodziną w Titanic Beach Spa & Aqua Park z biura ITAKA

Wiadomo że to nie standard Turcji itp tylko warunki afrykanskie ale ogólnie było super.

Byłem też w Turcji tu Majesty Tuana http://www.itaka....L=2013-06-10]Majesty i to muszę przyznać że REWELACJA więc możesz powtórzyć wypad do Turcji

Dzięki za info ale ten 2 hotel kurcze drogo wychodzi emotka
0 0

like-a-bomb

#5672565 Napisano: 08.06.2013 21:42:04
edith napisał(a):

Ma do was wielką prośbe emotka Chcę zrealizowac Voycher na wyjazd wakacyjny i mam problem bo nieweim gdzie??Byłam w Turcji więc myślalam Kreat,Cypr wogóle Grecja ale oferty są dość drogie najtaniej wychodzi Egipt ,jakie są wasze odczucia gdzie warto pojechać i czy ktoś byl w hotelu w Egipcie Rehana Sharm Resort 4* to jest w Sharm El Sheik pomożcie bo mam malo czasu,wyjzad z Itaką emotka

Nie byłam w Rehanie, ale ludzie z mojego turnusu byli tymi, którzy Egipt lubili i często tam bywali. Mój hotel 5* był delikatnie mówiąc niezbyt fajny. Dużo rzeczy nie było, co prawda byłam w lutym, ale jednak... biuro dużo obiecało, a tych obietnic nie dotrzymało. Tak więc ludzie z tego mojego terminu pobytu dzielili się wrażeniami z hoteli i padała tam nazwa wymienionego przez Ciebie. Pamiętam, że odbierali go pozytywnie i nie narzekali. Jednak wszędzie może być gorzej niż ukazują. Chyba to fajny hotel. emotka Miłych wakacji, gdziekolwiek będą! emotka

0 0

joan

#5672571 Napisano: 08.06.2013 21:51:49
edith napisał(a):

Na Twoim miejscu poszukałabym hotelu 5* przy plaży, gdzie nie ma polskich animacji, a opinie naszych rodaków brzmią mniej więcej "pełno ruskich bez sęsu alkochol sie skończył po dwuch dniach, odradzam" emotka
0 0