Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
edith
Postów 2549
Data rejestracji 10.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Masz racje wszedzie piszą o tych Ruskich czy to aż taki problem??Byłam w Turcji to prawda są glośni a alkohole mogą się dla mnie skonczyć hotel jest w 2 lini brzegowej ale opinie ma dosć dobre tylko co jest lepsze Hurghada czy Sharm....
joan
Postów 18663
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Wiesz, kto jest najgorszy: POLACY! W Sharmie niedaleko nas znajdował się lubiany przez Polaków hotel. Skąd to wiem? Bo wystarczyło koło niego przejść, a człowieka zalewała fala... przekleństw
W Egipcie byłam w nie polecanym przez Polaków hotelu, bo "wszędzie Rosjanie". I świetnie się bawiłam, sąsiedzi zza granicy byli dosłownie niewidoczni. Tegoroczną majówkę spędziłam w Tunezji - to samo. I zawsze będę wybierała hotele z max ilością gwiazdek && nie lubiane przez Polaków (a może raczej przez "polaczków"). Wystarczy popatrzeć, jakie bydło ludzie robią na lotniskach i w autokarach na wycieczkach fakultatywnych
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
like-a-bomb
Postów 1011
Data rejestracji 19.02.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
edith jeśli nie Egipt to w Turcji można również fajnie wypocząć, cenowo chyba podobnie. Tak jak pisałam, ta Rehana Sharm przez ludzi z turnusu była pozytywnie oceniona. Sama nie byłam. Ogólnie za Egiptem nie przepadam, ale uważam, że Sharm jest fajniejszy niż Hurgharda (w obu kurortach byłam).
Gość: chochliczka
ja byłam na stażu jako pracownik biurowy właśnie w budżetówce i powiem Ci ,ze tak :bylam odpowiedzialna tak jak kazdy pracownik, mialam mnóstwo roboty.Przepracowalam rok, próbowalam sie wkrecic zeby tam zostac ale nie ma szans, wszędzie do urzędów pchają po znajomości. Teraz gdybym miala wybor,chyba bym wybrala prywatną firmę bo tam sa zawsze większe szanse, że ktos Cie doceni i zostawi po stażu.
Ja po administracji nie mialam szans zostac w budżetówce,a znam osobe która po zawodówce robi w urzędzie miasta,bo ma plecy u burmistrza
fryz
Postów 2278
Data rejestracji 14.07.2005
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Ja byłam na stażu jako sekretarka w szkole... żadnych ambitnych zadań, uzupełnianie akt pracowniczych, bieganie po urzędach z dokumentami, proste prace biurowe. Aczkolwiek dzięki temu, że odbyłam ten staż i miałam już co wpisać w rubryce doświadczenie, szybko znalazłam inną pracę biurową, w której mogłam się już normalnie rozwijać. Z mojej obserwacji - firmy prywatne, które zgłaszają się po "stażystów", często ciągną na nich przez długie lata, opcja zatrudnienia po stażu - nikła, jeżeli już to na żenujących warunkach. Jeżeli masz jakąś wymarzoną specjalizację/ branżę, w której chciałabyś pracować w przyszłości to do takich firm/ na takie stanowiska uderzaj na staż, zawsze masz możliwość sama wybrać sobie firmę w której chcesz odbyć staż, wystarczy wziąć wniosek, przejść się i popytać. Z innej beczki - masz również możliwość zrobienia sobie dowolnego kursu/ szkolenia (bez względu na cenę) w wybranej przez siebie placówce. Szkolenia są finansowane w 100% - niestety mało osób o tym wie. Więc jeśli brakuje ci nie doświadczenia, a pewnych kompetencji, może bardziej przyszłościowe będzie zrobienie takiego kursu, po którym uda ci się zdobyć wymarzoną pracę.
2015:krem BB,
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
elhad
Postów 1060
Data rejestracji 20.11.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie zawsze chochliczko jest tak, jak w Twojej sytuacji. Pracuję w instytucji samorządowej i w zeszłym roku miałam zatrudnione 2 osoby na stażu. W momencie, kiedy wiedziałam, że będę miała wakat na stanowiskach pracy - ogłosiłam konkurs i dokumenty aplikacyjne złożyło ok. 40 osób (w tym dwoje stażystów). W moim przypadku, pracę dostali byli stażyści, gdyż ich wiedza i doświadczenie zdobyte na stażu było dużo większe niż pozostałych osób. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej, wiedzieli o czym mówią, mieli nowe fajne pomysły na rozwój instytucji. Ja osobiście zachęcam do staży w budżetówce.
Gość: myszka222
Gość: goralecka
fryz
Postów 2278
Data rejestracji 14.07.2005
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Porażką jest siedzenie w domu i czekanie, aż praca sama spadnie z nieba
Gość: everettia
i w TURCJI i w Egipcie bylismy kilka razy, wszędzie nam sie podobało, zastanów sie czego od hotelu oczekujesz, jak chcesz spędzić wczasy, czy zależy ci na plazy piaszczystej, blisko hotelu, czy na plazy dla snurków, czy ma być aqua park, czy cicho przy basenach, czy krzywe płytki w łązience popsują urlop, czy wazne aby był duży wybór drinków, czy jedzenie ma byc szczególnie dobre? itd
i Hurghada i Sharm mają swoje zalety, z H mozna sie wybrać do Kairu, Luxoru i Gizy, z Sharmu do Jerozolimy i można zobaczyc Ras Mohammed, do wyboru, do koloru,
nie oceniam Polaków jako szczególnie męczliwych turystów, najwięcej to piją Anglicy a najbardziej hałaśliwa nacja to Arabowie i Turcy i wcale mi nie idzie o kąpiele w burkach,
najwieksze pijaństwo widziałam w wykonaniu Francuzów w marokańskim hotelu swoją drogą,najfajbiejsi z moich doświadczeń to Czesi i Skandynawowie, Rosjanie potrafia dać czadu, potrafią robić awantury o byle, szarpać sie z obsługą, bluznić kiedy nie mówi sie po rosyjsku itd,
w tym roku w bardzo skromnym hotelu w E mieliśmy do czynienia z przemiłą grupą z Rosji, generalnie uwagami ze duzo Rosjan sie nie przejmuj, oni są wszędzie, wątpię zeby mogli zepsuc wczasy,
jesli hotel w centrum w Hurgadzie to np Sea Gull, ew Aqua Blue,super jedzonko -Jasmin Village, świetny aqua park- Jungle, Titanic i Sindbad, ogólnie dobry hotel- Dana Beach, Alf Leila, Hilton Long Beach też ok,
w Sharm spokojny hotel z db jedzeniem na plaży, 2 baseny, cicho-Beach Albatros,
rozrywkowy, wielki, ponad 30 zjeżdżalni Aqua Blue (super kawę podają)
cichy, z cuuuuudna rafą-Brayka, na kompletnyum zadupiu,
kazdy ma zalety i wady, hotele bez wad?
proszę Baron w Sharm i Steingerberger w Hurghadzie,ale cenowo masakra,
Gość: myszka222
Gość: polarniczka
Gość: iggi0212
Zależy kiedy w tym Egipcie ostatnio byłeś. Ze względu na obecną sytuację polityczną jest tam teraz tanio by przyciągnąć turystów.
Osobiście odpuściłabym sobie kontynent afrykański i wybrałabym jednak coś w Europie.
Gość: goralecka
Juz sie przekonalam, ze sama nie spadnie
Szczerze mowiac nie marzy mi sie super sciezka kariery, wspiannie sie coraz wyzej, praca do 23-ciej itd. Mysle, ze moze kiedys uda sie stworzyc cos swojego. A poki co zdecydowalam sie na staz w jednym z ministerstw i zobacze co bedzie dalej:) moze znajde w koncu swoje miejsce
Gość: mariolakal
calliope
Postów 1900
Data rejestracji 03.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Sprawdź czy u góry telefonu (hmmm na głowie
Gość: mariolakal
Dzięki Ci, dobra kobieto ! Udało się... Kurde, jaki człowiek jest głupi... Trochę techniki i po mnie...
anialistopad
Postów 14169
Data rejestracji 06.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
www.zabawkikrasnala.pl
calliope
Postów 1900
Data rejestracji 03.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ace