Pomocy!!!!

koper

#5682647 Napisano: 24.06.2013 16:07:43
hittmanka a dzwoniłaś po prostu do opieki społecznej, żeby dopytać co i jak. A może jest w okolicy jakieś hospicjum domowe, które pomaga obłożnie chorym pozostającym w domu. Dobrze jest też postarać się o grupę inwalidzką/stopień niepełnosprawności- wtedy ma się więcej przywilejów.
0 0

Gość: hittmanka

#5682658 Napisano: 24.06.2013 16:19:38
koper napisał(a):

hittmanka a dzwoniłaś po prostu do opieki społecznej, żeby dopytać co i jak. A może jest w okolicy jakieś hospicjum domowe, które pomaga obłożnie chorym pozostającym w domu. Dobrze jest też postarać się o grupę inwalidzką/stopień niepełnosprawności- wtedy ma się więcej przywilejów.

grupę inwalidzką ma... o hospicjum nawet nie myślałam bo jej nie oddamy ale to co piszesz o "hospicjum domowym" to jeszcze poszukam.... myślałam że oni nie chodzą do chorych...
0 0

#5682667 Napisano: 24.06.2013 16:27:11
gosia16 napisał(a):

hittmanka napisał(a):

z innej beczki ale może ktoś niestety miał podobne doświadczenia....

moja teściowa leczy się onkologicznie, nie jest dobrze... guz ucisnął rdzeń i przestała chodzić. Jest rehabilitowana ale już nie będzie chodziła, narazie jest basen i noszenie jej na rękach do toalety ale dojdą pampersy itp... ja i mąż pracujemy, bierzemy opiekę , l4 i co się da żeby z mamą być ale już długo tak nie pociągniemy bo nas zwolnią i dopiero się narobi... chciałam załatwić pielęgniarkę żeby przychodziła na 2-4 h dziennie ale powiedzieli mi że przy raku się nie należy.... może ktoś wie kto nam może pomóc bo niczego nie mogę znaleźć a na prywatną długotrwałą opiekę niestety mnie nie stać emotka

Są oddziały pielęgnacyjno-opiekuńcze.przewlekle chorych.nawet jak sa płatne to jest to chyba 75% emerytury ,a teściowa pewnie taką posiada.

tak ma emeryturę ale nie oddamy jej do hospicjum.... problem jest bardziej złożony ponieważ leczenie rokuje poprawę, to nie jest stan beznadziejny czy agonalny ale tak pechowo ten guz się usytuował... mamy nadzieję że z nowotworu "wyjdzie" ale paraliż pozostanie....
0 0

elhad

#5682689 Napisano: 24.06.2013 16:45:11
hittmanka napisał(a):

gosia16 napisał(a):

hittmanka napisał(a):

moja teściowa leczy się onkologicznie, nie jest dobrze... guz ucisnął rdzeń i przestała chodzić. Jest rehabilitowana ale już nie będzie chodziła, narazie jest basen i noszenie jej na rękach do toalety ale dojdą pampersy itp... ja i mąż pracujemy, bierzemy opiekę , l4 i co się da żeby z mamą być ale już długo tak nie pociągniemy bo nas zwolnią i dopiero się narobi... chciałam załatwić pielęgniarkę żeby przychodziła na 2-4 h dziennie ale powiedzieli mi że przy raku się nie należy.... może ktoś wie kto nam może pomóc bo niczego nie mogę znaleźć a na prywatną długotrwałą opiekę niestety mnie nie stać emotka

Są oddziały pielęgnacyjno-opiekuńcze.przewlekle chorych.nawet jak sa płatne to jest to chyba 75% emerytury ,a teściowa pewnie taką posiada.

tak ma emeryturę ale nie oddamy jej do hospicjum.... problem jest bardziej złożony ponieważ leczenie rokuje poprawę, to nie jest stan beznadziejny czy agonalny ale tak pechowo ten guz się usytuował... mamy nadzieję że z nowotworu "wyjdzie" ale paraliż pozostanie....

Może pomyślcie o ZOLu - (zakład opieki leczniczej), 24h opieka oraz rehabilitacja. Odpłatność 70% dochodu, resztę rodzina.
0 0

Gość: goralecka

#5683092 Napisano: 25.06.2013 10:28:16
szukam opinii o sokach Słoneczna Tłocznia. Czy one naprawdę w składzie mają same soki bez żadnych "dodatków"?nigdy tego nie piłam i zastanawiam się czy warto kupić bo cena nie jest zbyt zachęcająca emotka Przeczytałam na opakowaniu, że 3 litry soku wyprodukowano z 2 kg jabłek i 2 kg marchwi. W domowych warunkach bez dolewania wody z 4 kg nie wyjdą 3 litry soku emotka Dlatego mam mieszane uczucia..Czy te soki rzeczywiście smakują jak domowe z sokowirówki?
0 0

efelinkaaa

#5683159 Napisano: 25.06.2013 11:33:44
Może ktoś wie dlaczego drukarka HP (F2280) ciągle drukuje stronę testową? Wrzucam stronę do skanera i jest ok.. a przy ponownym wlączeniu drukarki od nowa zabawa. Pojemniki z tuszem pełne. Nie wiem o co chodzi emotka
0 0

Gość: spin

#5683180 Napisano: 25.06.2013 11:50:04
efelinkaaa napisał(a):

Może ktoś wie dlaczego drukarka HP (F2280) ciągle drukuje stronę testową? Wrzucam stronę do skanera i jest ok.. a przy ponownym wlączeniu drukarki od nowa zabawa. Pojemniki z tuszem pełne. Nie wiem o co chodzi emotka

sprawdz w instrukcji obslugi czy tej strony testowej nie trzeba zeskanować by drukarka zapamietala ustawienia
0 0

Gość: spin

#5683212 Napisano: 25.06.2013 12:23:58
magnus napisał(a):

hittmanka napisał(a):

gosia16 napisał(a):

hittmanka napisał(a):

Jest jeszcze CENTRUM POMOCY RODZINIE- są tam różne świadczenia- opieka i rehabilitacja też, może zerknij na swój rejon.

do Caritasu sie zglos oni maja wyspecjalizowane osoby
0 0

Gość: awi

#5683231 Napisano: 25.06.2013 12:53:58
hittmanka

Sprawdź czy w Twojej okolicy jest "hospicjum domowe" - udzielają wsparcia medycznego, sprzętowego - dowiedz się jaki jest tam możliwy zakres pomocy.
0 0

barszcz

#5683320 Napisano: 25.06.2013 14:44:38
Ja znalazłam pomoc (pielęgniarkę długoterminową) na rejonie.Oni mają wykaz instytucji,które mogą Ci pomóc.Ewntualnie Ośrodek Opieki Spolecznej.
0 0

#5683489 Napisano: 25.06.2013 17:26:42
dziękuję Wam wszystkim za odzew...już wiem gdzie szukać pomocy a tak błądziłam w tym temacie jak dziecko we mgle emotka Dziękuję za pomoc tu i na PW emotka
0 0

Gość: mariolakal

#5684944 Napisano: 27.06.2013 14:48:03
Czy ktoś zna jakieś "cudowne" lekarstwo lub domowy przepis na zwalczenie łysienia plackowatego ??? Wizyty i leki od dermatologa nie pomagają... emotka
0 0

anta

#5684980 Napisano: 27.06.2013 15:19:19
mariolakal napisał(a):

Czy ktoś zna jakieś "cudowne" lekarstwo lub domowy przepis na zwalczenie łysienia plackowatego ??? Wizyty i leki od dermatologa nie pomagają... emotka

kup sobie /w aptece/aloes firmy Natura...costam z Lublina. Rozcieńcz wodą i kilka razy dziennie przecieraj chore miejsce.
Ja miałam trochę inny problem, i aloes pomógł mi.
warto spróbować
0 0

radosna

#5684994 Napisano: 27.06.2013 15:29:22
anta napisał(a):

mariolakal napisał(a):

kup sobie /w aptece/aloes firmy Natura...costam z Lublina. Rozcieńcz wodą i kilka razy dziennie przecieraj chore miejsce.
warto spróbować

A ja znalazłam takie rzeczy:
http://www.handso...atym_1344332561.html
Forum:
http://forum.gaze...tym_Alopecia_Ar.html
Blog:
http://lysienie.b...ie-plackowate-6.html
0 0

ilonaxx5

#5685002 Napisano: 27.06.2013 15:43:39
a co to takiego te aloes moze działa na włosy też emotka
0 0

anta

#5685003 Napisano: 27.06.2013 15:44:29
ilonaxx5 napisał(a):

a co to takiego te aloes moze działa na włosy też emotka

pewnie, nie tylko na włosy. Jest super
0 0

anta

#5685006 Napisano: 27.06.2013 15:45:57
radosna napisał(a):

anta napisał(a):

mariolakal napisał(a):

warto spróbować

Forum:
Blog:

a skąd wziąć muchę ....
trzeci link nie działa
0 0

radosna

#5685008 Napisano: 27.06.2013 15:49:41
anta napisał(a):

radosna napisał(a):

anta napisał(a):

mariolakal napisał(a):

warto spróbować

Forum:
Blog:

a skąd wziąć muchę ....
trzeci link nie działa

A u mnie trzeci link działa.
0 0

anta